ITTK kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: ITTK

Nemzeti Digitális Közmű, az új varázsszó

A Nemzeti Digitális Közmű lehet a következő évek új varázsszava – legalábbis ha megvalósulnak a valóban meggyőzőnek tűnő tervek. Többek között erről is beszélgettünk Molnár Szilárddal, az ITTK kutatási igazgatójával.

2009. április 10. 09:13

Tanulmány a magyarországi digitális megosztottságról

Megjelent az Információs Társadalom folyóirat 2008. évi 2. száma, melynek témája ezúttal az e-befogadás (e-inclusion).

2008. szeptember 30. 10:02

Magyar Spin-off Vállalkozások III. éves konferenciája és találkozója

Az Információs Társadalom- és Trendkutató Központ partnerségével április 11-én kerül megrendezésre a Magyar Spin-off Vállalkozások III. éves konferenciája és találkozója, a Spin-off Planéta III. A rendezvény helyszíne az Aranytíz Művelődési Központ Leonardo terme lesz.

Kulcsszavak: ITTK konferencia
2008. április 3. 11:37

Magyar információs társadalom: jelentés az elmúlt egy évtizedről

A Budapesti Műszaki Egyetem Információs Társadalom-és Trendkutató Központ (ITTK) kutatócsoportjának és partnereinek gondozásában elkészült jelentés 2004 óta immáron negyedszer látott napvilágot. Az anyag szerzői most kivételesen egy egész évtized történéseit tekintették át, részben annak apropójából, hogy az ITTK 2008 februárjában ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját.

2008. február 18. 18:01

A világ előrehaladása az információs társadalom terén - letölthető az ITTK összefoglaló jelentése

Az Információs Társadalom- és Trendkutató Központ a tízéves születésnapi ünneplése keretében elkészítette az információs társadalom nemzetközi jelentésének tízéves, összefoglaló jellegű kötetét is. A jelentés ingyenesen, teljes terjedelmében letölthető az intézet honlapjáról.

2008. január 22. 10:18

Az e-közigazgatás Európában - célok, eredmények, irányok

A szeptember 19-e és 21-e között megrendezett 4. Miniszteri E-közigazgatási Konferencián Molnár Szilárd kutatási igazgató és Csótó Mihály kutató vett részt az ITTK részéről. A „Kihasználni az e-közigazgatás előnyeit” címet viselő konferencián több mint 1000 szakember, valamint minden tagállam szakminisztere demonstrálta, hogy az e-közigazgatás még mindig egy kiemelkedő területként kezelendő az európai információs társadalom fejlesztésén belül.

2007. október 9. 08:56

Információs társadalom: a felzárkózáshoz állami forrás szükséges

Eddig elenyészően kevés pénzt fordított az állam az információs társadalmi felzárkóztatáshoz szükséges felnőttképzésre, jóllehet hathatós anyagi segítsége nélkül nem lehet felszámolni a magyarországi digitális írástudatlanságot.

2007. október 5. 09:33

Mérd meg, hogy mekkora!

Bizonyára mindenki emlékszik még a nagy sebességnövelés „svindlire” az idei év elejéről. Sokan talán akkor találkoztak az internetes sebességmérés fogalmával életükben először. Részben ezen a mizérián felbuzdulva, részben egy nemzetközi programban való közreműködése okán a BME-ITTK független, akadémiai sebességmérő oldalt hozott létre.

Kulcsszavak: ADSL ITTK
2007. május 31. 08:43

Magyarország: az "e" sokkal nagyobb szerepet játszik, mint a kormányzás

Lezárult az e-közigazgatás első, megalapozó fázisa 2006-ra hazánkban is. Sikerként könyvelhető el, hogy a kialakításhoz és működéshez szükséges alapinfrastruktúra és alapszolgáltatások rendszere kiépítésre került, ám a felhasználók széleskörű és magasabb szolgáltatási szinten való kiszolgálásához az eddigieknél is mélyrehatóbb, döntően a közigazgatás belső működését modernizáló fejlesztések szükségesek – állapítja meg az E-közigazgatás éves jelentés 2006 tanulmány.

2007. március 28. 11:53

Információs társadalom: 2006-ban több minden véget ért Magyarországon

2006-ban több minden véget ért Magyarországon, így például a „Straub-korszak” a Magyar Telekomban, vagy az IHM-korszak a kormányzat információs társadalom politikájában, de a csupán hagyományos internethasználatnak is „bealkonyult”, kopogtat a web 2.0 forradalom – állítja a Magyar Információs Társadalom Éves Jelentés 2006.

2007. február 20. 09:20

Kék Notesz: tavaly csak hárommillióan használták a világhálót

Magyarországon 600-690 ezer háztartásban van internet; tavaly csak hárommillióan használták a világhálót - olvasható az információs társadalom helyzetét áttekintő, a szervezők által Kék Notesz címmel közzétett, az Információs Társadalom- és Trendkutató Központ és az Infónia Alapítvány által készített jelentésben.

2006. június 6. 09:31

Hiányzó társadalmi igény, mélyülő digitális megosztottság

A fejlődés egyelőre nem tudott kimozdulni abból a paradox helyzetből, hogy miközben a szélessáv részesedése az összes otthoni hozzáférésen belül 2005-ben 67 százalékosra bővült, ugyanakkor az új számítógép- és internetfelhasználók száma alig változott, így a hálózati polgárok társadalmi összetételében sem történt érdemi változás.

2006. április 19. 12:38

A világ előrehaladása az információs társadalom terén 2005-ben

2005-ben a világ nyugati fele és az ázsiai kistigrisek diktálták a tempót az információs társadalmi fejlesztésekben és folyamatokban. Az USA visszaszerezni látszott közel egy évtizede elvesztett hegemóniáját, miközben Európa...

2006. április 4. 19:15

A számítógép-felhasználók 75 százaléka e-mail függő

„Hetente akár két munkanapot is eltölthetünk e-mailezéssel" – hangzott el azon a sajtókonferencián, amelyet az információ védelmének terén világelső Symantec, valamint az Információs Társadalom- és Trendkutató Központ (ITTK) szervezett a Budapesti Műszaki Főiskolán az e-mail használati szokásokról.

Kulcsszavak: e-mail Symantec ITTK
2006. március 12. 13:20

Évkönyvjellegű Kutatási Jelentés

2005 decemberében, az Információs Társadalom és Trendkutató Központ kiadásában megjelenik az 1999 óta működő Kutatási Jelentés 2005 évkönyvjellegű száma.

Kulcsszavak: ITTK
2005. december 12. 10:30

A világ előrehaladása az információs társadalom terén 2004-ben

Elkészült az ITTK nemzetközi trendekkel és országokkal foglalkozó, a 2004-es évről szóló éves jelentése.

2005. április 29. 19:02

A mobilvilág egy éve

2004 mobilvilága két átfogó, nemzetközi trenddel jellemezhető: a mobiltelefon megindult az univerzális tranzakciós eszközzé válás útján, miközben fejlődése egyre jobban hasonlít az internetére. Emellett három, nagy horderejű folyamat emelhető még ki...

2005. április 18. 14:52

World Internet Project: digitális két Magyarország

Egy év leforgása alatt lényegében változatlan maradt a számítógéppel ellátott háztartások aránya, nem csökken a digitális szakadék.

Kulcsszavak: média trend ITTK internet
2004. november 24. 09:35

Megjelent az ITTK Kutatási Jelentésének októberi, dupla száma

Az ITTK (Információs Társadalom- és Trendkutató Központ )folyóirata ezúttal az online marketing, az elektronikus kereskedelem, a website-ok minőségbiztosítása, a civil szervezetek kommunikációja, a teleházmozgalom, valamint az innováció és a kutatás-fejlesztés témáiban tett közzé kutatási eredményeket és elemzéseket.

2004. október 19. 18:42

Digitális kultúra a magyar nagyvárosokban


A megyei jogú városokban az országos átlagnál magasabb a számítógéppel és internetcsatlakozással való ellátottság, jelentős eltérés mutatkozik viszont az elektronikus önkormányzat helyi kiépítettségében.

2004. június 14. 11:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

A koronavírus járvány okozta rendkívüli gazdasági és társadalmi helyzetben három hónapig ingyen digitális védelmet nyújt a Panda Security minden meglévő és új vállalati ügyfelének, valamint tanároknak és diákoknak világszerte. A távmunkára és az online oktatásra való hirtelen átállás komoly biztonsági kockázatot jelent megfelelő technológiai háttér nélkül. Ezért a cég több mint 30 millió meglévő felhasználója és az új belépők számára biztosít díjmentesen kibervédelmi szolgáltatásokat az online támadásokkal szemben. A kezdeményezéssel a társaság célja, hogy a vállalkozások és az oktatási intézmények biztonsággal munkatársaikra és alaptevékenységükre koncentrálhassanak.

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

Az ország összes iskolájában múlt hétfőn digitális oktatás kezdődött. Ez azt jelenti, hogy a gyerekeknek és a tanároknak sok esetben kapkodva, pár óra alatt kell megismerkedniük rengeteg platformmal, letölteni mindeddig ismeretlen programokat, felkészülten állniuk a virtuális világ kihívásai elé. Ez sokszor nem könnyű, főleg hogy a szülők nem tudják ezekben a napokban teljes figyelmükkel a gyerekek internetes tevékenységén tartani a szemüket, hiszen esetleg maguk is ugyanezekkel a kihívásokkal küzdenek a home office munkavégzés kapcsán. Az ESET szakemberei összegyűjtötték, hogy mire érdemes figyelni ilyenkor, és hogy levegyék a terhek egy részét a szülőkről, most 3 hónapos ingyenes próbaverziót biztosítanak az ESET Internet Security biztonsági megoldásból minden diáknak és tanárnak.

2020. március 25. 10:43
online sportfogadás