Gartner Group kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Gartner Group

Gartner: az idén tovább nő az informatikai világpiaci forgalom

Az informatikai piaci forgalom az idén 4,1 százalékkal 3,766 ezer milliárd dollárra emelkedik a tavalyi 3,618 ezer milliárd dollárról - közölte az amerikai Gartner piackutató vállalat "Worldwide IT Spending Forecast" csütörtöki jelentésében.

Kulcsszavak: ITC IT trend Gartner Group
2013. március 29. 07:52

A Gartner szerint a SAS élenjár a CRM többcsatornás kampánymenedzsment megoldások piacán

A Gartner egyik legújabb jelentésében a CRM többcsatornás kampánymenedzsment megoldások piacát vizsgálta, s az üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások vezető szállítójának számító SAS-t vezetők síknegyedébe sorolta a piacot grafikusan ábrázoló ún. Magic Quadrant-ben (mágikus négyszögben). Ezt a SAS többek között fejlett analitikai képességeivel érdemelte ki, valamint azzal, hogy a vállalat az aiMatch idei felvásárlásával bővítette kínálatát a digitális marketing területén.

Kulcsszavak: SAS Gartner Group CRM
2012. június 21. 18:59

Csökkentette a félvezetőpiac idei növekedési előrejelzését a Garnter

A globális félvezetőiparnak nem ártott meg annyira a japán természeti katasztrófa, mint amennyire korábban tartottak tőle, az éves forgalmi előrejelzést azonban ezzel együtt is csökkentette a Gartner piackutató vállalat.

Kulcsszavak: Gartner Group félvezető
2011. június 22. 08:40

A személyiszámítógép-eladások növekvő hányada táblagép

Nőtt a személyiszámítógép-piaci forgalom tavaly, de egyre nagyobb részt hasítanak ki belőle táblaszámítógépek - derül ki a Gartner piackutató vállalat jelentéséből.

2011. január 14. 09:33

Gartner: a vártnál jobban nőnek az it-kiadások az idén

Felfelé módosította a globális információtechnológiai kiadások idei növekedésére vonatkozó előrejelzését a Gartner. A tekintélyes piackutató cég várakozásai szerint a kiadások 5,1 százalékkal 3,6 milliárd dollárral növekszenek 2011-ben. Ez kis lassulás a tavalyi 5,4 százalékos növekedéshez képest, de több az októberben várt 3,5 százaléknál.

Kulcsszavak: trend IT Gartner Group
2011. január 10. 08:10

Rekordév lesz az idei a félvezetőipar számára

Tavalyhoz képest - a Gartner szerint - 31,5 százalékos lesz a növekedés, és ezzel az ágazat globálisan először lépi át a 300 milliárd dolláros küszöböt.

2010. december 10. 14:31

A vártnál kevesebb PC-értékesítés

A korábban vártnál kevesebb hagyományos személyi számítógép (PC) eladása várható az idén és jövőre, elsősorban amiatt, hogy a felhasználók egyre inkább előnyben részesítik az úgynevezett táblagépeket.

Kulcsszavak: trend Gartner Group PC
2010. november 30. 09:07

Két számjegyű növekedéssel stabilizálódott a komputerpiac

Ismét két számjegyű növekedést produkált a komputerpiac, a második negyedévben világszerte 82,9 millió készüléket, az egy évvel ezelőttihez képest 20,7 százalékkal többet adtak el a Gartner piackutató intézet csütörtöki tájékoztatása szerint.

Kulcsszavak: Gartner Group trend PC
2010. július 16. 13:40

Mérsékelte az IT-szektorra vonatkozó pozitív előrejelzését a Gartner

A Gartner piackutató szerint az európai állami adósságválság miatt idén a vártál alacsonyabb mértékben, csupán 3,9 százalékkal fog növekedni az informatikai szektor forgalma.

Kulcsszavak: Gartner Group IT trend
2010. július 3. 08:55

A globális félvezetőipar idei bevétele 11 százalékkal csökken

A globális félvezetőipar idei bevétele 11 százalékkal csökken, szerényebben a korábbi várakozásokhoz képest - közölte a Gartner csütörtökön.

2009. december 19. 09:31

Gartner: 6 százalékkal csökkennek idén az IT-kiadások

A Gartner piackutató legfrissebb prognózisa szerint 2009-ben világszerte 6 százalékkal kevesebbet költenek a cégek informatikai kiadásokra, mint tavaly.

Kulcsszavak: PC trend Gartner Group
2009. július 9. 08:48

Mégis fellendülőben a PC-piac

A Gartner módosította korábbi előrejelzését a globális számítógépeladásokra vonatkozóan, a piackutatók szerint a vártnál jobb lesz a következő fél esztendő.

Kulcsszavak: PC trend Gartner Group
2009. június 26. 08:37

Üzletiintelligencia-piac - Gartner-áttekintés

Dan Sommer, a Gartner elemzője nyújtott áttekintést az IQSYS idei üzletiintelligencia-szimpóziumának résztvevői számára a BI-piacon az elmúlt két évben végbement jelentős változásokról, azok már érezhető és várható hatásairól, a trendekről és a piac jelenlegi szereplőiről.

2009. május 8. 07:29

Válság idején népszerűbbek a nyílt forráskódú és a költségcsökkentő szoftverek

Az idei évben alig érezhető növekedés várható a vállalati szoftverek piacán, lassú fellendülésre leghamarabb 2010 tavaszától lehet számítani.

Kulcsszavak: Gartner Group trend
2009. március 31. 18:49

Az idén akár 24 százalékkal csökkenhetnek a csipeladások - de volt már rosszabb év is...

A Gartner piackutató az eddigi előrejelzéseknél is borúlátóbb prognózist adott ki az idei évi félvezető-forgalomra vonatkozóan, amely nem levesebb, mint 24 százalékos visszaeséssel kalkulál.

2009. február 25. 21:32

Hatodával zuhan jövőre a félvezetőpiac

A félvezetők világméretű eladásában jövőre 16 százalék körüli visszaesésre számít az ágazat vezető piackutató cége, az amerikai Gartner. A cég óriásit rontott a kilátásokon: november elején még 2,2 százalék körüli romlást jövendölt a lapkák jövő évi globális értékesítésében.

2008. december 17. 11:28

Lassuló növekedés a mobilpiacon

A Gartner csökkentette az idei esztendőre érvényes mobileladásokra vonatkozó prognózisát; az indoklás szerint a visszaesés oka az egész világon végigsöprő gazdasági válság.

2008. október 17. 21:02

Erős növekedés a PC-piacon

A Gartner közzétette a harmadik negyedévre vonatkozó számítógéppiacot feltérképező tanulmányát, melyből látszik, hogy az Egyesült Államokon kívül mindenhol nagymértékben nőtt a kereslet a PC-k iránt.

Kulcsszavak: Gartner Group trend
2008. október 15. 19:04

Fékezi az IT-piacot a gazdasági válság

A Gartner lefelé módosította a jövő évi IT-kiadásokra vonatkozó prognózisát,a  piackutatók szerint a globális válság rányomja bélyegét erre a szektorra is.

Kulcsszavak: trend Gartner Group
2008. október 14. 19:44

Gartner: a Check Point a mobil adatvédelem éllovasai között

A Check Point Software Technologies Ltd. hálózatbiztonsági céget a Gartner 2008-es „Magic Quadrant for Mobile Data Protection” jelentése a vezető vállalatok (leaders quadrant) közé sorolta.

2008. október 9. 15:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

Végre egy helyen összegyűjtve megkapunk minden tanácsot, iránymutatást, hogyan pályázzunk EU-s támogatásokra, bár ezek egy ideje nem elérhetőek itthon. A pályázatíró szakember szerint jövőre újra lehetőséget kaphatnak a vállalkozók, azonban gyakori tévhitekre, hibákra hívja fel a figyelmet.

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

A Black Friday és a kiberhétfő (Cyber Monday) közeledtével a csalók nagyobb sebességbe kapcsolnak, hogy minél több pénzt gomboljanak le a gyanútlan áldozatokról az év kereskedelmi tekintetben legforgalmasabb időszakában. A vásárlók 2021-ben 8,9 milliárd dollárért vásároltak webshopokban a Black Friday ideje alatt, az azt követő kiberhétfőn pedig éves rekordot jelentő 10,7 milliárd dollárt költöttek amerikai webáruházakban. Érdemes körültekintőnek maradni az akciók idején is – segítségképpen az ESET kiberbiztonsági szakértői összegyűjtötték a leggyakoribb átveréseket, amikkel a csalók próbálkoznak a Black Friday-szezonban.

2023. november 21. 19:10