IKB kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: IKB

Sík-ügy: a rendőrség ma délelőtt tart iratismertetést

A rendőrség várhatóan a péntek reggel 9 órakor kezdődő iratismertetésen közli hivatalosan is Sík Zoltán volt informatikai kormánybiztossal, hogy az egykori tevékenységét vizsgáló, 355 millió forintos hűtlen kezelés ügyében a nyomozást a hatóság bűncselekmény hiányában megszünteti. Ugyanakkor elképzelhető, hogy magánokirat-hamisításra való felbujtás miatt az
ügyészségnek mégis vádemelést javasolnak a nyomozók.

Kulcsszavak: IKB IHM MeH
2004. július 23. 07:36

Stumpf István az IKB-ról szóló Kehi-jelentésről

Stumpf István először vállalt személyesen is felelősséget egy általa irányított szervezet működéséért azzal, hogy szerdai sajtótájékoztatóján értékelte és minősítette a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak (Kehi) az Informatikai Kormánybiztosság tevékenységéről szóló jelentését.

Kulcsszavak: KEHI politika IKB
2003. augusztus 29. 09:02

Informatikai milliárdok: ahogy a Kehi látja

[fsimage 1 left]A fokozott érdeklődésre való tekintettel a Miniszterelnöki Hivatal honlapján közzétették a mostanában sokat emlegetett, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal által készített jelentést, mely súlyos megállapításokat tartalmaz az Orbán-kormány idején megalakított Informatikai Kormánybiztossággal kapcsolatban. Ismeretes, hogy a Kehi-jelentésbe való betekintés után a kormány feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a rendőrségen.

Kulcsszavak: KEHI IKB jog
2003. augusztus 28. 10:37

A volt informatikai kormánybiztos a "törvénytelenségekről"

[smallimage 1 left]Az Orbán-kormány tisztségviselője, az Informatikai Kormánybiztosság egykori vezetője, Sík Zoltán szerint az IKB pályázatainak felfüggesztése valójában „porhintés" volt, mert „csak kisebb hiányosságok voltak", például „egy-egy esetben nem kértünk külön PM engedélyt", ami azonban nem indokolta volna a pénzek kifizetésének felfüggesztését. Sík a Prím Online-nak kifejtette, ezt az is alátámasztja, hogy az IKB-s pályázatok kifizetését az IHM végül mégis teljesíti.

Kulcsszavak: KEHI IKB IHM jog
2003. augusztus 26. 23:42

Feljelentés a volt informatikai kormánybiztosság tevékenysége kapcsán

Hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) az előző kormány idején működő informatikai kormánybiztosság tevékenységének ellenőrzése nyomán - közölte Gál J. Zoltán a kabinet keddi ülését követően.

Kulcsszavak: KEHI MEH MeH politika jog IKB
2003. augusztus 26. 21:44

Hiányosságokat tárt fel a Kehi az IKB-s pályázatoknál

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) 2002-ben vizsgálatot kezdeményezett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnál (Kehi) a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága (IKB) által 2001 és 2002-ben kiírt pályázatokra vonatkozóan. A Kehi a vizsgálat során hiányosságokat tárt fel, és belső felülvizsgálatot kezdeményezett. Az IHM a felülvizsgálat befejezéséig 8 pályázat esetében a kifizetéseket felfüggesztette.

Kulcsszavak: KEHI IKB IHM pályázat MeH
2003. június 27. 12:20

Hetek óta csak félgőzzel megy a kormányportál

A Prím Online munkatársának tapasztalatai szerint bizonyos, korábban még működő szolgáltatások nem elérhetőek az Orbán-kormány idején jelentős késéssel, és nem kevés közpénzből beindított kormányportálon, így például a Cégkereső funkció sem működik megfelelően. A kormányportál szerkesztőségénél arról érdeklődtünk, mi a hiba oka.

2003. január 26. 07:46

Sík Zoltán: "nem történt hűtlen kezelés az Informatikai Kormánybiztosságon"

A rendőrség bűncselekmény alapos gyanúja miatt nemrégiben zárolta annak az ügyvédi irodának a bankszámláját, mely az elmúlt kormányzati ciklus idején kimondottan jó kapcsolatokat ápolt az Informatikai Kormánybiztossággal. A Prím Online, ahogy a korábbi ügyek kirobbanásakor is, ezúttal is megkereste Sík Zoltánt, az Orbán-kormány informatikai kormánybiztosát, aki 2000-től 2002-ig töltötte be e posztot. Sík lapunknak adott nyilatkozata cikkünkben olvasható.

Kulcsszavak: +legfontosabb jog IKB IHM
2002. október 10. 05:42

Sík Zoltán : csak hiányos információkkal rendelkezem az In-Forrás Kht.-ről

Az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni osztálya egy ideje már vizsgálja az előző kormányzati ciklusban 500 millió forintos alaptőkével alapított In-Forrás Közhasznasznú Társaságot, melynek élén Kiss Elemér mostani kancellárminiszter szerint egy praktizáló nőgyógyász állt, ami szerinte már eleve furcsa lehet egy informatikai fejlesztésekkel foglalkozó kht. esetében. Eközben egy magáncég is vizsgálatot folytatott több állami cégnél, a Miniszterelnöki Hivatalhoz ma eljuttatott vizsgálatában az In-Forrásnál történteket is aggodalmasnak minősítették. Cikkünkben megszólal Sík Zoltán egykori informatikai kormánybiztos is.

Kulcsszavak: jog MeH IKB +legfontosabb
2002. október 2. 17:57

Történtek-e jogsértések és pazarlások az IKB háza táján?

Jogsértések, apróbb szabálytalanságok és komoly pazarlások egyaránt történtek az Informatikai Kormánybiztosság (IKB) működése idejében - olvasható abban a vizsgálatban, melyet az új kormány informatikai és hírközlési minisztere, Kovács Kálmán rendelt el. Sík Zoltán, aki 2000-től 2002-ig informatikai kormánybiztosként az IKB vezetője volt, lapunknak adott exkluzív nyilatkozatában kijelentette, az ő lelkiismerete tiszta, nincs miért szégyenkeznie. A tárca megbízottjai eddig mintegy negyvenezer szerződést és több tucat "köbméternyi" pályázati anyagot néztek át.

Kulcsszavak: +legfontosabb jog IKB IHM
2002. augusztus 31. 12:41

Hárommilliós bírság az Informatikai Kormánybiztosságnak

Szabálytalanul bonyolította le a programirodája tevékenységének bővítésére kiírt közbeszerzési eljárást az Informatikai Kormánybiztosság (IKb) – írja a Napi gazdaság, a ezért a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) 3 millió forintos bírságot szabott ki rá.

2002. július 18. 14:02

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálódik az IKB-nál

Több tonna papírt, mintegy hatvanezer pályázatot kell az Informatikai és Hírközlési Minisztérium megbízottjainak törvényességi szempontból átvizsgálnia, hogy kiderítse, valóban történtek-e törvénytelenségek az előző időszakban a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosságán.

2002. július 18. 08:19

A volt informatikai kormánybiztos már tavaly ősszel bejelentette távozását

Sík Zoltán már 2001 őszén jelezte az akkori kormány illetékeseinek, mindenképpen le kíván mondani legkésőbb tavasszal, akkor is, ha az akkori kormány az idei választásokon bizalmat kapott volna - tudtuk meg magától az érintettől. A volt informatikai kormánybiztos a Prím Online-nak arra a kérdésre, hogy ha visszamehetnénk az időbe (2000-be), elvállalná-e újból az informatikai kormánybiztosi posztot, azt felelte...

2002. június 22. 22:05

Sík Zoltán informatikai kormánybiztos reagálása a PR-ügyre

A Prím Online-nak exkluzív nyilatkozatot adott Sík Zoltán informatikai kormánybiztos a Magyar Hírlap mai számában nyilvánosságra hozott PR-üggyel kapcsolatosan, melyből kiderült, a nemrégiben felállított Informatikai és Hírközlési Minisztérium vezetője, Kovács Kálmán, azonnali vizsgálatot indít az Informatikai Kormánybiztosság (IKB) a választások második fordulója után két nappal aláírt negyedmilliárdos PR-szerződése ügyében.

Kulcsszavak: politika jog IKB +legfontosabb
2002. június 11. 18:28

Problémás az IKB 250 milliós PR-költsége

Kovács Kálmán informatikai miniszter a Magyar Hírlap információja szerint külön is szóba hozta a leköszönő kancelláriaminiszternek a Fellegi Tamás vezette EuroAtlantic Rt. 250 millió forintos megbízatását, amelyet már a választási vereséget követően ítéltek meg a cégnek PR-tevékenység elvégzésére.

Kulcsszavak: jog IKB +legfontosabb
2002. június 11. 12:42

Támogatás e-kormányzati kutatócsoportoknak

A Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága (IKB) összesen 135,2 millió forinttal támogat pályázati úton olyan kutatócsoportokat, amelyek felsőoktatási intézményekben megalakulva foglalkoznak az elektronikus kormányzattal - tájékoztatta az IKB az MTI-t pénteken.

Kulcsszavak: e-government MeH IKB
2002. május 27. 12:43

250 millió forintos fejlesztés a MeH informatikai kormánybiztosságán

Az Euroatlantic Rt. nyerte el a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága (IKB) által kiírt tárgyalásos eljárást a programiroda tevékenységének kibővítésére és a kommunikációs stratégiában megfogalmazott új feladatok teljes körű megvalósítására - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

2002. május 22. 06:48

Ingyenes internet a gyulai könyvtárban

Egy évig ingyenesen használhatják a gyulai Mogyoróssy János Városi Könyvtárban kiépített internetes hálózatot a könyvtár olvasói - közölte Krasznahorkai Géza, az intézmény igazgatója a könyvtár új számítógépes rendszerének csütörtöki átadását megelőző ünnepségen.

2002. május 12. 17:53

Stumpf István az információs társadalom jövőjéről

Az információs társadalom építésében a megalakuló kormánynak a jelenlegihez hasonlóan kezdeményező, aktív szerepet kell vállalnia - hangoztatta Stumpf István kancelláriaminiszter hétfőn Budapesten. A miniszter az Elektronikus Kormányzati Gerinchálózat Működését Koordináló Hálózatfelügyeleti Központ átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatót.

2002. április 30. 08:52

Hátrányos helyzetű települések informatikai támogatása

Április 18-án, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Balkányon adta át Stumpf István miniszter azt a támogatást, amelyet a környék kistelepüléseinek hat oktatási, köművelődési intézménye a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közreműködése révén kaphatott meg.

2002. április 18. 16:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. A felhasználók sajnos gyakran ugyanazokat a belépési adatokat adják meg kényelmi szempontok miatt, amit a hackerek ki is használnak úgy, hogy az ellopott jelszavakat minden népszerű online szolgáltatásban végigpróbálják, így egyszerre akár több fiókhoz is hozzáférhetnek. Kiemelten fontos tehát, hogy egyedi, erős jelszavakat használjunk minden egyes online fiókunk esetében. Egy jelszókezelő pedig remek megoldást nyújt ezek megjegyzésére és kényelmes előhívására. De hogyan válasszunk, hogy biztonságban legyenek az adataink? Az ESET szakértőinek tanácsai.

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

A GKID a Mastercard közreműködésével 2023-ban immár nyolcadik alkalommal publikálja a Magyarországon működő, legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsorát. 

2023. május 23. 20:10