FSF.hu Alapítvány kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: FSF.hu Alapítvány

Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás

Az FSF.hu Alapítvány május 12-én újra megrendezi a Szabad Szoftver Konferenciát és Kiállítást Budapesten.

2018. április 23. 14:41

Magyar nyelvi fejlesztések II–III. (kivonat)

Alább olvasható a LibreOffice-hoz kapcsolódó, az FSF.hu Alapítvány támogatásával megvalósított (lásd előző hírünket) magyar nyelvi fejlesztések legfrissebb eredményeinek összefoglalója:

2018. január 18. 12:40

Magyar innováció a LibreOffice 6.0-ban

A hamarosan megjelenő LibreOffice 6.0 irodai programcsomag magyar vonatkozású újdonsága a toldalékoló és összetettszó-kezelő felhasználói szótár.

2017. december 18. 18:56

9. Open Source Budapest meetup

A rendezvény célja a nyílt forrású szoftverek használata mellett az azok fejlesztésében való részvétel népszerűsítése. Ezen kívül ez a meetup találkozási lehetőséget biztosít a nyílt forrású szoftvereket használó fejlesztőknek és felhasználóknak.

2015. december 10. 08:39

Befejeződött az első Szabad Szoftver Konferencia

2009. október 31-én, a BME Informatikai épületében lezajlott az első budapesti Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás, melyre közel háromszáz érdeklődő látogatott el. A konferenciát - az értékelőlapok tanulsága szerint - a hallgatók és a kiállítók egyaránt hasznosnak találták, a válaszadók szerint a konferencia tartalmas volt.

2009. november 3. 16:30

Újabb nyílt levél az állami szoftverbeszerzés ügyében

Több szakmai szervezet újabb nyílt levéllel fordult a Központi Szolgáltatási Főigazgatósághoz (KSZF) az állami szoftverbeszerzés ügyében - közölte a Nyílt Dokumentumformátum Szövetség (ODFA) magyar tagozata kedden az MTI-vel.

2009. október 14. 09:08

Megjelent az OxygenOffice Professional irodai programcsomag legújabb magyar verziója

Az OpenOffice.org Közösség és az OxygenOffice Professional fejlesztői bejelentették az OxygenOffice Professional irodai programcsomag legújabb, 2.1.0-es verzióját. A programcsomag az eddigiekben OpenOffice.org Premium névre hallgatott, de ez az elnevezés félrevezető volt sokak számára, akik az OpenOffice.org termék hivatalos kiadásának vélték ezt a verziót is.

2007. február 16. 18:05

Megjelent az OpenOffice.org 2.0.4 magyar változata

Az OpenOffice.org Közösség és az FSF.hu Alapítvány bejelentette az OpenOffice.org irodai programcsomag legújabb, 2.0.4-es verzióját. A programcsomag Windows és Linux változata letölthető a http://hu.openoffice.org címről.

2006. október 16. 09:04

OpenOffice.org 2.0.2 magyar változat

Az OpenOffice.org közösség munkáját felhasználva az FSF.hu Alapítvány jelenti, hogy az angol OpenOffice.org 2.0.2 verzió megjelenésével egy időben elérhetővé teszi annak magyar nyelvű, továbbfejlesztett változatát Windows és Linux, valamint nemsokára Mac OS X (Tiger) operációs rendszerekre.

2006. március 9. 08:43

Szoftverszabadalmak: felkészülés a második olvasatra

Megkezdődött a felkészülés az Európai Unió szoftverszabadalmi irányelvének második olvasatásra. Az érintett szakmai civil szervezetek továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy a szotverek ne lehessenek szabadalmaztathatóak és hogy a hivatalos magyar álláspont kialakítása legyen nyilvános.

2005. június 8. 22:34

Elkészült a Novell OpenOffice magyar nyelvű változata

A Novell Magyarország és az FSF.hu Alapítvány a mai napon bejelentette, hogy elkészült az OpenOffice irodai csomag magyar nyelvű változata, amely mostantól a Novell új generációs asztali operációs rendszerével, a Novell Linux Desktoppal is elérhető.

2005. március 9. 08:20

Téglaprojekt Magyarország legnagyobb letöltőszerverének létrehozásához

Az FSN téglaprojekt keretében az Összefogás a szabad szoftverek elterjesztéséért (FSN) alapítvány az internetes közösség segítségét kéri egy Magyarországon egyedülállóan nagy teljesítményű szabad szoftveres letöltőközpont felállításához.

Kulcsszavak: FSF.hu Alapítvány
2005. február 27. 13:46

Pályázat az OpenOffice.org honosítására és magyar nyelvű dokumentálására

Az FSF.hu Alapítvány pályázatot írt ki az OpenOffice.org honosításával és magyar nyelvű dokumentálásával kapcsolatos munkákra.

2004. április 9. 20:00

Az FSF.hu szabad szoftveres előadásokkal reagál a BSA "tűzszünet" kampányára

Az FSF.hu Alapítvány ismét reagálva a BSA „tűzszünet" kampányára, a BSA által megkeresett területeken szabad szoftveres előadásokat tart. Az előadások célja megismertetni az érdeklődőket a szabad szoftveres alternatívákkal.

Kulcsszavak: FSF.hu Alapítvány BSA
2003. május 27. 21:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

Ha háztartási gép vásárlását tervezzük, ne lepődjünk meg az újfajta címkék és akár a korábbiaknál lényegesen alacsonyabb kategóriabesorolások láttán. Lecserélik ugyanis az eddigi energiafogyasztási címkéket, amelyek alapvető segítséget nyújtanak a vásárlók döntéshozatalában.

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

A sportfogadás világa átalakult: a 21. században már az interneten keresztül teszik meg tétjeiket a fogadni vágyók. A kínálati paletta széles, nehéz azonban megtalálni az igazán minőségi oldalakat. Vannak azonban gyűjtősite-ok, amelyek segítenek eligazodni a bukméker oldalak dzsungelében.

2020. július 23. 20:39
online sportfogadás