adatbázis-kezelés kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: adatbázis-kezelés

Maximális teljesítmény üzletkritikus alkalmazásokhoz a négyfoglalatos Dell PowerEdge szerverekkel

A Dell bemutatta a PowerEdge 13. generációs négyfoglalatos szerverkínálatát, amely még nagyobb teljesítményt és újabb képességeket biztosít. 

2016. június 14. 15:55

Júniusban jön az SQL Server 2016 – még több beépített funkcióval

2016. június 1-től lesz elérhető az SQL Server legfrissebb változata, az SQL Server 2016, az SQL Server eddigi legfontosabb kiadása, amely a Microsoft új üzletpolitikáját képviseli.

2016. május 2. 16:01

Hamarosan lejár az SQL Server 2005 támogatása

2016. április 12-én lejár az SQL Server 2005 adatbázishoz biztosított kiterjesztett gyártói támogatás. Ezt követően tehát nem érkeznek az SQL Server 2005 adatbázishoz frissítések és biztonsági javítások.

2016. március 22. 11:01

Az SAP megoldásaival könnyíti meg ügyfelei életét a DMRV Zrt.

A Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV Zrt.) új, web- és mobil alapú ügyfélszolgálati alkalmazást vezet be a még hatékonyabb ügyfélkiszolgálás érdekében. A társaság a hazai víziközmű-szolgáltatók közül elsőként alkalmazta az SAP HANA adatbázis-technológiát, amely jelentősen meggyorsítja a vállalati döntéshozatalt a hatékonyabb üzleti analitikának köszönhetően.

2016. február 25. 19:33

Oracle újdonságok Exadata és BI területen

Az Oracle bejelentette az Oracle Exadata Database Machine X5-8, az X5-ös mérnöki rendszer legújabb családját és az Oracle Business Intelligence 12c általános elérhetőségét.

2015. november 23. 08:40

Elérhető az Oracle MySQL 5.7-es verziója

A világ egyik legnépszerűbb nyílt forrású adatbáziskezelőjének új verziója háromszor gyorsabb eredményeket ért el a teszteken, mint elődje.

2015. október 21. 09:17

Közösen fejleszt adatközpont menedzsment megoldást a Schneider Electric és a HP

A partnerség eredményeként kialakított fejlettebb kommunikáció az IT Service Management (ITSM) és a DCIM platform között tovább javítja az adatközponti eszközök menedzselését.

2014. július 31. 16:43

Dell: új, integrált vállalati megoldások

A Dell a Dell User Forumon mutatta be legfrissebb vállalati eszközeit és integrált rendszereit. Az új megoldások egyszerűbbé és hatékonyabbá teszik a vállalati adatközpontok használatát, terheléshez igazított infrastruktúra-eszközöket és integrált rendszereket biztosítanak a vállalatoknak, valamint jelentősen felgyorsítják a telepítés, a kezelés és a megtérülés folyamatát.

2014. július 10. 10:13

5 dolog, amire az email-nél van jobb eszköz is

Elgondolkodott már azon valaha, hogy hetente mennyi időt szentel email-ek olvasásával, rendszerezésével, törlésével és megválaszolásával? Amennyiben Ön egy átlagos üzleti felhasználó, ez 16 óra hetente. Az Atos Origin kutatásának eredményei alapján „egy átlagos alkalmazott heti munkaidejének 40%-át tölti olyan belső levelezéssel, amelynek semmilyen hozzáadott értéke nincs”.

2014. április 8. 08:50

SAP: HANA-ban a jövő

Az SAP memória alapú szolgáltatása, a HANA egyre inkább kezdi kitaposni magának az utat, bár hazánkban még nem sikerült megvetnie a lábát. A középtávú tervek között szerepel, hogy ez megváltozzon.

2013. szeptember 9. 18:42

Jól szerepelnek az SAP termékei a független felmérésekben

Több új, nemzetközi tanulmányban szerepelnek vezető helyeken a szoftvercég különböző megoldásai.

2012. június 30. 07:34

KKV-k jövedelemtermelő képességének erősítése adat és infokommunikációs megoldásokkal

Az Elektronikus Adat- és Dokumentumkezelõ Szolgáltatók Szakmai Osztálya (ELADSZ) 2011.11.09-én alakult meg a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Gazdasági Szolgáltatások Tagozat XXVI. osztály részeként. A szakmai osztály elsõdleges célja a hazai kis- és középvállalkozások jövedelemtermelõ képességének erõsítése az adat és infokommunikációs technológiai megoldások hatékony alkalmazása révén. 

2011. november 14. 09:06

Ezentúl nem adja ki az ismerősök adatait a Google

A Google bejelentette, hogy a jövőben nem adja ki a Facebook-nak és másoknak sem a Gmail felhasználóihoz tartozó ismerősök adatait, miután a közösségi oldal nem viszonozta az információk átadását.

2010. november 8. 08:12

A világ leggyorsabb adatbázisgépe Magyarországon is tesztelhető

Közös Oracle Exadata demóközpontot hoz létre Budapesten az Oracle Hungary és stratégiai partnere a Sysman Zrt. A demóközpont a hazai érdeklődőknek illetve a környező országok ügyfeleinek nyújt lehetőséget arra, hogy saját adatbázisaikat teszteljék az adatbázisgépen, és meggyőződjenek arról, hogy a kimagasló teljesítményű rendszer milyen teljesítmény és sebességnövekedést tud nyújtani számukra.

2010. augusztus 25. 08:38

Érkezik az Oracle Business Intelligence 11g

Az Oracle ma bejelentette a Business Intelligence 11g-t, az új rendszer egyesíti a relációs és az OLAP-elemzést, illetve új képességekkel rendelkezik a vállalati kimutatások készítése, a kiegyensúlyozott mutatószámrendszer (balanced scorecard), az adatvizualizáció, valamint a csoportmunka területén is.

2010. július 7. 17:14

Biztonságosabb és hatékonyabb az új MySQL Enterprise

Az Oracle bejelentette a MySQL Enterprise legújabb verzióját, mely tartalmazza a Monitor 2.2. változatát, ami a lekérdezési teljesítmény ellenőrzésére szolgáló Advanced Query Performance Monitoring révén hozzájárul a költségcsökkentéshez és az informatikai hatékonyság növeléséhez.

2010. május 25. 17:33

EMC: EFD alapú megoldás az Oracle világában

Olyan megoldást mutatott be az EMC Corporation, amelynél az EMC Symmetrix
DMX-4 tároló rendszerek a nagyvállalati flash-meghajtós (EFD) technológia használatával szolgálják ki az Oracle adatbázis-alkalmazásokat.

2008. október 27. 12:58

Sybase: 217 millió forint értékű támogatás a felsőoktatásnak

A Sybase Products Hungary Kft., a Sybase termékek magyarországi disztribútora 217 millió forint értékű szoftverlicencet - adattárház, adatbázis, fejlesztő- és tervezőeszköz licenceket - adott át a Dunaújvárosi Főiskola Informatikai Intézetének, valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolának, hogy ezzel elősegítse a széles körben elterjedt technológiák megismerését és használatát az oktatásban.

2008. június 24. 12:00

MySQL-újdonságok

A Sun bejelentette a MySQL legújabb 5.1-es verzióját. Az adatbázis-kezelő új verziója mellett újdonságnak számít a MySQL Workbench vizuális adatbázis-tervező eszköz, illetve az adatbázismotor-program további bővülése.

Kulcsszavak: Sun adatbázis-kezelés
2008. május 3. 12:11

Korszerű Oracle-technológia támogatja a Vatera üzleti növekedését

Magyarország legnagyobb online aukciós portálját üzemeltető Vatera.hu Ktf. jelentős üzleti növekedése következtében új szervereket és kétprocesszoros Oracle Database Standard Edition (DSE) adatbázis-kezelő licenceket vásárolt.

2008. február 26. 12:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

Ha háztartási gép vásárlását tervezzük, ne lepődjünk meg az újfajta címkék és akár a korábbiaknál lényegesen alacsonyabb kategóriabesorolások láttán. Lecserélik ugyanis az eddigi energiafogyasztási címkéket, amelyek alapvető segítséget nyújtanak a vásárlók döntéshozatalában.

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

A sportfogadás világa átalakult: a 21. században már az interneten keresztül teszik meg tétjeiket a fogadni vágyók. A kínálati paletta széles, nehéz azonban megtalálni az igazán minőségi oldalakat. Vannak azonban gyűjtősite-ok, amelyek segítenek eligazodni a bukméker oldalak dzsungelében.

2020. július 23. 20:39
online sportfogadás