MÁV Informatika kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: MÁV Informatika

Új jegyértékesítési rendszer bevezetésén dolgozik a MÁV-START

Olyan új és rugalmas jegyértékesítési rendszer bevezetésén dolgozik a MÁV-START, amely a legmodernebb fizetési módokat is támogatja, s amelynek révén a bérlet- és jegyvásárlás, továbbá a jegyellenőrzés is hatékonyabbá, gyorsabbá válhat. 

2015. december 31. 14:32

Ismét elérhetők a MÁV honlapjai, működnek a jegyautomaták is

Öt órára megjavították a MÁV utas- és jegyértékesítési rendszereit kiszolgáló szervert, ezért ismét működnek a vasútállomási menetjegy-automaták, internetes jegyátvételi rendszerek és elérhetők a vállalatcsoport honlapjai  is.

2015. február 4. 18:43

Átmenetileg nem elérhető a MÁV és a MÁV-START honlapja és az automaták sem működnek

Röviddel kilenc óra előtt leállt a MÁV számítástechnikai szervere, emiatt átmenetileg nem elérhető a MÁV és a MÁV-START honlapja, valamint az ország egész területén nem üzemel az internetes jegyátvételi  rendszer, nem működik a vasútállomási menetjegy-automaták többsége. Az Elvira menetrendi kereső és jegyértékesítő rendszer üzemel. A szakemberek a szerver gyártóját bevonva jelenleg is dolgoznak a hiba elhárításán, mindent megtesznek, hogy újra az utasok rendelkezésére álljanak az informatikai rendszerek és az automaták.

2015. február 4. 13:32

Nyolcmilliószor használták már az ingyenes wifi szolgáltatást a vasúton

Egyre több vasútállomáson és vonaton van Wifi, amit az utasok ki is használnak. A szolgáltatás egyre népszerűbb, már a nyolcmilliót is meghaladta a csatlakozások száma. A legforgalmasabb hónap eddig 2014 szeptembere volt.

2014. október 18. 15:41

Új funkciók a MÁV jegykiadó automatákon

Tavaly nyáron összesen 47 jegykiadó automatát telepített Budapest elővárosi vasútállomásaira a MÁV-START Zrt. Üzembe helyezésük óta a gépek két új funkcióval is bővültek: megjelent az angol nyelvű kezelő felület, valamint a vásárlásról már számla is kérhető.

2014. március 15. 15:11

A MÁV fejleszti utastájékoztató rendszereit

A MÁV Zrt. folyamatosan javítja és fejleszti utastájékoztató rendszereit. Elsőként olyan vasútállomásokon lesz a közeljövőben fejlesztés, ahol a nagy utasforgalom, sűrű vonatközlekedés indokolja. Idén a Budapest-Keleti pályaudvaron, a debreceni, a füzesabonyi, mezőkövesdi állomásokon az utastájékoztató rendszerek jelentősebb megújítására. A Nyugati pályaudvaron a meglévő technikai berendezéseket egészítik ki vizuális elemekkel.

2014. február 3. 15:32

Már a hétszázadik wifis vasúti járművet is beüzemelte a MÁV

A MÁV-START Zrt. mától hétszáz internetezésre alkalmas járművet közlekedtet, így évente akár ötvenmillió utasnak lesz lehetősége ingyen netezni a vonatokon. A vasúttársaság szolgáltatásának bővítése összesen 735 vasúti kocsit érint, amely európai összehasonlításban is kiemelkedőnek számít. 

2014. január 31. 15:32

Valós idejű vonatmenetrend okostelefonra

A GYSEV továbbfejleszti utastájékoztató rendszerét, melynek részeként újabb helyszínek kerülnek az állomási utastájékoztató rendszerbe. Az utasok pedig a plakátokon található QR-kódokkal az okostelefonjukra is letölthetik a valós idejű menetrendet.

2014. január 22. 11:34

Többen nyomtatnak otthon vonatjegyet

Július óta megduplázódott az otthon nyomtatott jegyek száma, ugyanis ekkor csökkentették az így vásárolt jegyek árát 3 százalékkal.

2013. november 6. 13:20

Hétfőn várható tájékoztatás arról, hogy mikor indul újra a szerdán leállt internetes vonatjegy-értékesítés

A személyszállító vasúttársaság internetes jegyértékesítési rendszerének hardver és szoftverhiba miatti leállása és az online megvásárolt menetjegyek kinyomtatásának akadályozottsága miatt a külföldre utazók csak a menetjegyük ismételt megváltásával kezdhetik meg az utazásukat. A MÁV-START Zrt. a kellemetlenségek enyhítése érdekében utazási utalványt ad az érintetteknek és kezelési költség levonása nélkül, gyorsított eljárással téríti vissza az újabb vásárlás összegét.

Kulcsszavak: MÁV Informatika MÁV
2011. augusztus 27. 20:00

Újabb fázisához érkezett az Epicos projekt megvalósítása

2005. január 19-én Garamhegyi Ábel, a GKM befektetésekért és kereskedelemfejlesztésért felelős helyettes államtitkára, Kovács Géza Péter, a Magyar Védelmiipari Szövetség elnöke és Hosszú Sándor, a MÁV Informatika Kft. értékesítési és üzletfejlesztési igazgatója közös sajtótájékoztatón jelentették be az Epicos projekt újabb fázisának megvalósulását.

Kulcsszavak: MÁV Informatika
2005. január 19. 17:17

Megjelentek az első digitális számlák

Elküldték az első, magánszemélyeknek szóló hitelesített digitális számlákat május 18-án először Magyarországon.

2004. május 20. 09:50

Elektronikus aláírás már polgármestereknek is

A digitális önkormányzatiság megvalósításának egyik jelentős lépéseként a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) és a MÁV INFORMATIKA Kft. egy közös mintaprojekt megvalósításába kezdett.

2004. március 9. 14:01

Az első minősített elektronikus aláírás tanúsítvány Magyarországon

2004. február végén minősített hitelesítés szolgáltatóként a MÁV INFORMATIKA Kft. bocsátotta ki Magyarországon az első, biztonságos aláíró eszközön elhelyezett, minősített elektronikus aláírásra alkalmas végfelhasználói tanúsítványát.

Kulcsszavak: MÁV Informatika e-signo
2004. március 1. 12:18

A MÁV Informatika működteti a Budapest Portált

A MÁV Informatika Kft. - tárgyalásos közbeszerzési eljárás nyerteseként- megbízási szerződést írt alá a Budapest Főváros Önkormányzata Főpolgármesteri Hivatalának Főpolgármesteri Irodájával a Budapest Portál tartalomszolgáltatásának működtetésére és továbbfejlesztésére. A megbízás összege bruttó 161 millió forint, 3 év alatt.

2003. december 1. 14:46

Veszélyben az elektronikus aláírás Magyarországon

A NetLock Kft. és a MÁV INFORMATIKA Kft. közös közleményt adott ki az elektronikus aláírás magyarországi mellőzöttségével kapcsolatosan.

2003. szeptember 21. 20:24

Újfajta díjmodell a hitelesítésszolgáltatásban

A MÁV Informatika Kft. kidolgozott egy olyan díjazási modellt, amely a minősített elektronikus aláíráshoz szükséges tanúsítványok éves díjait az aláíró kötelezettségvállalásához kapcsolja. Ezzel lehetőség van arra, hogy mindazok, akik kisebb értékű dokumentumokat írnak alá, a Trust&Sign hitelesítésszolgáltatás által kiállított tanúsítvánnyal értelemszerűen kevesebbet is fizessenek a hitelesítésszolgáltatónak, mint azok, akik adott esetben több százezres vagy milliós értékű dokumentumokat írnak alá.

2003. április 23. 13:01

Minősített elektronikus aláírás hitelesítés-szolgáltató lett a MÁV Informatika Kft.

A Híf arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Hírközlési Felügyelet Hírközlési Területi Hivatala április 2-án nyilvántartásba vette a MÁV Informatika Kft.-t mint minősített hitelesítésszolgáltatót az elektronikus aláírásról szóló törvény alapján. A MÁV Informatika Kft. a második hazai minősített szolgáltató.

2003. április 3. 16:19

Biztos, ami minősített

Évek óta téma az elektronikus aláírás meghonosítása Magyarországon, s bár a törvény megszületésével történt előrelépés, akad még teendő. Így például a jelenlegi szabályozás kiindulási alapként szolgál ugyan a hitelesítőközpontok létrejöttéhez, működésük engedélyezéséhez, a hitelesítés minőségi fokozatainak meghatározásához, de a nemzetközi porondra lépéshez még nem nyújt kellő alapot.

Kulcsszavak: e-signo MÁV Informatika
2003. március 31. 15:53

A MÁV INFORMATIKA Kft. legújabb SAP bevezetése

Kevesebb, mint 40 munkanap kellett ahhoz, hogy a DÍJBESZEDŐ Rt. három leányvállalatánál élesben elinduljon a 2002. év végén kiválasztott új vállalatirányítási rendszer, a mySAP.com.

2003. március 26. 12:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

A Magyar Marketing Szövetség 2020-ban is kihirdette az Év Applikációja díjat, melyet a DokiApp vihetett haza. A telemedicina alkalmazás segítségével a nap bármely időszakában, mindössze pár perc várakozás után konzultálhatunk egy orvossal vagy pszichológussal. Az online orvoslás Uber-e nem először kap rangos díjat, tavaly ősszel ugyanis a Vodafone Digitális Díj egyik fődíját vihették haza az ötletgazdák.

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

A hatodik egymást követő évben is a mateking.hu nyerte az Év Honlapja kitüntetést. A bejelentés kapcsán kihirdették: a leggyorsabban jelentkező 5 iskolának ingyenes hozzáférést biztosítanak. Magyarország legnépszerűbb egyetemi e-learning oldalának célja, hogy élménnyé változtassa a matektanulást, hatékonyságát pedig az adja, hogy a tananyagok sok-sok apró lépésből, picike morzsákból épülnek fel. A honlapon ráadásul folyamatosak a fejlesztések is: 2020-ban a mateking epizódok új, sokkal intenzívebb dizájnt kapott, a letisztult és elegáns külső pedig egy felhasználóbarát felületet eredményezett.

2021. január 7. 09:55
online sportfogadás