Neumann kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Neumann

Online filmterveket finanszíroz a Médiatanács

A NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) közlése szerint keddi ülésén a Médiatanács az internetes videók elkészítését támogató Neumann János-pályázat harmadik fordulójának nyerteseiről döntött.

2014. november 27. 09:12

Átadták a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság kitüntetéseit

2014. november 20-án, a 8. Digitális Esélyegyenlőség konferencián, a Gellért Szállóban ünnepélyes keretek között osztották ki az NJSZT 2014. évi díjait. A kitüntetéseket Dr. Friedler Ferenc, a Társaság elnöke, a Veszprémi Egyetem rektora adta át.

2014. november 20. 13:11

A köztársasági elnök fogadta Neumann János lányát

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke június 24-én hivatalában fogadta a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) meghívására Magyarországon tartózkodó Marina von Neumann Whitmant, a világhírű Neumann János lányát és férjét, Robert Whitmant, valamint dr. Friedler Ferencet és Alföldi Istvánt, a vendéglátók elnökét és ügyvezető igazgatóját.

2013. június 25. 09:01

A jövő múltja

Június 25-én lesz Szegeden a „A jövő múltja - A lyukkártyától az információs társadalomig” című konferencia, ahol az Informatika Történeti Kiállítást kiegészítve, a teljes informatika történeti anyagot nyilvánosságra hozzák, most először.

2013. május 30. 15:51

Rendhagyó beszámoló egy tehetségkutató programozóversenyről

Kovács Győző, az informatikai szakma magyarországi doyenje (aki jelen volt az első számítógépek megszületésénél, és kikezdhetetlen energiával vesz részt ma is az új tehetségek felkutatásában) kicsit késve küldte el beszámolóját az általános és középiskolások szekszárdi, 3. Neumann János nemzetközi tehetségkutató programtermékversenyéről, ám úgy gondoltuk, hogy a Garay Gimnázium versenyét 23 éve folyamatosan pátyolgató zsűrielnök beszámolójában nem igazán a hírérték a legfontosabb. Épp ezen megfontolásból a beszámoló elé beszúrtunk néhány szubjektív gondolatot, azaz Kovács Győzőnek a versenyt támogató kollégákhoz írt baráti levelét, majd következik a zsűrielnök objektív beszámolója.

2007. június 16. 12:30

Emlékülés Neumann János halálának 50. évfordulójára

A Budapesti Műszaki Főiskola Emlékülést szervezett Neumann János halálának 50. évfordulójára. A világhírű matematikus emlékének 2007. február 8-án kívánt tisztelegni a főiskola.

Kulcsszavak: Neumann BMF
2007. február 8. 14:32

Neumann Emlékülés

A Budapesti Műszaki Főiskola Emlékülést szervez Neumann János halálának 50. évfordulójára.

Kulcsszavak: Neumann BMF
2007. január 31. 11:42

A számítógép és az agy: 34 év után újra megjelent Neumann utolsó munkája

Neumann János a Yale Egyetem felkérésére készítette, előadni azonban már nem tudta előadásanyagát. A számítógép atyjának utolsó, most a NetAcademia gondozásában kiadott műve a maga idejében hatalmas vitát kavart.

Kulcsszavak: tudomány könyv Neumann
2006. december 12. 15:33

Online közvetítés a Magyarság az Információs Társadalomban konferenciáról

Az interneten élő adásban követhető végig a Nagyváradon ma zajló Magyarság az Információs Társadalomban című konferencia.

Kulcsszavak: konferencia Neumann IHM
2003. november 14. 12:30

Új számítógépes labor az Erdőkertesi Neumann János Általános Iskolában

A Neumann Emlékév keretében a Montana Informatikai és Kommunikációs Rt. indítványára és támogatásával és a Microsoft Magyarország Kft. és további partnercégek segítségével egy tantermet szerelt fel multimédiás számítógépekkel az Erdőkertesi Neumann János Általános Iskolában mintegy 4 millió forint értékben.

2003. október 18. 14:48

Háromnapos centenáriumi Neumann-kongresszus Budapesten

A fejlődés ellen nincs gyógymód - idézte Mádl Ferenc köztársasági elnök Neumann János szállóigévé vált mondatát a világhírű matematikus és fizikus születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett háromnapos kongresszus megnyitóján szerdán Budapesten.

Kulcsszavak: Neumann NJSZT
2003. október 15. 19:38

Neumann János lánya Budapesten

Sajtótájékoztatót tartott október 14-én Budapesten az NJSZT, amelyen megjelent a Neumann János születésének századik évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő VIII. Országos (Centenáriumi) Neumann Kongresszusra Magyarországra érkezett Marina von Neumann-Whitman.

2003. október 14. 21:34

VIII. Országos (Centenáriumi) Neumann Kongresszus

A VIII. Országos (Centenáriumi) Neumann Kongresszusra 2003. október 15-17. között a Magyar Tudományos Akadémián kerül sor.

Kulcsszavak: Neumann NJSZT konferencia
2003. október 9. 11:07

SuliNet-TeniszNet gyermekprogram

A nemzetközi férfi tenisztorna döntő napján, idén először, SuliNet-TeniszNet címmel teniszoktatást és számítógépes tehet-ségkutatást rendeznek gyermekek számára.

2003. szeptember 4. 20:14

Számítógép-történeti kiállítás nyílt az IHM-ben

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter 2003. augusztus 19-én megnyitotta a minisztérium épületében megrendezett „A számítástechnika mindenkié" című, a főleg a 70-es, 80-as évek hazai és külföldi számítógépeit, perifériáit, informatikai eszközeit és módszereit bemutató kiállítást.

Kulcsszavak: Neumann NJSZT IHM
2003. augusztus 19. 16:36

Kortársunk, Neumann János

[fsimage 1 left]Idén ünnepeljük Neumann János születésének 100. évfordulóját. Egykori közvetlen munkatársa, Halmos Pál matematikus így jellemzi munkásságát: „...kiváló matematikus volt, aki jelentős eredményekkel gazdagította a kvantumfizikát, a logikát, a meteorológiát, a hadtudományt, a nagy sebességű számítógépek elméletét és alkalmazásait, valamint a stratégiai játékok elméletének kidolgozásával a közgazdaságtant."

Kulcsszavak: Neumann
2003. július 12. 17:50

Centenáriumi hírek

VIII. Országos (centenáriumi) Neumann Kongresszus (Magyar Tudományos Akadémia, 2003. október 15–17.) Az informatika szakma neves hazai és külföldi szakértőinek részvételével megrendezendő országos kongresszus részletes programja és a jelentkezési
lap letölthető a www.njszt.hu, illetve a www.neumann-centenarium.hu címről, valamint nyomtatott formában hozzáférhető az NJSZT titkárságán.

Kulcsszavak: Neumann
2003. július 10. 18:38

Hídünnep - Neumann Híd

Több ezer látogatót vonzott szombaton a Hídünnep keretében megrendezett Neumann Híd. Az Alagútban felállított internet-kávézóban 30 számítógépen több mint ezer látogató élt az ingyenes internethasználattal és több százan játszották a Neumann-tesztet.

2003. június 24. 21:49

Internetes virtuális diafilm-történeti múzeum

[smallimage 1 left] A Neumann-ház új honlapja, a virtuális diafilm-történeti múzeum sajtóbemutatóját csütörtökön tartották Budapesten, az Örökmozgó Filmmúzeumban.

2003. június 20. 13:02

Megalakult a Neumann-év Emlékbizottság

[smallimage 1 left] Az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban ma tartotta alakuló ülését a Neumann-év Emlékbizottság.

Kulcsszavak: Neumann IHM
2003. június 19. 22:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

Szeretnél szintet lépni vállalkozásoddal? Fejlesztettél egy innovatív appot vagy megújult a weboldalad? Esetleg valami rendkívüli digitális megoldást hoztál létre? Mutasd meg fejlesztésed Magyarország legrangosabb online marketingkommunikációs pályázatán, ahol az elmúlt években egyre változatosabb tematikájú honlapok és applikációk kerültek a szakma figyelmének fókuszába, amely mellé bónuszként jött a nagyközönség és a szakmai zsűri visszajelzése id. A 30 kategóriánk közül biztosan Te is megtalálod a számodra megfelelőt!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

Végre egy helyen összegyűjtve megkapunk minden tanácsot, iránymutatást, hogyan pályázzunk EU-s támogatásokra, bár ezek egy ideje nem elérhetőek itthon. A pályázatíró szakember szerint jövőre újra lehetőséget kaphatnak a vállalkozók, azonban gyakori tévhitekre, hibákra hívja fel a figyelmet.

2023. november 30. 10:01