Galileo kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Galileo

Eaton Galileo 10.2 – HTML-ismeretek nélkül is használható webes vizualizációs alkalmazás

Az energiagazdálkodási vállalat bemutatja Galileo nevű vizualizációs szoftverének legújabb verzióját, a  Galileo 10.2-t. 

Kulcsszavak: Eaton Galileo szoftver
2018. május 4. 12:35

Intel Edison és Galileo miniszámítógépekkel oktatják a IoT-t a BME-n

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Méréstechnika és Információs Rendszerek tanszékének hallgatói az SD-kártyával azonos méretű Intel Edison miniszámítógéppel viselhető eszközök, az Intel Galileo fejlesztői platform segítségével pedig dolgok internetére (Internet of Things) kapcsolódó eszközök fejlesztését sajátíthatják el.

Kulcsszavak: oktatás IoT BME Galileo Intel
2015. szeptember 14. 14:26

Két Galileo navigációs műholdat helyezett pályára az ESA

Két műholddal bővült az európai Galileo műholdas navigációs rendszer, a Francia Guyana-i Kourou melletti Guyana Űrközpontból a hajnali órákban pályára állították a rendszer 9-es és 10-es tagját.

2015. szeptember 14. 09:26

Hétmilliárd eurót különítene el az EB a Galileo műholdas navigációs programra 2020-ig

Hétmilliárd eurós költségvetést javasol az Európai Bizottság a 2014-2020 közötti időszakra a Galileo műholdas navigációs program, és a hozzá kapcsolódó, a GPS-jel pontosságának növelésére hivatott EGNOS program finanszírozására.

2011. december 1. 09:33

Megerősítették elkötelezettségüket a Galilelo mellett az EU-miniszterek

Az Európai Unió tagországainak közlekedési ügyekért felelős miniszterei egyöntetűen megerősítették elkötelezettségüket csütörtökön a Galileo műholdas navigációs program végrehajtása mellett.

Kulcsszavak: navigáció GPS Galileo EU
2011. április 1. 10:32

Drágább lesz, és tovább késik az európai műholdas navigációs rendszer

Az Európai Bizottság azzal számol, hogy a tervezetthez képest még később fogja megkezdeni működését a Galileo műholdas navigációs rendszer, s kiépítése a vártnál 1,5-1,7 milliárd euróval drágább lesz.

2010. október 8. 12:36

Kína is saját globális műholdas helymeghatározó rendszert épít

A kínai állami hírügynökségek bejelentették, hogy a világ legnépesebb állama az amerikai GPS-hez és az európai Galileo-hoz hasonló globális műholdas helymeghatározó rendszert szándékozik kiépíteni.

Kulcsszavak: Kína GPS Galileo műhold
2009. január 20. 07:04

Megkezdődött a Galileo-program közbeszerzési pályázatainak kiírása

Az Európai Bizottság és az Európai Űrügynökség kedden megkezdte a Galileo műholdas helymeghatározó rendszer létrehozását célzó közbeszerzési pályázatok első csoportjának közzétételét.

Kulcsszavak: műhold GPS Galileo
2008. július 2. 09:27

Galileo navigációs eszközök a CeBIT-en

Egy svájci társaság a március 4-én kezdődő CeBIT kiállításon tervezi bemutatni az első olyan hordozható navigációs eszközöket, amelyek a GPS mellett az európai Galileo műholdas helymeghatározó rendszerrel is kompatibilisek.

Kulcsszavak: autószolg GPS Galileo
2008. február 28. 20:18

A Galileo rendszer várhatóan 2013-ban indul

Várhatóan 2013-ban működésbe lép az Európai Unió által finanszírozott, az amerikai GPS-nél fejlettebb műholdas helymeghatározó rendszer, a Galileo, a projekt költségvetése 3,4 milliárd euró.

2007. december 4. 08:12

EU: Folytatják a Galileo kiépítését

Az Európai Unió tagállamainak közlekedési miniszterei pénteken megállapodtak a Galileo műholdas helymeghatározó rendszer fejlesztésének folytatásáról.

2007. december 3. 08:25

Fel nem használt pályázatpénzből folytatódik az EU Galileo projektje

Nagyon fontos hír minden európai számára, hogy a már-már végleg megfenekleni látszódott európai Galileo műholdas helyzet-meghatározó rendszer kisegítésére közös egyetértéssel fel nem használt pályázati pénzeket használnak fel.

Kulcsszavak: GPS műhold Galileo EU
2007. november 25. 19:33

Év végéig döntenek Galileo közösségi finanszírozásáról

A tagországok között még mindig jelentősek a nézeteltérések abban a tekintetben, mely forrásokból tegyenek át a műholdas programra.

Kulcsszavak: EU műhold Galileo
2007. október 3. 09:22

Galileo-GPS megállapodás a láthatáron

Az Amerikai Külügyminisztérium szerint az Egyesült Államok és az EU a héten megállapodást köt a GPS és a majdani Galileo műholdas navigációs rendszerek együttműködéséről.

Kulcsszavak: műhold GPS Galileo EU
2007. július 17. 09:03

Veszélyben az európai GPS

Az amerikai és orosz társainál jóval fejlettebb Galileo helyzet-meghatározó rendszer jövője veszélybe került, lehet, hogy csak az EU eddigi vállalásain felüli közvetlen finanszírozása mentheti meg.

Kulcsszavak: EU műhold GPS Galileo
2007. május 10. 10:31

A Galileo program késése ellen tiltakozik az Európai Parlament

A Galileo európai uniós műholdas navigációs rendszer késlekedés nélküli folytatását sürgette az Európai Parlament a strasbourgi plenáris ülésen csütörtökön elfogadott állásfoglalásban.

2007. április 27. 09:14

Zöld utat kapott az európai GPS

[fsimage 3 left] Az Európai Unió kormányai végre megadták a felhatalmazást a Galileo műholdas navigációs hálózat munkálatainak elindítására, mely kontinensük válasza lesz az amerikai ellenőrzésű Global Positioning Systemre.

Kulcsszavak: Galileo GPS műhold EU
2003. június 1. 10:06

Galileo - IP alapú hálózat utazási irodáknak

GalileoNet Connect néven új, országos, IP alapú, virtuális magánhálózaton keresztül kínálja majd szolgáltatásait a globális helyfoglalási rendszert működtető Galileo Hungary Kft.

Kulcsszavak: onlineszolg IP Galileo
2000. november 28. 08:26

Az első SRAM egytranzisztoros tárolócellával

A Mosys Inc. és a Galileo Technology Inc. bejelentette: a Galileo licencelte a MoSys 1T-SRAM technológiáját, hogy felhasználja azt a nagy teljesítményű memóriát igénylő Ethernet kapcsolókhoz és egyéb system-on-chip (SoC) termékekhez.

2000. január 6. 22:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás