Iszlám Állam kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Iszlám Állam

Komoly kibertámadás török szerverek ellen

Az átfogó akció minden jel szerint az Anonymus műve. Törökországban nem munkaszüneti nap december 25-e, így például jelentősen lelassultak a banki műveletek, és a .tr végződésű oldalak elérése is akadozik.

2015. december 25. 15:27

Az Anonymous egy amerikai céget vádol az IÁ támogatásával

Az Anonymous hackercsoport azzal vádolt meg egy feltörekvő szilícium-völgyi internetes céget, hogy oltalmazza az Iszlám Állam (IÁ) hírhedt terrorszervezet honlapjait a számítógépes támadásoktól - írja a Daily Mail című brit napilap internetes felületén.

2015. december 1. 16:13

Bitcoinnal finanszírozza magát az Iszlám Állam

Egy hackercsoport bizonyítékokat talált arra, hogy az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet bitcoin nevű digitális valutát is használ annak érdekében, hogy láthatatlanul bonyolítsa le pénzügyleteit és finanszírozza magát - közölte a Fox News amerikai hírtelevízió.

2015. november 27. 09:23

Az interneten is háború dúl az Iszlám Állam ellen

A párizsi merényletek kapcsán elterjedt a hír, hogy az Iszlám Állam terroristái játékkonzolok chatszobáiban egyeztették a támadások részleteit. Az információt azóta többen cáfolták már, vélhetően azonban nem nélkülözött minden alapot. A szélsőségesek a lehető legszélesebb módon használják a modern technika adta lehetőségeket, komoly fejtörést okozva ezzel a merényleteket megakadályozni akaró szervezeteknek. Valódi háború dúl a felszín alatt.

2015. november 24. 11:20

Lehetetlen elbújni az interneten

Csak akkor lehet elbújni az állam elől, ha vak és néma kecskepásztorok hordják papírcetliken az üzeneteket. Bárki, aki modern távközlési eszközt használ, lehallgatható.

2015. november 24. 09:22

Az Iszlám Állam harcosainak személyes adatait listázta az Anonymous

Az Iszlám Állam ellen harcot hirdető hackercsoport olyan listát közölt, amin a terrorszervezet harcosainak nevei és Twitter-fiókjai szerepelnek - írja a HVG.hu.

2015. november 19. 12:18

Az Anonymus totális háborút hirdetett az Iszlám Állam terroristái ellen

Az Anonymus nevű hacktivista csoport a párizsi terrortámadások után kijelentette, hogy bekapcsolódik az Iszlám Állam elleni elektronikus hadviselésbe - írja a ma.hu.

2015. november 16. 14:20

Több tízezer twitterező mellett CIA, FBI, NSA adatokhoz jutott az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam hackerei az interneten nyilvánosságra hozták az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA), a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) vezetőinek személyes adatait és telefonszámait, de 54 ezer Twitter fiókba is bejutottak.

2015. november 9. 10:24

AZ ENSZ a Facebookot és a Twittert használná a dzsihadisták ellen

A közösségi oldalakat működtető cégeket - egyebek között a Facebookot és a Twittert - is bevonná a dzsihadista terroristák elleni küzdelembe az ENSZ Terrorellenes Bizottsága, amely kétnapos konferenciát tartott Madridban 70 ország minisztereinek és szakértőinek közreműködésével.

Kulcsszavak: Iszlám Állam ENSZ
2015. július 29. 08:13

Amatőr dzsihadista állhat a magyarországi honlaptámadás mögött

Több magyar honlapot is feltört az utóbbi időszakban az Iszlám Állam. Legalábbis olyan hackerek, akik a terrorszervezetet népszerűsítik az internetes portálokon. Hogy ez jelent-e valós veszélyt Magyarországra, és a magyarok biztonságára nézve, annak a Kossuth Rádió 180 perc című műsora járt utána.

2015. május 23. 11:03

Meghackelték a TV5 csatornáit és honlapjait

A magukat az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet tagjainak mondó személyek meghackelték szerda este 22 órától az egész világra sugárzó TV5Monde francia tévéadó honlapjait, és megbénították összes csatornája adását.

2015. április 9. 08:22

Iszlám Állam szimpatizáns törte fel Zsana honlapját

Feltörték a Bács-Kiskun megyei Zsana község honlapját. A település hivatalos oldalán az Iszlám Állam egyik harcosa látható és egy felirat: I love IS (Szeretem az Iszlám Államot).

2015. április 8. 12:31

Pentagon: közösségi oldalakról származnak az amerikai katonák adatai

Nem titkos kormányzati dokumentumokból, hanem közösségi oldalakról származnak azok a személyes adatok, amelyeket egy feltehetően iszlamista szervezet mintegy száz amerikai katonáról osztott meg a világhálón - jelentette ki Ashton Carter amerikai védelmi miniszter.

2015. március 24. 08:43

Amerikai katonák halállistáját tette fel a világhálóra egy iszlamista szervezet

Mintegy száz amerikai katona nevét, fényképét és címét tette fel a világhálóra egy eddig ismeretlen, magát az Iszlám Állam Hackerszervezetének nevező csoport, és támadásokkal fenyegette meg őket  - jelentette hétfőre virradóra a CNN hírtelevízió.

2015. március 23. 12:25

Iszlamisták feltörték a Newsweek magazin Twitter oldalát

Hackerek feltörték az amerikai Newsweek magazin Twitter oldalát kedden, megfenyegették az Egyesült Államokat, konkrétan az elnöki családot is, és az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezetet reklámozó képet és szöveget helyeztek el rajta.

2015. február 11. 08:18

Nehéz kiszűrni a YouTube-on a terrorista videókat

A YouTube-ra percenként háromszáz órányi videofelvételt töltenek fel a felhasználók, így gyakorlatilag lehetetlen a terrorizmussal kapcsolatos minden tartalom kiszűrése

2015. január 30. 09:16

Az Iszlám Állam megtámadta a maláj légitársaság portálját

Az a hackercsapat támadta meg a honlapját, amelyik az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet támogatójának mondja magát. Nagy erőfeszítéseket tesznek az amúgy is nehéz időket élő Malaysia Airlines szakemberei a maláj légitársaság portáljának helyreállítására.

Kulcsszavak: Iszlám Állam hacker
2015. január 26. 17:21

Dzsihadista hackertámadás ért több mint 20 ezer spanyol szervert

Hackertámadás érte a spanyolországi Navarra tartomány több önkormányzatának és különböző cégeknek a weboldalait, az érintett informatikai hálózatok levelezőrendszerében a dzsihadista Iszlám Államot védő, arab és francia nyelvű üzenet jelent meg – közölték a helyi hatóságok.

2015. január 21. 17:29

Az Iszlám Állam támogatói feltörték a CENTCOM Twitter- és YouTube-fiókját

Az Iszlám Állam terrorszervezet nevében fellépő hackerek törték fel hétfőn az amerikai hadsereg közel-keleti és a közép-ázsiai térségért felelős Középső Parancsnokságának (CENTCOM) Twitter- és YouTube-fiókját.

2015. január 13. 10:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás