NIIF kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: NIIF

Szuper-számítástechnikai fejlesztés segíti a tudományos együttműködést a felsőoktatás és az ipar között

Magyarország legnagyobb szuper-számítástechnikai fejlesztését hajtották végre, és ez segíti a tudományos együttműködést a felsőoktatás és az ipar között - mondta Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár szerdán Budapesten, a Szuper-számítástechnika a felsőoktatásban című projekt záró rendezvényén.

2015. október 29. 08:23

Sokan szeretnének az új szuperszámítógép névadói lenni

November 3-án kezdődött a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet névadási pályázata. A NIIFI a Debrecenbe telepített szupergépének keres hozzá illő nevet. Egy hét alatt több, mint 600 névjavaslat érkezett a szervezőkhöz. Aki eddig még nem küldte el pályázatát az sem késett el, mert a szervezők november 16-ig várják a javaslatokat. 

2014. november 11. 09:41

A teljes hazai szuperszámítógép-kapacitás megnyílt a kutatók előtt

A hazai szuperszámítógép-kapacitás összekapcsolásával a kutatói munka megkönnyítése és hatékonyságának növelése érdekében "Nemzeti Virtuális Laboratóriumot" hozott létre a Szegedi Tudományegyetem által vezetett fejlesztői konzorcium - közölte a NIIF Intézet.

2014. október 31. 13:41

Az év végéig négyszeresére bővül a szuperszámítástechnikai kapacitás

A "Szuperszámítástechnika (HPC) a felsőoktatásban" elnevezésű, 2 milliárd forintból megvalósuló fejlesztéssel az év végig négyszeresére bővül a magyarországi szuperszámítástechnikai összkapacitás - mondta Stefán Péter projektvezető, a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIF) igazgató-helyettese a program budapesti indítása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón.

2014. március 28. 08:16

Indul a Sulinet+ program

A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIF Intézet) az Új Széchenyi Terv keretében a hazai közoktatás központi informatikai infrastruktúrájának nagyszabású eszköz- és szolgáltatásfejlesztését valósítja meg a Sulinet+ (sulinet plusz) program keretében. Minden közoktatási intézménybe (országosan mintegy 5000 iskolába) kerülnek új hálózati eszközök 2014 végéig.

2013. november 22. 14:56

Megkétszereződött a magyar kutatók rendelkezésére álló informatikai tárolókapacitás

Az NIIF Intézet gondozásában 2009-ben indult HBONE+ elnevezésű projekt egyik célja egy országos méretű, elosztott adattároló infrastruktúra létrehozása a felsőoktatási intézmények, kutatóintézetek, és közgyűjtemények számára. A projekt elérkezett egyik utolsó mérföldkövéhez, az 1 Pbyte tömörítetlen, 1.5 Pbyte tömörített tároló kapacitással rendelkező kazettás-szalagos egység átadásához.

Kulcsszavak: hálózat NIIFI NIIF tudomány
2012. április 18. 10:21

Újgenerációs informatikai hálózat a NIIF-programban

Újgenerációs országos informatikai hálózatot hoztak létre a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési (NIIF) Programban.

2012. április 12. 08:36

Szuperszámítógép Szegeden

2011. május 6-án a Szegedi Tudományegyetemen kerül átadásra a NIIF négy szuperszámítógépe közül a harmadik.

Kulcsszavak: NIIF szuperszámítógép
2011. május 5. 12:46

Elindult a felsőoktatás és kutatás legújabb generációjú hibrid hálózata

Január 25-én rendezte meg a NIIFI azt a sajtóbeszélgetést, amelyen beszámoltak a múlt év végén átadott hibrid hálózati rendszerről. Az új hálózat elérhetővé teszi a hazai kutatók, valamint egyetemi oktatók és hallgatók számára a világ élvonalát jelentő európai rendszernek (az egész világot lefedő, gyakorlatilag a világ valamennyi kutatóját elérő GÉANT hálózatnak) azokat a hibrid szolgáltatásait, amelyek a kontinens legfejlettebb országaiban is csak nemrég jelentek meg a kutatók mindenhol elkülönülten működő és a legmodernebb technológiákat alkalmazó hálózataiban.

Kulcsszavak: hálózat NIIF
2011. január 26. 16:55

VIDEOTORIUM néven oktatási-tudományos videomegosztó portál indult

A NIIF Intézet elindította saját fejlesztésű Videotorium videomegosztó szolgáltatását, amely a hazai felsőoktatás-kutatás és közgyűjteményi kör által készített hang- és videofelvételek számára kínál igényes és ingyenes internetes megjelenési lehetőséget.

2011. január 5. 14:17

Szupergyors, világszínvonalú magyar optikai hálózat indul

Csütörtökön adják át azt a nagyteljesítményű optikai hálózatot, amelyet Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési (NIIF) Intézet fejlesztett ki.

2010. december 9. 11:32

Megújul a felsőoktatási videokonferencia-infrastruktúra

Sikeresen lezárult a NIIF Intézet március végén elindított nagy teljesítményű professzionális videokonferencia kommunikációs eszközök megvásárlására irányuló közbeszerzési eljárása. A fejlesztésnek köszönhetően megújul a hazai felsőoktatási és kutatási közösség által használt videokonferencia-infrastruktúra.

2010. július 12. 16:16

NIIF Networkshop konferenciák

Az idei konferencia programjában egyaránt megtalálhatók a nagysebességű hálózati technológiákkal, a korszerű hálózati szolgáltatásokkal, az új intézményi rendszerekkel, a közgyűjteményi és könyvtári tartalomszolgáltatással, a közösségi információs rendszerekkel, az alkalmazás-fejlesztési, az oktatási, a hálózatbiztonsági, és a szuper-számítástechnikai kérdésekkel foglalkozó témakörök.

2010. április 6. 14:37

Networkshop 2007 - megkezdődött az informatikai konferencia Egerben

Megkezdődött szerdán az informatika magyar tudásseregszemléje a Networkshop, amelyet tizenhatodik alkalommal rendeztek meg.

Kulcsszavak: NIIF konferencia
2007. április 12. 08:34

Üzembe állították a GÉANT-2 hálózat budapesti elosztó pontját

2006. június 20-án, közép-európai idő szerint reggel 6 órakor - a New York-i globális kapcsolódási pont üzembe helyezésével egy időben - a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézetben (NIIF Intézet) megtörtént a GÉANT-2 hálózat budapesti elosztó pontjának üzembeállítása.

Kulcsszavak: NIIF
2006. június 20. 13:35

GEANT2 - óriási előrelépés az európai kutatásban

A magyar részvétellel kiépülő új generációs kutatói hálózat – 500 Gbit/sec – kapacitásával a világ élvonalát képviseli.

Kulcsszavak: GEANT NIIF tudomány
2005. június 16. 17:01

Kovács Kálmán: A verseny a információs szolgáltatások díjainak csökkenését eredményezi

A távközlés és informatika területén terén az elmúlt két évben Magyarországon bővült az infrastruktúra és csökkent a tarifa, ez elsősorban a kialakuló versenynek köszönhető - jelentette ki Kovács Kálmán a Networkshop 2005 című konferencián, csütörtökön Szegeden.

2005. április 1. 10:09

Az intelligens hálózatok világába invitálja a Networkshop résztvevőit a Cisco

A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program (NIIF), a Hungarnet Egyesület és a Magyar Internet Társaság 2005. március 30. és április 1. között tizennegyedik alkalommal rendezi meg a Networkshop konferenciát, amelynek idén a Szegedi Tudományegyetem ad otthont. A Cisco Systems, amely immár negyedik alkalommal a rendezvény kiemelt támogatója, idén az Intelligens Információs Hálózatok világába invitálja a konferencia résztvevőit.

Kulcsszavak: Cisco NIIF konferencia
2005. március 31. 16:15

Networkshop 2005: magas színvonalú az akadémiai szféra informatikai infrastruktúrája

A kutatási, oktatási, közgyűjteményi szféra 700 intézményének 600 ezer felhasználóját kiszolgáló informatikai infrastruktúra európai színvonalú - közölte a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Iroda (NIIF) vezetője a Networkshop 2005 konferencia nyitó előadása után tartott sajtótájékoztatón szerdán, Szegeden.

Kulcsszavak: NIIF konferencia
2005. március 31. 11:00

Tovább bővült az országos videokonferencia rendszer

Tovább folytatódott az NIIF (Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési program) Videokonferencia hálózati projektje. 50 végpont, fejlett központi szolgáltatások, külföldi összeköttetések jellemzik az évet. Máray Tamás a beruházók, míg Gál Zoltán a felhasználók oldaláról mutatta be a projekt helyzetét.

Kulcsszavak: NIIF videokonferencia
2004. november 2. 19:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

Bejelentették, hogy 2022. február 17-én rendezik meg a Lurdy Házban Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciáját. Az Ecommerce Expo 2016 óta a magyar internetes kereskedelem csúcstalálkozójának számít, élvonalbeli előadókkal, jövőt formáló trendekkel, mindenki egy helyen, aki számít a magyar e-kereskedelemben.

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

Megnyílt a regisztrációs lehetőség azon kereskedő cégek számára, akik részt kívánnak venni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által kezdeményezett mobilkészülék-csere támogatási programban. A program keretében az első időszakban a használatban lévő 3G, majd később a 2G-képes mobileszközök cseréjéhez 20 ezer forintos modernizációs támogatást kaphatnak a felhasználók új, minimum 4G-képes készülék vásárlásakor. A támogatást február 14-től lehet igénybe venni. 

2022. január 7. 13:58