Internethajó kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Internethajó

Mentőöv Magyarországnak? - jelentés a tizedik Internethajóról

Az ország lakosainak kétharmada nem használ semmiféle klaviatúrát, ötöde nem érti az e-mail szó jelentését – már az előszóban ezzel a kijózanító adattal fogadja utasait az idén tizedik alkalommal kifutó Internethajó rendezvény.

2009. május 7. 20:20

Óriási digitális tudatlanság Magyarországon - óvatosságra int a Panda

A Panda Security az Internethajó című rendezvény kapcsán hívta fel a figyelmet arra a jelenségre, amely az internetpenetráció terjedésével egyre nyilvánvalóbbá válik Magyarországon, s amely leginkább „digitális tudatlanságnak” nevezhető.

2008. május 26. 18:37

Internethajó: több a felhasználó, de a szakma mégsem boldog

A javuló tendenciák ellenére a magyar kormányzat nem használja ki az informatikában rejlő gazdasági lehetőségeket, ez pedig Magyarország lemaradását eredményezi - erről is szó volt csütörtökön az Internethajó egyik szakmai ülésén.

2008. május 26. 09:05

Ősszel a parlament elé kerülhet az elektronikus közszolgáltatásokról szóló törvény

Ősszel a kabinet, majd a parlament elé kerülhet az elektronikus közszolgáltatásokról szóló törvény - mondta Baja Ferenc informatikai kormánybiztos, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára csütörtökön, az idei, kilencedik Internethajón.

2008. május 26. 09:00

Internethajó: délutáni viták, pesszimista felhangokkal

A plenáris előadások után az Internethajó két termében folytatódtak a viták. Az egyik vita korunk talán legtöbbet használt fogalmát, a web2-t vizsgálta. Szutor Ferenc, az Adverticum kereskedelmi igazgatója szerint a web2 valójában csak egy marketingfogalom arra az infrastruktúrára, amit mindenki használ. Bár a mindennapi életben leginkább a világháló közösségépítő és -alakító újdonságaira használjuk, a megközelítése mégis problémás.

2008. május 22. 17:12

Biztató jövőképek az Internethajón

Elindult ma az Internethajó, az egyik legjelentősebb hazai informatikai nagyrendezvény, amely már kilencedik alkalommal ad fórumot a hazai szakmai ágazatpolitikának és a horizontális információs társadalmi kérdéseknek. Délelőtti összefoglaló.

2008. május 22. 17:09

Internethajó helyzetjelentés a magyar info-társadalomról

Szinte teljes bizonyossággal mondható, hogy határpontról nézünk vissza és értékelünk, annak biztos tudatában, hogy ezentúl másképpen mennek majd a dolgok. Mindez reményekre és kétségbeesésre is okot adhat - attól függően, hogy hogyan értékeljük azt a bizonyos mögöttünk lévő múltat és mit várunk a jövőtől.

2008. május 9. 14:04

A kormány támogatja a digitális írásbeliség elterjedését

A kormány szerepe az infokommunikációs piac fejlődésének elősegítésében az, hogy pénzügyi támogatásokkal és erkölcsileg is motiválja a digitális írásbeliség elterjedését, és beindítson folyamatokat, amelyeket a magánszféra folytat és tesz teljessé.

2007. május 11. 09:41

Magyarországon 60-70 százalékos a digitális analfabéták aránya

Magyarországon hatvan-hetven százalékos a digitálisan írástudatlanok aránya, és félmillió lakos ha akarna sem tudna szélessávon internetezni az infrastruktúra fejletlensége miatt - áll az Internethajó című budapesti szakmai tanácskozás alkalmából megjelent elemzésben.

2007. május 11. 09:15

Internethajó: az egységes internethálózaté a jövő

Az internetpiacon az infrastruktúrák között zajló verseny a jövőben azért szűnik meg, mert egy egységes hálózat biztosít majd műszaki hátteret a világhálóhoz - mondta Hidasi István, a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának tagja a 7. Internethajón tartott előadásában csütörtökön, Budapesten.

Kulcsszavak: NHH Internethajó
2006. június 9. 09:37

IVSZ: adókedvezményt a high-tech iparnak

A tudásintenzív gazdasági szektornak feltétlen valamiféle adókedvezményt kell biztosítani, még akkor is, ha az államháztartási kiigazítás szükségessége miatt az általános adóreformot a kormány kénytelen elhalasztani - mondta Kovács Zoltán, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke csütörtökön a 7. Internethajón tartott előadásában Budapesten.

Kulcsszavak: IVSZ Internethajó
2006. június 9. 09:18

Digitális televízió a 7. Internethajón

Az immár hetedszer "kifutó" Internethajó utasai Budapesten az elsők között próbálhatják ki a közeljövő várva-várt hírnökét, a digitális televíziót (IP TV), amelyet a TVnet Kft. mutat be a hajó közönségének június 8-án. Ezt az első próbát az augusztustól induló - a cég 100 ügyfele számára sugárzott, 10 csatornás - kísérleti adás követi.

Kulcsszavak: TVNET Internethajó
2006. június 7. 13:31

Kék Notesz, jelentés a magyar infokommunikációról

Az Internethajó honlapján - www.internethajo.hu - megjelent a rendezvény szervezői által készített átfogó jelentés az infokommunikáció magyarországi helyzetéről.

Kulcsszavak: Internethajó trend
2006. június 2. 11:02

Hetedszer is Internethajó

Az infokommunikációs ipar és piac hagyományos nagyrendezvénye egy lezáródó és egy induló kormányzati ciklus mérlegét és feladatait mutatja be.

Kulcsszavak: Internethajó
2006. április 10. 10:00

Áprilisban indul a 6. Internethajó

Az Internethajó, a magyar információs társadalom építését meghatározó piaci, társadalmi, tudományos, kormányzati és nemzetközi szervezetek fóruma immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvénynek ezúttal az Európa hajó ad otthont, 2005. április 21-én.

2005. március 1. 13:02

Egy hajóban evezünk

Egy hajóban evez a kormányzat és a gazdaság - derült ki a Médiahajótól most először különvált pénteki Internethajó rendezvényen, amelyen - a hagyományoknak megfelelően - a kormányzat, az informatikai szakma és média képviselői konzultáltak aktuális kérdésekről az unióba lépés előestéjén.

Kulcsszavak: médiahajó Internethajó
2004. április 16. 22:36

Internethajó szeptember 25-én

Szeptember 25-én ismét kifut az újpesti öbölből a Médiahajó, melynek az idén is - immáron harmadjára - fontos részét képezi az Internethajó. A rendezvényen a szakma nagyjain kívül ott lesz többek között az informatikai és hírközlési miniszter, valamint az oktatási miniszter is, elmondható, az idei hajó a párbeszéd hajója lesz. Az alábbiakban közöljük az Internethajó részletes programját.

2002. szeptember 10. 13:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

A Magyar Marketing Szövetség 2020-ban is kihirdette az Év Applikációja díjat, melyet a DokiApp vihetett haza. A telemedicina alkalmazás segítségével a nap bármely időszakában, mindössze pár perc várakozás után konzultálhatunk egy orvossal vagy pszichológussal. Az online orvoslás Uber-e nem először kap rangos díjat, tavaly ősszel ugyanis a Vodafone Digitális Díj egyik fődíját vihették haza az ötletgazdák.

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

A hatodik egymást követő évben is a mateking.hu nyerte az Év Honlapja kitüntetést. A bejelentés kapcsán kihirdették: a leggyorsabban jelentkező 5 iskolának ingyenes hozzáférést biztosítanak. Magyarország legnépszerűbb egyetemi e-learning oldalának célja, hogy élménnyé változtassa a matektanulást, hatékonyságát pedig az adja, hogy a tananyagok sok-sok apró lépésből, picike morzsákból épülnek fel. A honlapon ráadásul folyamatosak a fejlesztések is: 2020-ban a mateking epizódok új, sokkal intenzívebb dizájnt kapott, a letisztult és elegáns külső pedig egy felhasználóbarát felületet eredményezett.

2021. január 7. 09:55
online sportfogadás