Galileo kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Galileo

Eaton Galileo 10.2 – HTML-ismeretek nélkül is használható webes vizualizációs alkalmazás

Az energiagazdálkodási vállalat bemutatja Galileo nevű vizualizációs szoftverének legújabb verzióját, a  Galileo 10.2-t. 

Kulcsszavak: Eaton Galileo szoftver
2018. május 4. 12:35

Intel Edison és Galileo miniszámítógépekkel oktatják a IoT-t a BME-n

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Méréstechnika és Információs Rendszerek tanszékének hallgatói az SD-kártyával azonos méretű Intel Edison miniszámítógéppel viselhető eszközök, az Intel Galileo fejlesztői platform segítségével pedig dolgok internetére (Internet of Things) kapcsolódó eszközök fejlesztését sajátíthatják el.

Kulcsszavak: oktatás IoT BME Galileo Intel
2015. szeptember 14. 14:26

Két Galileo navigációs műholdat helyezett pályára az ESA

Két műholddal bővült az európai Galileo műholdas navigációs rendszer, a Francia Guyana-i Kourou melletti Guyana Űrközpontból a hajnali órákban pályára állították a rendszer 9-es és 10-es tagját.

2015. szeptember 14. 09:26

Hétmilliárd eurót különítene el az EB a Galileo műholdas navigációs programra 2020-ig

Hétmilliárd eurós költségvetést javasol az Európai Bizottság a 2014-2020 közötti időszakra a Galileo műholdas navigációs program, és a hozzá kapcsolódó, a GPS-jel pontosságának növelésére hivatott EGNOS program finanszírozására.

2011. december 1. 09:33

Megerősítették elkötelezettségüket a Galilelo mellett az EU-miniszterek

Az Európai Unió tagországainak közlekedési ügyekért felelős miniszterei egyöntetűen megerősítették elkötelezettségüket csütörtökön a Galileo műholdas navigációs program végrehajtása mellett.

Kulcsszavak: navigáció GPS Galileo EU
2011. április 1. 10:32

Drágább lesz, és tovább késik az európai műholdas navigációs rendszer

Az Európai Bizottság azzal számol, hogy a tervezetthez képest még később fogja megkezdeni működését a Galileo műholdas navigációs rendszer, s kiépítése a vártnál 1,5-1,7 milliárd euróval drágább lesz.

2010. október 8. 12:36

Kína is saját globális műholdas helymeghatározó rendszert épít

A kínai állami hírügynökségek bejelentették, hogy a világ legnépesebb állama az amerikai GPS-hez és az európai Galileo-hoz hasonló globális műholdas helymeghatározó rendszert szándékozik kiépíteni.

Kulcsszavak: Kína GPS Galileo műhold
2009. január 20. 07:04

Megkezdődött a Galileo-program közbeszerzési pályázatainak kiírása

Az Európai Bizottság és az Európai Űrügynökség kedden megkezdte a Galileo műholdas helymeghatározó rendszer létrehozását célzó közbeszerzési pályázatok első csoportjának közzétételét.

Kulcsszavak: műhold GPS Galileo
2008. július 2. 09:27

Galileo navigációs eszközök a CeBIT-en

Egy svájci társaság a március 4-én kezdődő CeBIT kiállításon tervezi bemutatni az első olyan hordozható navigációs eszközöket, amelyek a GPS mellett az európai Galileo műholdas helymeghatározó rendszerrel is kompatibilisek.

Kulcsszavak: autószolg GPS Galileo
2008. február 28. 20:18

A Galileo rendszer várhatóan 2013-ban indul

Várhatóan 2013-ban működésbe lép az Európai Unió által finanszírozott, az amerikai GPS-nél fejlettebb műholdas helymeghatározó rendszer, a Galileo, a projekt költségvetése 3,4 milliárd euró.

2007. december 4. 08:12

EU: Folytatják a Galileo kiépítését

Az Európai Unió tagállamainak közlekedési miniszterei pénteken megállapodtak a Galileo műholdas helymeghatározó rendszer fejlesztésének folytatásáról.

2007. december 3. 08:25

Fel nem használt pályázatpénzből folytatódik az EU Galileo projektje

Nagyon fontos hír minden európai számára, hogy a már-már végleg megfenekleni látszódott európai Galileo műholdas helyzet-meghatározó rendszer kisegítésére közös egyetértéssel fel nem használt pályázati pénzeket használnak fel.

Kulcsszavak: GPS műhold Galileo EU
2007. november 25. 19:33

Év végéig döntenek Galileo közösségi finanszírozásáról

A tagországok között még mindig jelentősek a nézeteltérések abban a tekintetben, mely forrásokból tegyenek át a műholdas programra.

Kulcsszavak: EU műhold Galileo
2007. október 3. 09:22

Galileo-GPS megállapodás a láthatáron

Az Amerikai Külügyminisztérium szerint az Egyesült Államok és az EU a héten megállapodást köt a GPS és a majdani Galileo műholdas navigációs rendszerek együttműködéséről.

Kulcsszavak: műhold GPS Galileo EU
2007. július 17. 09:03

Veszélyben az európai GPS

Az amerikai és orosz társainál jóval fejlettebb Galileo helyzet-meghatározó rendszer jövője veszélybe került, lehet, hogy csak az EU eddigi vállalásain felüli közvetlen finanszírozása mentheti meg.

Kulcsszavak: EU műhold GPS Galileo
2007. május 10. 10:31

A Galileo program késése ellen tiltakozik az Európai Parlament

A Galileo európai uniós műholdas navigációs rendszer késlekedés nélküli folytatását sürgette az Európai Parlament a strasbourgi plenáris ülésen csütörtökön elfogadott állásfoglalásban.

2007. április 27. 09:14

Zöld utat kapott az európai GPS

[fsimage 3 left] Az Európai Unió kormányai végre megadták a felhatalmazást a Galileo műholdas navigációs hálózat munkálatainak elindítására, mely kontinensük válasza lesz az amerikai ellenőrzésű Global Positioning Systemre.

Kulcsszavak: Galileo GPS műhold EU
2003. június 1. 10:06

Galileo - IP alapú hálózat utazási irodáknak

GalileoNet Connect néven új, országos, IP alapú, virtuális magánhálózaton keresztül kínálja majd szolgáltatásait a globális helyfoglalási rendszert működtető Galileo Hungary Kft.

Kulcsszavak: onlineszolg IP Galileo
2000. november 28. 08:26

Az első SRAM egytranzisztoros tárolócellával

A Mosys Inc. és a Galileo Technology Inc. bejelentette: a Galileo licencelte a MoSys 1T-SRAM technológiáját, hogy felhasználja azt a nagy teljesítményű memóriát igénylő Ethernet kapcsolókhoz és egyéb system-on-chip (SoC) termékekhez.

2000. január 6. 22:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

Újabb fontos mérföldkövet jelenthet a hazai digitális oktatás megvalósításában, hogy idén ősztől az Európa 2000 Középiskola több mint 100, speciálisan tanuláshoz fejlesztett laptopot von be az oktatásba. A beruházásnak köszönhetően az intézményben olyan, nyugat-európai színvonalú, kooperatív tanulás valósulhat meg, amely kulcsfontosságú a technológiával szimbiózisban élő fiatal generációk számára.

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

 

1999-ben fél tucat technológiai cég létrehozta a Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA) szervezetet. Ugyanazon évben, szeptember 30-án kereskedelmi forgalomba kerültek az első eszközök, amelyek a 802.11b vezeték nélküli LAN szabvány alapján működtek. Ezzel kezdetét vette a vezeték nélküli hálózatok, másnéven a Wi-Fi korszaka. Az elmúlt két évtizedben a vezeték nélküli hálózatok újabb és újabb generációival találkozhattunk. A Wi-Fi 20. születésnapja alkalmából a Cisco összegyűjtötte a legfontosabb mérföldköveket az elmúlt két évtizedből a Wi-Fi technológia fejlődéséről és a felhasználókra gyakorolt hatásairól.

2019. szeptember 30. 11:26
online sportfogadás