e-pénz kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: e-pénz

Van mód az Uber elszámoltatására

A taxis tüntetés által kirobbantott vita az Uberről legtöbbször az elszámoltathatóság hiányát veti a megosztott gazdaság modelje szerint működő személyfuvarozó társaság szemére.  A Barion Payment Zrt. egyik alapítója, Bíró Tamás szerint igaz, hogy a technológiai fejlődéssel rengeteg megválaszolandó kérdés jár együtt, de az innovatív pénzügyi start-upoknak van jó válaszuk a "sharing economy"-ra alapozott vállalkozások átlátható elszámoltatására. 

Kulcsszavak: e-pénz Uber Barion
2016. január 20. 14:26

Bitcoin lopással vádolják az MtGox vezérigazgatóját

Pénteken a japán rendőrség letartóztatta Mark Karpelest. Az MtGox vezérigazgatóját az eltűnt 650000 Bitcoin ellopásával vádolják.

Kulcsszavak: e-pénz Bitcoin
2015. augusztus 3. 16:33

A Winklevoss testvérek bitcoinváltó céget hoznak létre

A Winklevoss testvérek kérelmet nyújtottak be egy New York tröszt létrehozására, ami ahhoz szükséges, hogy kereskedelmet folytathassanak a virtuális fizetőeszközzel, a bitcoinnal.

Kulcsszavak: megoldás e-pénz Bitcoin
2015. július 27. 16:28

Könnyen intergrálható bankkártyás fizetés webáruházaknak a Barion megoldásával

A Barion integrálta e-pénz és bankkártya-elfogadási rendszerét a Wordpress platform legnépszerűbb e-kereskedelmi rendszeréhez. Aki WooCommerce webáruházat üzemeltet, ezentúl villámgyorsan, rendkívül alacsony jutalékok mellett és személyes szerződéskötés nélkül tudja bevezetni a kártyás fizetést.

2015. július 24. 08:32

E-pénz a kasszákban

Több mint ezer, a NAV működési engedélyével rendelkező pénztárgépbe kerül be az elektronikus pénz elfogadásának lehetősége, ami jelentős lépés a készpénzmentes világ felé. Hamarosan trafikokban és közértekben is fizethetünk e-pénzzel.

Kulcsszavak: e-pénz
2015. július 11. 15:35

Készpénzből e-pénzt csinál az automata

Mostantól negyven budapesti terminál segítségével válthatjuk elektronikus pénzre készpénzünket. Az e-pénz ezután azonnal felhasználható, így lehet vele parkolni, elküldhető valakinek e-mailben, vagy át is utalhatjuk egy bankszámlára. Az anonim Barion tárca feltöltésre is alkalmas hálózat még ebben az évben országosra bővül, karácsonyig ezer terminál a cél.

2015. március 31. 16:33

Zsarolásbiztos az e-pénz-kezelő

Az új biztonsági rendszer nemcsak az internetes kalózoktól, hanem a Barion saját munkatársaitól is megvédi az adatokat.

2015. január 4. 09:29

A VeriFone megvásárolta a Global Bay vállalatot

A VeriFone, a világ vezető elektronikus fizetést kiszolgáló cége bejelentette a magántulajdonban lévő Global Bay Mobile Technologies vállalat megvásárlását. A Global Bay a mobil eszközökről történő pénzügyi tranzakciókhoz készít alkalmazásokat.

Kulcsszavak: e-pénz
2011. november 2. 10:25

Az idő pénz(tárca) is egyben...

A Sziget Szervezőiroda fesztiváljain - már tudjuk - száműzték a készpénzt. És azt is tudjuk, hogy Fesztiválkártyával, esetleg mobiltelefonnal is lehet fizetni. A Heineken Balaton Soundon azonban egy világújdonság is társul a kártya és a telefon mellé: itt az új fizetőeszköz, a Fesztiválóra, amit a Szigeten is lehet majd kapni.

Kulcsszavak: fesztivál e-pénz karóra
2011. július 4. 10:55

Bor és kártya

A címnek látszólag nincs sok köze az informatikához, ezért mindjárt az első mondatban muszáj elárulnunk, hogy nem valami tivornyára utal a két szó, hanem arra, hogy a hétvégén megrendezett Etyek Pincefesztivál vendégei a világújdonságnak számító - közeli rádiófrekvenciás technológiára épülő - elektronikus Fesztiva kártyával fizethettek a borászoknál. A Cellum Zrt. által fejlesztett, és a Cardnet Zrt. eszközein működő NFT kártyákat az országban itt vezették be először.

2011. május 26. 17:44

Az Apple újabb területre merészkedhet: az NFC révén jöhetnek a pénzügyi szolgáltatások

A Bloomberg értesülései szerint a következő generációs iPhone-ban és iPad-ben megjelenik az NFC (Near Field Communication) technológia, amely lehetővé teszi a közeli (10 centiméter távolságra lévő) eszközökkel a kommunikációt, és erre építkezve megfelelő szoftverrel akár a mobil fizetést, gépkocsink vagy lakásunk kinyitását, az azonosítást mondjuk a számítógépünk előtt vagy a munkahelyünkön, a gyors adatcserét különféle készülékek között és még számos hasonló hasznos szolgáltatást.

Kulcsszavak: Apple iPhone iPad e-pénz NFC
2011. január 26. 21:54

Általános vitán az elektronikus pénzkibocsátás

Az Országgyűlés gazdasági Bizottsága hétfői ülésén 15 igen és nyolc nem szavazat ellett általános vitára bocsátotta az elektronikus pénzt kibocsátó szakosított hitelintézetről szóló törvényjavaslatot.

2004. március 23. 11:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

Újabb fontos mérföldkövet jelenthet a hazai digitális oktatás megvalósításában, hogy idén ősztől az Európa 2000 Középiskola több mint 100, speciálisan tanuláshoz fejlesztett laptopot von be az oktatásba. A beruházásnak köszönhetően az intézményben olyan, nyugat-európai színvonalú, kooperatív tanulás valósulhat meg, amely kulcsfontosságú a technológiával szimbiózisban élő fiatal generációk számára.

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

 

1999-ben fél tucat technológiai cég létrehozta a Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA) szervezetet. Ugyanazon évben, szeptember 30-án kereskedelmi forgalomba kerültek az első eszközök, amelyek a 802.11b vezeték nélküli LAN szabvány alapján működtek. Ezzel kezdetét vette a vezeték nélküli hálózatok, másnéven a Wi-Fi korszaka. Az elmúlt két évtizedben a vezeték nélküli hálózatok újabb és újabb generációival találkozhattunk. A Wi-Fi 20. születésnapja alkalmából a Cisco összegyűjtötte a legfontosabb mérföldköveket az elmúlt két évtizedből a Wi-Fi technológia fejlődéséről és a felhasználókra gyakorolt hatásairól.

2019. szeptember 30. 11:26
online sportfogadás