Románia kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Románia

Románia már kiberháborúban áll

Victor Ponta szerint Románia háborút visel - bár nem konvencionális fegyverekkel, mint Ukrajna - azok ellen, akik energetikai, illetve kibernetikai biztonságát veszélyeztetik - erről egy bukaresti háromnapos kiberbiztonsági találkozó megnyitóján beszélt hétfőn a román kormányfő.

2015. május 12. 08:40

Optikai kábelhálózatát fejleszti a Telekom Romániában

Az idén 160 millió eurót (48,5 milliárd forint) fordít a Telekom Románia optikai kábelhálózatának fejlesztésére - közölte a cég.

2015. március 13. 10:17

Bitcoinnal is lehet fizetni a román mobilPay rendszerben

Mostantól virtuális devizával is lehet fizetni a román NETOPIA mobilPay fizetési rendszeréhez csatlakozott mintegy hatezer üzletben - számolt be a cointelegraph.com hírportál.

2014. december 8. 08:23

Meghaladta az egymilliót Klaus Johannis kedvelőinek száma a Facebookon

Klaus Johannis, Románia újonnan megválasztott államfője az első európai politikus, akinek több mint egymillió kedvelője van a Facebookon - közölte internetes oldalán a Romania Libera című lap.

2014. november 20. 08:33

Romániában 2015-től szigorítják a telefonos feltöltőkártyák forgalmazását

Törvénytervezetet fogadott el a román kormány szerdai ülésén a telefonos felöltőkártyák forgalmazásáról, az új rendelkezések értelmében csak a vásárló személyi adatainak rögzítésével adhatók el ezek.

2014. április 10. 08:38

Romániában 100 ezer kormányzati számítógép válhat sérülékennyé

Romániában mintegy százezer kormányzati számítógépet érint a Microsoftnak keddtől életbe lépő kereskedelmi döntése, amelynek értelmében megszűnt a Windows XP operációs rendszer terméktámogatása - derült ki Razvan Cotovelea román informatikai miniszter nyilatkozatából.

2014. április 9. 08:48

A román kormány megújítási illetéket vetne ki a domainnevek használatára

Éves megújítási illetéket vetne ki a bukaresti kormány a .ro végződésű, felső szintű internetes domainnevek használóira - derült ki a szaktárca honlapján közvitára bocsátott határozattervezetből, amelyet a román Hotnews hírportál ismertetett.

Kulcsszavak: Románia domain adó jog
2013. december 7. 08:09

Romániában csökkent a piacvezető mobilszolgáltató ügyfélszáma

Romániában 2,2 százalékkal csökkent a France Telecom csoporthoz tartozó Orange Romania ügyfeleinek száma 2011-ben – közölte szerdán a román Hotnews internetes portál.

2012. február 22. 14:03

Rekordbírság a két romániai mobilszolgáltatónak

Összesen 63,1 millió euró bírságot szabott ki a két romániai mobilszolgáltatóra, az Orange-re és a Vodafone-ra a román versenytanács, piaci fölényükkel való visszaélés miatt.

Kulcsszavak: Románia Vodafone Orange
2011. február 16. 08:04

Online televíziós és rádiós hírszolgáltatás Magyarország és Románia között

Közös online televíziós és rádiós hírszolgálatot valósíthat meg uniós támogatással Mórahalom és Temesvár egy magyar-román, határon átnyúló együttműködési program keretében - mondta a projektindítás kapcsán Duka Félix projektmenedzser pénteken az MTI-nek.

Kulcsszavak: Románia média
2011. február 7. 08:15

Lassan halad a digitális átállás Romániában

Romániában három év áll a lakosság rendelkezésére, hogy megszabaduljon a digitális műsorszórás vételére alkalmatlan antennáktól - olvasható a bukaresti Új Magyar Szó összeállításában.

Kulcsszavak: Románia műsorszórás
2009. február 23. 09:45

A romániai iskolák felébe sem jut el az internet

A romániai iskolák felébe se jut el jelenleg a világháló - ahol pedig van, ott is csak a pedagógusok örülnek a vívmánynak -, miközben az Európai Unió iskolának 96 százalékában van internetkapcsolat - írja összeállításában a bukaresti Új Magyar Szó című napilap.

2009. február 5. 10:31

Térvesztésben az UPC a romániai kábeltévépiacon

Az első kilenc hónapban közel 5 százalékkal csökkent a UPC Romania bevétele, miután egy év alatt 6 százalékkal esett vissza előfizetőinek száma, adta hírül a Ziarul Financiar című gazdasági napilap.

2008. november 10. 09:24

Háromszor több adathalászati próbálkozást jegyeztek Romániában az első nyolc hónapban

Háromszor több phishinget, vagyis adathalászati próbálkozást jegyeztek Romániában az év első nyolc hónapja alatt a tavalyi esztendő hasonló időszakához viszonyítva.

Kulcsszavak: Románia security
2008. október 15. 12:07

Románia és Magyarország a tartalmi szolgáltatások fejlesztésére összpontosít

Az információs társadalom kiépítése érdekében Románia és Magyarország az együttműködés mostani szakaszában már nem annyira a hálózatépítésre, inkább a tartalmi szolgáltatások fejlesztésére összpontosítja a figyelmet, mondta csütörtökön Bukarestben az MTI-nek Csepeli György, a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) közpolitikai igazgatója.

Kulcsszavak: MeH Románia
2008. október 10. 10:14

Aggódik az EU a román hírközlési hatóság függetlenségéért

Levelet küldött Borbély Károly romániai távközlési és informatikai miniszternek az Európai Bizottság távközlési felelőse, Viviane Reding, amelyben aggodalmát fejezte ki a román hírközlési hatóság függetlenségével kapcsolatban - derül ki a brüsszeli EU-testület közleményéből.

2008. szeptember 22. 08:51

Közel 11 százalékkal bővül idén a román távközlési piac

A román távközlési piac az idén előreláthatólag 10,6 százalékkal bővül, az ágazat forgalma eléri a 15,5 milliárd lejt (4,40 milliárd euró), a tavalyi 14 milliárd lej után. Tavaly ez a piac 14 százalékkal bővült Romániában.

Kulcsszavak: távközlés trend Románia
2008. augusztus 21. 08:16

A Nokia jelentősen növeli dolgozóinak létszámát Romániában

A finn Nokia még az idei év végéig tovább 1200-zal növeli dolgozóinak létszámát a romániai Jucuban lévő gyárában, így a jövő év végére már 3500-an fognak dolgozni az üzemben.

Kulcsszavak: Nokia Románia
2008. június 16. 12:07

Netnagyik találkozója Csíkszeredában

Erdélyi és budapesti netnagyik találkoznak május 27-31. között a székelyföldi Csíkszeredában, ahol lehetőségük nyílik arra, hogy immár ne csak virtuálisan, hanem személyesen is megismerjék egymást.

2008. május 26. 10:07

Vetélkedő a romániai eMagyar pontok közösségeinek

A világhálós tartalomgyártás elsajátítása céljából versenybe vonja be a romániai eMagyar pontok közösségeit az eTransylvania Egyesület és a Transindex erdélyi magyar portál.

2008. április 18. 14:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

A Magyar Marketing Szövetség 2020-ban is kihirdette az Év Applikációja díjat, melyet a DokiApp vihetett haza. A telemedicina alkalmazás segítségével a nap bármely időszakában, mindössze pár perc várakozás után konzultálhatunk egy orvossal vagy pszichológussal. Az online orvoslás Uber-e nem először kap rangos díjat, tavaly ősszel ugyanis a Vodafone Digitális Díj egyik fődíját vihették haza az ötletgazdák.

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

A hatodik egymást követő évben is a mateking.hu nyerte az Év Honlapja kitüntetést. A bejelentés kapcsán kihirdették: a leggyorsabban jelentkező 5 iskolának ingyenes hozzáférést biztosítanak. Magyarország legnépszerűbb egyetemi e-learning oldalának célja, hogy élménnyé változtassa a matektanulást, hatékonyságát pedig az adja, hogy a tananyagok sok-sok apró lépésből, picike morzsákból épülnek fel. A honlapon ráadásul folyamatosak a fejlesztések is: 2020-ban a mateking epizódok új, sokkal intenzívebb dizájnt kapott, a letisztult és elegáns külső pedig egy felhasználóbarát felületet eredményezett.

2021. január 7. 09:55
online sportfogadás