ISZT kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: ISZT

640 ezerre növekedhet a .hu tábora

Bár a nyáron átmenetileg csökkentek a regisztrációk, jelenleg az újonnan bejegyzett domének száma 10-30 százalékkal haladják meg a lejáró tartománynevekét. Az országos magyar .hu statisztikai jelentés szerint októberig harmincezernél több hazai tartománynevet jegyeztek be. Ezen tendencia folytatódásával az év végére 640 ezerre növekedhet a magyar domének száma.

Kulcsszavak: ISZT domain
2013. november 3. 10:00

20 éves a magyarországi internet - Jubileumi kötetet adott ki az Internetszolgáltatók Tanácsa

A magyarországi internet kezdetét az Internetszolgáltatók Tanácsa (ISZT) 1991 októberétől számítja: ekkor kapcsolódott a világhálóra az első hazai számítógép. A kerek évforduló alkalmából jubileumi kiadvánnyal jelentkezik az ISZT.

2011. október 27. 07:18

NFM-közlemény a magyarországi domain-regisztráció egyszerűsítéséről

A Magyarországi domainek regisztrációja június 1-étől jelentősen egyszerűsödik, a korábbi kötelező két hetes kivárás helyett már 1-2 munkanap alatt használatba vehetik az új domaint a magánszemélyek, vállalkozások és civil szervezetek. A korábban már kiszivárgott híreket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye is megerősítette.

Kulcsszavak: domain ISZT
2011. április 30. 08:13

Az Axelero ékezetes domaineket is előjegyez

Az Axelero december végétől ékezetes domainnevek előjegyzését is vállalja.

Kulcsszavak: ISZT Axelero domain
2003. december 30. 16:50

Együttműködési megállapodás a biztonság növelésére

Az Internet biztonságának növelésre együttműködési megállapodást kötött a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézete (MTA-SZTAKI), az Internet Szolgáltatók Tanácsa Egyesület (ISZT), az ISZT Internet Szolgáltatók Hálózati Koordinációs Központja, valamint a Hírközlési Felügyelet (HíF).

2003. augusztus 13. 09:37

Négyoldalú együttműködési megállapodás a hazai internet biztonságának növeléséért

[smallimage 1 left] Együttműködési megállapodást tervez a Hírközlési Felügyelet, a Magyar Tudományos Akadémia, az Internet Szolgáltatók Tanácsa Egyesület és az ISZT Internet Szolgáltatók Hálózati Koordinációs Központja. Az együttműködés elsődleges célja, hogy Magyarországon az internethasználat biztonságának elősegítése érdekében a felek szakmailag és hatékony információcsere révén összehangolják tevékenységüket.

2003. július 24. 14:41

A Fidelitas letörölte a fopolgarmester.hu oldal korábbi tartalmát

Letörölte a Fidesz ifjúsági szervezete az önkormányzati választások kampányában általuk megszerzett fopolgarmester.hu webcímen elhelyezett, Demszky Gábor, azóta újraválasztott budapesti főpolgármesterre nézve lejárató tartalmú anyagokat - tudta meg a Prím Online.

Kulcsszavak: domain politika ISZT
2003. január 24. 18:49

Törvénytervezet az elektronikus kereskedelemről

A kormány a szeptember 18-i ülésén tárgyalta és elfogadta az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint egyéb információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló törvény tervezetét.

2001. szeptember 26. 11:35

A kormány hatáskörébe kerülhetnek a .HU domainügyek

A jövőben a kancelláriaminiszter fog dönteni a regisztrálásra benyújtott magyar .HU TLD alá kerülő domainek bejegyzése vagy elutasítása ügyében, amennyiben az ezt szabályozó tervet elfogadják az illetékesek. A kancellárián nem tagadják a dokumentum létezését, de szerintük még korai a terv részleteiről nyilatkozni. Egyesek viszont a hazai internet központi szabályozásától, cenzúrától tartanak.

2001. szeptember 8. 20:12

Elvi állásfoglalás született védjegyjogi kérdésekben

Az ISZT tanácsadó testülete újabb harminc, a megtévesztés tilalmát általában kimondó, a 6/2000. elvi állásfoglalás hatálya alá tartozó igénylés sorsáról döntött.

Kulcsszavak: +fontos jog ISZT domain
2000. június 5. 18:12

Újabb döntések a domainszabályozásról

Az Internet Szolgáltatók Tanácsa mellett működő tanácsadó testület 2000 májusában újabb, a domaindelegációs és -regisztrációs igénylések nagy számát érintő döntéseket hozott. A testület egyes hivatásokat (orvos, ügyvéd, mérnök) jelentő szavak második szintű közdomainné minősítését javasolja.

Kulcsszavak: domain ISZT +fontos
2000. május 30. 09:16

KiŰzetés?

Kopogtak az ajtón. Lassan odacammogott, és kinyitotta. Két rendőr állt előtte.

- Uram, Önt a Btk. 2002/12/23-as törvényének értelmében letartóztatjuk. A vád ön ellen számítógépes csalás és visszaélés. Joga van...

Kulcsszavak: jog ISZT domain hacker
2000. május 2. 13:16

Konkrét ügyekben döntött az ISZT TT

Az ISZT tanácsadó testülete 2000. április 19-én tartott ülése után közzétette a testület A cégnév alapján prioritást élvező igények névválasztásának jogszerűsége tárgyában született 1/2000-es elvi állásfoglalásának mellékletét. A melléklet a konkrét esetekre vonatkozó egyedi döntéseket tartalmazza (http://www.nic.hu/tt/ea-1mellek.html).

Kulcsszavak: +fontos domain ISZT =marc1
2000. április 25. 20:45

Az ISZT feloldja a domainzárlatot?

Az Internet Szolgáltatók Tanácsa tanácsadó testülete április 12-én tartott ülésén elvi állásfoglalásában a zárolt domainnevek feloldását és újbóli meghirdetését javasolja.

Kulcsszavak: ISZT =marc1 domain +fontos
2000. április 21. 11:28

Döntés a vitatható prioritásos ügyek jelentős számában

Az ISZT tegnapi ülésén döntés született a cégnév alapján prioritást élvező egyes vitatott vagy vitatható igények névválasztási jogszerűsége tárgyában, ahol is kimondták, hogy a cégkizárólagosság elvének kell érvényesülnie.

Kulcsszavak: ISZT domain jog =marc1 +fontos
2000. április 9. 09:25

Fullextra

Jelentős előrelépésnek látszik a magyar domainnevek liberalizációja, aminek következményeként bárki bejegyezheti kedvenc szavait a .hu végződés alá. Csakhogy a domainnevek liberális és bürokráciamentes szétosztása nem újdonság. A .com, .org, .net végződésű neveket mindig is meg lehetett vásárolni automatikus online regisztrációval, papírok nélkül, nagyon olcsón. A bürokráciamentes domainszétosztás nyilván jót tett az internet üzleti fejlődésének, hatása viszont az, hogy manapság már a tulajdonnevekből képezhető domainek is foglaltak, és ha valaki egy egyértelmű utalást szeretne tenni szolgáltatásának jellegére, igencsak sokat kell kutakodnia használható, még nem lefoglalt domainnév után.

Kulcsszavak: domain =marc1 ISZT
2000. április 6. 08:25

Brókerek, spekulánsok és szerepük a gazdaságban

Elszabadultak az indulatok a domainnevek liberalizációja kapcsán. Ezzel eddig semmi baj, mindenkinek szíve joga indulatosnak lenni, rosszallani, vagy akár kígyót-békát kiabálni, ha úgy hozza kedve. Tényleg semmi baj nincs ezzel. A gond ott van, hogy az indulatosok nem a késelőt akarják felakasztani, hanem a köszörűst.

Kulcsszavak: domain ISZT =marc1
2000. április 6. 08:24

Re@kció

Ha megjelenik egy cikk, arra - amennyiben az érintett szükségesnek tartja, és a lap lehetővé teszi - általában egy számmal később szokás reagálni. A domainnevekről szóló heves csatározások közepette azonban magánlevélben néhány vitatkozónak elküldtem előre az áprilisi számba tervezett vezércikket, és azt 16 nappal a megjelenés előtt az Euroastra nevű online lap ki is akasztotta a www.euroastra.com/iszt/grin címre. Így az az egyedülálló helyzet állt elő, hogy az érintett még nyomdába adás előtt "beleolvashatott a lapba", reagálhatott, sőt más rovataink kárára (amiért azok hiányolóitól elnézést kérünk) helyet is tudtunk szorítani a válaszoknak.

Van néhány olyan gondolat az alábbi cikkben, amelyre nehéz megállni, hogy ne reagáljak én is kapásból, de úgy érzem, ezúttal önmegtartoztatást ír elő az illemkódex, itt és most nem az enyém az utolsó szó, s ezt tudomásul is veszem. Ha válaszkényszerem eltart a következő számig, akkor mondandómmal majd ott jelentkezem, ott is az olv@só rovatban... Bár ki tudja: lehet, hogy tényleg egy olvasó fogalmazza meg a választ helyettem...

Vértes János

főszerkesztő

Kulcsszavak: ISZT domain =marc1
2000. április 6. 08:22

Még zöld...

Éretlennek bizonyult az ISZT annak a problémának a kezelésére, amit a .hu domainnév liberalizálása jelentett, s hát lássuk be, ez törvényszerű volt; egy amatőr módon dolgozó, amatőr módon felépített és amatőrökből álló szervezet hogyan is lett volna képes professzionálisan kezelni egy sokmilliárdos gazdasági döntést...

Kulcsszavak: ISZT domain =marc1
2000. április 6. 08:21

Mennyit ér egy magyar domain?

Meglehetősen könnyedén intézik el az ISZT egyes tagjai (már nem merek ISZT-t írni, mert a szervezet elnökségi tagjai, regisztrátorai nem győzik hangsúlyozni, hogy az ő egyéni véleményük nem azonos az egyesület véleményével), hogy nem volt túl szerencsés felgyűlni hagyni, majd a sorsra bízni az első nyolcezer szabad .hu domain regisztrációját, hiszen a betűkből akár milliárdnyi szó képezhető, a találékonyságon múlik a folytatás...

Kulcsszavak: domain =marc1 ISZT
2000. március 29. 14:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

Ha háztartási gép vásárlását tervezzük, ne lepődjünk meg az újfajta címkék és akár a korábbiaknál lényegesen alacsonyabb kategóriabesorolások láttán. Lecserélik ugyanis az eddigi energiafogyasztási címkéket, amelyek alapvető segítséget nyújtanak a vásárlók döntéshozatalában.

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

A sportfogadás világa átalakult: a 21. században már az interneten keresztül teszik meg tétjeiket a fogadni vágyók. A kínálati paletta széles, nehéz azonban megtalálni az igazán minőségi oldalakat. Vannak azonban gyűjtősite-ok, amelyek segítenek eligazodni a bukméker oldalak dzsungelében.

2020. július 23. 20:39
online sportfogadás