=szoftverszabadalom kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: =szoftverszabadalom

Nem lehet szabadalmaztatni a szoftvereket Új-Zélandon

Az új-zélandi parlament egy olyan törvényt fogadott el, amelynek értelmében a jövőben nem lehet majd szabadalmaztatni a szoftvereket az országban, a beágyazott programokat kivéve.

2010. július 16. 07:26

A NETÉRT megdöbbenéssel értesült a BSA szoftverszabadalmakkal kapcsolatos direktlevél kampányáról

Meglepő anyag jutott el a NETÉRT-hez: a Business Software Alliance brüsszeli irodájának levele. A levélben az EU szoftverszabadalmak direktíváját - az összes részlet mellőzésével - nemes egyszerűséggel csak CII-direktívaként emlegeti a szervezet, és ezen direktíva támogatására szólítja fel a szabadalmi területen dolgozó címzetteket.

2005. június 13. 09:45

Szoftverszabadalom: az EU Tanácsa igent mondott

A tagállamokat képviselő Európai Tanács hétfőn jóváhagyta az Európai Bizottság által még tavaly májusban elfogadott, változatlan szövegű szoftverszabadalmi irányelvet, így az most második olvasatban ismét az Európai Parlament elé kerül.

2005. március 7. 20:56

Tovább folyik a szoftverszabadalmi csatározás az EU-n belül

Az Európai Unió szoftverszabadalmi direktívatervezete körüli vita újabb fontos állomásához érkezett: hétfőn az Európai Bizottság a pozitív várakozások ellenére elutasította az EP-képviselőknek a tervezet átdolgozására irányuló kérését.

2005. március 1. 20:00

Lengyelország mégis támogatja az EU szoftverszabadalmi irányelvét

Úgy tűnik, hogy a jövő héten véget ér a szoftverszabadalmi irányelv körüli huzavona az EU Mezőgazdasági és Halászati Tanácsában, és a testület elfogadja a Miniszterek Tanácsa által eredetileg megszövegezett változatot.

Kulcsszavak: =szoftverszabadalom jog EU
2005. január 22. 09:59

Halászok dönthetnek a szoftverötlet szabadalmaztatásáról?

A számítógéppel alkalmazott találmányok - azaz a szoftverötletek - szabadalmaztathatóságáról szóló irányelvjavaslatot vagy a Halászati és Mezőgazdasági, vagy a Környezetvédelmi Miniszterek Tanácsának ülésén akarják vita nélküli, u.n. „A-item”-ként elfogadtatni, mivel az EU holland elnöksége még az idén meg akarja szavaztatni a szoftverötlet szabadalmi irányelvet.

Kulcsszavak: jog =szoftverszabadalom EU
2004. december 17. 10:40

IVSZ nyilatkozat a szoftverek szabadalmazhatóságáról

Az IVSZ elnökség megfogalmazta állásfoglalását a „Számítógéppel megvalósított találmányok szabadalmaztathatóságáról” alkotott EU irányelv tervezettel kapcsolatban.

2004. december 15. 16:10

Az EU elhalasztotta szoftverszabadalmi törvényének megvitatását

Az EU belga minisztere, Marc Verwilghen kijelentette, hogy "a versenytanács nem fog erről a témakörről szavazni 2005-ig", ezzel úgy tűnik elért a tervezetet eredeti formájában ellenző politikai és társadalmi nyomás Brüsszelbe.

2004. december 8. 23:22

Nyílt levél szoftverszabadalom-ügyben az EU Tanácsához

Az EU Tanácsához címzett nyílt levéllel fordult a három legnevesebb európai szabad szoftver fejlesztő: Linus Torvalds (Linux), Michael Widenius (MySQL) és Rasmus Lerdorf (PHP).

Kulcsszavak: =szoftverszabadalom jog EU
2004. november 24. 14:08

A szoftverszabadalmi és szerzői jogról közérthetően

A linux.hu szerkesztői megjelentettek egy összefoglaló írást a szabadalmi mizéria körüli helyzetről - közérthetö formában. A cikket a Prim Online is átvette, mert fontosnak tartja, hogy a téma szélesebb publicitást kapjon és a kérdéskört minél több oldalról megvilágítsa.

2004. szeptember 26. 16:48

OGY, Kormány: Továbbra sincs egységes álláspont a szoftverszabadalmak ügyében

A számítógéppel megvalósítható találmányok szabadalmazhatóságáról szóló brüsszeli irányelv-javaslattal kapcsolatban kezdeményez eljárást az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Bizottsága. A bizottság keddi budapesti ülésén a képviselők egyhangúan támogatták az eljárás megindítását.

Kulcsszavak: =szoftverszabadalom jog
2004. szeptember 15. 10:42

Szoftverszabadalmak - Nem foglalt állást az OGY albizottsága

Nem foglalt állást a parlament informatikai bizottságának európai integrációs albizottsága keddi ülésén arról, hogy Magyarországnak fenn kell-e tartania támogató szavazatát az európai uniós szoftverszabadalmakat szabályozó irányelvvel kapcsolatban.

Kulcsszavak: jog =szoftverszabadalom
2004. szeptember 8. 09:15

MDF: Az IHM-nek nincs álláspontja a szabad szoftverek használatáról

A Magyar Demokrata Fórum a szabad szoftverek mellett elkötelezett civil szervezetek augusztus 24-ei demonstrációjával és az Informatikai és Hírközlési Minisztériumnak a szoftverek szabadalmazhatóságáról kialakított véleményével kapcsolatosan közleményt adott ki, melyet a Prim Online-nak is megküldött.

Kulcsszavak: jog =szoftverszabadalom
2004. augusztus 26. 18:32

IVSZ: Damoklesz kardja lebeg a magyar szoftveripar felett

Az IVSZ álláspontja szerint, amennyiben az Európai Unió Versenyképességi Tanácsában, a kérdésről folyó szavazás eredményeként a szabadalmi jogok szoftverekre is kiterjeszthetőekké válnak, a magyar szoftverfejlesztési iparág teljes egészében ellehetetlenülhet.

2004. augusztus 26. 12:00

Beszámoló a szabadszoftver-tüntetésről

Azt, hogy mennyire általános probléma a szoftverszabadalom, azt jól mutatja a jelenlévők sokszínűsége. Szimbolikusan leláncolt programozók, tv-s személyiségek, neves magyar informatikusok és rengeteg fiatal volt jelen.

2004. augusztus 25. 09:30

IHM közlemény az IT-találmányok szabadalmazhatóságáról

Alapvető jelentőségű az ország számára, hogy a szabályozás előnyös legyen mind a magyar szoftver-fejlesztőknek (jellemzően kis- és középvállalkozásoknak), mind a magyar szoftver-vásárlóknak.

2004. augusztus 24. 17:27

Szoftverszabadalom: A Magyar Feltalálók Egyesülete ellenzi a tüntetést!

A hazai feltaláló társadalom (amely eddig már közel 200 szoftveres találmányt szabadalmaztat) érdekeivel ellentétesek a tüntetés céljai.

2004. augusztus 23. 13:41

Mi a baj a szoftverszabadalmakkal?

A Prím Online Somogyi Péterrel, az FSF.hu Alapítvány aktivistájával, a szoftverszabadalmak elleni tüntetés főszervezőjével készített online interjút.

2004. augusztus 20. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

A Neumann Társaság által vezetett Informatikai Múzeum újra várja látogatóit a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában új kamarakiállítással, még sosem látott műtárgyakkal, nyári táborokkal és tematikus szombati programokkal.

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

Hiánypótló funkcióval bővült a WIWE mobil EKG, mostantól szívritmus-variablilitás (HRV) mérés készítésére is alkalmas az eszköz. Az új funkciót biztosító frissítés a napokban vált elérhetővé a különféle applikációs webáruházakban, ráadás meglepetésként június 17-től egy hónapon keresztül a WIWE kedvezményes áron lesz megvásárolható. 

2020. június 15. 16:23
online sportfogadás