Miskolci Egyetem kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Miskolci Egyetem

Összefog az utánpótlásnevelés érdekében

Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem és az SEG Automotive miskolci gyáregysége, melynek célja az erős és hatékony szakmai kapcsolatok fenntartása és kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködés formáinak meghatározása, munkaprogramok kidolgozása.

2018. november 21. 08:41

Szuperszámítógépet kapott a Miskolci Egyetem

Szuperszámítógépet kapott kedden a Miskolci Egyetem, amelynek számítógépközpontja egy 3,2 milliárd forintos uniós keretből gyarapodott a géppel, korábban a debreceni és a szegedi felsőoktatási intézmény jutott ilyen eszközhöz.

2015. október 14. 09:18

First Prize díjat kaptak a miskolci egyetemisták a szuperszámítógépes világversenyen

Az 'Asia Student Supercomputer Challenge’ a világ legrangosabb szuperszámítógép-versenyén az amerikai MIT (Massachusetts Institute of Technology) diákjaival azonos díjat kapott a Miskolci Egyetem informatikus csapata.

2015. június 17. 09:27

Siketek netes beszédfejlesztését dolgozták ki Miskolcon

Olyan alkalmazást fejlesztettek ki, amely a hallássérültek beszédmegértését és beszédképzés-tanítását az eddig ismert módszereknél hatékonyabban támogatja.

2015. május 31. 10:21

Miskolc a világ legjobb szuperszámítógépes csapatai között

Egyedüli európai csapatként jutott a világ legrangosabb szuperszámítógép-versenyének tizenhatos döntőjébe a Miskolci Egyetem informatikuscsapata.

2015. május 7. 08:26

Tizenöt ország mérnökhallgatóinak versenyautói a Formula Student Hungaryn

Tizenöt ország autóiparimérnök-hallgatói saját fejlesztésű és építésű versenyautókkal szállnak ringbe a Formula Student Hungaryn augusztus 21. és 24. között a győr-gönyűi kikötőben.

2014. augusztus 12. 14:46

Miskolci siker a kínai szuperszámítógépes döntőben

A Miskolci Egyetem csapata Európából egyedüliként jutott a kínai szuperszámítógépes verseny döntőjébe.

2014. május 19. 16:47

Jubilál a microCAD a Miskolci Egyetemen

Huszonötödször rendezik meg a microCad elnevezésű nemzetközi tudományos konferenciát Miskolcon. A ma kezdődő eseményre tizenhárom országból érkeznek előadók.

2011. április 1. 09:10

Egységes digitális tananyag informatikus hallgatóknak

Informatikus hallgatóknak hoz létre digitális tananyagot és tudásbázist konzorciumba tömörülve a Debreceni Egyetem (DE), a Miskolci Egyetem (ME), a Nyíregyházi Főiskola (NYF) és az egri Esterházy Károly Főiskola; a projektre uniós pályázaton nyert pénzből összesen 95 millió forintot fordítanak.

2010. május 5. 08:22

Siemens csúcstechnológia a Miskolci Egyetemen

A Miskolci Egyetem új Alkalmazott Hajtástechnikai Laborja modern berendezéssel bővült. A SIMOTION mozgásvezérlőt a Siemens Hajtástechnológia Ágazatától vehette át az intézmény vezetője.

2008. szeptember 17. 12:10

Nemzetközi HighTech vásár Kínában magyar részvétellel

Hat magyar vállalat részvételével rendezték meg október 15. és 17. között a 8. Nemzetközi HighTech Vásárt a Hongkong tőszomszédságában lévő Shenzhen városában - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM).

2006. október 19. 08:15

Hamarosan megkezdődhet a nanotechnológiai kutatómunka Miskolcon

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) úgynevezett NAP-NANO pályázatának köszönhetően hamarosan megindul a kutatómunka a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány miskolci telephelyén megalakuló nanotechnológiai kutatólaboratóriumban (BAY-NANO) - jelentette be Boda Miklós, a hivatal elnöke keddi sajtótájékoztatón Miskolcon.

2006. május 3. 09:58

Bosch-tanszék a Miskolci Egyetemen

A következő tanévben új tanszékkel bővül a Miskolci Egyetem, itt teremti meg magyarországi kutatóbázisának hátterét a német Bosch csoport.

2004. augusztus 26. 10:16

eMagyarország információs terminál a Miskolci Egyetemen

A magyar felsőoktatás intézményei közül elsőként a Miskolci Egyetemen adta át hétfőn az eMagyarország Program részeként telepített interaktív információs terminált, Csepeli György államtitkár.

2004. május 11. 11:02

Multimédiás könyvtárat avattak a Miskolci Egyetemen

Harmincmillió forintos költséggel elkészült, csúcstechnikával felszerelt, elektronikus multimédiás könyvtárat avattak a Miskolci Egyetemen a Tigáz Rt., illetve annak olasz tulajdonosa, az Italgas csoport adományaként szombaton.

2002. december 16. 08:05

A Miskolci Egyetem és a National Instruments együttműködése

Együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Egyetem (ME) és az amerikai National Instruments (NI), a személyi számítógép alapú mérési és automatizálási technika világviszonylatban vezető gyártója Miskolcon, kedden.

2002. március 27. 10:53

microCAD a Miskolci Egyetemen

Tizenhatodik alkalommal rendezi meg a Miskolci Egyetem a microCAD elnevezésű kétnapos nemzetközi tudományos konferenciát, amelyet csütörtökön nyitottak meg.

2002. március 8. 08:19

Két és fél milliárdos egyetemi fejlesztés Miskolcon

Két és fél milliárd forintos költséggel elkészült létesítményeket és informatikai beruházást avatott fel Pálinkás József oktatási miniszter szombaton a Miskolci Egyetemen, az ott tartott országos felsőoktatási tanévnyitót követően.

2001. szeptember 10. 10:48

1 millió dolláros felsőoktatási tendert nyert meg a Haitec Magyarország

A Haitec Magyarország Kft. nyerte a Miskolci Egyetem teljes számítástechnikai infrastruktúrájának megújításására kírt meghívásos tendert. Az üzlet tejes értéke meghaladja az 1 millió dollárt, és a rendszereket még az őszi tanévkezdet előtt le kell szállítani, üzembe kell állítani.

2001. július 12. 17:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

Meghosszabbított nevezési határidővel 2020. november 5. éjfélig várják a jelentkezésedet az online szakma legrangosabb díjára, ’Az Év Honlapja’ pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

EasyBID néven új funkcióval gazdagodott Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer. A szolgáltatás révén mostantól Header Bidding technológiával is értékesíthetővé válnak a hirdetési felületek, ezáltal pedig növelhetők a tartalomszolgáltatói bevételek.

2020. október 8. 15:45
online sportfogadás