Cognos kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Cognos

Az üzleti intelligencia új generációja

A vállalatok elemzési és döntéstámogatási tevékenységét segítő külföldi és hazai fejlesztésű megoldásokat mutat be egy új szakmai fórum, a november 22-én megrendezésre kerülő Innovatív BI konferencia.

Kulcsszavak: Oracle Cognos SAP konferencia
2011. november 9. 13:16

Költségcsökkentés üzleti intelligencia megoldásokkal

Cognos Cost Cut Conference néven rendez március 10-én, Budapesten félnapos szakmai eseményt az IBM Magyarország.

2009. február 20. 11:41

Az IBM ötmilliárdért megveszi a Cognos-t

Az IBM bejelentette, hogy közel ötmilliárd dollárért bekebelezik a vállalati alkalmazásokra specializálódott Cognos fejlesztőcéget.

Kulcsszavak: Cognos +céginfo IBM
2007. november 12. 19:01

Megjelent a Cognos 8 Business Intelligence

Az üzleti intelligencia alkalmazáscsomag új verziója egyetlen integrált, moduláris felépítésű és felhasználóbarát megoldásban nyújt teljes körű vállalati teljesítménymonitorozó, valamint jelentéskészítő és elemző funkcionalitást.

Kulcsszavak: Cognos
2005. szeptember 16. 13:13

IDC-konferencia az üzleti intelligenciáról

Nyolcvan résztvevővel tartott október 29-én üzleti intelligencia tárgyú félnapos konferenciát Budapesten az IDC.

2003. október 29. 19:43

Cognos elemző szoftverek a Westelben

A Cognos Magyarország közel 50 millió forint értékű, az üzleti elemzéseket és információgyűjtést támogató szoftvert szállított a Westel Mobil Távközlési Rt.-nek.

Kulcsszavak: Cognos Westel MTR ügyvitel
2003. augusztus 4. 08:44

Cognos elemzések a Westelben

A Westel már három éve fejleszti sikeresen vállalati adattárházát, mely kritikus üzleti információkkal szolgálja ki a vállalat belső felhasználóit. A rendszer lekérdezési és jelentéskészítési tudását a közelmúltban Cognos eszközök üzembe helyezésével bővítette ki.

2003. július 16. 21:07

Cognossal az Európai Unióba

Még a politikusok intenzíven dolgoznak az Európai Unios csatlakozás körülményeinek kimunkálásában, időpontjának meghatározásában, addig az üzleti intelligencia szoftverek piacán vezető Cognos már Európai Unios követelményeknek megfelelő termékeket kínál a magyar gazdaság, közigazgatás vezetőinek.

2002. november 19. 12:22

Mi is az üzleti intelligencia (BI)?

A kérdést az Atos Origin május 14-én tartott szakmai napján Lengyel Kornél ( Axis Kft.) válaszolta meg. A BI nem más, mint a meglévő adatok felhasználása, elemzése és új lehetőségek felfedezése a jobb döntések érdekében. Tárházába olyan eszközök tartoznak, amelyekkel a már rendelkezésre álló, de strukturálatlan üzleti információ úgy jeleníthető meg a döntéshozók számára, hogy az növelje munkájuk hatékonyságát és ezáltal a cég versenyképességét.

2002. május 16. 15:13

Axis - jövőre 15-20 százalékos növekedés

A tizenkét éve alapított Axis Számítástechnikai Kft. az idén több mint 1 milliárd forint árbevételre tesz szert, amit a tervek szerint jövőre 15-20 százalékkal növel - közölte Dénes László, a társaság ügyvezető igazgatója.

2001. december 27. 11:09

Axis - 850 millió forint bevétel szoftvereladásból

Az Axis Számítástechnikai Kft. az elmúlt évben 850 millió forint árbevételt ért el, ami 12 százalékkal haladja meg az 1999. évit.

Kulcsszavak: Axis Cognos +céginfo
2001. január 30. 10:29

Rekordbevétel a Cognos-nál

A Cognos, a világ egyik legnagyobb üzleti intelligencia vállalata 2001-es pénzügyi évének harmadik negyedévében 124,6 millió dolláros rekordbevételt számolt el, amely 28 százalékos növekedést jelent az elmúlt év ugyanezen időszakának 97,8 millió dolláros bevételéhez képest.

Kulcsszavak: Cognos +céginfo
2000. december 22. 13:53

Új informatikai alkalmazás a Fevitánál

A Fevita Hűtőipari Rt. tavalyi 4 milliárd forintos árbevételének több mint 10 százalékos növelését reméli a Cognos speciális informatikai alkalmazás üzembe állításától.

2000. június 29. 08:50

Cognos-termékeket forgalmaz a Debis IT

Viszonteladói szerződést írt alá a Cognos üzleti intelligenciaeszközeinek hazai képviseletét ellátó Axis Kft. a Debis IT Services Unisoftware Kft.-vel.

Kulcsszavak: +céginfo Debis Cognos
2000. február 3. 20:55

Megjelent a PowerPlay 6.6-os verziója

A Cognos két új terméket jelentetett meg: a PowerPlay 6.6-t és a Cognos Queryt, mellyel teljessé vált a cég webes e-business infrastruktúrája. A két megoldás a vállalati üzleti intelligencia platformjába teljesen integrálódik, kiaknázza az üzleti intelligencia portál, a közös biztonsági és metaadatmodell minden előnyét.

2000. február 1. 20:51

Az NCR-gépekre Cognost telepítenek

A Cognos szerződést írt alá az ohiói NCR vállalattal. A megállapodás értelmében az NCR a Cognos nagyvállalati jelentéskészítő megoldását telepíti több ezer NCR-alkalmazott gépére e-business megoldásként.

Kulcsszavak: +fontos +céginfo Cognos NCR
2000. január 19. 21:48

Cognos: üzleti intelligencia-támogatás a tőzsdén

A Cognos grafikus megjelenítéssel rendelkező pénzügyi szoftvermegoldása támogatja az amerikai Nasdaq és Amex értéktőzsdét.

Kulcsszavak: +céginfo tőzsde Cognos
2000. január 11. 20:43

A Cognos harmadik negyedévi mérlege

Negyvenszázalékos növekedést eredményezett a Cognosnál az e-kereskedelem az üzleti intelligencia eladások terén.

2000. január 3. 21:06

Vezetéstámogatás az Axistól

A Magyar Postánál is rendszerbe állítják a napokban azokat az adattranszformáló és üzleti intelligencia eszközöket, amelyeket az Axis Kft.-től, a kanadai Cognos cég magyarországi forgalmazójától vásárolhatnak meg. Az Axis Kft. tenderpályázaton nyerte el a mintegy 60 millió forintos beruházást, több nagy világcég, ismertebb forgalmazó előtt.

1999. október 14. 21:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

Az Alza.hu ügyfelei mostantól a reklamált termékeket az AlzaBoxokon keresztül is visszaküldhetik. A Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban több mint 210 000 csomagautomatát működtető webáruház ismét egy újabb lépéssel közelebb került céljához, hogy hálózata a helyi közösségek számára minél hasznosabb legyen és kényelmesebbé tegye mindennapjaikat.

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

Szinte már mindenki találkozott SMS vagy e-mail formájában érkező megtévesztő üzenetekkel, amik ismert cégek arculati elemeit felhasználva, az ő nevükben kérik el az emberek személyes adatait vagy akár egyenesen banki hozzáférésüket, amit a csalók aztán vagy a dark weben értékesítenek, vagy maguk élnek vissza a megszerzett adatokkal, megkárosítva a gyanútlan embereket. A védekezésben a legfontosabb a tudatosság, ugyanakkor létezik egy egyszerű technológiai megoldás is, ami a véletlen kattintás esetén is növeli az emberek biztonságát.

2023. március 14. 20:32