animáció kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: animáció

Egy startup virtuális valóság sétákon kelti életre a magyar történelmet

Ki ne fantáziált volna arról, hogy milyen lenne akár több száz évet visszamenni az időben, és megtapasztalni a történelmi korok sajátosságait, az életmódot, öltözködést, a korabeli utcaképet, vagy éppen sorsdöntő csatákat. Ez most gyakorlatilag valósággá vált, köszönhetően a VR Tours Budapest nevű magyar startupnak, amely a Budai Várnegyedben szervez rendhagyó történelmi sétákat. A résztvevők a virtuális valóság technológia segítségével átélhetik Magyarország történelmének meghatározó eseményeit a Tatárjárástól egészen az 1956-os forradalomig.

2019. július 2. 08:59

Gazdagabb interaktív kínálattal nyit meg a Gateway To Space űrkiállítás

Július 1-jén nem csupán a világ legnagyobb utazó űrkiállítása, a Gateway to Space landol a Millenárisban, de egy különleges 3D-s vetítési technikával és gyönyörű animációval illusztrált ökomusical is várja a nagyérdeműt a kiállítás alatt.

2017. június 30. 08:14

Kiszorítják a külföldi vállalatokat az internetes információ- és kiadványterjesztés kínai piacáról

Kínában az ország "ideológiai és kulturális biztonságát" szem előtt tartva kitiltják az internetes kiadvány- és információterjesztés világából a külföldieket, illetve csakis kínai partnerrel, kizárólag engedéllyel vehetnek részt e piacon.

2016. március 10. 15:12

Animált GIF-ek segítségével fejezhetjük ki hangulatainkat a Facebookon

Új idők jönnek a közösségi média világában. Érzéseinket már nem csupán kőkorszaki matricákkal és emotikonokkal fejezhetjük ki, hanem animált képekkel színesíthetjük a kommenteket vagy bejegyzéseinket a hírfolyamban.

2015. június 1. 11:17

A YouTube GIF-eket tesztel

Nem légből kapott hír, a YouTube valóban a GIF-ek támogatását teszteli. Ennek révén animált tartalomként is hozzáférhetővé válnak egyes tartalmak. Már lehet is nézegetni, milyen lesz ez az opció.

2014. december 15. 16:32

Színpompás animáció segíti át a beteg gyerekeket a vizsgálatokon

Színpompás animáció segít a beteg gyerekeknek, hogy a vizsgáltok ne tűnjenek annyira félelmetesnek. A készüléket az Észak-Amerikai Radiológiai Társaság chicagói tanácskozásán mutatták be.

2014. december 5. 10:23

Az Imgur nyugdíjazza a GIF-eket

A közel 30 éves GIF-ek ideje lejárt, legalábbis az Igmur szerint. Az egyik legnagyobb képmegosztó oldal száműzi a formátumot, helyette a gyorsabb és minőségibb GIFV-re tér át.

Kulcsszavak: gif animáció Igmur GIFV
2014. október 14. 09:14

HP technológiával száguld a DreamWorks Animation "Turbó" című filmje

HP technológiával készült a DreamWorks Animation ”Turbó” című mesteri animációs filmje - jelentette be ma a HP.

2013. július 17. 15:54

Földről készített gyorsított felvételek – a fejlődés 1984-től napjainkig

Több tízezer, az elmúlt 30 év során a GE technológiájával készített műholdas képet fűzött össze látványos interaktív gyorsított felvételes animációkká a Google, a NASA, az Amerikai Földtani Intézet (USGS) és a TIME. Ezek bemutatják a gleccserek olvadását, a városok fejlődését 1984-től napjainkig.

 

 

Kulcsszavak: műhold animáció NASA Google
2013. június 6. 15:21

Animált profilképek a Google+-on

A Google+ támogatja az animált gif képeket, amelyeket profilképként használhatunk adatlapunkon.

2013. március 26. 13:53

Mennyi számítógép kell egy Csízmás Kandúrhoz?

A címbeli kérdésre egy - korántsem teljességre törekvő - válasz: több, mint kétszáz. Konkrétabban: a DreamWorks Animation több, mint 200 nagyteljesítményű HP Z800 munkaállomás segítségével hajtotta végre a december 1-étől Magyarországon is látható "Csizmás, a Kandúr" című film kivételesen aprólékos és kreatív feladatait, de - mint majd az alábbi hírből is kiderül - a háttérben sok más informatikai eszközt is igénybe vett. A film minden részletét a munkaállomásokon tervezték meg – a hetvenkedő kandúr alakjától kezdve az olyan digitális effektekig, mint a tornádó erejének vagy a felhők játékának megjelenítése.

Kulcsszavak: animáció film HP
2011. november 3. 14:03

Function 2009 digitális művészeti találkozó és demoscene party

Idén hetedik alkalommal, szeptember 18-20-ig kerül megrendezésre Magyarország (és a régió) legnagyobb nemzetközi demoscene party-ja a Function 2009, azaz a számítógépes találkozó, ahol a digitális művészetek rajongói mérik össze tudásukat, cserélnek tapasztalatot.

2009. szeptember 12. 09:03

Ingyen letölthető a trueSpace 7.6 tervezőszoftver

A Microsoft képviselői bejelentették, hogy a trueSpace 3D szoftver legújabb, 7.6-os verzióját bárki térítésmentesen letöltheti.

2008. július 24. 19:46

Magyar résztvevő a Siggraph számítógépes animációs filmfesztiválon

Idén augusztus 5. és 7. között rendezik meg San Diegóban a legrangosabb számítógépes animációs filmfesztivált, a Siggraphot. A fesztivál rangját mutatja, hogy a több ezer nevező munkáinak csak töredékét mutatják be, a legjobbnak ítélt animációt pedig automatikusan kvalifikálják az Oscar-díjra a legjobb animációs rövidfilm kategóriában. Ezúttal magyar induló is bekerült a fesztivál programjába, mégpedig a Conspiracy nevű demócsapat Chaos Theory című animációja.

Kulcsszavak: fesztivál animáció
2007. augusztus 3. 17:13

Népszerű animációs filmek tölthetők le legálisan

A rajzfilmek.tv az első olyan független magyar weboldal, amely animációs filmek legális letöltését teszi lehetővé. Az oldal január 8-ától végleges verziójával várja látogatóit, ahonnan a régi klasszikus és a közkedvelt, új rajzfilmek közül néhányat akár ingyen is le lehet tölteni.

Kulcsszavak: animáció onlineszolg film
2007. február 28. 15:36

Legálisan letölthető animációs filmek a rajzfilmek.tv oldalon

A rajzfilmek.tv az első olyan független magyar weboldal, amely animációs filmek legális letöltését kínálja az érdeklődőknek.

2006. október 2. 12:02

A Studio21 Training Center új képzési rendszere

A Studio21 Training Center az első nemzetközi digitális média iskola Magyarországon, amely a digitális multimédia és a 3d animáció oktatás terén végez úttörő munkát.

2003. augusztus 26. 16:57

DreamWorks: Linux-alapú HP technológia az új rajzfilm, a Szinbád elkészítéséhez

[smallimage 1 left] A HP Linux-alapú technológiája fontos szerepet kapott a DreamWorks legújabb alkotásának, a „Szinbád, a hét tenger legendája" című rajzfilm elkészítésében.

Kulcsszavak: Linux animáció HP film
2003. július 18. 13:48

A PowerVR még az idén nagyot fog durrantani?

[smallimage 1 left] A PowerVR cég fejlesztőmérnökeit is megtalálhatjuk azon háromdimenziós grafikával foglalkozó új könyvnek a szerzői között, mely többek közt a Pixel Shader 3.0-val, illetve a Vertex Shader 3.0-val foglalkozik, ami sokak szerint egyértelműen annak a jele, hogy a PowerVR még mindig komolyan képviselteti magát a szakmában, és várhatóan még az idei évben nagyot fog durrantani.

2003. május 31. 10:00

Jolán és Kukika nyert az Axelero flashanimációs pályázatán

December 18-án este vehették át az egymillió forintos fődíjat az Axelero flashanimációs pályázat győztes művének alkotói a C3 Kulturális és Kommunikációs Központban megrendezett díjkiosztó ünnepségen. Az alkotás a közönségszavazáson is az 1. helyezést kapta. A nyertes mű alkotói a jutalmon túl lehetőséget kapnak egy filmsorozat elkészítésére, amely naponta új sorozattal fogja meglepni az oda látogató érdeklődőket.

2001. december 19. 19:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

A Neumann Társaság által vezetett Informatikai Múzeum újra várja látogatóit a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában új kamarakiállítással, még sosem látott műtárgyakkal, nyári táborokkal és tematikus szombati programokkal.

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

Hiánypótló funkcióval bővült a WIWE mobil EKG, mostantól szívritmus-variablilitás (HRV) mérés készítésére is alkalmas az eszköz. Az új funkciót biztosító frissítés a napokban vált elérhetővé a különféle applikációs webáruházakban, ráadás meglepetésként június 17-től egy hónapon keresztül a WIWE kedvezményes áron lesz megvásárolható. 

2020. június 15. 16:23
online sportfogadás