GKM kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: GKM

Távozik Bóna Ákos, a KHEM szakállamtitkára

Távozik posztjáról Bóna Ákos a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium szakállamtitkára - közölte a tárca szerdán az MTI érdeklődésére.

Kulcsszavak: CIO GKM
2008. augusztus 7. 08:37

A hírközlésért is felel az új miniszter

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bejelentette az új kormány névsorát. A hírközlést is magában foglaló, újonnan létrejövő közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztérium élére Szabó Pált, a Magyar Posta Zrt. volt vezérigazgatóját nevezte ki.

Kulcsszavak: politika GKM
2008. április 28. 22:27

Internet: inkább támogatni kellene, mint megadóztatni

Közleményben jelezte az Invitel Távközlési Zrt, hogy szintén nem támogatja a kulturális járulék kiterjesztését az internet-hozzáférésre, a kultúra támogatását egyéb módokon képzeli el. Információink szerint az MSZP tegnapi választmányi ülésén az Ésszerűség és Felelősség Platformnak sikerült elfogadtatnia egy olyan állásfoglalást, amely írásban kéri a kormánytól, hogy vizsgálja felül álláspontját az internetadóval kapcsolatban.

2008. április 27. 16:18

Az internetjárulék veszélyeire figyelmeztet két vezető hazai internetszolgáltató

A Magyar Telekom és a UPC - csatlakozva az elmúlt napokban közzétett tiltakozásokhoz - közösen felhívja a a kormány, az Országgyűlés gazdasági és informatikai, illetve a kulturális és sajtóbizottságának figyelmét az internetszolgáltatás után fizetendő kulturális járulék bevezetésével járó komoly veszélyekre.

Kulcsszavak: GKM UPC-hu Magyar Telekom
2008. április 24. 15:13

Internetadó: semmilyen formában nem támogatják az alternatív szolgáltatók

Az Alternatív Távközlési Szolgáltatók Egyesülete (ATSzE) továbbra is tiltakozik az Oktatási és Kulturális Minisztérium javaslata ellen, amely szerint valamennyi internet-hozzáférési szolgáltatás árbevétele után 0,8 százalék kulturális járulékot kell fizetnie az internetszolgáltatóknak.

Kulcsszavak: GKM ATSZE
2008. április 23. 17:05

A GKM továbbra sem támogatja az "internetadó" bevezetését

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) továbbra is fenntartja azon álláspontját, miszerint szakmai szempontokat tekintve nem tartja elfogadhatónak az internetet 0.8%-kal megterhelő kulturális járulék bevezetését.

Kulcsszavak: GKM
2008. április 21. 15:05

A GKM szakmai egyeztetést hív össze az "internetadóval" kapcsolatban

Bóna Ákos, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) infokommunikációs ügyekért felelős szakállamtitkára szakmai egyeztetést hívott össze 2008. április 21-ére az internet-szolgáltatásokra kivetett kulturális járulékkal kapcsolatban.

2008. április 15. 18:54

Megvannak A NETreKÉSZ pályázat első nyertesei

Összesen 249 091 413 forint vissza nem térítendő támogatásban részesül a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által kezdeményezett NETreKÉSZ első 50 nyertes pályázata. Az infokommunikációs eszközök, alkalmazások és tartalmak iránti társadalmi nyitottság növelésén keresztül a program a hazai internethasználat bővüléséhez kíván hozzájárulni.

Kulcsszavak: pályázat GKM
2008. április 4. 12:24

Ma ITT: elfogadták a Szabadkai Nyilatkozatot

A Magyarság az Információs Társadalomért Testület (Ma ITT) Vajdaságban megrendezett 4. konferenciáján, pénteken elfogadták a Szabadkai Nyilatkozatot, amely megfelelő keretet teremt a magyar-magyar kapcsolatokban rejlő potenciál kiaknázásához - mondta el Csepeli György, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) közpolitikai igazgatója.

2008. március 31. 08:47

Megújul a tiszta szoftver program

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium – a 2011-ig élő keretszerződés részeként – meghosszabbította a Campus és School programok alapját képező licencszerződést a Microsoft Magyarország Kft.-vel.

2008. március 28. 18:22

Magyarság az Információs Társadalomért Testület konferenciája

A magyarság nemzetközi súlyának növelése érdekében csütörtökön és pénteken rendezik meg a Magyarság az Információs Társadalomért Testület (Ma ITT) 4. konferenciáját Szabadkán - közölte a gazdasági tárca.

2008. március 28. 08:09

GKM: Bóna Ákos felel az infokommunikációs ügyekért

Bóna Ákos az új, infokommunikációs ügyekért felelős szakállamtitkár a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban. Az új szakállamtitkár legfontosabb feladatai közé tartozik majd az e-gazdaság fejlődését korlátozó tényezők felszámolása, az innovatív megoldások bevezetése a hozzáférés, a tartalom, a szolgáltatások, illetve az informatikai biztonság területén, valamint az elektronikus hírközlés szabályozásának ellátása.

2008. március 27. 16:17

Önálló informatikai szakállamtitkárságot hoz létre a GKM

Önálló informatikai szakállamtitkárságot hoz létre a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium - jelentette be Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter szerdán, a Informatikai Vállalkozások Szövetsége éves közgyűlésén. A miniszter elmondta: ezzel is a szektor kiemelt fontosságát akarják elismerni.

Kulcsszavak: GKM IVSZ trend IT
2008. március 13. 08:12

Netrekész programok az internethasználat terjedéséért

Mai taggyűlését követően megkezdte működését a piaci szereplők által alapított Netrekész Közhasznú Kft., amely a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) által tavaly indított Netrekész pályázati programhoz illeszkedve motivációs kampányokat fog indítani az internethasználat és a digitális írástudás elterjesztéséért.

2008. február 5. 18:05

E-kiskereskedelem - az idén 50 százalékos növekedést vár a GKM

A várakozások szerint 2008-ban a fogyasztói elektronikus kiskereskedelem forgalma megőrzi eddigi, évi csaknem 50 százalékos növekedési ütemét - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium az MTI-vel.

Kulcsszavak: GKM e-business
2008. január 8. 11:08

Informatikai és hírközlési szakállamtitkár kinevezését sürgeti az MDF

A Magyar Demokrata Fórum Informatikai Kabinetje nyílt levélben fordult Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszterhez, hogy 2008. január 1-jétől nevezzen ki informatikai és hírközlési szakállamtitkárt. A kabinet álláspontja szerint a digitális esélyegyenlőség megteremtésének, az európai unió által kezdeményezet e-integráció, e-befogadás, e-esélyegyenlőség (te is legyél benne) elnevezésű 2008-as kampány hazai megvalósulásának; a digitális szakadék csökkentésének érdekében a kinevezéssel nem lehet tovább várni.

Kulcsszavak: GKM IHM MDF
2007. december 16. 11:02

Kóka János az uniós távközlési reformról egyeztetett

Magyarország támogat minden olyan európai uniós törekvést, amely erősíti a távközlési piacon uralkodó versenyt, védi a fogyasztók jogait és növeli a szolgáltatók közötti választási szabadságot - jelentette ki Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, miután hétfőn Budapesten az uniós távközlési szabályozás reformjáról egyeztetett Viviane Redinggel, az Európai Bizottság információs társadalomért és médiaügyekért felelős biztosával.

Kulcsszavak: NHH GKM távközlés EU
2007. november 27. 09:02

Antilop: elindult a korrupcióellenes honlap

Keddtől üzemel az a  korrupcióellenes közérdekű honlap, amelyen bárki bejelentést tehet, ha szabálytalanság, visszaélés jut a tudomására az uniós támogatásokkal kapcsolatban - jelentette be Bajnai Gordon, önkormányzati és területfejlesztési miniszter a keddi kormányszóvivői tájékoztatón.

Kulcsszavak: közigazgatás GKM EU
2007. november 14. 09:29

Pont került a "900 MHz-es tárgyalások" végére

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a Magyar Telekom és a Pannon vezetőivel aláírta a 900 MHz-s GSM frekvenciahasználati jogosultság  7,5 évre (2016. május 4-ig) szóló meghosszabbításáról szóló szerződést. A meghosszabbítás feltétele, hogy a szolgáltatók nettó 10-10 milliárd forint egyszeri díjat fizessenek, továbbá hogy az elkövetkező két évben előre betervezett fejlesztéseiken túl, nettó 20-20 milliárd forint értékű beruházást valósítsanak meg. E többletberuházásokhoz társasági adókedvezményt nem vehetnek igénybe, uniós forrást nem használhatnak fel, illetőleg a II. Nemzeti Fejlesztési Terv (vagy a később meghirdetésre kerülő hasonló fejlesztési tervek) operatív programjaiból sem igényelhetnek forrást. A fejlesztésekkel a lakosság 98 százaléka számára válik hozzáférhetővé a mobilszélessáv.

2007. november 8. 13:42

eMagyarország - kulcs a hozzáértés

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium áttekintette az eMagyarország Program első három évét. Az eredmények összegzése egyértelművé tette, hogy jelentős a társadalmi igény e program folytatására.

2007. szeptember 4. 19:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

Újjáéledt az egyik legritkább és legkultikusabb magyar otthoni számítógép, az Aircomp-16, sorban fejlesztik rá az új játékprogramokat. Október 15-ig egy teljesen nyílt játékpályázat keretében bárki beküldheti új játékprogramjait a muzeális típusra, ezzel gaming platformmá avatva a magyar informatikatörténet egyik legkülönlegesebb számítógépét.

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

A jubileumi, harmincadik MENTA 2023 – NEXT30! konferencián adta át IVSZ – Digitális vállalkozások szövetsége az egykori elnökéről, Gyurós Tiborról elnevezett Év menedzsere-díjat. A 2023-as díjazott Patay Szabolcs, a fejlett járműkommunikációs technológiákat fejlesztő magyarországi startup, a Commsignia ügyvezető igazgatója.

2023. szeptember 20. 15:17