ASP kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: ASP

Megújul az önkormányzatok e-szolgáltatása az új ASP-rendszerrel

Befejezéséhez érkezett az önkormányzati ASP-projekt, megkezdődött a rendszer átadása. Az uniós forrásból megvalósuló program eredményeként tizenegy közép-magyarországi önkormányzat használhat korszerű informatikai megoldásokat működése támogatásához és nyújthat e-közigazgatási és e-ügyintézési szolgáltatásokat.

2015. június 9. 10:19

Szeged önkormányzati informatikai rendszert ajánl fel az országos központnak

Fölajánlja Szeged a nyílt forráskódú alapokon fejlesztett integrált önkormányzati informatikai rendszerét az alkalmazás országos szolgáltató központjának (Application Service Provider - ASP).

Kulcsszavak: ASP e-government
2010. augusztus 16. 09:02

Alpha Consulting Kft.: Oracle és webszerver alapú ASP szolgáltatás - elsőként

Hoppán Gergely, az Oracle-partner Alpha Consulting Kft. ügyvezető igazgatója ma sajtótájékoztató keretében mutatta be a cég Opteamus nevű, csapatmunka-, dokumentumkezelő, tudásmenedzsment programrendszerének havidíjas, távolról, böngészővel elérhető ASP alkalmazás szolgáltatását. Az Opteamus Magyarország első, Oracle adatbázison és webszerveren alapuló ASP szolgáltatása.

Kulcsszavak: Oracle ASP
2005. szeptember 14. 14:47

Energie AG: 23 százalékos belső megtérülési ráta SAP CRM megoldással

Az Energie AG osztrák közművállalat mySAP CRM rendszere alig két év alatt behozta az induló beruházás árát, három éven belül pedig már 23 százalékos belső megtérülési rátát produkált.

Kulcsszavak: CRM SAP ASP
2003. december 9. 18:40

Dániában megszűnik a pénzügyi szektorban a kihelyezett IT tevékenységek áfája

A dán adóügyi minisztérium rendelete új lendületet ad az információtechnológiának a pénzügyi szektorban.

Kulcsszavak: EU ASP
2003. december 8. 12:30

EReactor: Új e-commerce megoldás

Szeptember elején több éves fejlesztői munka után elkészült az eReactor nevű, integrált online kereskedelmi rendszer, mely készítői szerint új távlatokat nyit az internetes online kereskedelemben.

Kulcsszavak: CRM áruház ASP e-commerce
2003. szeptember 16. 14:51

SAP alkalmazásszolgáltatásban

Köztudott, hogy a vállalati informatika technológiailag igen gyorsan és széles spektrumban változik. Ez a tendencia érhető tetten annak az új információgazdálkodási modellnek a kapcsán is, amelyet betűszóval egyszerűen ASP-nek (Application Service Provision), azaz alkalmazásszolgáltatásnak hívnak.

Kulcsszavak: ASP SAP
2003. július 10. 09:58

Magasfokú integrált megoldás az elektronikus üzleti kommunikációban

Az eddigi egyszerűbb elektronikus adatáramlást egy fejlett üzleti kommunikációs megoldás váltja fel a hazai piac vezető ingatlanüzemeltető cége, a Trammel Crow Wallis Rt. (TCW Rt.) és a MATÁV Rt. között: 2003 májusától a két cég vállalatirányítási rendszerei automatikusan adják át egymásnak a pénzügyi információkat a közöttük kiépített csatornán keresztül.

2003. június 12. 18:58

Partner vagy ellenfél?

Két és fél éve foglalkoztunk utoljára az erőforrás-kihelyezés, elsősorban az IT-outsourcing témakörével, főként a hazai piacra koncentrálva. Akkor nem sugároztak hurráoptimizmust a piaci szereplők megnyilvánulásai. Ezt a piac éretlenségével, a hazai vállalatvezetőknek a "házon és befolyáson kívüliség" gondolatától való idegenkedésével lehetett magyarázni. A piaci szereplők iránti bizalmatlanság, a kihelyezés különböző formációi közötti különbségek, előnyeik és hátrányaik ismeretének hiánya, illetve az outsourcing egyoldalú értelmezése folytán a belső informatika leányvállalatba való kihelyezése szerepelt leggyakrabban az ellenérvekben. Az eltelt idő - például a technológiákat illetően - hozott némi változást, még ha nem is a szolgáltatók által kívánt mértékben, de például a kihelyezés formációi közül teret nyert az alkalmazásszolgáltatás (ASP). Ám változott-e a potenciális és már meglévő ügyféloldal hozzáállása, a szolgáltatók felkészültsége, illetve a szolgáltatás minősége? Melyek a leggyakoribb kihelyezési okok és a legkedveltebb formációk? Mitől függ sikerük, és mikor borítékolható a bukás? Milyen eredmények születtek, és milyen - nem feltétlenül forintosított - áron? Mire érdemes a még gondolkodóknak, a mellette döntőknek és a gyakorló kihelyezőknek a szolgáltatás különböző szakaszaiban figyelniük? Két év elteltével erről faggattuk a hazai szolgáltatói piac csaknem másfél tucatnyi ismert szereplőjét és a Megoldás rovatunk esettanulmányaiban megszólaló felhasználókat. Most induló sorozatunkban kitérünk néhány, esetenként az informatikát eszközként használó szolgáltatásra is, a bizalom és az ember e szolgáltatásformában elfoglalt központi helyének elméleti és gyakorlati oldaláról sem megfeledkezve. (A sorozat befejezésekor cikkeink kibővített változata online formában a www.prim.hu/business címen lesz olvasható.)

2002. június 3. 08:26

Hivatalos SAP Hosting és ASP Szolgáltató Partner lett a Hostlogic Kft.

A HostLogic Kft. elsőként vett rész az SAP AG, az elektronikus kereskedelmi szoftver-megoldások vezető szállítójának hivatalos Hosting és ASP akkreditációs programjában. A HostLogic Kft. mind a Hosting, mind az ASP (alkalmazás szolgáltatás) feltételeknek megfelelve az SAP hivatalos ASP és Hosting Szolgáltató Partnerévé vált.

Kulcsszavak: +céginfo SAP-hu HostLogic ASP
2002. április 16. 12:36

Hazai piac - sírva vigadunk

Magyarországon az internetpenetráció, valamint a vállalati kultúra változása egyaránt növelheti a potenciális ASP-felhasználók számát. Többek között erről is írunk sorozatunk befejező részében, ám – mint ahogy azt korábban ígértük – a témához vissza-visszatérünk, s hamarosan az ASP-vel sokszor összekevert outsourcing rejtelmeibe is beavatjuk olvasóinkat.

Kulcsszavak: +bohonap ASP outsourcing
2002. április 15. 08:23

Neolytica: analitikai tesztszolgáltatások kiszervezése

Négy, iparágában vezető vállalat (Air Products, Dow Jones Chemical Company, Intertek Testing Services, Thermo LabSystems) bejelentette, hogy végleges megállapodást írt alá a Neolytica létrehozásáról, amely internettel támogatott, egyetlen kapcsolati pont az analitikai tesztszolgáltatások szerződtetéssel és külső féllel (outsourcing) történő elvégeztetésére.

Kulcsszavak: ASP outsourcing
2002. március 14. 20:07

Sokan sokfélét

Nehéz lenne pontosan számba venni, hogy jelenleg hányan kínálnak internetes szolgáltatást ASP-alapokon. Tágabb értelemben ugyanis akár e körbe sorolhatók mindazok az e-kereskedelmi megoldások, amelyek például elektronikus áruházak építését és üzemeltetését teszik lehetővé úgy, hogy az ügyfélnek gyakorlatilag semmilyen informatikára nincs szüksége (leszámítva persze az adminisztrációs teendők ellátáshoz szükséges eszközöket). Táblázatunk összeállításakor így inkább arra törekedtünk, hogy az igen széles palettáról lehetőség szerint minél több különböző megoldást ismertessünk olvasóinkkal.

2002. január 22. 13:45

Piacművelés

Mielőtt a szeptemberben elindult ASP-sorozatunk mostani összeállításában részletesebben rátérnénk a hazai viszonyokra és kínálatra, egy bekezdés erejéig – az Accenture-től Kangiszer Gyula által elmondottakra támaszkodva – visszatekintünk, hol tartanak tőlünk nyugatabbra, illetve az ASP szerepét szeptember 11-e óta kicsit átértékelve Amerikában, s hogy fogadja az ott bevált modelleket, elképzeléseket a hazai piac (a témához kapcsolódó fogalomtár előző számunk 39. oldalán olvasható).

Kulcsszavak: outsourcing ASP =asp
2002. január 2. 11:10

Kívül tágasabb?

Lassan elérkezik a magyar magán- és közszféra, elsősorban a gazdaság és a közigazgatás arra a fokra, hogy valóban a mindennapi munka támogatójává lép elő az informatika. A hozzá való viszony – a vezetők és a dolgozók szintjén – azonban meglehetősen ellentmondásos. A rendszerek kiépítését, fenntartását és működtetését, amit ma már egyre jobban veszélyezteti a szakemberhiány, ugyanis sokuk feneketlen pénznyelőnek érzi, ezért erre nem szán elégséges összeget, nem fordít gondot az adatvédelemre, a szoftvertisztaságra – és sorolhatnánk. Mindez a kisvállalatoknál – a fenntartás és üzemeltetés kapcsán – anyagi- és emberierőforrás-gondokkal tarkított. Megoldás lehet a fent említett kérdésekre, hogy az informatikát külső, erre szakosodott szolgáltatóval oldják meg, ám bármilyen logikusnak tűnik is, ez idehaza számos problémába ütközik. Hogy melyek ezek, és miért lehet mégiscsak létjogosultsága az informatikai szolgáltatásokat IT-outsourcing, illetve ASP módján kínálóknak a hazai piacon is, sorozatunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ. Elsőként az újabb formációval, az ASP-vel foglalkozunk, és mostani bevezetőnkben a Gartner Group hazai képviselője, az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó jóvoltából a globális ASP-piac jelenlegi helyzetének értékelését és a 2005-ig várható fejleményeket vázoljuk fel.

Kulcsszavak: outsourcing ASP =asp
2001. december 30. 14:00

Külszolgálat

A hazai piac - mint minden másban - az ASP-t tekintve is speciális. Kialakulófélben van, így meglehetősen vegyes összetételű, nem válik még élesen szét az outsourcing, a hosting, az MSP és az ASP, valamint annak különböző lépcsőfokai és üzleti modelljei. Ez mind a felhasználói, mind a szolgáltatói oldalon veszélyeket rejt. Egyrészt ezek különböző és vegyes konstrukciókban nehezen számon kérhető felhasználói elvárásoknak tesznek eleget, másrészt a szolgáltatók szem elől veszíthetik az említett szolgáltatásonként különböző, a sikert erőteljesen befolyásoló kritikus tényezőket.

Kulcsszavak: outsourcing HP-hu ASP
2001. december 26. 10:15

Prím-portálszoftverek

A Prím Kiadó gyorsan népszerűvé vált online médiuma viszonylag hamar eltávolodott attól a modelltől, hogy a webre a papírújságok virtuális verziói kerüljenek fel. Kiépült a szakmai elmélyülést kínáló hír- és információszolgáltatást nyújtó Prím Online, amely hamarosan portálfunkciókkal és az olvasói igényeket más téren is kielégítő szolgáltatásokkal bővült. A portálfunkció alapjául szolgáló saját fejlesztésű szoftverek egy idő után önálló gazdasági tevékenységek elindítását is lehetővé tették, a Prím megkezdte ezek értékesítését, részben ASP-szolgáltatói formában, részben licencelve a szoftverek használati jogát.

2001. december 5. 08:06

Egy-két év alatt többszörösére nő az ASP-piac

A vállalati informatikai alkalmazásszolgáltatási piac (Application Service Provider - ASP) az elkövetkezendő egy-két évben az idei 1 milliárd forintról két-három milliárd forintra nő - közölték az Oracle Hungary sajtótájékoztatóján.

Kulcsszavak: +legfontosabb Oracle-hu ASP
2001. november 28. 13:25

Közel a távol

A több mint 10 éve a hazai piacon lévő biztonsági cég, a ma már 4000 fős Group4 Securitas Kft. 1999 végén döntött korábbi DOS alapú, novelles hálózatú könyvelőalkalmazásának cseréjéről. A váltás okairól, a kiválasztás feltételeiről s a hazai tulajdonú rEVOLUTION saját fejlesztésű ZENIT SQL integrált rendszeréről, valamint az annak első teljes körű felhasználójaként szerzett tapasztalatokról Borbándy Lászlóval, a Group4 Securitas Kft. informatikai vezetőjével beszélgettünk.

2001. november 2. 13:08

Sun Microsystems online szerviz az EMEA-térségben

A Sun Microsystems cég használhatóvá tette a mi térségünkben is az éjjel-nappali (heti 7x24 órás) online szervizközpontját (OSC - On-line Service Center). A szolgáltatást a Sun-felhasználók bárhonnan, bármikor, bármilyen eszközről elérhetik egy webböngészővel.

2001. szeptember 23. 10:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

A Magyar Marketing Szövetség 2020-ban is kihirdette az Év Applikációja díjat, melyet a DokiApp vihetett haza. A telemedicina alkalmazás segítségével a nap bármely időszakában, mindössze pár perc várakozás után konzultálhatunk egy orvossal vagy pszichológussal. Az online orvoslás Uber-e nem először kap rangos díjat, tavaly ősszel ugyanis a Vodafone Digitális Díj egyik fődíját vihették haza az ötletgazdák.

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

A hatodik egymást követő évben is a mateking.hu nyerte az Év Honlapja kitüntetést. A bejelentés kapcsán kihirdették: a leggyorsabban jelentkező 5 iskolának ingyenes hozzáférést biztosítanak. Magyarország legnépszerűbb egyetemi e-learning oldalának célja, hogy élménnyé változtassa a matektanulást, hatékonyságát pedig az adja, hogy a tananyagok sok-sok apró lépésből, picike morzsákból épülnek fel. A honlapon ráadásul folyamatosak a fejlesztések is: 2020-ban a mateking epizódok új, sokkal intenzívebb dizájnt kapott, a letisztult és elegáns külső pedig egy felhasználóbarát felületet eredményezett.

2021. január 7. 09:55
online sportfogadás