ATSZE kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: ATSZE

Internetadó: semmilyen formában nem támogatják az alternatív szolgáltatók

Az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesülete (ATSzE) továbbra is tiltakozik az Oktatási és Kulturális Minisztérium javaslata ellen, amely szerint valamennyi internet-hozzáférési szolgáltatás árbevétele után 0,8 százalék kulturális járulékot kell fizetnie az internetszolgáltatóknak.

Kulcsszavak: GKM ATSZE
2008. április 23. 17:05

Internetadó vs. szélessávú penetráció?

Az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesülete tiltakozik az internet hozzáférés szolgáltatást sújtó kulturális járulék bevezetése ellen.

2008. április 9. 14:02

Tisztújítás az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesületében

A legnagyobb hazai alternatív távközlési vállalatokat tömörítő ATSzE tisztújító közgyűlésén megalakult az egyesület új vezetése. Az ATSZE elnöki tisztségét továbbra is Szathmári Géza, a GTS-Datanet ügyvezetője tölti be, a társelnöki posztra pedig dr. Orbán Miklóst, a BT Limited Magyarországi Fióktelepének regionális szabályozási igazgatóját választották. Az egyesület új alelnökei Horváth Pál, az Actel vezérigazgatója és Pórffy András, az Externet vezérigazgatója.

Kulcsszavak: ATSZE
2008. március 5. 16:07

Továbbra sincs hivatalos állásfoglalás a távközlési piaci verseny mellett

A Miniszterelnöki Hivatal továbbra sem adott hivatalos választ a kormányzati távközlési piac monopolizálása miatt aggódó tizennégy távközlési cég nyílt levelére, amelyben a Miniszterelnöki Hivatal egyértelmű, nyilvános állásfoglalását kérték a versenysemlegesség biztosítása mellett. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) ezzel szemben 2005. július 20-án délelőtt "egyeztető megbeszélésre" hívta össze a GKM felügyelete alá tartozó költségvetési intézményeket, hogy a Magyar Telekom Rt. képviselőjével közösen - és más távközlési szolgáltatók kizárásával - tájékoztassa őket az elektronikus kormányzati gerinchálózathoz való csatlakozás részleteiről.

Kulcsszavak: ATSZE Magyar Telekom
2005. július 19. 15:23

Továbbra sem rendeződik az összekapcsolási piac

Az alternatív szolgáltatókat tömörítő Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesülete (ATSZE) az összekapcsolási piac rendeződéséhez elengedhetetlennek tartja – az összekapcsolási percdíjak csökkenésén túl - a bérelt vonali árprés megszüntetését és az összekapcsolási költségek megosztását.

Kulcsszavak: NHH ATSZE
2004. június 17. 18:00

ATSZE: az új elektronikus hírközlési törvény cserbenhagyja a fogyasztókat

Az új elektronikus hírközlési törvény jelen állás szerint a legjobb esetben is teljesen hatástalannak fog bizonyulni a kormányzati és szakminisztériumi ígéretek ellenére.

Kulcsszavak: törvény EHT ATSZE
2003. november 6. 21:00

Alternatívok az elektronikus hírközlésről szóló törvénytervezetről

Az alternatív szolgáltatók érdekképviselete, az ATSZE szerint az elektronikus hírközlésről szóló, a parlamenthez benyújtott törvénytervezet szövege és céljai között kockázatos rés tátong, ami előre vetíti a hatályos törvény meghaladni kívánt hibáinak megismétlését, mert a piacnyitás további halogatásához vezet.

2003. október 31. 20:16

Az alternatívok üdvözlik a telefontarifa-csökkentési szándékot

Az Alternatív Szolgáltatók Egyesülete (Antenna Hungária, BankNet, BT, e-Tel, EuroWeb, GTS-Datanet, Hungaro DigiTel, PanTel, UPC) üdvözli Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter kijelentését, amely szerint a tárca végre célul tűzte ki a telefontarifák jelentős csökkentését, és a 2001-ben elfogadott hírközlési törvény módosítását.

2003. április 3. 18:36

Alkotmánybírósághoz fordulnak a távközlési versenypiac résztvevői

Kétes jogalapra helyezkedve irracionális mértékű terheket ró a távközlési versenypiac résztvevőire az a néhány napja kihirdetett kormányrendelet, amely aránytalan befizetési kötelezettséget ír elő az alternatív távközlési szolgáltatókra, miközben egyoldalúan tovább gazdagítja a korábban az egyik legnagyobb profitnövekedést elérő hazai üzleti vállalkozást, a távközlési piaci versenyben ellenérdekelt Matávot - hangsúlyozza az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesülete (ATSZE) pénteken, Budapesten közzétett sajtónyilatkozata.

2003. január 31. 13:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

Újabb fontos mérföldkövet jelenthet a hazai digitális oktatás megvalósításában, hogy idén ősztől az Európa 2000 Középiskola több mint 100, speciálisan tanuláshoz fejlesztett laptopot von be az oktatásba. A beruházásnak köszönhetően az intézményben olyan, nyugat-európai színvonalú, kooperatív tanulás valósulhat meg, amely kulcsfontosságú a technológiával szimbiózisban élő fiatal generációk számára.

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

 

1999-ben fél tucat technológiai cég létrehozta a Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA) szervezetet. Ugyanazon évben, szeptember 30-án kereskedelmi forgalomba kerültek az első eszközök, amelyek a 802.11b vezeték nélküli LAN szabvány alapján működtek. Ezzel kezdetét vette a vezeték nélküli hálózatok, másnéven a Wi-Fi korszaka. Az elmúlt két évtizedben a vezeték nélküli hálózatok újabb és újabb generációival találkozhattunk. A Wi-Fi 20. születésnapja alkalmából a Cisco összegyűjtötte a legfontosabb mérföldköveket az elmúlt két évtizedből a Wi-Fi technológia fejlődéséről és a felhasználókra gyakorolt hatásairól.

2019. szeptember 30. 11:26
online sportfogadás