MTA SZTAKI kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: MTA SZTAKI

Elsőségre pályáznak a magyar tolmácskesztyű fejlesztői

A siket felhasználó felhúzza a kesztyűt, a zsebébe teszi a telefont, amelyen keresztül jelnyelven tud kommunikálni, a telefon ugyanis felolvassa azt, amit a felhasználó eljelelt. A Szondában egyik témája a magyar fejlesztésű tolmácskesztyű volt.

2014. október 5. 14:02

Magyar innováció: okoskesztyű jeltolmácsnak

Siketek és hallók közti gördülékeny kommunikációhoz hamarosan elegendő lehet egy kesztyű és egy okostelefonos alkalmazás. A MTA SZTAKI kutatói és az Euronet által fejlesztett Tolmácskesztyű prototípusát - számos más innováció mellett - az Okostelefon Akadémián bárki kipróbálhatta - írja a hirado.hu.

2014. szeptember 23. 08:21

A telekommunikációt is megreformálhatja az MTA SZTAKI valós idejű 3D technológiája

Az intézet fejlesztői "infrastruktúrájukkal képesek egy mozgó alakzatról felépíteni az időben folytonosan változó, dinamikus 3D modellt. A technológia érdekessége, hogy a digitális mozgásrögzítési (motion capture) rendszerekkel szemben nem igényel testre csatlakoztatott markereket, hanem több nézőpontból készített videofelvételek alapján készíti el a test teljes 3D-s modelljét.

Kulcsszavak: 3D tudomány MTA SZTAKI
2012. március 7. 09:05

3D internet alapú kontroll- és kommunikációs laboratórium épült Budapesten

A robotizáció területét segítő háromdimenziós internet alapú kontroll és kommunikációs (3DICC) laboratórium épült az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetében (SZTAKI), ahol a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) együttműködve jött létre az európai viszonylatban is kiemelkedőnek számító rendszer.

Kulcsszavak: 3D BME MTA SZTAKI
2011. május 17. 08:22

"Európai e-Kiválóság Díj 2010" magyar győztesei a CeBIT kiállításon

A CeBIT kiállításon Hannoverben, 2010. március 3-án 32 informatikai és digitális média-vállalkozásnak adtak át "Európai e-Kiválóság Díj 2010" oklevelet.

2010. március 3. 18:18

Sikeres Ricoh-MTA SZTAKI k+f együttműködési projekt

A jövő irodája témában három éves sikeres szoftver alapú k+f együttműködést zárt le az MTA SZTAKI és a Japán Ricoh cég.

Kulcsszavak: Ricoh MTA SZTAKI k+f kutatás
2009. december 14. 14:08

Kutatási együttműködés a Ricoh és az MTA SZTAKI között

Három évre szóló együttműködési megállapodást kötött a Ricoh Company Ltd. és az MTA SZTAKI a következő generációs webalapú csoportmunkaszoftverek fejlesztése érdekében.

2007. június 28. 13:38

Az MTA SZTAKI szótára az origo szolgáltatásai között

Mostantól új formában találhat rá az, aki az MTA SZTAKI szótárát keresi a weben. A T-Online Magyarország és az MTA SZTAKI együttműködéseként októbertől a legnépszerűbb ingyenes online szótár az origo szolgáltatásai között jelenik meg. Az együttműködés nem érinti a szolgáltatás tulajdoni, fejlesztési és üzemeltetési feltételeit, ezekkel továbbra is az MTA SZTAKI rendelkezik.

2006. október 6. 18:34

Az indiai Satyam együttműködésre lépett a SZTAKI-val

Az indiai Satyam információs-technológiai tanácsadó vállalat a jövőben együttműködik a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetével (SZTAKI) - erősítette meg az intézmény az MTI értesülését.

2005. november 15. 09:07

Sztaki-Humansoft: biztonságot növelő rendszermegoldás Linux platformon

A Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete (Sztaki) és a Humansoft Kft. a mai napon közös sajtótájékoztató keretében adtak tájékoztatást a megbízható és költséghatékony rendszerek terén elért együttes fejlesztési eredményükről. A közelmúltban elkészült megoldás, amelyet főleg a kis- és középvállatoknak kínálnak, a hagyományos intézményi szolgáltatások terén nyújt kiváló spam- és vírusvédelmet, valamint webszolgáltatást.

Kulcsszavak: MTA SZTAKI HUMANsoft
2004. december 3. 14:29

eLearning Fórum: növekvő részvétel, kulcsszó a bizalom

230 jelentkezővel, 160 résztvevővel tartották meg ma Budapesten az ötödik eLearning Fórum nevű konferenciát.

2004. november 17. 17:40

eLearning Fórum - ötödször

November 17-én, szerdán, a Számalk székházában tartják meg az ötödik eLearning Fórumot.

Kulcsszavak: MTA SZTAKI e-learning
2004. november 5. 10:38

Kiteljesedő eLearning Fórum

Június 16-án negyedik alkalommal kerül lebonyolításra az eLearning Fórum nevű rendezvény, amelynek ezúttal a Számalk Oktatási Rt. ad otthont.

2004. június 5. 10:17

MTA SZTAKI: nemzetközi konferencia, NKFP-projekt, együttműködés

"A gyártás, gyártásautomatizálás, termelésinformatika és a kapcsolatos kutatásfejlesztés, oktatás jövője a kibővített EU-ban" mottóval, illetve témában tartott május 20-án Budapesten négy eseményről sajtótájékoztatót az MTA SZTAKI.

Kulcsszavak: konferencia MTA SZTAKI
2004. május 21. 10:30

Nyílt rádiós archívumot üzemeltet az MTA SZTAKI

Az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézete (MTA SZTAKI) 2003 októbere óta üzemeltet egy nyílt rádiós archívumot, amely rádióműsorokat, sorozatokat tárol és rendszerez. E műsorokat bárki meg is hallgathatja az interneten keresztül.

Kulcsszavak: MTA SZTAKI rádió
2004. február 18. 22:40

Televíziós ECDL tanfolyam Egerből

Európai Számítógép-használói, úgynevezett ECDL tanfolyamot indít televízión az egri Eszterházy Károly Főiskola, a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézetének (MTA SZTAKI) közreműködésével.

Kulcsszavak: ECDL MTA SZTAKI oktatás
2004. február 11. 09:09

Együttműködési megállapodás a biztonság növelésére

Az Internet biztonságának növelésre együttműködési megállapodást kötött a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézete (MTA-SZTAKI), az Internet Szolgáltatók Tanácsa Egyesület (ISZT), az ISZT Internet Szolgáltatók Hálózati Koordinációs Központja, valamint a Hírközlési Felügyelet (HíF).

2003. augusztus 13. 09:37

Létrejött a Magyar GRID Kompetencia Központ konzorcium

Március 14-én az Akadémián tartott sajtótájékoztatón ünnepélyes keretek között a Műegyetem, az ELTE, az MTA SZTAKI és a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Iroda (NIIF) vezetői aláírták a Magyar GRID Kompetencia Központ konzorcium megalapításáról szóló szerződést. A dokumentumot a BME részéről Detrekői Ákos rektor, az ELTE képviseletében Klinghammer István rektor, az NIIF részéről Nagy Miklós igazgató, az MTA SZTAKI képviseletében pedig Inzelt Péter igazgató látta el kézjegyével.

2003. március 14. 21:32

Európai DataGrid konferencia Piliscsabán

Szeptember első hetében a piliscsabai Pázmány Péter Katolikus Egyetemen az MTA SZTAKI szervezésében tartják az ötödik EU DataGrid munkakonferenciát, amelyen kb. húsz országból több mint kilencven szakember és kutató, fejlesztő vesz részt. A konferencia szeptember 4-i sajtótájékoztatóján bemutatták a legnagyobb európai és magyar grid projektek eredményeit, melyek segítségével egyszerű PC-k összekapcsolásával is szuperszámítógép-teljesítmény érhető el.

2002. szeptember 4. 17:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

A jubileumi, harmincadik MENTA 2023 – NEXT30! konferencián adta át IVSZ – Digitális vállalkozások szövetsége az egykori elnökéről, Gyurós Tiborról elnevezett Év menedzsere-díjat. A 2023-as díjazott Patay Szabolcs, a fejlett járműkommunikációs technológiákat fejlesztő magyarországi startup, a Commsignia ügyvezető igazgatója.

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

A tudás átadásának, a személyes fejlődés támogatásának egyik leghatékonyabb formája a mentorálás, azaz amikor rutinos szakemberek kevésbé tapasztalt embereket vesznek „szárnyaik alá”, segítve őket az élet számos területén. A világ egyik vezető pénzintézetének budapesti központjában már sok éves hagyománya van mindennek, a mentorálás kultúrája náluk a mindennapok része. 

2023. szeptember 18. 13:16