NHIT kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: NHIT

Kihirdették a „Digitális Esély 2018” pályázat nyerteseit

Az Infotér konferencián, az infokommunikációs szektor és a kormányzati szereplők legnagyobb közös rendezvényén hirdették ki a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács és az SAP közös, „Digitális Esély 2018” pályázatának eredményeit. Idén tizenegy hátrányos helyzetű fiatalok digitális felzárkózását segítő non-profit szervezet projektjavaslatát díjazták.

2018. október 10. 16:42

Július 2-ig várják a „Digitális Esély 2018” pályázatokat

Július 2-ig várja a jelentkezéseket „Digitális Esély” című közös pályázatára a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) és az SAP szoftvercég. A pályázat célja szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermekek, fiatalok infokommunikációs felzárkózásának és digitális oktatásának támogatása.

2018. június 27. 13:53

Másfél hétig várják még a „Digitális Esély 2015" pályázatait

Október 8-ig várják a pályázatokat a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) és az SAP szoftvercég „Digitális Esély 2015" című közös pályázatára. A pályázat célja szociálisan hátrányos helyzetben lévő gyermekek, fiatalok infokommunikációs felzárkózásának és digitális oktatásának támogatása. A pályázaton Magyarországon működő és nyilvántartott közhasznú szervezetek indulhatnak.

2015. szeptember 29. 08:56

Még egy hétig lehet leadni a „Digitális Esély 2014" pályázatokat

Szeptember 30-ig, azaz még egy hétig nyújthatják be programjaikat a hátrányos helyzetű fiatalok infokommunikációs oktatásával foglalkozó civil szervezetek a „Digitális Esély 2014" pályázatra, amelyet a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) és az SAP hirdetett meg.

2014. szeptember 23. 14:56

Mobilalkalmazás-fejlesztési pályázatot hirdet a Magyar Térinformatikai Társaság

Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács szakmai együttműködésével hirdet pályázatot a Magyar Térinformatikai Társaság. A versenyre elsősorban kreatív fiatalok jelentkezését várják.

2014. szeptember 17. 14:51

On-life: nagy sebességgel egy digitális világ felé

2014 március 24-én a Szélessáv Közhasznú Alapítvány a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) együttműködésével, kormányzati, gazdasági és társadalmi szereplők részvételével „On-life: nagy sebességgel egy digitális világ felé” címmel szakmai konferenciát tartott Budapesten. A rendezvényen az európai digitális menetrend végrehajtását, az eddig elért hazai eredményeket, azok európai perspektíváit, és a további szélessávú infrastruktúra-fejlesztések lehetőségeit, feltételeit és ütemezését vitatták meg a résztvevők.

2014. március 25. 09:10

NHIT: a digitális írástudás fejlesztése elemi érdeke Magyarországnak

A digitális írástudás fejlesztése elemi érdeke Magyarországnak: a vállalkozni, befektetni, ügyet intézni szándékozó állampolgárokat segítő közigazgatási szolgáltatások kifejlesztése a jövő egyik záloga - közölte a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT).

2013. január 31. 08:28

Szakemberek a digitális átállásról

A digitális földfelszíni műsorszórás társadalmi változásairól tartottak konferenciát kedden Budapesten, a Danubius Hotel Flamencóban.

2007. március 7. 10:01

Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács: stratégia két hónapon belül

Detrekői Ákos elnökletével 2004. november 15-én megtartotta alakuló ülését az új összetételű Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács.

Kulcsszavak: hírközlés NHIT
2004. november 17. 11:49

Detrekői Ákos az NHIT új elnöke

Detrekői Ákos Simonyi Ernőt váltotta a Tanács élén, akinek Kovács Kálmán az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából Kozma László-díjat adományozott. A Tanács tagsága ugyancsak megújult.

Kulcsszavak: CIO NHIT
2004. október 26. 14:45

Informatikai bizottság előtt: NHIT, elektronikus kereskedelem, adótörvény

Az Országgyűlés Informatikai és Távközlési Bizottsága szeptember 30-án délután tartott soron következő ülésén Rogán Antal elnök vezetésével meghallgatta a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács 2002. évi beszámolóját, megvitatta a az adózás rendjéről szóló törvényjavaslatot, illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokkal kapcsolatos törvényjavaslat módosítására tett javaslatot, továbbá kapcsolódó módosító javaslatokról döntött az elektronikus cégeljárásról és a cégiratok elektronikus úton történő megismeréséről szóló törvényjavaslattal kapcsolatban.

Kulcsszavak: NHIT jog e-commerce OITB
2003. szeptember 30. 18:37

Vitafórumok a távközlés-szabályozásról

Nagy érdeklődés mellett, mintegy 180 résztvevővel a Hotel Héliában tartott vitafórumokkal március 20-án folytatódott "Az Európai Unió távközlés-szabályozásának reformja" című kétnapos konferencia. Mint megírtuk, a konferencia első napján, február 27-én prezentációk hangzottak el, míg most az IHM, HíF, NHIT, a szolgáltatók, a GVH és más társszervezetek különböző szakértő képviselőivel négy szabályozási témacsoportban panelvitákra került sor.

Kulcsszavak: GVH NHIT Híf IHM távközlés EU
2003. március 20. 18:05

Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács

Simonyi Ernőt a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács elnökének javasolja, Sík Zoltánt, Sallai Gyulát és Bajó Józsefet pedig a testület tagjaként delegálja a kormány, Stumpf István kancelláriaminiszter előterjesztése alapján.

2000. augusztus 17. 08:45

Az EHT csak a médiatörvény technikai részeivel lehet teljes

A szakma krémjének a részvételével rendezett konferenciát az Egységes Hírközlési Törvényről április 17-én a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT).

Kulcsszavak: KHVM +fontos jog NHIT EHT
2000. április 21. 10:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

Négyéves a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) szélessávú szolgáltatásokat összehasonlító portálja, a Szélessáv.net, amely az elmúlt egy évben 211 kihelyezett mérőeszközzel több mint 1,3 millió mérést végzett el. Ezzel kapcsolatban a hatóság egy reprezentatív felméréséből az is kiderült, hogy 2018-ban az internetezők – 58 százaléka – leginkább az otthoni internetes telefonálásra panaszkodott, amit a videotelefonálásra (56%) és az online filmnézésre (52%) vonatkozó elégedetlenség követett.

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

A Magyar Telekom ma közzétette 2019. második negyedévre vonatkozó Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit.

2019. augusztus 8. 11:32
online sportfogadás