AltaVista kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: AltaVista

Megszűnik az AltaVista webkereső

A Yahoo leállítja a webkeresők egyik úttörőjeként számon tartott AltaVistát. A kereső, amely fénykorában jelentős mennyiségű webtartalmat tudott indexelni és a Google megjelenése előtt igen népszerű volt a korai internetezők körében, július 8-án fog végleg leállni.

Kulcsszavak: kereső AltaVista Yahoo
2013. július 2. 08:52

Egy év alatt majdnem megduplázódott az internetes keresések száma

A ComScore piackutató adatai szerint 2009-ben 46 százalékkal nőtt az internetes keresések száma világszerte, ami jól tükrözi a funkció és általában az egyetemesen hozzáférhető információ hasznosságát az emberiség számára.

Kulcsszavak: trend Yahoo MSN Google AltaVista
2010. január 24. 18:27

Keresőszoftver kódjának ellopásával vádolják a Microsoft alkalmazottját

A Microsoft jelenlegi alkalmazottját egy korábbi munkahelyén, az AltaVista-nál történt lopás vádjával tartóztatták le. A vádlott a The Seattle Post értesülései szerint a Microsoftnál is a keresők fejlesztésén dolgozik.

2004. július 10. 23:02

Altavista: eladva?

Száznegyvenmillió dolláros vételi ajánlatot tett egy internetes amerikai vállalkozás az első és legismertebb keresők egyikére, az Altavistára, amelynek értékét 1999. elején még közel 3 milliárd dollárra becsülték. A pasadenai Overture nevű szolgáltató készpénzben csak 60 millió dollárt fizetne, a többit részvénycserével tudná le - írja az AP hírügynökség.

Kulcsszavak: +céginfo AltaVista
2003. február 20. 07:52

Kínában már az AltaVistát is blokkolják

A kínai kormányzat az ország internetezői számára a napokban elérhetetlenné tette az egyik legnépszerűbb internetes kereső szolgáltatást, az AltaVistát. Az AltaVista blokkolása része annak a kiterjedt kampánynak, melynek keretein belül a kínai kormányzat minden olyan dolgot betilt, mely potenciális veszélyt jelenthet az uralmon lévő kommunista pártra, illetve amely a kormányzat hivatalos álláspontja szerint több szempontból is alkalmatlan arra, hogy a kínai lakosok hozzáférjenek.

Kulcsszavak: AltaVista trend Kína
2002. szeptember 11. 07:18

Ajánljuk a Prímpostát :-)

Egy negatív CeBIT-hír: az Altavista március 31-edikével bezárja ingyenes posta-szolgáltatását.

2002. március 20. 07:45

Nincs több ingyenes e-mail az AltaVistánál

Az AltaVista keddi bejelentése szerint a társaság a közeljövőben leállítja web alapú, ingyenes e-mail szolgáltatását. Az AltaVista döntése elsősorban költségcsökkenési célt szolgál, közölték a társaság vezetői.

Kulcsszavak: freemail AltaVista
2002. február 21. 06:44

Ázsiai nyelveket is fordít az AltaVista BabelFish site-ja

Kínai, japán és koreai írásjeleket és nyelvet ismer fel az AltaVista népszerű, komputeres fordítósite-ja, a BabelFish.

Kulcsszavak: AltaVista onlineszolg
2001. március 30. 20:49

Leépítés az AltaVistánál

Az Altavista ismét alkalmazottainak negyedétől kénytelen megválni: a csökkenő hirdetési bevételek miatt 200 dolgozónak mondanak fel.

Kulcsszavak: AltaVista CMGI +céginfo
2001. január 19. 23:50

Az AltaVista leállítja ingyenes internet-hozzáférési szolgáltatását

Az AltaVista ingyenes internetszolgáltatása hosszas bizonytalanság után úgy tűnik, végleg leáll. A reklámbevételekből finanszírozott ingyenes hozzáférés december 10-étől megszűnik.

2000. december 6. 22:39

AltaVista: 25 százalékos létszámcsökkentés

A CMGI AltaVista részlege 25 százalékkal kevesebb dolgozót fog foglalkoztatni, miután elhatározta, hogy kiszáll a médiaportál üzletből, és inkább a keresőfunkciókra koncentrál.

Kulcsszavak: AltaVista +céginfo
2000. szeptember 15. 20:30

Alta Vista WAP-kereső

Az AltaVista az elsők között fejlesztette ki keresőszolgáltatását a WAP-felhasználóknak.

2000. augusztus 17. 22:30

A Napster tanítja az Altavistát is

Akár hívhatjuk Napster-effektusnak is, de tény, hogy a keresőmotorok legutolsó generációi már mind a vertikális, azaz témairányú keresésre koncentrálnak.

2000. augusztus 13. 22:26

Ismét megújul az AltaVista

Az AltaVista szerdán mutatja be az új kereső rendszerét, amely az eddigieknél sokkal többet nyújt majd a felhasználóknak. A hatékony keresés mellett több újdonság is megjelenik, mint például a szórakoztatóközpont és a beépíthető testre szabott keresőablakok.

Kulcsszavak: AltaVista onlineszolg
2000. augusztus 5. 21:04

A shopping.com után újabb cégvásárlás

Annak a célnak a jegyében, hogy az AltaVista a legfőbb Internet-célpont legyen, a Compaq kedden megvásárolta a Zip2 Corporationt, a médiabirodalmak és elektronikus kereskedelmi központok egyik vezető site-építőjét. A hír lényegében egy időben érkezett azzal, hogy a Shopping.com szabad részvényeinek 95,91 százalékát sikerült az ajánlatban szereplő 18,25 dolláros részvényenkénti áron megvenni, s így semmi sem áll annak útjába, hogy márciusban ez is beépüljön az AltaVista-birodalomba.

1999. február 16. 19:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

A Neumann Társaság által vezetett Informatikai Múzeum újra várja látogatóit a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában új kamarakiállítással, még sosem látott műtárgyakkal, nyári táborokkal és tematikus szombati programokkal.

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

Hiánypótló funkcióval bővült a WIWE mobil EKG, mostantól szívritmus-variablilitás (HRV) mérés készítésére is alkalmas az eszköz. Az új funkciót biztosító frissítés a napokban vált elérhetővé a különféle applikációs webáruházakban, ráadás meglepetésként június 17-től egy hónapon keresztül a WIWE kedvezményes áron lesz megvásárolható. 

2020. június 15. 16:23
online sportfogadás