üzletiintelligencia kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: üzletiintelligencia

Felvásárlás a tanácsadási piacon

A vezetési tanácsadási piac egyik meghatározó szereplője, a Stratis Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft. részvényvásárlás útján részesedést szerez az XperTeam Zrt.-ben, mely az üzleti intelligencia területének kiemelkedő szakértője.

2016. március 8. 11:20

Oracle újdonságok Exadata és BI területen

Az Oracle bejelentette az Oracle Exadata Database Machine X5-8, az X5-ös mérnöki rendszer legújabb családját és az Oracle Business Intelligence 12c általános elérhetőségét.

2015. november 23. 08:40

Júniusban jön a Budapest Data Fórum

A Budapest Data Fórum a legnagyobb magyar szállítófüggetlen adattárházas és Big Data konferencia, ahol a hazai vállalatok adatokkal foglalkozó szakemberei adnak egymásnak találkozót. A korábban Adattárház Fórum néven ismert rendezvény idén már három és fél napnyi programot kínál az érdeklődőknek.

2015. május 28. 09:17

Power BI: megújította üzletiintelligencia megoldását a Microsoft

Felhőalapú adatelemző és -megjelenítő eszköze, a Power BI frissített változatának kibocsátására készül idén a Microsoft.

2015. március 12. 10:36

Rendőrt riaszt, mentőt küld azonnal a Xerox üzleti intelligencia fejlesztése

Minden szervezetnél kiemelt szerepe van annak, hogy az információ időben rendelkezésre álljon.  Ez az elvárás közszolgálati szervek esetében még hatványozottabban igaz, hiszen a rendőrségnél, a tűzoltóknál és a mentőknél minden perc számít. Munkájukat megkönnyítendő a Xerox bejelentette a Police Business Intelligence (PBI) indulását.

2015. január 14. 11:17

SAP: Lassabban gyűlnek az adatok a közép-európai vállalatoknál

Lassabban gyűlnek az adatok a közép-európai vállalatoknál, mint a világátlag- derítette ki az IDC regionális kutatása, amelyet az SAP szoftvercég felkérésére készített a piacelemző. A megkérdezett vállalatok hatvan százalékánál legalább három évig tart az információk duplázódása, mely lassabb, mint a világátlagnak tekintett másfél-két év.

2014. szeptember 19. 11:33

Üzleti intelligenciával számolhatjuk ki a futballvébé legvalószínűbb eredményét

A futballőrületben is rendszert kereső szurkolók a QlikView segítségével tudhatják meg a 2014-es brazíliai vb legvalószínűbb nyertesét. Az XAPT által forgalmazott, svéd fejlesztésű alkalmazás a futballvilágbajnokságok eddigi statisztikáira építve számolja ki az egyes csoportok, illetve az egyenes kieséses szakasz várható eredményeit.

2014. június 13. 08:16

Az Intel bemutatta a Xeon E7 v2 processzor családot

Annak érdekében, hogy segítséget tudjon nyújtani a különféle iparágakban – a kiskereskedelemtől a banki szektoron át egészen a szállítmányozásig – működő vállalatok számára az adatok gyakorlatban történő felhasználhatóságához, az Intel Corporation bemutatta az Intel Xeon E7 v2 processzor családot.

2014. február 20. 10:51

Forrester: a SAS vezető szállító a vállalati BI platformok területén

A Forrester nemrégiben megjelent 2013. negyedik negyedévi beszámolójában 1 a vállalati üzleti intelligencia (BI) platformok piacát vizsgálta, és a terület vezető szállítói közé sorolta a SAS-t. A független piackutató cég elemzése szerint „a SAS ügyfelei főként a vállalat megoldásainak adatintegrációs és információszolgáltató képességeiről, gazdag analitikai funkcionalitásáról és technikai architektúrájáról, valamint a SAS vállalati és termékvíziójáról nyilatkoztak elismerően".

Kulcsszavak: SAS üzletiintelligencia
2014. január 21. 10:17

Megújult a SAS ügyfélintelligencia eszköze

A korszerűsített megoldással a vállalat négy népszerű marketinganalitikai termékét integrálja egy környezetben

2013. június 20. 09:25

Dollármilliárdok üzleti intelligenciára

Az idén várhatóan 13,8 milliárd dollárt költenek majd üzletiintelligencia-megoldásokra a vállalatok világszerte, ez az összeg 2016-ra 17,1 milliárd dollárra nőhet a Gartner becslése szerint. A megfelelő rendszer kiválasztásához érdemes néhány szempontot figyelembe venni, így például a kezelhetőséget, gyorsaságot.

2013. március 5. 11:33

Megérkezett a SAS Visual Analytics új verziója

Az üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások vezető szállítójának számító SAS bemutatta SAS® Visual Analytics megoldásának új verzióját, amelynek köszönhetően a vizuális adatfeltáró eszköz mostantól munkacsoportok és közepes méretű vállalatok számára is elérhető. A szoftver új verziója egyesíti az üzleti intelligenciát (BI-t) a világvezető analitikával, és többek között kibővített grafikus megjelenítési lehetőségeket és elemző képességeket kínál.

2013. február 7. 08:54

Jövő héten jön az Innovatív BI konferencia

Az üzleti intelligencia továbbra is rohamléptékben fejlődik, egyre újabb és újabb területeken jelennek meg a vállalati döntéshozatalt segítő megoldások. Az analitika élvonalával foglalkozó Innovatív BI konferencia programjában idén a többek között a mobil BI megoldásokról, az adatvizualizáció legjobb gyakorlatáról és a felhőalapú elemzési platformokról lesz szó.

 

2012. november 12. 15:49

SAP-technológiát használ az NBA

Az SAP HANA platformját, és több üzleti intelligencia megoldását állítja szolgálatba az NBA, hogy a honlapján található nagy tömegű, hivatalos statisztikai adatokat kezelje. A kosárlabda rajongói így egy könnyen használható felületen keresztül érhetik el, és elemezhetik az adatokat nemcsak desktopról, hanem tablet, és mobil eszközökről egyaránt. Az új felhasználói élményt ígérő SAP-technológiát várhatóan a 2012-13-s szezon alatt már ki lehet próbálni.

2012. július 28. 08:17

A legtöbb vállalat szerint a hagyományos analitikai szoftverek drágák és nehézkesek

A globális UNIT4 szoftvercsoport bejelentette egy új, globális kutatás eredményeit, amelynek célja az üzleti intelligencia (BI) és analitikai szoftverekkel kapcsolatos elvárások változásainak feltárása volt, a folyamatosan fejlődő piaci igények tükrében.

2012. július 25. 10:32

Jól szerepelnek az SAP termékei a független felmérésekben

Több új, nemzetközi tanulmányban szerepelnek vezető helyeken a szoftvercég különböző megoldásai.

2012. június 30. 07:34

Hódít az üzleti intelligencia

A magyarországi informatikai fejlesztéseken belül az üzleti intelligencia projektek vezetnek. A nagy- és közepes cégek, valamint a hasonló méretű közintézmények felénél már működik ilyen rendszer, egyötödük pedig most dolgozik a bevezetésén.

2012. március 12. 11:15

SAP szoftverekre is pályázhatnak a civil szervezetek

Újabb szoftverekkel bővült a CivilTech program kínálata, melynek köszönhetőn a piaci ár töredékéért juthatnak az arra jogosult civil szervezetek informatikai eszközökhöz- jelentette be a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány, és az SAP Hungary Kft.

2012. március 6. 13:10

Mobil BI, közösségi médiaelemzés - új területek az üzleti analitikában

Az üzleti analitikai alkalmazások piacán jelenleg a legnagyobb újdonságnak a közösségi médiában rejlő lehetőségek kiaknázásra irányuló, illetve az üzleti intelligencia (BI) lekérdezéseket mobil eszközökről is elérhetővé tévő megoldások számítanak, ugyanakkor hazánkban a fő fókuszterületek továbbra is a kockázatkezelés, a teljesítménymenedzsment, valamint a marketingmenedzsment - derült ki a napokban megrendezett SAS Fórum Magyarország 2011 című szakmai konferencián. 

2011. október 25. 17:03

A közép-kelet-európai régióban terjeszkedik a Bisnode Csoport

 Az üzleti információs szolgáltatás területén Európában vezető Bisnode Csoport fokozatosan bővíti tevékenységét Magyarországon is - mondta Johan Wall, a csoport vezérigazgatója sajtótájékoztatón kedden Budapesten.

2011. október 5. 08:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás