KPMG-hu kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: KPMG-hu

Új felsővezetők a KPMG-nél

16 év után új vezérigazgatója lesz a KPMG magyarországi irodájának. 2019. október 1-én Robert Stöllingertől Rózsai Rezső, az audit részleg jelenlegi vezetője veszi át a stafétát a vezető partneri pozícióban. Beer Gábor, a cég adó- és jogi tanácsadási szolgáltatásokért felelős partnere lesz az üzleti tanácsadási részleg vezetője, illetve egyben a helyettes vezető partneri pozíciót is ő tölti majd be.

Kulcsszavak: KPMG-hu
2019. szeptember 18. 14:32

Nőhet az adatlopási esetek száma

Magas kockázati tényezőként tartja számon az adatlopást a vállalatok 84 százaléka, több mint felük szerint pedig ez a kockázat tovább fog nőni az elkövetkező három évben – derül ki a KPMG legújabb, CEE Data Theft Survey 2012 című kutatásából¹. Bár a vállalatok tisztában vannak a kockázatokkal, csak kevés adatlopási eseményt említettek, miközben védelmi rendszerük hiányos: az adatlopás kockázatának felmérését többségük (59 százalék) csak informálisan és többnyire rendszertelenül végzi el. Magas kockázatot látnak a hordozható adattárolókban, a pendrive-okban, DVD-kben, mégis nagyon kevesen tesznek azért, hogy ezek használata biztonságosabbá váljon. Az adatlopásért leginkább saját alkalmazottjaikat tartják felelősnek (64 százalék), különösen a középvezetői szintről számítanak ilyen esetekre. 

2012. június 21. 18:37

Jelentősen nőtt a káros számítógépprogramok száma

Tavaly 1500-szor annyi malware (káros számítógépprogram) jelent meg naponta az interneten, mint 2000-ben - ismertette a KPMG globális felmérésének eredményeit Gaidosch Tamás, a KPMG Tanácsadó Kft. IT-tanácsadási részlegének partnere csütörtökön sajtóbeszélgetésen Budapesten.

Kulcsszavak: KPMG-hu security
2009. április 17. 11:05

Szoftvereszköz-gazdálkodás: az infrastruktúra optimizálásának kulcsa

A KPMG 1000 amerikai vállalat bevonásával készült felmérése szerint a cégek 86 százalékának nincs teljes és pontos képe szoftverei licencelési és telepítettségi státusáról, melynek következménye, hogy nem képesek IT-környezetük hatékony kezelésére. A magyarországi helyzet sem kecsegtető, a hardver- és szoftvereszközök leltára hiányos, nem naprakész, a bonyolult és változó licencszerződési szabályoknak pedig csak kevés esetben tudnak megfelelni.

Kulcsszavak: KPMG-hu
2009. március 26. 18:52

Jövőre négyszáznál több adatlopási eset lesz világszerte

A KPMG előrejelzése szerint 2008-ban több mint 400 adatlopási eset következik be, veszélyeztetve milliók személyi adatait és biztonságát.

Kulcsszavak: KPMG-hu security
2008. december 29. 09:30

Új portfólióval vág neki a tanévnek a KPMG-BME Akadémia

Nyolcadik tanévét kezdi a KPMG-BME Akadémia, a KPMG és Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közös oktatási szervezete.

2008. október 8. 17:32

A KPMG a "Legjobb nagyvállalati munkahely"

A KPMG Nagy-Britanniában ismét elnyerte a The Sunday Times "Legjobb nagyvállalati munkahely" díját. A könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó társaság az ötezer alkalmazott feletti cégek versenyében diadalmaskodott. A cég 2006 után immár második alkalommal végzett az élen, és negyedik éve szerepel a top háromban.

Kulcsszavak: KPMG KPMG-hu +céginfo
2008. március 13. 13:20

Az outsourcing harmadik generációja is felnőtté vált

A tudásfolyamat-kiszervezés „nagykorú lett”, csak a pénzügyi szektorban 5 milliárd dollár értékű bevétel várható 2010-re, áll a KPMG felmérésében. Az előrejelzés azt mutatja, hogy a tudáskiszervezésre, - mely a kiszervezés harmadik generációjának nevezhető - manapság úgy tekintenek, mint fő irányvonalra. „A KPO-tevékenység végzésére Közép- és Kelet-Európa szintén nagy eséllyel pályázik” – véli Mark Bownas, a KPMG európai, közép-keleti és afrikai régiójának Kiszervezési (Sourcing) tanácsadás üzletágának vezetője.

Kulcsszavak: outsourcing KPMG KPMG-hu
2008. február 29. 10:14

Rekord árbevétel és növekedés a KPMG-nél

A szeptemberben zárult pénzügyi évben 33 százalékos bővüléssel 14,01 milliárd forintos rekord árbevételt ért el a KPMG Magyarországon, és mindössze négy év alatt megduplázta árbevételét.

Kulcsszavak: KPMG-hu +céginfo KPMG
2007. november 21. 14:22

Az informatikai fejlesztések nem hozzák a remélt hasznot

Az informatikai projektek várt hasznának több mint negyede elvész, elsősorban azért, mert a cégek nem menedzselik megfelelően a projekteket azok teljes életciklusán keresztül - ez derül ki a KPMG nemzetközi felméréséből. Bár a jelentésben nem vizsgáltak hazai projekteket, Székely Zoltán, a magyarországi KPMG informatikai tanácsadással foglalkozó partnere szerint a főbb megállapítások - a várt haszon elmaradása, nem kellően hatékony projektmenedzsment - jellemzőek nálunk is.

Kulcsszavak: KPMG-hu KPMG
2005. december 14. 12:14

A magyarországi KPMG 19%-kal növelte bevételeit

Jelentősen növelte bevételeit a szakmai szolgáltató társaságok globális hálózataként működő KPMG a szeptemberben zárult pénzügyi évben. A KPMG Magyarországon  19%-kal, míg a közép-kelet-európai régióban 23%-kal növelte bevételeit, a KPMG tagvállalatainak összesített bevétele pedig 16 %-kal volt több, mint egy évvel korábban.

Kulcsszavak: +céginfo KPMG-hu KPMG
2005. október 25. 18:09

Vezetőváltás a KPMG-nél

A KPMG budapesti irodájának élén Robert Stöllinger, a könyvvizsgálati részleg eddigi vezetője váltja Richard Ebling senior partnert. Richard Ebling így a jövőben a KPMG Közép- és Kelet-európai Regionális Irodájának (KPMG CEE) irányítására koncentrálhat - közölte a könyvvizsgáló és tanácsadó cég.

Kulcsszavak: +céginfo KPMG-hu
2003. március 22. 19:30

Édes-keserű terhek

Hogyan élnek manapság szimbiózisban a hagyományos, hierarchikus szervezetek a versenyszféra vállalatainál állandóan jelen lévő és ma már a közigazgatásba is beóvakodott informatikai, távközlési projektekkel? Hogyan fér meg együtt ez a két, látszólag eltérő szervezet? Hogy látják a vállalatok - nevezetesen a közüzemek, a távközlési cégek, az állam- és közigazgatási szervek, illetve a pénzügyi szektor - vezetői a projektek helyét, szerepét, mit várnak a projektmenedzsmenttől, és hogyan mérik a sikert? Miért olyan sok a bukott projekt, és kire milyen felelősség hárul? Milyen képességekkel van felruházva a jó projektmenedzser? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre igyekezett választ adni a mintegy 240 főnyi résztvevőnek harminc előadás és két kerekasztal-beszélgetés keretében a HTE által idén immár ötödik alkalommal megrendezett Távközlési és Projekt Menedzsment Fórum, amelynek főbb tanulságait az alábbiakban igyekszünk összefoglalni.

2002. szeptember 11. 12:30

Napi frissítésű utazási szakportál

Online utazási, idegenforgalmi szakmai portált hozott létre a Delphin Sajtóügynökség, a KPMG Consulting közreműködésével, az utazásiparban dolgozó szakemberek, a szaksajtó, a jelenlegi és a jövőbeni befektetők, döntéshozók, illetve az utazók számára. A TravelBusiness a magyar turisztikai szektor egyetlen, napi frissítésű, a gazdasági folyamatokra koncentráló médiuma.

Kulcsszavak: KPMG-hu portál turizmus
2002. március 13. 13:05

KPMG: komplex üzletfolytonossági terv

A magyarországi pénzintézetek közül egyre többen fontolgatják, hogy az előre nem látható események, katasztrófák hatásainak csökkentésére, a működési kockázatok kivédésére átfogó üzletfolytonossági tervet készítenek. A tavaly szeptemberi New York-i támadás nyomán kiderült, hogy megfelelő felkészültséggel még a legtragikusabb helyzetekben is van esély a veszteségek mérséklésére. Hazánkban a Magyar Külkereskedelmi Bank a KPMG segítségével az elsők között dolgozott ki az üzleti folyamatok egészét átfogó, komplex üzletfolytonossági tervet (Business Continuity Plan) - ennek tapasztalatairól tájékoztatták az érdeklődőket a tanácsadó cég ügyfél-szemináriumán.

2002. március 8. 08:38

Áprilistól KPMG-BME akadémiai kurzusok

Áprilisban indítja tanfolyamait a KPMG és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) közös oktatási szervezete, a KPMG-BME Akadémia. A kreditpontokkal minősített, speciális tanfolyamokra várják a diákokat, a KPMG ügyfeleit és munkatársait egyaránt. A résztvevők az üzleti, gazdasági élet legújabb ismereteit sajátíthatják el, a legfrissebb elméleti megközelítésektől a gyakorlati megoldásokig - hangzott el a KPMG-BME Akadémia programját ismertető hétfői tájékoztatón.

2002. február 26. 12:34

11.7 milliárd dolláros rekord bevételt ért el a KPMG International

A KPMG International 11.7 milliárd dolláros rekord árbevételt ért el a 2001 szeptemberében zárult pénzügyi évben. A nemzetközi szakmai szolgáltató cég elnöke, Stephen G. Butler közölte, ez 9 százalékkal több, mint előző pénzügyi év 10.7 milliárd dolláros bevétele. Világviszonylatban a helyi valutákban kimutatott eredmény 15 százalékkal haladta meg az előző évit. A magyarországi KPMG november közepén 8 milliárd forintos eredményről számolt be, ez 18 %-kal volt több az előző pénzügyi év bevételénél.

Kulcsszavak: +céginfo KPMG KPMG-hu
2001. december 20. 11:47

Felértékelődik a főinformatikusok szerepe

Az informatikai vezető ma már nemcsak a cég informatikai rendszerének biztonságos üzemeltetésért felelős IT-szakember, hanem a cég üzleti stratégiájának megfelelő struktúrákat kidolgozó és azok működését menedzselő felső vezető. Így összegezhető a II. Főinformatikus Konferencia előadóinak egyik legáltalánosabb véleménye. A Central European Business Centre szervezésében, a KPMG székházában rendezett tanácskozáson technológiai, tanácsadó és nagy felhasználó cégek informatikai vezetői vizsgálták, hogyan alakul át a főinformatikusok (Chief Information Officer – CIO) szerepe az új gazdaság körülményei között.

2001. december 3. 14:11

Stabil növekedés a KPMG-nél

A szeptemberrel záruló pénzügyi éve szolgált a magyarországi KPMG csütörtöki sajtótájékoztatójának apropójául: a 2000 októberében kezdődött pénzügyi év alatt elért 8 milliárd forintos bevételük 18 százalékkal haladta meg az előző évit.

Kulcsszavak: KPMG-hu +céginfo
2001. november 16. 13:15

Jogilag önálló cég a KPMG Consulting Kft.

Október 1-jétől jogilag önálló társaságként működik Bukovácz Krisztina ügyvezetésével a KPMG Consulting Kft. Az átalakulás a tanácsadási szolgáltatások erősítését szolgálja hazánkban, illetve a közép-kelet-európai régióban, s így a jövőben, elsősorban a magyarországi, a csehországi és a lengyelországi Consulting irodák között még szorosabb lesz az együttműködés és az integráció.

Kulcsszavak: +céginfo KPMG-hu
2001. október 1. 20:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. A felhasználók sajnos gyakran ugyanazokat a belépési adatokat adják meg kényelmi szempontok miatt, amit a hackerek ki is használnak úgy, hogy az ellopott jelszavakat minden népszerű online szolgáltatásban végigpróbálják, így egyszerre akár több fiókhoz is hozzáférhetnek. Kiemelten fontos tehát, hogy egyedi, erős jelszavakat használjunk minden egyes online fiókunk esetében. Egy jelszókezelő pedig remek megoldást nyújt ezek megjegyzésére és kényelmes előhívására. De hogyan válasszunk, hogy biztonságban legyenek az adataink? Az ESET szakértőinek tanácsai.

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

A GKID a Mastercard közreműködésével 2023-ban immár nyolcadik alkalommal publikálja a Magyarországon működő, legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsorát. 

2023. május 23. 20:10