beszédfelismerés kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: beszédfelismerés

Világszerte egyedülálló beszédfelismerő rendszer fejlesztésére kerül sor a Nextent Informatika Zrt. vezetésével

A Nextent Informatika Zrt. a Széchenyi 2020  „K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések” (GINOP 2.2.1) című felhívásra benyújtott pályázatával 607,63 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült. 

2017. július 31. 12:54

Beszédfelismerésen alapuló gyógyszerajánló rendszert fejleszt két magyar cég

A patikai használatra készülő eszköz a beteg által közölt panaszokból az elhangzó kulcsszavak alapján megjeleníti a gyógyszerész számítógépén a vény nélküli kapható releváns termékeket és ezek főbb adatait

2014. augusztus 6. 11:11

Eljött a hanglenyomat alapján történő azonosítás ideje

Már magyar nyelven is elérhető a call centerekben alkalmazott Nuance Vocalizer felolvasó szoftver, amely képes szövegalapú dokumentumok emberi beszéddé alakítására. Új lehetőség a beszéd- és hangalapú technológiák között a Recognizer, azaz beszédfelismerő megoldás, mellyel könnyen alakíthatunk át hangot szöveggé. A harmadik és egyben a leginnovatívabb szolgáltatás a hangalapú biometrikus azonosítást megvalósító megoldás, melyet a Magyar Telekom ügyfelei használhatnak először hazánkban.

2013. március 25. 15:12

A Google megtanult magyarul: az androidos okostelefonok már magyarul is értenek

A Google hangalapú keresés mostantól újabb 13 nyelven – köztük magyarul is – elérhető. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy újabb 100 millió ember használhatja anyanyelvén a Google hangalapú keresést Android rendszerű mobiltelefonon.

2012. augusztus 18. 14:17

Elégedett a Telenor ügyfélszolgálat az érzelemfelismerő szoftverrel

A 2011 novemberében bevezetett Voice Miner nevű érzelem- és beszédfelismerő rendszer kimagasló eredménnyel teljesített az elmúlt fél évben. Az eddigi több mint 3 millió rögzített beszélgetés a vártnál lényegesen több információt biztosít az ügyfélszolgálati vezetők számára.

2012. július 26. 10:56

A Fujitsu beszédfelismerésen alapuló információlekérő technológia okostelefonokhoz

Az új technológia használói vezetés közben hallhatják a legfrissebb híreket anélkül, hogy rá kellene pillantaniuk telefonjuk kijelzőjére.

2012. február 13. 14:33

A hírműsorok anyagaiban is keresgélhetünk az elhangzott szavak alapján

A program beszédfelismerője a hangfájlokból szöveges fájlt készít, így a látogatók ugyanúgy tudnak keresni a video- és hanganyagokban, mint egy cikk szövegében.

2009. július 21. 10:05

Google GAudi online beszédfelismerő

A Google Labs nyilvános kipróbálás céljából beindította GAudi internetes beszédfelismerő alkalmazásának béta tesztváltozatát; az online program az elektronikus beszédhangot írott szöveggé alakítja.

Kulcsszavak: Google beszédfelismerés
2008. szeptember 17. 21:11

Innovációs díj érzelem- és beszédfelismerő termékért

Újabb díjjal gazdagította elismeréseinek palettáját a Nextent Informatikai Zrt. Az Oracle Hungary "A leginnovatívabb partner" címmel tüntette ki a céget, egyedülálló érzelem- és beszédfelismerő Voice Miner termékéért.

2008. július 25. 10:55

Megvásárolja versenytársát a hangfelismerő szoftvereket gyártó Nuance

A hangfelismerő szoftvereket gyártó Nuance Communications Inc. bejelentette, hogy felvásárolja egyik versenytársát, a MobileVoiceControlt, megszerezve ezzel azt a technológiát, amely lehetővé teszi a vezeték nélküli eszközök internetes "szörfölésének" beszéddel történő irányítását.

Kulcsszavak: beszédfelismerés
2006. december 8. 09:17

A gépírás vége? - Magyarországon fejleszteti szoftverét a Philips

A holland óriás célja, hogy olyan szoftverrendszert hozzanak létre, amellyel a diktálással dolgozó szakmákban (például orvosok, jogászok) a fáradtságos gépelési feladatokra ne kelljen embereket alkalmazni, hanem a számítógép felismerje a rögzített hangot, s azokat a felhasználó már készen leírva kapja vissza.

2006. április 4. 12:55

Microsoft Voice Command – hallgatnak a szóra a mobiltelfonok

A Microsoft Voice Command program lehetővé teszi a Windows Mobile rendszerű Pocket PC-k hanggal történő vezérlését.

2005. március 22. 10:15

Philips, Multisoft: Első magyar beszédfelismerő technológia

[smallimage 1 left] A Royal Philips Electronics és a Multisoft Kft. bejelentette, hogy már kapható a magyar kontextussal rendelkező Speech SDK 3.1 nevű fejlesztőeszköz. A Speech SDK 3.1 segítségével a szoftverfejlesztők magyar nyelvű parancsfelismerési funkciót adhatnak az alkalmazásokhoz, így a felhasználók beszéddel irányíthatják számítógépüket, és egyéb hardware-eszközeiket, valamint dialógusok formájában akár kommunikálhatnak is azokkal.

2003. május 12. 14:45

Új autós platformot adott ki a Microsoft

A redmondi (Washington) székhelyű szoftveróriás a napokban adta ki azt az autós rendszerekbe szánt szoftvercsomagot, amely többek között Bluetooth támogatással, illetve beszédfelismerési képességekkel egészíti ki a társaság korábbi platformját.

2003. május 5. 10:04

Beszélő kéziszámítógépek

Kezdetekben voltak azok a kéziszámítógépek, melyek képesek voltak a kézírás vagy a névjegykártyák felismerésére, manapság azonban már ott tart a technika, hogy a kéziszámítógépek akár arra is alkalmassá tehetők, hogy automatikusan felismerjék a felhasználók által szóban kiadott szavakat, parancsokat. Ma már az sem elképzelhetetlen, hogy a parányi kéziszámítógépek a szóban kimondott szövegrészeket értelmezés után lefordítsák valamely idegen nyelvre, és ahogy azt a helyzet megkívánja, a lefordított szöveget suttogva, vagy akár kiabálva megszólaltassák az integrált hangszóróik segítségével.

2002. március 30. 21:28

Diktálj mobilra!

Az USA gazdasági hanyatlásáról szóló hírek közepette az egyik amerikai cég olyan szolgáltatást fejlesztett ki, ami beszélt szöveget átfordítja e-mail-re, SMS-re, vagy egyéb írott szövegre.

2001. május 20. 20:39

A Palm Computers hallgat a szóra

Nemsokára telefon útján is lehetséges lesz elérni Palm számítógépünket.

2000. szeptember 12. 21:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

Elindult a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat új, ÉletMentő elnevezésű applikációja, amely gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a segélyhívást. Az applikáció amellett, hogy pontos helymeghatározást tesz lehetővé, és megjeleníti a mentők számára az előre feltöltött egészségügyi adatokat, tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét, valamint része egy elsősegélynyújtó kisokos is.

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

Az e-aláírás-specialista NETLOCK szerint hamarosan leválthatják az okostelefonokba zárt digitális tárcák a fizikailag létező okmányokat, bőrtárcákat: 2020-ra áttörést jósolnak a digitalizáció terén.

2020. január 16. 14:39
online sportfogadás