W3C kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: W3C

A World Wide Web konzorcium tagja lett a Műegyetem

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - a Villamosmérnöki és Informatikai Kar gesztorálásával - ebben a hónapban belépett a World Wide Web konzorciumba (W3C).

Kulcsszavak: W3C k+f oktatás BME
2007. január 16. 12:18

A W3C konzorcium a a mobilnetezésről a 2005-ös konferencián

A Japánban (Chiba) tartott WWW2005-ös W3C konferencián két munkacsoport felállításáról határoztak, amelyeket a mobil netezés megkönnyítését lehetővé tevő technológiai megoldások kidolgozására hoznak létre. A cél, hogy a mobilnetezés épp olyan egyszerűvé váljon, mint a mobil telefonálás (Mobile Web Initiative – MWI).

Kulcsszavak: mobilszolg W3C
2005. május 14. 11:44

Mérföldkő az együttműködésre kész webszolgáltatási alkalmazások kifejlesztésében

A BEA Systems, az IBM, a Microsoft, az SAP AG és a Sun Microsystems bejelentették, hogy benyújtották a WS-Addressing nevű webszolgáltatási specifikáció legújabb verzióját szabványosításra a W3C konzorcium elé.

2004. augusztus 12. 12:06

Együttműködik a hagyományos és a mobilinternet-szövetség

A hagyományos internetes szektort felügyelő W3C és a mobil-hozzáférésekkel foglalkozó OMA megállapodást kötött a szabványok egyeztetéséről, a későbbi kellemetlenségek megelőzésére.

Kulcsszavak: szabvány W3C
2004. augusztus 4. 12:33

Lovaggá ütötték az "Internet atyjá"-t

Az "Internet atyjának" nevét, Tim Berners-Lee-t múlt kedden tették közzé a Buckingham Palace újévi kitüntetettjeinek listáján. A Knight Commander a királynő által adományozható második legmagasabb kitüntetés Nagy-Britanniában.

Kulcsszavak: W3C
2004. január 5. 12:25

A WWW konzorcium dokumentálja a web architektúráját

A W3C webszabványosítási szervezet legutóbbi haladási jelentései közt érdekes színfoltnak tűnik az a leírás, ami a web struktúráját hivatott dokumentálni. Azt gondolná az ember, hogy ezt már biztos régen megírták, de koránt sincs minden dokumentálva a jelenlegi állapotról.

Kulcsszavak: W3C XML HTML
2003. december 16. 11:23

Nyilvánosan, jogdíjmentesen elérhető az Office 2003 XML referenciasémáinak licence

A Microsoft ingyenes licencprogram keretében elérhetővé teszi a Microsoft Office 2003 XML referenciasémáit és az ahhoz tartozó dokumentációt.

2003. december 8. 20:10

A WWW konzorcium a PNG képformátumot ajánlja

A World Wide Web Consortium (W3C) hivatalosan a csak „ping”-két emlegetett PNG formátum második kiadását ajánlja internetes képfájlok létrehozásához, ezzel hétévnyi fejlesztési munka zárult le.

Kulcsszavak: png gif Unisys W3C internet
2003. november 12. 21:25

Konferencia a magyar digitális jövő kérdéseiről

„Tartalom és információs infrastruktúra" címmel műhelykonferenciát tartott ma a World Wide Web Consortium (W3C) Magyar Iroda, az MTA SZTAKI és az Axelero Internet.

2003. október 2. 13:14

Információs Társadalom Stratégia: készül az alapváltozat

Még az idén elkészül a kormányzati informatikai intézkedéseket összefogó Információs Társadalom Stratégia alapváltozata, amely az elkövetkező években folyamatosan újabb feladatokkal bővül - mondta Bakonyi Péter, a stratégiát kidolgozó Informatikai és Hírközlési Minisztérium helyettes államtitkára kedden Budapesten.

2002. szeptember 25. 08:02

Az Avaya VPN átjárója elég biztonságos az amerikai kormányzatnak is

A VPN (Virtual Private Network - virtuális magánhálózat) protokoll szabvány a nyilvános kommunikációs rendszereken is biztonságos információátvitelt garantál, ami az államigazgatási rendszerek üzemeltetésénél csúcsszempont. Ezért fontos hír, hogy az AT&T Bell Labs kutatási háttérrel rendelkező Avaya cég VSU biztonsági átjárói megkapták azt a jogosítványt, hogy az amerikai kormányzati rendszerekhez elegendően biztonságosak.

2001. szeptember 11. 21:42

XML konferencia lesz ismét Budapesten

Budapest ismét egy vándorkonferencia egyik csomópontja lesz, október elsején a Hilton szállóban. A háttérben a tavaszi hasonló budapesti szabványosításról szóló rendezvény sikere áll, amivel nagy respektet szereztünk a nagy szabványfórumok menedzsereinél.

2001. szeptember 11. 08:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás