Alan Turing kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Alan Turing

Legalább egymillió dollárt remélnek Alan Turing kéziratáért

A várakozások szerint legalább egymillió dollárért (272 millió forint) cserél gazdát Alan Turing második világháborús brit kódfejtő kézirata a Bonhams áprilisi aukcióján New Yorkban.

2015. január 25. 09:32

Mesterséges intelligencia: átverte a számítógép az embereket

Idén először egy gép sikeresen átment azon a Turing-teszten, melynek keretében a gépnek meg kell győznie ötpercnyi chatelés alatt a túloldalon ülő emberek legalább harminc százalékát arról, hogy akivel beszélnek, az valójában egy ember. Most „Eugene Goostman”, egy 13 éves kisfiút szimuláló program sikerrel járt: a bírák 33 százalékát meggyőzte – írja a Telegraph.

2014. június 10. 09:02

Királyi kegyelemben részesült Alan Turing, az Enigma-kód feltörője

Utólagos kegyelemben részesítette a brit uralkodó az év végén, december 24-én Alan Turingot, a múlt század egyik legzseniálisabb brit matematikusát, akit homoszexualitása miatt az 1950-es években az akkor hatályos törvények alapján elítéltek.

2014. január 1. 12:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

18. alkalommal került megrendezésre az online marketingkommunikációs szakma legrangosabb hazai eseménye, Az Év Honlapja pályázat. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyen összesen 183 nevezés érkezett.

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

Minden idők legnagyobb informatikai versenye zajlott a múlt héten Magyarországon: a Neumann Társaság és az ELTE Informatikai Karának szervezésében lezajlott e-Hódon 202 magyarországi iskola 27 702 diákja vett részt. A kezdeményezés célja, hogy felkeltse a diákok érdeklődését az informatika iránt, megmutassa annak sokszínűségét, és eloszlassa az azzal kapcsolatos negatív előítéleteket.

2019. november 26. 11:05
online sportfogadás