RFID kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: RFID

Mikrochip kerül a mellimplantátumokba

A Veriteq Partners és az Establishment Labs közreműködésével, elsőként és egyedüliként a világon a Motiva melliplantátumokba kerül azonosító mikrochip. Hamarosan Magyarországon is elérhető lest, elsőként a Kontur Klinikán.

Kulcsszavak: megoldás Chip biztonság RFID
2013. október 25. 15:36

Whisky-szűrés okostelefonnal

A tragikus csehországi hamisított égetett szesz történetnek már eddig is számos tanulsága van. A történet újból megerősíti, hogy az élelmiszer hamisítás — például a cipők vagy ruhák hamisításától eltérően — nem pusztán a gyártót és az államot megkárosító tevékenység, hanem a fogyasztó számára életveszélyt jelentő bűncselekmény.

 

2012. október 15. 10:50

Fesztiválozás készpénzmentesen

Az idei nyár kártyás fizetések jegyében telik a különféle fesztiválokon. Tegnap írtunk a hétvégi etyeki Pincefesztivál kapcsán a "Fesztiva" kártyáról, és bár a mai hírünk egy másik cég másik megoldásáról szól, mégiscsak kapcsolódónak érezzük az információt: a Sziget nyári fesztiváljain is egy előre feltöltött (prepaid) kártya lesz hivatalos fizetőeszköz, a Budai Gourmet-tól a VOLT-on és a Heineken Balaton Sound-on keresztül magáig a Szigetig az idei évtől csak és kizárólag a tavaly már kipróbált Fesztiválkártyával lehet majd fizetni.

Kulcsszavak: RFID intelligens kártya
2011. május 27. 14:41

RFID az alagutakban a teherautók biztonságáért

A Siemens alagúttüzek kockázatának, illetve következményeinek csökkentésére szolgáló új technikát fejleszt.

Kulcsszavak: RFID Siemens
2010. június 7. 17:04

Bemutatták a vonalkód utódját

Az olyan jól ismert vonalkódok nemsokára eltűnhetnek az üzletekből és termékek csomagolásáról, helyüket egy mindössze 3 milliméter átmérőjű apró kör alakú címke veheti át.

Kulcsszavak: RFID vonalkód
2009. július 28. 15:30

RFID író-olvasó készülékek ISO funkcionalitással

A Siemens IA (Idustry Automation) divíziója a 13,56 megahertz nagyfrekvenciás tartományban működő RF310R és RF380R RFID író-olvasó készülékeit alkalmassá tette az ISO-15693 szabvány szerinti transzponderek (tagek) kezelésére.

Kulcsszavak: Siemens RFID
2009. január 31. 11:56

Termáltranszferes mobil RFID nyomtató a Zebrától

Az amerikai Zebra Technologies bemutatta a világ első mobil RFID nyomtatóját. A két kivitelben készülő (hordozható P4T, RFID-kompatibilis RP4T) eszközök mind beltéri, mind kültéri alkalmazásnál, így gyártási, szállítási és logisztikai, kormányzati vagy más, nagy mobilitást igénylő területeken is használhatók. A Zebra újítása a mobilitásban rejlik. Az új hordozható nyomtatóval ugyanis bárhol és bármikor lehetővé válik címkék, blokkok nyomtatása.

Kulcsszavak: Zebra printer RFID
2008. december 20. 18:30

Siemens RFID chipek kriptográfiával

Nem hamísítható RFID lapkát fejlesztett ki a Siemens, amellyel mindenfajta árucikk valódisága ellenőrizhető.

Kulcsszavak: Siemens RFID
2008. szeptember 8. 13:29

Bin Laden hamis RFID útlevele

Egy a The Times megbízásából elvégzett kísérlet azt bizonyítja, hogy az elektronikus útlevelek nem biztonságosak, ugyanis még Oszama Bin Ladent sem ismeri fel az ellenőrző rendszer.

Kulcsszavak: RFID security terror
2008. augusztus 8. 20:03

Megkezdik a rádiófrekvenciás nyomkövetős csomagkezelőrendszer tesztelését

A Heathrowt üzemeltető BAA megkezdi a miniatűr RFID rádiófrekvenciás nyomkövetővel ellátott csomagkezelés tesztelését, a hathónapos időszakban először a Dubaiba közlekedő járatokon alkalmazzák a megoldást.

Kulcsszavak: RFID
2008. február 13. 19:47

RFID: Stratégiai együttműködés a Motorola és az Intelleflex között

2008-tól közös fejlesztésű megoldások várhatóak többek között az autógyártásban és egészségügyben.

2007. december 21. 12:09

Repülőtéri poggyászok nyomon követése RFID technikával

München repülőterén tegnap zárult Inter Airport Europe 2007 kiállításon mutatta be először a Siemens Automatizálás és hajtások (A&D) ágazata új, RFID-alapú poggyász-azonosító rendszerét.

Kulcsszavak: RFID utazás repülés
2007. október 13. 09:21

Zebra RFID-termékek MS BizTalk platformon

A Zebra Technologies bejelentette: új fejlesztésű DSPI (Device Service Provider Interface) megoldása lehetővé teszi a Zebra rádiófrekvenciás azonosító (RFID) termékeinek plug-and-play rendszerű beillesztését a Microsoft BizTalk RFID‑platformba.

Kulcsszavak: Zebra RFID printer
2007. augusztus 20. 10:34

Kereskedők, vigyázat - jönnek az omni-fogyasztók!

Az IBM élelmiszerekkel kapcsolatos fogyasztói szokásokat felmérő reprezentatív vizsgálatot folytatott az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. Az eredmények új fogyasztói tulajdonságok kialakulását mutatják, amelyek hosszabb távon mélyrehatóan változtatják meg a termelők és forgalmazók kapcsolatait az ügyfelekkel.

Kulcsszavak: IBM fogyasztóvédelem RFID
2007. augusztus 12. 11:22

Mobil kézi terminál RFID-adatok egyszerű gyűjtésére

A Siemens Automatizálás és hajtások (A&D) ágazatának terméke, a Simatic RF300 RFID (rádiófrekvenciás azonosító) rendszere mobil kézi terminállal bővült.

Kulcsszavak: Siemens RFID
2007. augusztus 5. 11:08

Kéretlen RFID a 2008-as CES-en

Az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kapó rádiófrekvenciás nyomkövetők a 2008-as CES-en a gyakorlatban is felhasználásra kerülnek, a látogatói kártyákba ültetve mutatják tulajdonosuk mozgását a kiállítási területen, ezzel felkeltve az adatkezelési aggályokat hangoztatók gyanakvását.

Kulcsszavak: CES RFID
2007. július 31. 10:03

Az Intel 10 millió dollárt fektet RFID-be

A processzorgyártó 10 millió dollárt fektetett be egy angliai rádiófrekvenciás chipeket gyártó vállalkozásba, megalapozva ezzel helyét ezen a rohamosan bővülő piacon.

Kulcsszavak: Intel RFID
2007. július 4. 21:07

Nem menekülhetsz! - 100%-os RFID kontrol

Bermudán a világon először minden autót minden időpillanatban nyomon követő RFID rendszer kiépítésére készülnek ami a rádiófrekvenciás technológia csúcsa, vagy éppen a jogvédők rémálma.

Kulcsszavak: RFID security jog autószolg
2007. május 11. 10:24

A Siemens biometrikus infrastruktúrát telepít és működtet a cseh útlevelekhez

A cseh állampolgárok mostantól olyan útlevelet igényelhetnek, amely elektronikusan tárolt arcképüket tartalmazza, és ezzel az útlevél tulajdonosát kétségmentesen azonosítja.

Kulcsszavak: RFID Siemens
2007. május 5. 14:15

RFID a műtőben, MR-felvételek mozgó paciensekről

A Siemes két újabb egészségügyi megoldásáról (RFID, MR) számolt be. A müncheni Rechts der Isar Klinikával együttműködésben, a Siemens IT Solutions and Services (SIS, a Siemens IT szolgáltató ágazata) az RFID technika műtőben való alkalmazási lehetőségeit vizsgálja.

Kulcsszavak: RFID egészségügy Siemens
2007. április 15. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás