Oroszország kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Oroszország

Washington a tenger alatti internetkábelek elleni orosz támadástól tart

Az amerikai hadsereg és hírszerzés attól tart az orosz tengeralattjáróknak és kémhajóknak a tengerfenéken lefektetett, létfontosságú internetkábelek közelében végzett, "agresszív" tevékenysége miatt, hogy Oroszország feszültség vagy konfliktus esetén megtámadhatja ezeket.

2015. október 27. 11:23

Virtuális rubellel, azaz BitRubellel állnak elő az oroszok

Tervei szerint a jövő év elején jelenik meg saját virtuális devizájával a BitRubellel a fizetési tranzakciók bonyolításával foglalkozó orosz Qiwi vállalat - számolt be a cointelegraph.com hírportál.

2015. szeptember 17. 14:21

Oroszország betiltaná a Wikipédiát

Az orosz kormányzat úgy határozott, szeretné, ha állampolgárai végleg elfelejtenék, hogy a drogok léteznek. Határozott céljuk, hogy betiltsák a Wikipédiát egy kérdéses szócikk miatt.

2015. augusztus 25. 13:24

Washingtonban Moszkvát sejtik a vezérkar számítógép-hálózata elleni hackertámadás mögött

Oroszország állhat az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának nem titkosított számítógépes hálózata elleni júliusi hackertámadás mögött - közölte csütörtökön meg nem nevezett hivatalos forrásokra hivatkozva az NBC amerikai televízió.

2015. augusztus 7. 08:33

A szelfizés veszélyeire figyelmeztet az orosz belügy

Az orosz belügyminisztérium a szelfizés veszélyeire figyelmeztető kampányba kezdett a héten. A tárca az egyre vakmerőbb helyszíneken készült, több esetben halálos balesetekhez vezető fényképek miatt indította az akciót.

2015. július 11. 09:37

Orosz – FÁK-országok Üzleti Fórum a Piac és Profit szervezésében

Május 21-én lesz a Piac és Profit soron következő rendezvénye. Az üzleti fórumon az orosz-belorusz-kazah vámunió előnyeiről beszélnek a szakértők.

2015. május 14. 12:21

Embargós információkat akartak megszerezni orosz hackerek

Az orosz kormányhoz köthető számítógépes kalózok megpróbáltak információkat szerezni az Oroszország elleni szankciós politikával kapcsolatos tárgyalásokról, kihasználva a Microsoft vállalat Windows operációs rendszerének, illetve az Adobe Systems cég Flash multimédiafejlesztő-alkalmazásának eddig nem ismert biztonsági réseit - értesült a Bloomberg.

2015. április 19. 08:29

Orosz hackerek az amerikai külügy gépeiről hatoltak be a Fehér Ház számítógép-hálózatába

A CNN úgy tudja, hogy a számítógépes betörők hozzáfértek az elnök programjának nem publikus részéhez, amely ugyan nem titkos, de "kényes" információ.

2015. április 8. 10:20

Az oroszok kémkednek a legtöbbet

Az elmúlt hét évben orosz eredetű kémprogramok számos politikai és katonai célpontot, valamint gazdasági társaságot támadtak meg az Egyesült Államokban és európai országokban. A G Data szakértői szerint a legveszélyesebb kártevők ugyanazoktól a fejlesztőktől származnak.

2015. január 26. 14:47

Az Apple újranyitotta online boltját Oroszországban

Az Apple még karácsony előtt újranyitotta online boltját Oroszországban. A rubelválság miatt bezárt üzletből ismét lehet készülékeket rendelni.

2014. december 29. 15:36

Rubelválság: az Apple leállította termékeinek internetes értékesítését

A rubel árfolyamának zuhanása, napon belül is rendkívüli kilengéseket mutató árfolyama miatt az Apple Oroszországban leállította termékeinek internetes értékesítését, a fogyasztók megrohamozták az elektronikai cikkeket és bútorokat árusító üzleteket, sokan a valutaváltó helyeken próbálják megtakarításaikat valutára váltani, és hiány van a külföldi új autókból.

2014. december 18. 12:21

Oroszország árulja a ledöntött Steve Jobs szobrot

2011-ben, Steve Jobs halála után Oroszországban egy szobrot állítottak az Apple vezér emlékére. A közelmúltban azonban eltávolították helyéről az emlékművet, melyet most áruba bocsájtanak.

2014. december 8. 10:03

Oroszországban a zenei és irodalmi művek illegális internetes közzététele is tilos lesz

Az orosz törvényhozás pénteken olyan törvénymódosítást fogadott el, amely kiterjeszti a filmekre már érvényben lévő tiltást a zenei alkotásoknak, szerzeményeknek, a könyvek tartalmának és a számítógépes programoknak az illegális közzétételére az interneten.

2014. november 15. 08:54

Elbontották Steve Jobs emlékművét az oroszok

Elbontották a Steve Jobs emlékére egy szentpétervári egyetem kampuszán emelt iPhone-szobrot, miután a Jobs által alapított Apple amerikai informatikai óriáscég jelenlegi elnök-vezérigazgatója, Tim Cook nyilvánosan vállalta homoszexualitását.

2014. november 4. 15:43

Moszkva blokkolná a Wikipédiát

Egy orosz parlamenti képviselő elérhetetlenné tenné a Wikipédia internetes enciklopédiának a Krím félszigetről szóló fejezeteit, mert azokban a terület elcsatolásáról írnak.

2014. szeptember 29. 09:35

Időnként lekapcsolnák Oroszországot a számítógépes világhálóról

Az orosz hatóságok azt tervezik, hogy időnként, rendkívüli helyzetekben lekapcsolják az orosz számítógépes rendszert a világhálóról - közölte értesüléseit pénteken a Vedomosztyi című orosz napilap.

2014. szeptember 20. 08:47

Hackerek háborúellenes jelszavakat helyeztek el Szentpétervár központjában

Szentpétervár központjában számítógépes kalózok az ukrajnai konfliktus kapcsán háborúellenes jelszavakat helyeztek el csütörtökön egy ház falán lévő óriás méretű elektronikus reklámtáblán.

2014. szeptember 4. 16:41

Betiltották az anonim wifi-csatlakozást az oroszok

Nem lehet anonim csatlakozni Oroszországban a nyilvános helyeken működő, vezeték nélküli internetes hálózatokhoz egy kormányrendelet szerint.

2014. augusztus 10. 16:41

Orosz kémprogram vadászik katonai adatokra

A német G Data szakértői egy feltehetően orosz eredetű, rendkívül fejlett vírust fedeztek fel, melynek célja, hogy bizalmas adatokat lopjon az Egyesült Államok kormányzati szervezeteinek számítógépeiről. A támadás a hat évvel ezelőtti behatolás folytatásának tűnik – akkor a Pentagonnak 14 hónapjába telt, mire megtisztította hálózatát.

2014. március 3. 14:52

Oroszországban betiltották a Bitcoint

Ezentúl nem lehet hivatalosan Bitcoint használni Oroszországban. A rendelkezés minden más virtuális pénznemre is vonatkozik. A tiltás szervezetekre és személyekre egyaránt érvényes.

2014. február 10. 12:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

A Neumann Társaság által vezetett Informatikai Múzeum újra várja látogatóit a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában új kamarakiállítással, még sosem látott műtárgyakkal, nyári táborokkal és tematikus szombati programokkal.

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

Hiánypótló funkcióval bővült a WIWE mobil EKG, mostantól szívritmus-variablilitás (HRV) mérés készítésére is alkalmas az eszköz. Az új funkciót biztosító frissítés a napokban vált elérhetővé a különféle applikációs webáruházakban, ráadás meglepetésként június 17-től egy hónapon keresztül a WIWE kedvezményes áron lesz megvásárolható. 

2020. június 15. 16:23
online sportfogadás