e-papír kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: e-papír

E-papírból lesz a közlekedési tábla

Nem olcsó mulatság minden alkalommal táblákat kihelyezni, ha valamilyen forgalmi változásra, útlezárásra kell figyelmeztetni az autósokat.

Kulcsszavak: e-papír
2015. augusztus 3. 08:33

Digitális tananyagot fejlesztett a BGF

Zöld projektbe fogott a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF). A „Green IT” projekt keretében olyan platformfüggetlen digitális tananyagokat hoztak létre, melyekkel nemcsak a tankönyvcipelés, hanem a papírhasználat is csökkenhet.

2014. június 26. 15:21

Papírszámlából elektronikus adat

A papír alapú nyomtatott bizonylatokat egyetlen szkennelés után elektronizálja, hitelesíti és kereshetővé teszi a Számlaközpont új fejlesztése. A DNT rendszer megkönnyíti a vállalatok életét: Magyarországon még csak negyedük használ elektronikus dokumentumkezelő rendszert, az eddigi módszerek időigényes és költséges manuális munkát is igényeltek. Pedig a papír alapú iratkezelés az elektronikus megoldás 15-szörösébe is kerülhet.

 

2014. április 11. 12:06

Papírmentes fuvarozás a NetLockkal

Íme egy környezettudatos fejlesztés a Netlocktól, az eszállítólevél, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy elektronikus formában, hitelesen és biztonságosan kezeljék a szállítmányozáshoz szükséges dokumentumokat, ezzel egyszerűsítsék az adminisztrációt, és felgyorsítsák a fizetési folyamatot.

2014. január 21. 15:25

Papírmentesség a Föld napján

Április 22.-e a Föld napja. Ennek tiszteletére tartották a Papírmentes Napot, amelynek célja, hogy ne csak mint emberek tegyünk valamit környezetünkért, de vállalati szinten is érezzük a felelősséget. A konferencián az elektronikus ügyintézéstől egészen a szelektív hulladékgyűjtésig szó volt a fontos törekvésekről. Bár az is kiderült, hogy bizony nem mindenhol nélkülözhető a papír.

2013. április 23. 15:22

Digitális polccímkékkel hódít egy magyar cég

A brit ZBD Displays és a magyar Laurel együttműködésének köszönhetően a szlovákiai Orange mobilszolgáltató elektronikus polccímkékkel fejlesztette tovább üzleteit. A próbaüzem 2012 májusában indult az Orange boltmegújítási programjának részeként. Azóta szeptemberben átadták a tízedik boltot is, az együttműködést 2012-13-ban a teljes Orange hálózatra kiterjesztik.

Kulcsszavak: Laurel e-papír Orange
2012. szeptember 29. 10:49

E-papír a polcokon - Távolról vezérelhetők a bolti árcédulák

Megjelent Magyarországon az e-papír kereskedelmi felhasználása, a digitális polccímke rendszerek új fajtája. A boltokban központilag vezérelhető, vezeték nélküli adatátvitellel frissíthető árcédulák megbízhatóbbá és hosszú távon olcsóbbá teszik a vevőtájékoztatást.

Kulcsszavak: e-papír
2009. május 14. 14:31

e-Újság, avagy a nyomtatott újság hanyatlása

Erősödik a verseny az alternatív médiával: a nyomtatott lapok a túlélésért küzdenek, az előfizetők és a hirdetők egyaránt elszivárognak tőlük, bevételeik folyamatosan apadnak. A lapok sokféle takarékossági megoldással kísérleteznek, de úgy tűnik, eredménytelenül. Sok újság készít már digitális kiadást is, elkerülni az elkerülhetetlent...

Kulcsszavak: e-papír újság média
2009. február 26. 10:16

Beszélő papírt fejlesztettek ki

Egy svéd egyetem munkatársai olyan papírt fejlesztettek ki, ami az emberi érintés hatására lejátssza előre rögzített üzenetét.

Kulcsszavak: tudomány e-papír
2007. június 5. 19:31

Színes e-papír az LG Philipstől

Az LG Philips LCD bemutatta az eddigi legnagyobb méretű, 14,1” (36 cm) képátmérőjű színes elektronikus papírt, amely a cég szerint végre megnyithatja az utat a piacképes gyakorlati felhasználás előtt.

Kulcsszavak: e-papír LCD LG Philips
2007. május 15. 08:43

QXGA felbontású, rugalmas E-papír az Epson-tól

Az Epson olyan A6-os méretű „elektronikus papírt” fejlesztett ki, amely egyrészről hajlékony, másrészt pedig felbontása minden eddigi hasonló eszközénél jobb, 1536 x 2048 képpontos.

Kulcsszavak: e-papír Epson
2006. június 12. 21:25

A világ legvékonyabb e-papírja a Bridgestone-tól

A Bridgestone bejelentette a világ legvékonyabb e-papírját, mely szinte a valódi papírvastagsághoz közelít, ráadásul kellően rugalmas is, így talán az első ténylegesen, a mindennapokban felhasználható termék készíthető belőle.

Kulcsszavak: e-papír
2006. június 5. 21:02

Hangulathoz igazítható e-papír táska

A Duck Image az e-papír egy érdekes, és gyorsan kamatoztatható felhasználására mutat példát, létrehozta a Chameleon táskát, melynek külleme szabadon változtatható, ha meguntuk a régi mintát.

Kulcsszavak: e-papír tudomány
2006. február 19. 19:39

Nulla energiafogyasztású e-papír

A Fuji Xerox olyan e-papír megoldással állt elő, mely kiemelkedik fejlesztés alatt álló vetélytársai közül, mivel akkor is olvasható, ha semmilyen energia-utánpótlást sem kap.

Kulcsszavak: e-papír Fuji Xerox Xerox Fuji
2005. augusztus 17. 09:37

Elektronikus papír már 2004-ben?

[smallimage 1 left]Az E Ink nevezetű relatíve kis cég a hollandiai székhelyű mamutcéggel, a Philips Electronics-szel karöltve egy napokon belül kezdődő Egyesült Államokbeli szakkiállításon kívánja bemutatni az úgynevezett elektronikus papír (e-paper) legújabb, immár tökéletesen működőképes prototípusait.

2003. május 15. 23:46

Műanyag képernyő

A Philips kedden bejelentette, hogy a kutatóik elkészítették az első lágy műanyag képernyőt, amely a jövőben az elektronikus újságok technológiai alapját jelentheti.

2000. szeptember 5. 20:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

Október 13-án immár nyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Cégvezetői Csúcskonferenciát, az esemény viszont ezúttal a koronavírus-járvány terjedésére való tekintettel online formában zajlik majd. A konferencia résztvevői megtudhatják, hogyan építhetnek stabil céget a jelenlegi instabil piaci környezetben. Piroska Gyula szervező tájékoztatása szerint a rendezvényen több olyan szakértő és sikeres vállalkozó is előadást tart majd különböző területekről, akik korábban már átéltek nehézségeket, és hiteles információkat tudnak átadni az érdeklődőknek.

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

A vírushelyzetre reagálva online színházi rendszert fejlesztett a Budai Szabadtéri Színház. Már szombat estétől „dupla nézőtérrel” lesz látható a ’Négyen Extra’ című előadás Mészáros Árpád Zsolt, Serbán Attila, Egyházi Géza, Csengeri Attila és Kerényi Miklós Máté szereplésével. Így tehát nem csak azoknak játszanak majd a színészek, akik az épített nézőtéren ülnek, hanem azoknak is, akik otthonról, élőben, HD minőségben követik majd az előadást. A virtuális nézőtérre kedvezőbb áron válthat jegyet a közönség. Az elkövetkezendő fél évben számtalan musical, operett és vígjáték kerül bemutatásra ezzel a módszerrel.

2020. szeptember 9. 12:11
online sportfogadás