MorphoLogic kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: MorphoLogic

Helyesírás-ellenőrző Mac-re, szótárak és más újdonságok a Morphologictól

A múlt hét óta már kapható a Macintosh-felhasználók által régóta várt magyar helyesírás-ellenőrző, mely természetesen automatikus elválasztó programot is tartalmaz. A Microsoft Office for Mac 2008-cel és 2011-gyel egyaránt együttműködő
Helyes-e?/Mac Office 2011 a Helyes-e? helyesírás-ellenőrző sorozat többi tagjához hasonlóan a saját fejlesztésű HUMOR (High-speed Unification Morphology) technológiára épül, és mintegy kétmilliárd szóalakot kezel. A Morphologic egy sor egyéb újdonságot is bejelentett: ezek között vannak szótárak, megoldások KKV-knak, és egy Enterprise Language Management System (ELMS).

Kulcsszavak: szótár MorphoLogic
2011. június 6. 16:43

Nagy siker a MorphoLogic ELMS

A német nyelvű SAP-felhasználók évente összegyűlnek a DSAG (Deutschsprachige SAP-Anwendergruppe eV) elnevezésű konferencián. Idén szeptember 21. és 23. között a konferencia helyszíne Nürnberg volt, ahol a Morphologic Lokalizáció Kft. nagy sikerrel mutatta be ELMS elnevezésű lokalizációs keretrendszerét.

Kulcsszavak: SAP MorphoLogic Morphologic
2010. október 13. 17:12

Az SAP-felhasználókat célozta meg a MorphoLogic

A MorphoLogic Lokalizáció Kft. új fejlesztése, az ELMS a nemzetközi vállalatoknak nyújt segítséget abban, hogy az SAP vállalatirányítási rendszereikben lévő egyedi fejlesztések és adatok szinte teljesen automatizálva váljanak elérhetővé a különböző országokban működő leányvállalataik számára.

2010. június 7. 17:28

Fordítóprogram a teleházakban

Angol-magyar fordítóprogramot telepítenek több mint 500 kistelepülésen működő teleházba a Szerencsejáték Rt. és a programot fejlesztő Morphologic Kft. támogatásából.

2005. december 15. 08:42

MorphoWord és a MorphoWord Pro fordítóprogramok a MorphoLogic-tól

A nyelvészeti szoftvereiről ismert, a magyarországi piacon egyedülálló információtechnológiai megoldásokat kínáló MorphoLogic Kft. 2005. október 21-én forgalomba hozza legújabb fejlesztésének eredményét, a MorphoWord és a MorphoWord Pro fordítóprogramot.

2005. október 25. 15:26

Helyesírás-ellenőrzés távolról

A telefon és a televízió mintájára akár teleszótárnak vagy telekontrollnak is nevezhetnénk a Morphologic ama fejlesztéseit, amelyek az internetet is bekapcsolják a szótári szolgáltatásba, illetve a helyesírás-ellenőrzésbe.

1999. október 30. 20:18

Számítógépszótár papíron és CD-n

Az első, számítástechnikai tárgyú fogalommagyarázatokat tartalmazó mű 1968-ban jelent meg; 300 oldalon írta le mindazt, amit több mint harminc évvel ezelőtt tudni kellett vagy lehetett a számítógépről. Azóta számtalan lexikon és szótár jelent meg, amelyek mindegyike az informatikai szavakat és kifejezéseket teljes körűen igyekezett értelmezni. E kiadványok közös jellemzője, hogy mindegyikük "rossz viszonyba" került az idővel - ugyanis a számítástechnika rendkívül gyors fejlődése miatt szinte lehetetlen a friss ismereteket is felölelő lexikális műveket készíteni. Kézenfekvőnek látszott, hogy a kiterjedt szakembergárdát igénylő hazai fejlesztés helyett egy létező, a nemzetközi könyvpiacon is elismert kiadvány magyar fordítását nyújtsák át a nagyközönségnek.

1999. október 14. 23:12

Magyar sikerek az Invex kiállításon

A karakterlánc-keresőt már keresik is - tudhattam meg itteni sikereikről a Kürt szokatlan külsejű standjánál.

1999. október 11. 20:58

Nyelvében él…

"Dezso, kuldd at a javitott szerzodest plz, h. meg 1x megnezzuk. thx." Nem tudom, tanítanak-e még ma valamelyik főiskolán üzleti levelezést, és azt sem, hogy a fenti udvarias (hiszen a "kérlek" és "köszönöm" e-mailes fonémáit is tartalmazó) levélig eljutnak-e a tananyagban, de tény, hogy az e-mail lassan kiöli a levelezésből a magyar nyelvet, egy agyonrövidített, félig-meddig angol alapokon nyugvó sajátos szleng (ld. e témában Nyírő András Index-főszerkesztő gyűjtését) veszi át az uralmat.

Kulcsszavak: trend MorphoLogic
1999. október 8. 10:33

Helyesek és segítőkészek

Szokásos évi sajtótájékoztatóján információk és friss hírek tömkelegével árasztotta el a jelenlévőket a Morphologic Kft. Aki nem tudná, ez a cég 1991-ben alakult Budapesten, a számítógépes nyelvészet kutatására, fejlesztésére és alkalmazására.

1999. október 6. 21:52

Egerek gyöngye

A Morphologic MoBiMouse, azaz a fordító egerének legújabb verziója még az eddiginél is gyorsabban és továbbra is egyetlen egérkattintás nélkül fordítja angolról magyarra vagy magyarról angolra a Windows-képernyőn bárhol megjelenő szavakat és kifejezéseket.

1999. október 6. 21:48

Szótártérkép

Tanévkezdésre megjelent a MoBiVoice csomag, mely a MoBiDic nagy sikerű angol-magyar iskolai szótárát változtatja hangos szótárrá, valamint elkészült az Akadémiai Kiadó Rt. új elektronikus szótársorozatának első tagja, a horvát-magyar kisszótár is.

Kulcsszavak: MorphoLogic multimédia
1999. október 4. 21:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

Október 13-án immár nyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Cégvezetői Csúcskonferenciát, az esemény viszont ezúttal a koronavírus-járvány terjedésére való tekintettel online formában zajlik majd. A konferencia résztvevői megtudhatják, hogyan építhetnek stabil céget a jelenlegi instabil piaci környezetben. Piroska Gyula szervező tájékoztatása szerint a rendezvényen több olyan szakértő és sikeres vállalkozó is előadást tart majd különböző területekről, akik korábban már átéltek nehézségeket, és hiteles információkat tudnak átadni az érdeklődőknek.

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

A vírushelyzetre reagálva online színházi rendszert fejlesztett a Budai Szabadtéri Színház. Már szombat estétől „dupla nézőtérrel” lesz látható a ’Négyen Extra’ című előadás Mészáros Árpád Zsolt, Serbán Attila, Egyházi Géza, Csengeri Attila és Kerényi Miklós Máté szereplésével. Így tehát nem csak azoknak játszanak majd a színészek, akik az épített nézőtéren ülnek, hanem azoknak is, akik otthonról, élőben, HD minőségben követik majd az előadást. A virtuális nézőtérre kedvezőbb áron válthat jegyet a közönség. Az elkövetkezendő fél évben számtalan musical, operett és vígjáték kerül bemutatásra ezzel a módszerrel.

2020. szeptember 9. 12:11
online sportfogadás