HDB kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: HDB

Interware: hírközlési döntőbizottsági eljárás a Matáv ellen

Az Interware Rt. hírközlési döntőbizottsági eljárást indított a Matáv Rt. ellen, az általuk előterjesztett Hálózat Hozzáférési Szerződések feltételeinek orvoslására.

Kulcsszavak: Matáv Interware HDB
2003. október 2. 10:10

Vezetékes telefonról olcsóbb lesz westeles számot hívni

A mostani tarifákhoz képest ősztől percenként 6-8 százalékkal csökkenhetnek a vezetékes hálózatokból a Westel hálózatába irányuló hívások díjai.

2003. július 31. 14:58

Westel: A HDB-döntéssel sérült a piaci verseny

[smallimage 1 left]A Hírközlési Döntőbizottság tegnap kihirdetett határozatában és a 10/2003 IHM rendeletben foglaltak szerint a végződtetési díjak csökkentésének előnyeit a fogyasztók élvezik, miközben a kizárólag a Westelre vonatkozó döntés érvényesítésének megkülönböztető volta a piaci verseny szempontjából súlyosan sérelmes a társaságra nézve.

Kulcsszavak: HDB Westel MTR díj
2003. július 9. 13:17

Új összekapcsolási szerződést kötött az eTel Magyarország és a Matáv

Lukács Tamás, az eTel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Klaus Müller, a Matáv igazgatója és Vígné Szalontai Katalin, a Matáv értékesítési igazgatóhelyettese aláírta a két cég közötti új, a május 19-én a Hírközlési Döntőbizottság (HDB) által jóváhagyott LRIC árakon alapuló összekapcsolási szerződést, amely - a két szolgáltató között tavaly májusban aláírt megállapodást követően - fizikailag is lehetővé teszi az összekapcsolódást.

2003. június 26. 14:01

HDB-döntés a Vivendi kontra társszolgáltatók jogvitában

[smallimage 1 left]A HÍF Kommunikációs Igazgatósága június 24-én arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy Hírközlési Döntőbizottság kötelezte a Vodafone-t, az Emitel-t, a Westel Rt.-t, a Westel Kft.-t, a Hungarotel-t, a Monortel-t és a Pannon GSM-et, hogy a Vivendi hálózatában a Matávon keresztül igénybe vett végződtetés forgalmi szolgáltatásért a (Vivendi Rt. referencia összekapcsolási ajánlatában szereplő) díjat fizesse meg a Matáv részére. A díjfizetési kötelezettség a Vivendi referencia összekapcsolási ajánlatának HDB által történt jóváhagyásának időpontjától, azaz 2002. július 11. napjától érvényes.

Kulcsszavak: HDB Matáv Vivendi-hu jog
2003. június 24. 13:21

Elfogadták a Matáv LRIC alapú referenciaajánlatát

A Hírközlési Döntőbizottság (HDb) elfogadta a Matáv új, hosszú távú előremutató különbözeti költségek módszerén (Long Run Incremental Cost - LRIC) alapuló előfizetői hurok átengedésre vonatkozó referenciaajánlatát.

Kulcsszavak: Matáv HDB
2003. június 20. 12:51

Kétmillió forint bírság a FiberNetnek

A Hírközlési Döntőbizottság határozatának értelmében a FiberNet Kommunikációs Rt. kétmillió forintos bírságot köteles fizetni együttműködési kötelezettség megsértése miatt, a TVNET Számítástechnikai Kft. által indított jogvitás ügyben.

Kulcsszavak: FiberNet TVNET HDB
2003. június 3. 15:31

A szolgáltatók szerint továbbra sincs igazi verseny a távközlésben

A Hírközlési Döntőbizottság által elfogadott és tegnap nyilvánosságra hozott új Matáv Referencia Összekapcsolási ajánlat a PanTel Rt., a GTS-DataNet Kft. és az eTel Magyarország Kft. szerint a gyakorlatban szinte semmilyen csökkenést nem hoz a végfelhasználói árakban.

2003. május 27. 12:14

A HDB jóváhagyta a MATÁV referencia összekapcsolási ajánlatát

[smallimage 1 left]A Hírközlési Döntőbizottság (HDB) jóváhagyta a MATÁV Rt. hosszú távú, előremutató különbözeti költségek (LRIC) módszere alapján kiszámított összekapcsolási árait és a bérelt vonali szolgáltatásokkal összefüggő szerződéses feltételeit tartalmazó referencia összekapcsolási ajánlatát (MARIO). Ennek értelmében az összekapcsolási díjak 18 százaléktól 37 százalékig terjedő mértékben csökkentek.

Kulcsszavak: HDB Matáv távközlés
2003. május 22. 18:05

IHM: sajtótájékoztató az új hírközlési törvény tervezetéről

[smallimage 1 left]A mai napon az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban Kovács Kálmán miniszter és Pataki Dániel hírközlési helyettes államtitkár sajtótájékoztató keretében ismertette az új elektronikus hírközlési törvény (ehtv.) most elkészült tervezetét. A szabályozási csomag tervezet tartalmának fő jellemzői a következők.

2003. május 19. 22:08

Bepanaszolták a Vodafone-t a HDB-nél

Több ismert hazai jogásszal is egyeztetve a Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága (Netért) panasszal él a Hírközlési Döntőbizottságnál, amiért a Netért állásfoglalása szerint a hazai harmadik GSM-szolgáltató, a Vodafone "az előfizetői szerződés alapjául szolgáló "Általános Szerződési Feltételek"-et (továbbiakban ÁSZF) egyoldalúan módosítani szándékozik" - tudta meg a Prím Online.

2003. február 16. 11:37

A HDB elvi döntése az LRIC módszer alkalmazásáról

A Hírközlési Felügyelet január 23-i tájékoztatása szerint 2003. január 1-jétől a távbeszélő szolgáltatási piacon a jelentős piaci erővel rendelkező (JPE) szolgáltatók hálózati szolgáltatásaik ellenértékeként a hosszú távú előremutató különbözeti költségek LRIC módszerével meghatározott ellenértékeket kötelesek alkalmazni.

Kulcsszavak: jog távközlés HDB
2003. január 24. 10:14

Összekapcsolási piac - tiltakozik a Pannon GSM

A Pannon GSM Távközlési Rt. botrányosnak tartja és tiltakozik amiatt, hogy a Hírközlési Döntőbizottság (HDb) az összekapcsolási piacon jelentős piaci erejű szolgáltatónak minősítette és jogorvoslatért bírósághoz, illetve az informatikai és hírközlési miniszterhez fordul - mondta Drozdy Győző, a társaság vezérigazgató-helyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

2002. november 5. 18:16

4 piacon 10 JPE: HDB-határozat a jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltatókról

A Hírközlési Felügyelet november 4-én tartott sajtótájékoztatóján Frischmann Gábor, a HíF és a HDB elnöke kihirdette a Hírközlési Döntőbizottság határozatát a lényeges jogokat és kötelezettségeket viselő távközlési piaci szereplők meghatározott csoportjairól, azonosítva a magyarországi jelentős piaci erővel (JPE) rendelkező szolgáltatókat.

2002. november 4. 17:05

Madrid: kétéves recesszióval számolnak az ITS tagjai

A kutatókból és tudományos szakemberekből álló ITS (Nemzetközi Távközlési Társaság) szeptember első felében Madridban megrendezett 13. Európai Regionális Konferenciájáról adott szeptember 19-én tájékoztatást a sajtó képviselőinek Frischmann Gábor, a HíF elnöke.

2002. szeptember 19. 16:19

HDb - jogsértést követett el a Hungarotel

Jogsértést követett el a Hungarotel Rt. akkor, amikor a internetes telefondíj-megosztás alkalmazását a hálózati szerződés megkötésének feltételéhez kötötte és ezért január 1-től nem adott át díjhányadot a Prakticomp Internet Szolgáltató Kft-nek - közölte a Hírközlési Döntőbizottság (HDb).

2002. augusztus 12. 08:55

Bíróság elé kerül a Matáv összekapcsolási referenciaajánlata

A Fővárosi Bírósághoz fordult az eTel Magyarország és a PanTel közös keresettel, amely megtámadja a Hírközlési Döntőbizottságnak (HDB) a Matáv összekapcsolási referenciaajánlatát (MARIO) elfogadó határozatát. A keresetlevél a magyar távközlési előfizetők érdekeit is szem előtt tartva a MARIO-t jóváhagyó határozat felfüggesztését, végső soron hatályon kívül helyezését szorgalmazza. Ugyanezen érdekek fokozott érvényesítése érdekében kérte a két távközlési vállalat nyilvános tárgyalás kitűzését.

2002. augusztus 8. 12:38

A hírközlési piac liberalizációja - HíF-tájékoztató

Bár a tavalyi év végén hatályba lépett a távközlési piac liberalizációját szolgáló jogszabálycsomag és ezáltal jogilag szabad verseny alakult ki, a fogyasztók az elmúlt fél évben mégsem érzékelték a versenytől várt árcsökkenést és a szolgáltatás minőségének javulását - jelentette ki Frischmann Gábor, a Hírközlési Felügyelet elnöke szerdán szegedi tájékoztatóján.

2002. augusztus 8. 07:59

Az IHM közleménye a HDB határozataival kapcsolatban

A Hírközlési Döntőbizottság (HDB) döntéseinek következtében kialakuló helyzet áttekintésére az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a minisztériumba hívja a távbeszélő piac szereplőit.

2002. július 19. 15:23

HDB-határozat a Matáv referencia összekapcsolási ajánlatáról

Július 18-án a HÍF-ben tartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Hírközlési Döntőbizottság (HDB) a hírközlésről szóló 2001. évi XL. törvény 97. § (3) bekezdése szerinti hatáskörében eljárva, részben jóváhagyta, részben megállapította a Matáv Rt. által benyújtott referencia összekapcsolási ajánlat (RIO) tartalmát.

2002. július 19. 15:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

Elindult a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat új, ÉletMentő elnevezésű applikációja, amely gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a segélyhívást. Az applikáció amellett, hogy pontos helymeghatározást tesz lehetővé, és megjeleníti a mentők számára az előre feltöltött egészségügyi adatokat, tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét, valamint része egy elsősegélynyújtó kisokos is.

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

Az e-aláírás-specialista NETLOCK szerint hamarosan leválthatják az okostelefonokba zárt digitális tárcák a fizikailag létező okmányokat, bőrtárcákat: 2020-ra áttörést jósolnak a digitalizáció terén.

2020. január 16. 14:39
online sportfogadás