SZÁMALK kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: SZÁMALK

A legelső magyar szoftverház születésnapi konferenciát rendez

A magyar számítástechnika történelmét, az informatika kialakulását saját sorsában is reprezentáló SZÁMALK, az egyik legpatinánsabb magyar ITC vállalkozás 45. születésnapját egy konferencia keretében ünnepli, amit az NJSZT Informatika Történeti Fórumával közösen szervez, 2011. május 25-én. A SZÁMALK új épületébe összhívott konferencia előadásai sorra veszik a 45 év mérföldköveit, amelyek - egy erre az alkalomra megjelentetett - tanulmánykötetben is megelevendenek.

Kulcsszavak: SZÁMALK
2011. május 17. 16:36

SZÁMALK: háromszoros aranyérem az oktatásban

A legfrissebb hivatalos piaci adatok alapján 2010-ben a SZÁMALK Zrt. a legjobb informatikai továbbképző intézet Magyarországon: az it piac meghatározó gyártói, a Cisco, a Microsoft és a VMware (termékekhez és szolgáltatásokhoz kapcsolódó) képzéseinek esetében is az első helyen áll.

Kulcsszavak: oktatás SZÁMALK
2010. november 3. 13:36

Új épületet avatott a SZÁMALK

Míg az előző épület konferencia jellegű oktatásra volt berendezve, addig a saját erőből felépült Mérnök utcai új épületet kizárólag csúcsminőségű oktatási- és tréning igényekre alapozva tervezték meg.

Kulcsszavak: SZÁMALK oktatás +céginfo
2009. szeptember 11. 07:21

Tréningsorozat harmad áron a magyar fejlesztői bázis kiszélesítésére

A Microsoft a SZÁMALK-kal közösen tréningsorozatot indít a hazai fejlesztői tudásbázis megerősítésére. Intenzív tanfolyami képzésben, a piacon jelenleg elérhetőnél rövidebb idő alatt és közel harmad áron válnak megszerezhetővé az iparágban meghatározó Microsoft fejlesztői kompetenciák és MCP vizsgák.

2008. április 21. 17:27

Brit IT diplomát ad a Számalk

A Számalk Oktatási és Informatikai Rt. együttműködést kötött a Heriot-Watt Egyetemmel a skót intézmény angol nyelvű informatikai távoktatásának hazai beindításáról. A brit diplomát adó, 2006 szeptemberében induló képzés nemcsak Magyarországon, de jelenleg Kelet-Európában is egyedülálló, így azt a Számalk a környező országokban is elérhetővé teszi.

2006. március 2. 14:02

A Számalk nyerte a MOL Microsoft infrastruktúra migrációjának projektjét

A projekt jelen pillanatban az implementációs tervezésnél tart, a rendszer teljes átállítása és éles üzembe helyezése a jövő év tavaszára várható.

2004. október 13. 09:30

Három napos Visio 2003 tanfolyam zárta a tavaszi évadot

Az MSDN vezénylet a mostani évad végén, a SZÁMALK Hivatalos Microsoft oktatási infrastruktúráját használva, 16 érdeklődőnek betekintést engedett laboratóriumi gyakorlatot is tartalmazó hivatalos MS tanfolyamok rejtelmeibe.

2004. május 31. 16:12

SecureWave szoftverek a Windows rendszerek biztonságos hozzáférés-vezérléséhez

Magyarországon számos cég döntött úgy, hogy az eddig Windows NT 4.0 vagy Windows 2000 operációs rendszerrel dolgozó munkaállomásait Windows XP operációs rendszerre migrálja át. A migráció során az új rendszer bevezetése kapcsán azonban számos, korábban nem kezelt biztonsági kérdés merül fel, amelyre a Számalk Informatika Rt. a SecureWave termékek segítségével megfelelő megoldást kínál.

2004. március 4. 20:15

Microsoft szemináriumi év vége

A Microsoft hazai irodája intenzív tavaszi, majd nyáron sem rest, ősszel is magvas ráadással kiegészített idei szakmai nagyrendezvény-sorozatának a végéhez közeledik, egy üzemeltetési és egy .NET szoftverfejlesztői konferenciával. Ez átlag havi 3 eseményt jelentett, többnyire több száz főnyi hallgatósággal. A hazai szoftverfejlesztőknek jó hír, hogy a Microsoft ötfőnyire növelte az őket támogató csapatot, a cég termékeinek az oktatását támogató infrastruktúráról pedig egy vaskos kiadványt jelentetett meg.

2003. november 27. 10:14

Synergon: sikeres levelezési és csoportmunka-támogatási projekt az NTSZ-nél

A Synergon Informatika Rt. fővállalkozásában, a SZÁMALK Informatika Rt.-vel közös konzorciumi megállapodás keretében alakította ki a Növényegészségügyi és Talajvédelmi Szolgálat (NTSZ) egységes levelezési és csoportmunka támogatási rendszerét.

2003. július 10. 12:27

A Synergon e-learning megoldása a Számalk-OBS részére

A Synergon Informatika Rt. az általa kifejlesztett és összeállított, a megrendelő igényei szerint testre szabott e-learning rendszert készített a Számalk-OBS részére. A rendszer segítségével az oktatási intézmény a tananyagot, előadásokat élőben on-line és real-time, valamint azokat utólagos megtekintésre is képes biztosítani hallgatói részére.

Kulcsszavak: Synergon SZÁMALK oktatás
2001. február 21. 10:42

Feltörték a Számalk webszerverét

Egy nappal a zalaegerszegi Spiderweb oldalának feltörése után vasárnap délelőtt ismeretlen tettesek saját üzenetet helyeztek el a www.szamalk.hu főoldalán is.

2000. július 4. 12:21

Számalk Informatika: e-learning szolgáltatás

A Számalk Informatika Rt. Elektronikus Oktatási Üzletága e-learning szolgáltatást vezetett be, melynek fő eleme a Nettutor nevű, központi adatbázison alapuló, virtuális oktatási keretrendszer.

2000. június 22. 14:20

WEDInet: internet alapú egyszerűsített EDI-szolgáltatás

Az OMFB IKTA pályázat keretében támogatott vállalkozás eredményeként a Számalk Informatika Rt. vezette konzorcium új vállalatközi kommunikációs szolgáltatás feltételrendszerét teremtette meg, és WEDInet néven annak közeli bevezetésére, nyilvános hasznosítására készül.

2000. március 4. 17:58

A Számalk ismét lépett egyet

Ha valaki végigkíséri a Számalk történetét a valamikori INFELOR-NOTO OSZV-SZÁMOK egyesüléstől napjainkig, bizonyára egyetért abban, hogy az egyesítést nem a szükség, sokkal inkább a politika mozgatta, de a szakma mindvégig úgy tartotta, hogy a cég az egyesülés előtt és után is mindig a magyar számítástechnika egyik meghatározója volt.

Kulcsszavak: SZÁMALK +céginfo
2000. február 23. 23:41

Oktatás a Frangepán utcában

A Számalk Oktatási és Konzultációs Központja (OKK), a számítástechnika oktatásának egyik vezető hazai intézménye, az idei tanévet kicsit késve, szeptember közepén indította, ami a felsőoktatásban ugyan nem szokatlan, de a Számalk történetében igen. A késedelem oka az új, angyalföldi, Frangepán utcai telephely üzembe helyezésében keresendő. Az új részleget szeptember 28-án avatták, amivel egyben a hazai számítástechnikai oktatást indító SZÁMOK alapításának 30. évfordulójára is emlékeztek.

Kulcsszavak: SZÁMALK oktatás
1999. október 1. 22:30

Új Számalk-oktatórészleget avattak

Új épületben kezdte tanulmányait a Számalk mintegy 1500 hallgatója, mert az Eravistól megvásárolt, XIII. kerületi Frangepán utca 56. alatt található, hajdanvolt katonai-, majd munkásszállót korszerűen berendezett oktatási egységgé alakíttatta a Lavina Rt.-vel. Az épületet tegnap avatták föl.

Kulcsszavak: oktatás SZÁMALK
1999. szeptember 29. 14:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás