adatszivárgás kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: adatszivárgás

Mi a közös a klímaváltozásban és az adatbiztonságban?

Ha nem lépünk időben, az komoly hatással lehet környezetünkre, a kormányzatokra és a vállalatokra. Ez igaz úgy a klímaváltozásra, mint az adatbiztonságra, mivel mindkét területen nap mint nap egyre égetőbb problémák merülnek fel. A Micro Focus szakértői arra hívják fel a figyelmet, hogy a szervezeteknek ideje felülvizsgálniuk és modernizálniuk az információvédelmi rendszereiket, mielőtt súlyos katasztrófák történnek.

2019. február 13. 08:58

Szigorodó szabályozások: új EU-s adatvédelem

Két hónapja lépett hatályba az Európai Unió új, általános adatvédelmi rendelete (General Data Protection Regulation, GDPR), és a szervezeteknek két évük van, hogy minden téren alkalmazkodjanak a szabályozáshoz.

2016. augusztus 3. 15:21

Hogyan védekezzünk az adatszivárgás ellen?

A felhasználók gyakran alábecsülik a hackerek személyes adataik iránti érdeklődésének mértékét, és a jelszavak gondos megválasztásának sem tulajdonítanak különösebb jelentőséget. Azonban ugyanannak a jelszónak vagy hasonló jelszavaknak a használata több online szolgáltatásnál az összes fiók feletti ellenőrzés elvesztését eredményezheti.

2014. október 16. 11:23

Megelőzi az adatszivárgást a Novell új virtualizációs eszköze

A Novell ZENworks Application Virtualization 11 különféle elkülönített és titkosított környezetek bevezetésével segíti a biztonság további növelését, emellett a felhasználói élmény és az egyszerűbb használat terén is tartalmaz új fejlesztéseket.

2014. szeptember 30. 14:23

Megakadályozhatjuk, hogy a felhő-alapú szolgáltatásokból adataink szivárogjanak

Nagy port kavart az elmúlt hetekben, hogy ismeretlen hackerek (de az is lehet, hogy csupán egyetlen személy) megszerezték hollywoodi hírességek – köztük olyan A kategóriás sztárok, mint Jennifer Lawrence – meztelen fotóit, és közzétették azokat az interneten.

2014. szeptember 16. 17:33

Így akadályozhatjuk meg, hogy a felhő-alapú szolgáltatásokból adataink szivárogjanak ki

A személyes adatok számítógépekről, mobil eszközökről és felhő-alapú szolgáltatásokból történő kiszivárgásának elkerülésére a Kaspersky Lab vezető biztonsági kutatója a következő óvintézkedéseket javasolja

2014. szeptember 13. 11:59

A májusi Symantec biztonsági jelentés dióhéjban

A májusi Symantec Intelligence Report szerint a múlt hónapban egy jelentős adatszivárgási eset történt, mely önmagában 145 millió azonosítót érintett. A célzott támadások azonban visszaestek.

2014. június 27. 15:23

4,6 millió Snapchat felhasználó adatait szivárogtatták ki

Majdnem 5 millió Snapchat felhasználónév és telefonszám szivárgott ki az év utolsó napján, kedden, miután ezeket az Anonymous néven ismert hekkercsoport egy oldalon közzétette. Az adatokat ezután bárki szabadon letölthette.

2014. január 2. 10:13

2013 – az év, amikor a világ rádöbbent, hogy megfigyelik

Az idei év egyik legfontosabb nemzetközi történése Edward Snowden nevéhez kötődik: a férfi olyan dokumentumokat hozott nyilvánosságra, melyek azt bizonyították, hogy az amerikai titkosszolgálatok jóformán az egész világot megfigyelik. Ez alapot adott a félelmeknek, miszerint egy olyan „Nagy Testvér” van kialakulóban, amely mindenre képes, s amivel szemben semmi sem maradhat titokban.

 

2013. december 30. 10:40

Biztonságtechnikai előrejelzések a Trend Micrótól

Trend Micro ma közzétette éves biztonságtechnikai előrejelzését: „Elmosódó határok: A Trend Micro kiber-biztonságtechnikai előrejelzései 2014-re és utána”. A jelentés szerint a jövő év minden hónapjára jut majd egy jelentős adatszivárgás, és nő a mobil banki ügyintézést érő és célzott támadások száma.

2013. december 16. 16:38

A munkavállaló online viselkedése a legfőbb kockázati tényező!

A hazai vállalatvezetők az újmédia-eszközök tekintetében a munkavállalót tekintik a legfőbb kockázatnak: akár a vállalat hírneve és biztonsága is elbukhat egyetlen munkavállaló online viselkedésén, az adatszivárgás pedig súlyos gazdasági károkat okozhat. A cégek ilyen értelemben sérülékenyebbek, mint valaha.

2013. október 7. 10:32

Ne féljünk az adatszivárgás elleni védelem bevezetésétől!

A napokban lezajlott ITBN konferencián tartott kerekasztal beszélgetést négy ügyfelének képviselőjével a Compliance Data Systems Kft., az adatszivárgás elleni védelem bevezetésének és használatának tapasztalatairól, valamint bejelentette a témakörben tavaly indított saját adatszivárgás elleni védelemmel kapcsolatos online felmérésének folytatását. Az informatikai biztonság napján a kerekasztal beszélgetésen túl szakmai workshop keretein belül is mélyíthették tudásukat a szakemberek az adatszivárgás elleni és mobil védelem legújabb módszereiről és termékeiről.

2013. október 3. 10:50

Milliós adatszivárgási károk Magyarországon

Lezárult a Compliance Data Systems Kft., az ITBN 2012 konferencián bejelentett online felmérése a hazai adatszivárgás elleni védelem magyarországi helyzetéről. A több szektorból érkező válaszok objektív képet adnak a hazai IT biztonsági állapotról, amelynek elemzésekor látható, hogy a hazai vállalatok informatikai biztonsága egyelőre nem tud megfelelő választ adni a felmerülő biztonsági kihívásokra, illetve a cégek döntő többsége még felbecsülni sem tudja, hogy mekkora kár éri a vállalatot egy adatszivárgási incidens alkalmával.

 

2012. december 9. 16:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

Ha háztartási gép vásárlását tervezzük, ne lepődjünk meg az újfajta címkék és akár a korábbiaknál lényegesen alacsonyabb kategóriabesorolások láttán. Lecserélik ugyanis az eddigi energiafogyasztási címkéket, amelyek alapvető segítséget nyújtanak a vásárlók döntéshozatalában.

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

A sportfogadás világa átalakult: a 21. században már az interneten keresztül teszik meg tétjeiket a fogadni vágyók. A kínálati paletta széles, nehéz azonban megtalálni az igazán minőségi oldalakat. Vannak azonban gyűjtősite-ok, amelyek segítenek eligazodni a bukméker oldalak dzsungelében.

2020. július 23. 20:39
online sportfogadás