Japán kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Japán

Drónrendőrséget állítanak fel Tokióban

Drónrendőrség alakul Tokióban, megakadályozandó a pilóta nélküli repülőszerkezetek berepülését kiemelten fontos intézmények és létesítmények vagy sűrűn lakott városrészek fölé a japán fővárosban.

Kulcsszavak: rendőrség drón Japán
2015. december 10. 14:24

Megérinthető hologramot mutattak be japán kutatók

Sok sci-fi történetben jelent meg olyan hologram, amit megérinthetünk, vagy amellyel valamilyen interakcióba léphetünk. Ezt az utópisztikus álmot valósították meg egy japán laboratóriumban.

Kulcsszavak: hologram Japán
2015. július 6. 13:26

Maciképű robot gondozót fejlesztettek ki Japánban

Maciképű ápolórobotot fejlesztettek ki japán kutatók, mely reményeik szerint hamarosan segédkezhet az ország egyre inkább elöregedő populációjának gondozásában.

2015. február 27. 09:25

Az Xbox One nem muzsikál túl jól Japánban

Nagyjából egy hete lehet kapni Japánban a Microsoft Xbox One játékkonzolját, de úgy tűnik, nem kíséri felhőtlen siker a kezdést. A rivális PS4 már egy ideje elérhető az országban.

2014. szeptember 10. 15:26

Japán háborús bűnösök vallomásai kerülnek az internetre Kínában

Japán háborús bűnösök vallomásait kezdték nyilvánosságra hozni csütörtökön Kínában, olyanokét, akiket a második világháború után állítottak katonai bíróság elé és ítéltek el  adta hírül az állami archívumok központi hivatala.

Kulcsszavak: Japán Kína internet weboldal
2014. július 4. 08:51

6 milliónál jár a PS4

A február végi japán debütálás megtette hatását, a Sony PlayStation 4 játékkonzola ugyanis átlépte a 6 milliós eladási számot, nem egész egy hónap alatt 700 ezerrel nőtt az értékesítések száma. 

2014. március 4. 17:08

Újabb japánellenes videojátékkal rukkolt elő a kínai állami média

Újabb japánellenes videojátékkal rukkolt elő a kínai állami média "a történelmi tényekre való emlékeztetés és a béke fontosságának hangsúlyozása jegyében". A játék célja japán háborús hősök megsemmisítése.

Kulcsszavak: Kína Japán játék
2014. március 3. 11:22

Mobilalkalmazások: kik a legaktívabbak?

A Distimo új tanulmánya szerint jelenleg Ázsiában van a legnagyobb piactere az alkalmazásoknak. Egy év alatt 162%-kal nőttek a Google Playből származó bevételek. 

2014. február 24. 14:41

Eladták a Vibert

Egy japán vállalat, a Rakuten vette meg Viber üzenetküldő szolgáltatást. A vételár közelít a milliárdos összeg felé.

2014. február 14. 13:47

Legalizálták az interneten való kampányolást Japánban

Az interneten - többek között a Facebookon, Twitteren, és más közösségi szolgáltatásokon - való politikai kampányolást engedélyező törvénymódosítást fogadott el pénteken a japán parlament.

Kulcsszavak: onlineszolg politika Japán
2013. április 19. 11:21

Újrahasznosítják a ritkaföldfémeket az elektronikai cikkekből Japánban

A háztartási elektronikai cikkekben található ritkaföldfémek újrahasznosítására indított programot a japán kormány, miután az elektronikai iparban kulcsfontosságú alapanyagok világszintű kitermelésének mintegy 95 százalékát ellenőrző Kína a közelmúltban megnehezítette az azokhoz való hozzájutást.

2013. április 2. 11:07

Japán - Akár két év börtön egyetlen zeneszám jogellenes letöltéséért

Akár kétéves börtönbüntetést vagy kétmillió jenes pénzbüntetést is kaphatnak azok, akik jogellenesen töltenek le fájlokat az internetről Japánban egy hétfőn életbe lépett törvénymódosítás értelmében.

2012. október 2. 07:56

A világ legvékonyabb okostelefonja – Fujitsu Arrows F-07D [Videó]

Egy mindössze 6, 7 milliméter vékony androidos mobillal rukkolt elő a Fujitsu, mely – technikai felszereltségét tekintve ugyan nem, de – méreteit nézve még a 7,1 milliméter vastagságú Motorola Droid RAZR-nak is odacsap.

2011. november 23. 14:43

Sharp Aquos 104SH - Az első Android 4.0 alapú mobil?

A hírek szerint Japánban fog hódítani a Sharp üdvöskéje, melyet - a világon először - úgy mutattak be, mint a Google által fémjelzett operációs rendszer következő generációját, az Ice Cream Sandwich-et futtató modellt.

2011. október 5. 09:00

Strapabíró táblagépet mutatott be az ASUS

A 7 hüvelykes, víz,- ütés- és porálló burkolattal szerelt ASUS Tough a japán KDDI termékpalettáját fogja bővíteni.

2011. szeptember 29. 17:06

Mától Japánban is kapható az iPad 2

Japánban eredetileg Magyarországgal egyidejűleg hozták volna forgalomba az iPad 2-öt, de a földrengés és a cunami szétrombolta ezeket a terveket is, a Távol-Keleten ezekben a hetekben bizonyosan nem jutott volna kellő figyelem az iPadnek. A vihar nagyjából mostanra ült el, már érkeznek a hírek az informatikai üzemek újraindulásáról, így időszerű volt, hogy az Apple is elkezdje a forgalmazást Japánban illetve a térség más országaiban. Az iPad 2 ma végre felkerül a japán kiskereskedők polcaira, és péntektől Hongkongban, Koreában, Szingapúrban és nyolc további országban is kapható lesz. Kínában egy hét múlva, május 6-án forgalomba kerül az iPad 2 Wi-Fi alapú kapcsolatot támogató modellje is.

2011. április 28. 00:06

Hatmillió eurós segítség Japánnak a Siemenstől és dolgozóitól

A Siemens AG és munkatársai világszerte, így Magyarországon is összefogtak a Japánban történt természeti katasztrófa áldozatainak megsegítésére. A vállalat nemzetközi adománygyűjtő akciót indított munkatársai körében, aminek eredményeként 45 országban kétmillió eurót adtak össze a dolgozók. Ezt az összeget a vállalat megduplázta, így összesen négymillió euró pénzadomány gyűlt össze a nemes célra. Ezen túlmenően a Siemens kétmillió euró értékben természetbeni adományokat nyújtott azonnali segélyként.

2011. április 26. 09:39

A kiberbűnözők hasznot húznak a tragédiákból

 A Symantec áprilisii spam és adathalászat jelentése szerint azzal, hogy kiiktatták a világ legnagyobb zombi-hálózatát, jelentősen - az előző havihoz képest  27,43 százalékkal - visszaesett  a napi spam mennyiség. Ugyanakkor a kiberbűnözők megpróbálták kihasználni a japán illetve az Új-Zéland-i földrengést,  milliónyi spamet, kémprogramot szabadítottak rá a gyanútlan felhasználókra, és hamis adománygyűjtéseket indítottak.  A márciusi vírusok közül a spamek aránya 74 százalék volt, ez csökkenést jelent a februári 80,65 százalékhoz képest. Az adathalászat terén 22,71 százalékos csökkenés figyelhető meg és a a károkozó programok mértéke is csökkent februárhoz képest.

2011. április 20. 14:25

Az OKI helyzete a földrengés után

Az OKI gyárai és dolgozói nem szenvedtek komoly sérülést a március 11-i földrengés következtében, a fukushimai bázison azonban - mint sok más környéken található informatikai és nem informatikai üzemben - károk keletkeztek.

Kulcsszavak: OKI Japán földrengés cunami
2011. március 23. 14:47

Az iPhone 5 is késhet a japán természeti katasztrófa miatt

Az iPhone 5 bemutatása is késhet, de még az Apple új táblagépéből, a hónap elején megjelent iPad 2-ből is hiány lehet a japán természeti katasztrófa miatt - állítják iparági szakértők.

Kulcsszavak: Acer Japán iPhone
2011. március 21. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás