Nemzeti Smart City Technológiai Platform kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Nemzeti Smart City Technológiai Platform

Megjelent a Körkörös gazdaság szakmai tanulmány

A Nemzeti Smart City Technológiai Platform (NSCP) projekttel kapcsolatos szakmai munka részeként, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. publikálta a „Körkörös gazdaság” című szakmai tanulmányát.

2019. július 15. 18:16

Innovatív parkolási megoldás a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-től

Decemberben sikeresen elindította a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. azt a Nemzeti Smart City Technológiai Platformhoz kapcsolódó intelligens mobilparkolást támogató kísérleti jellegű pilotot, amely a budapesti Józsefváros és Ferencváros egyes körzeteiben parkoló autósokat segíti. 

2017. december 22. 09:11

LTE450-es rendszerre állt át a kecskeméti intelligens parkolás

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az MVM NET Zrt. által fejlesztett LTE 450 MHz frekvencián működő hálózatára állította át a 2016. áprilisában átadott Kecskemét belvárosi innovatív, intelligens parkolás-irányítási rendszert.

2017. január 13. 11:12

Smart city konferencia - a digitális jövő városában

A "digitális jövő városa" címre aspiráló, és az erre való felkészülést várospolitikai szintre emelő Budaörs ad otthont május 5-én az Okos Város Konferenciának. Az év egyik legfontosabb - vállalati, civil és önkormányzati szektoroknak szóló - rendezvényét az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) szervezi, azzal a céllal, hogy a hazai városok közigazgatása, a közműszolgáltató cégek, a közlekedési társaságok, a tanácsadó és szolgáltató cégek, az egyetemek és főiskolák, valamint a minisztériumok megismerják, átgondolják, megvitassák a jövő városainak és településeinek életét megkönnyítő legmodernebb „okos megoldások” nyújtotta lehetőségeket. 

2016. május 3. 10:42

Online közösségi smart city fórum az ENSZ égisze alatt

Ma kezdte meg működését a World Smart City közösségi oldal, amelynek célja, hogy meghatározza az intelligens városok jellemzőit, valamiképp szabványosítsa a Smart City fogalmához tartozó elvárásokat, s egyben meghatározza azokat a buktatókat is, amiket ez a kihívás rejt. Az ENSZ távközlési szervezetének, az ITU-nak közleménye szerint a maga nemében ez az első ilyen kezdeményezés.

2016. január 18. 11:52

Egyre többen használják a Nemzeti mobilfizetési rendszert

A másfél éve működő NMFR rendszerrel 2015. évben 18,6 millió alkalommal parkoltak mobillal az autósok, és 1,1 millió autópálya-matricát, HU-GO (útdíj) vásárlási tranzakciót is lebonyolítottak. A tavalyi év során már 15 viszonteladó, köztük a német tooltickets GmbH. kínálta az NMR szolgáltatásait a felhasználók számára.

2016. január 4. 13:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

Az AImotive, a HERE Technologies és a Vodafone Magyarország bejelentették, hogy kilenc hónapos együttműködésük eredményeképpen skálázható automata parkolási megoldást hoztak létre.

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

A Huawei Technologies ismertette európai mesterséges intelligencia (MI) programját a Huawei Eco-Connect Europe 2019 konferencián, és bejelentette, hogy százmillió eurót fektet be az MI-iparágba Európában a következő öt évben. A program új fejezetet nyithat az európai mesterséges intelligencia iparág történetében.

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás