Zeiss kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Zeiss

A Sony bemutatta a világ legkisebb prémiumkategóriás ultrakompakt fényképezőgépét

A Sony új készülékkel, a világ legkisebb és legkönnyebb prémium kompakt kamerájával, az RX0 II-val (DSC-RX0M2 modell) bővítette rendkívül közkedvelt kompakt fényképezőgép választékát. Az eredeti víz-, por-, ütés- és törésálló RX0 készülék kiváló tulajdonságainak továbbfejlesztésén alapuló új modell képes 4K felbontású videókat rögzíteni belső tárhelyére, víz alatt is működő, 180 fok és 90 fok között dönthető LCD képernyőt kapott, valamint videofelvételek készítéséhez új képstabilizáló megoldásokat tartalmaz.

2019. április 1. 15:34

Megérkezett a számítástechnikai képalkotás következő generációja

A HMD Global, a Nokia telefonok otthona ma bejelentette a világ első ötkamerás rendszerével ellátott Nokia 9 PureView-t ZEISS Optikával, amivel a számítástechnikai képalkotás következő generációját adja a fotózás szerelmeseinek kezébe. 

2019. február 25. 11:08

A Nokia 7.1 PureDisplay képernyőtechnológiával érkezik

A HMD Global, a Nokia telefonok otthona bejelentette a Nokia 7.1-et, az első okostelefont PureDisplay képernyőtechnológiával. Ezzel a megoldással a videónézés új szintre lép a magas kontraszttal, még világosabb és részletesebb színvilággal. 

2018. október 7. 12:47

Egyedi stílusú Nokia bemutató Berlinben

Első IFA szereplését stílusosan ünnepelte a HMD Global, a Nokia 8 londoni bemutatóját követően Németországban is kezükbe foghatták a kilátogatók a Nokia okostelefonok eddigi legjobbját. 

2017. szeptember 11. 11:39

A ZEISS beszáll a Nokia okostelefonok képalkotó megoldásainak fejlesztésébe

A HMD Global, a Nokia telefonok otthona és a ZEISS együttműködési megállapodást írt alá, melynek célja új képalkotási szabványok kialakítása az okostelefon-iparban. A hosszú távú megállapodás a ZEISS és a Nokia okostelefonok közös történetére és szakértelmére épül.

2017. július 7. 13:02

A Sony bemutatta az új FE 50mm F1.4 ZA full-frame fix objektívet

A Sony bemutatta az E-bajonettes fényképezőgépekhez készült full-frame Planar T* FE 50mm F1.4 ZA alap objektívet (SEL50F14Z modell).

2016. július 19. 07:59

Két új profi ZEISS objektív A - bajonettes Sony fényképezőgépekhez

A Sony egy normál és egy széleslátószögű ZEISS Vario-Sonnar lencsével bővítette az A-bajonettes fényképezőgépekhez tartozó kiegészítők termékportfólióját.

2015. április 30. 13:12

E -bajonettes full-frame objektívek Sony MILC-ekhez

A Sony E -bajonettes családja négy vadonatúj full - frame lencsével és további két full - frame átalakítóval bővül.

Kulcsszavak: objektív Zeiss Sony
2015. március 9. 11:37

3D-s LCD-szemüveg

A Zeiss kiadott egy olyan LCD-szemüveget, amely 3 dimenzióban jeleníti meg a képet a beépített képernyőn.

Kulcsszavak: 3D Zeiss
2010. szeptember 8. 10:02

120 éve gyárt fényképezőgép optikát a Zeiss

A neves német gyártó kiváló minőségű eszközeinek előállítása éppen 120 évvel ezelőtt kezdődött meg. Sokan nem tudják, hogy a cég eredetileg csak mikroszkópokkal foglalkozott, és az 1890-es profilbővítés tette közismerté a nevét.

Kulcsszavak: objektív +céginfo Zeiss
2010. március 26. 11:49

Zeiss objektív egy jó képért

A Zeiss nemzetközi fotópályázatot indít, melynek fődíja egy Carl Zeiss objektív. Hogy melyik, azt a nyertes dönti el, ami a patinás német gyártó kínálatát tekintve több millió forintos nyereményt is jelenthet.

Kulcsszavak: Zeiss fotó pályázat
2009. december 15. 21:45

A világ legnagyobb teleobjektívje készül Németországban

A világ legnagyobb magán felhasználású teleobjektívjét építik a Carl Zeiss vállalat egyik műhelyében Oberkochenben. Az objektív teljesítményét méretei is jelzik: közel két méter hosszú és 270 kilogrammot nyom. A híres vállalat egy magánmegbízótól kapta a megrendelést, akiről csak annyit lehet tudni, hogy hajlandó mélyen a zsebébe nyúlni, és szereti messziről, saját környezetükben fényképezni a vadállatokat.

Kulcsszavak: objektív Zeiss
2009. július 16. 09:53

Távcsőfényképező a Carl Zeiss-től

A patinás vállalat egy teljesen új termékkategóriát hoz létre PhotoScope 85 T FL nevű modelljével, mely 15-45x-ös nagyításra képes, ugyanakkor egy beépített 7 megapixeles digitális fényképezőgép is található benne.

Kulcsszavak: Zeiss kamera objektív
2008. október 19. 11:00

Carl Zeiss videószemüveg hordozható eszközökhöz

A Carl Zeiss legújabb termékével az iPod és mobiltulajdonos felhasználóréteget akarja megcélozni, azok nagy képernyő utáni vágyának kielégítésére törekszik a most bemutatott videószemüveggel.

Kulcsszavak: Zeiss videó
2008. augusztus 21. 21:16

Elképesztő: Zeiss Apo Sonnar T* 4/1700 teleobjektív

Nemrég még a Sigma APO 200-500mm-es tekintélyt parancsoló objektívjét mutattuk be, amely nemcsak a méretei miatt méltó a figyelemre. Méret ide, méret oda, a Sigma óriási objektívje liliputinak mondható a Zeiss Guiness-rekord gyanús 1700mm-es teleobjektívjéhez képest, amely inkább fényképezőgéphez csatlakoztatható belépő szintű űrteleszkóp, mint hagyományos értelemben vett hosszú optika.

Kulcsszavak: fotó kamera objektív Zeiss
2007. március 23. 11:52

Tovább javult a Carl Zeiss az első üzleti félévben

A magyarországi érdekeltséggel is rendelkező német Carl Zeiss optikai és elektronikai konszern csütörtökön 67 millió eurós adózott eredményt jelentett az üzleti éve márciussal zárult első feléről, 130 százalékkal többet az egy évvel korábbihoz képest. A gyors növekedést a félvezetőipar részéről tapasztalt, vártnál nagyobb és tartósan növekedett kereslettel magyarázták, de úgy vélték, ez nem lesz jellemző az egész évre.

Kulcsszavak: Zeiss +céginfo
2005. június 17. 08:40

Jó üzleti év a Zeiss Műveknél

A tavaly szeptemberrel végződött üzleti évben az árbevétel 5 százalékkal 2,1 milliárd euróra emelkedett, az adózott eredmény 77 millió euró volt az egy évvel korábbi 16 milliót követően.

Kulcsszavak: Zeiss +céginfo
2005. február 17. 14:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

Az ország összes iskolájában múlt hétfőn digitális oktatás kezdődött. Ez azt jelenti, hogy a gyerekeknek és a tanároknak sok esetben kapkodva, pár óra alatt kell megismerkedniük rengeteg platformmal, letölteni mindeddig ismeretlen programokat, felkészülten állniuk a virtuális világ kihívásai elé. Ez sokszor nem könnyű, főleg hogy a szülők nem tudják ezekben a napokban teljes figyelmükkel a gyerekek internetes tevékenységén tartani a szemüket, hiszen esetleg maguk is ugyanezekkel a kihívásokkal küzdenek a home office munkavégzés kapcsán. Az ESET szakemberei összegyűjtötték, hogy mire érdemes figyelni ilyenkor, és hogy levegyék a terhek egy részét a szülőkről, most 3 hónapos ingyenes próbaverziót biztosítanak az ESET Internet Security biztonsági megoldásból minden diáknak és tanárnak.

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

A világjárvány már nem csak kopogtat az ajtón, az elmúlt napokban valósággal berobbant az életünkbe és drasztikusan megváltoztatta a hétköznapokat. Még csupán ízlelgetjük, milyen lesz az „új normális” a következő hetekben-hónapokban, hogyan alakítsuk ki a napi- és munkarendünket és keressük az utakat, hogy ne kelljen teljesen elszakadnunk a hobbijainktól. Nagy szerencsénk van, mert ma már a lakásunkba zárva is láthatunk egy nagy szeletet a világból, online edzéseken és főzőleckéken vehetünk részt, sőt, nyelveket vagy akár új szakmát is tanulhatunk. Íme néhány tipp a digitális tanuláshoz, hogy ép ésszel megússzuk a bezártságot és előnyünkre fordítsuk a kényszerpihenőt.

2020. március 24. 16:55
online sportfogadás