MATISZ kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: MATISZ

eFestival 2011 - Meghosszabbított nevezési határidő

A Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) idén ismét megrendezi a hazai kreatív ipar kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatát bemutató eFestivalt. A verseny célja arra ösztönözni az alkotókat, hogy minél színvonalasabb, minőségi digitális tartalmat állítsanak elő és szolgáltassanak a hazai és külföldi felhasználóknak.

2011. szeptember 28. 21:12

Ismét lehet nevezni az eFestival-ra

2011-ben ismét megrendezi a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) a hazai kreatív ipar kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatát bemutató eFestivalt. Versenyre hívják mindazokat, akik a digitális gazdaságban valamilyen internetes alkalmazással, multimédiás alkotással szeretnék megmérettetni magukat.

2011. szeptember 17. 09:44

A MATISZ-szal tárgyal az NMHH az internetes forródrót szolgáltatásról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Magyar Tartalomipari Szövetséggel (MATISZ) folytat tárgyalásokat a törvénybe ütköző internetes tartalmak bejelentését lehetővé tevő magyarországi online "forródrót" jövőbeli üzemeltetéséről - tájékoztatta pénteken a két szervezet az MTI-t.

Kulcsszavak: NHH MATISZ
2011. június 6. 08:46

A MATISZ-szal tárgyal az NMHH az internetes forródrót szolgáltatásról

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a Magyar Tartalomipari Szövetséggel (MATISZ) folytat tárgyalásokat a törvénybe ütköző internetes tartalmak bejelentését lehetővé tevő magyarországi online „forró drót” jövőbeli üzemeltetéséről.

2011. június 3. 16:00

Az NMHH üdvözli a jogsértő internetes tartalmak eltávolítását

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogat és üdvözöl minden olyan civil törekvést, amely elősegíti az internetet használó kiskorúak védelmét, és kiáll minden olyan szabályozási kezdeményezés mellett, amely megakadályozza, hogy bárki kiszolgáltatott helyzetbe kerüljön.

Kulcsszavak: MATISZ NHH gyermekpornó
2010. november 9. 08:25

Levették az összes kiskorúakat sértő képet a pedomaci honlapról

2010. november 5-én este a pedomaci nevű honlapról a kepgep.hu tárhely-szolgáltató eltávolította a kiskorúak interneten keresztüli szexuális zaklatását okozó összes képet a Magyar Tartalomipari Szövetség által üzemeltett internethotline.hu felszólítására.

Kulcsszavak: MATISZ gyermekpornó gyerek
2010. november 7. 10:47

Átadtak az eFestival 2007 díjakat

A Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) szervezésében idén hetedik alkalommal megrendezett online- és multimédia-versenyre közel száz alkotást neveztek, a szakmai zsűri végül 9 kategóriában választotta ki a legjobbakat.

Kulcsszavak: MATISZ díj
2007. november 23. 14:05

Információs társadalom: a felzárkózáshoz állami forrás szükséges

Eddig elenyészően kevés pénzt fordított az állam az információs társadalmi felzárkóztatáshoz szükséges felnőttképzésre, jóllehet hathatós anyagi segítsége nélkül nem lehet felszámolni a magyarországi digitális írástudatlanságot.

2007. október 5. 09:33

eFestival 2007: meghosszabított nevezési határidő

2007-ben a Magyar Tartalomipari Szövetség immáron 7. alkalommal rendezi meg a hazai online és a multimédia szakma kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatát bemutató eFestivalt.

Kulcsszavak: MATISZ verseny
2007. szeptember 24. 13:24

eFestival 2007: digitális tartalomfejlesztési verseny

2007. őszén a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) immár hetedik alkalommal rendezi meg a hazai online és a multimédia szakma kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatát bemutató eFestivalt.

2007. augusztus 19. 21:13

DAT 2006 és a digitális kreatív iparágak

"A digitális kreatív iparágak szerepe Magyarországon" mottóval került sorra ma Budapesten a DAT 2006 konferencia. A rendezvényen idén már 16. alkalommal vitatták meg teendőiket és lehetőségeiket e gazdasági húzóágazat meghatározó szereplői, a magyar és idegen nyelvű digitális tartalmak alkotói, terjesztői, valamint felhasználói. A szervező Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ), valamint tagszervezetei, szakmai partnerei az Nemzeti Fejlesztési Terv 2. kapcsán emlékeztettek: az informatika és a digitális tartalmak előállítása a fejlett gazdaságok növekedésének meghatározó tényezője, amely egyszerre növeli a hatékonyságot és bővítheti az értékteremtő foglalkoztatást.

Kulcsszavak: konferencia MATISZ
2006. november 21. 14:12

Lehet pályázni az e-Festival 2006-ra!

A Magyar Tartalomipari Szövetség 2006. szeptemberében immár 6. alkalommal rendezi meg az online és a multimédia szakma rangos eseményét, az eFestival-t. A verseny célja, hogy ösztönözze az alkotókat minél színvonalasabb, minőségi tartalmak előállítására és szolgáltatására.

2006. szeptember 11. 08:05

Szeptemberben újra eFestival

A Magyar Tartalomipari Szövetség 2006 szeptemberében immár 6. alkalommal rendezi meg az online és a multimédia szakma rangos eseményét, az eFestivalt.

Kulcsszavak: verseny MATISZ
2006. szeptember 5. 14:15

Szakmai és civil szervezetek elvárásai az új kormánytól

Az aláíró szervezetek meggyőződése, hogy az információs társadalom kialakítása és politikai programja nemcsak ágazati vagy tárcafeladat, hanem a magyar társadalom, a közszféra és a gazdaság legátfogóbb jövőképét meghatározó, kormányszintű, parlamenti és társadalmi megegyezésen alapuló elvárás. Ennek megvalósításához az informatika szervezetek készek a párbeszédre a kormányzattal és a célok megvalósításában történő közreműködésre.

2006. június 7. 13:49

Esélyesek a magyar multimédiás cégek az Európai Kiválóság a Multimédiában Díjra

Az Európai Multimédia Szövetségek Konvenciója (EMMAC – www.emmac.org) felhívást intézett az infokommunikációs technológia és a digitális média területén dolgozó cégekhez, hogy jelentkezzenek az Európai Kiválóság a Multimédiában 2006 Díjra.

2006. január 11. 12:40

Az e-Festival 2005 nyertesei

Ötödik alkalommal került megrendezésre 2005-ben a hazai online és a multimédia szakma kiváló digitális tartalomfejlesztési gyakorlatát bemutató eFestival 2005. A Matisz által szervezett rendezvény keretén belül a fesztivál győztesei mellett bemutatásra került az Európai Történetmesélő verseny nyertese, valamint megismerhettük a Marketing Szövetség Internet Marketing Klubja által szervezett Év Honlapja verseny győzteseit is.

Kulcsszavak: MATISZ verseny díj
2005. november 9. 19:19

eFestival 2005. – az online és multimédia szakma szemléje

A versenyen részt vehet bárki, aki az online gazdaságba újonnan lép be valamilyen érdekes, újszerű internetes megoldással, multimédiás alkotással. A verseny arra kívánja ösztönözni az alkotókat, hogy minél színvonalasabb, minőségi magyar tartalmat állítsanak elő és szolgáltassanak a hazai és külföldön élő felhasználóknak.

2005. szeptember 29. 08:12

Szoftverszabadalmak: felkészülés a második olvasatra

Megkezdődött a felkészülés az Európai Unió szoftverszabadalmi irányelvének második olvasatásra. Az érintett szakmai civil szervezetek továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy a szotverek ne lehessenek szabadalmaztathatóak és hogy a hivatalos magyar álláspont kialakítása legyen nyilvános.

2005. június 8. 22:34

Informatikai tanfolyam mozgássérülteknek

Új rendszerű informatikai tanfolyamot szervez a Magyar Tartalomipari Szövetség (Matisz), a Székesfehérvári Regionális Képző Központ (SZRMKK) és a Motiváció Alapítvány. Az első első "évfolyamon" 24 munkanélküli mozgássérült ember tizenhárom hónapig tanulja a számítógép-kezelést, adatrögzítést, digitalizálást.

2005. április 27. 10:32

"Heringgel megvalósított szoftverek, találmányok"

Lengyelország fellépésének hatására lekerült a sokat vitatott szoftverszabadalmi irányelv az EU Halászati és Mezőgazdasági Tanács ülésének napirendjéről, és azt idén így már biztos nem fogadják el.

Kulcsszavak: szabadalom MATISZ NETÉRT EU
2004. december 23. 10:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

Az SAP ökosztisztémában és a régióban is kiemelt szerepet betöltő budapesti fejlesztőközpont új üzletágat indít, melyhez első fázisban 20 magasan képzett informatikai szakembert keres. Ezzel a céges utazások szervezésére és költségelszámolásokra szakosodott SAP Concur is felkerül a szervezet termékpalettájára.

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

20 éve, 2000. február 6-án indult el a Mailbox.hu levelezőrendszer, a Magyarországon működő internetes felhőszolgáltatások egyik legkorábbi képviselője. A szolgáltatásban az elmúlt két évtized alatt csaknem 500.000 egyedi felhasználó foglalt magának email címet.

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás