Pázmány Egyetem kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Pázmány Egyetem

Digitális tananyagok az informatikusképzésben

Új digitális tananyagokkal képzik szeptembertől az informatikus hallgatókat az ELTE-n, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (PPKE) és a Műegyetemen (BME).

2014. június 21. 13:16

BeeSmarter – 24 órás Mobil Programozó Csapatverseny

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kara (PPKE-ITK), a Magyar Villamosmérnök- és Informatikushallgatók Egyesületével (MAVE) és a Magyar Telekommal közösen kétfordulós, mobil programozói versenyt hirdet BeeSmarter néven. A szervezők elsősorban háromfős egyetemista és középiskolás csapatok nevezését várják.

2013. január 25. 13:39

Egyetemi IT kar települ Esztergomba

Esztergom önkormányzata egy oktatási épületegyüttest és több milliárd forintot biztosít a Pázmány Péter Katolikus Egyetemnek, hogy az intézmény a városban indítsa be információs technológiai karát. Európában a londoni Imperial College mellett a PPKE kara az első, ahol az új iparág és kutatási irány oktatása folyik.

2009. január 7. 08:22

Újonnan induló szakirányú informatikai továbbképzések a Pázmányon

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Kara és a Pannon Egyetem (Veszprém) Műszaki Informatikai Kara egyetemi végzettséggel rendelkezők át- és továbbképzése céljából szakirányú posztgraduális képzéseket indít.

2006. szeptember 7. 16:37

Informatikai kar a Pázmány Egyetemen

Megkezdődött az oktatás a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új, Információs Technológia karán. A képzésben államilag finanszírozott formában jelenleg 90 hallgató vesz részt, ám a tervek szerint a karon tanulók száma a jövőben maximum 150-re bővülhet.

2001. szeptember 24. 07:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

Újabb fontos mérföldkövet jelenthet a hazai digitális oktatás megvalósításában, hogy idén ősztől az Európa 2000 Középiskola több mint 100, speciálisan tanuláshoz fejlesztett laptopot von be az oktatásba. A beruházásnak köszönhetően az intézményben olyan, nyugat-európai színvonalú, kooperatív tanulás valósulhat meg, amely kulcsfontosságú a technológiával szimbiózisban élő fiatal generációk számára.

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

 

1999-ben fél tucat technológiai cég létrehozta a Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA) szervezetet. Ugyanazon évben, szeptember 30-án kereskedelmi forgalomba kerültek az első eszközök, amelyek a 802.11b vezeték nélküli LAN szabvány alapján működtek. Ezzel kezdetét vette a vezeték nélküli hálózatok, másnéven a Wi-Fi korszaka. Az elmúlt két évtizedben a vezeték nélküli hálózatok újabb és újabb generációival találkozhattunk. A Wi-Fi 20. születésnapja alkalmából a Cisco összegyűjtötte a legfontosabb mérföldköveket az elmúlt két évtizedből a Wi-Fi technológia fejlődéséről és a felhasználókra gyakorolt hatásairól.

2019. szeptember 30. 11:26
online sportfogadás