e-papír kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: e-papír

E-papírból lesz a közlekedési tábla

Nem olcsó mulatság minden alkalommal táblákat kihelyezni, ha valamilyen forgalmi változásra, útlezárásra kell figyelmeztetni az autósokat.

Kulcsszavak: e-papír
2015. augusztus 3. 08:33

Digitális tananyagot fejlesztett a BGF

Zöld projektbe fogott a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF). A „Green IT” projekt keretében olyan platformfüggetlen digitális tananyagokat hoztak létre, melyekkel nemcsak a tankönyvcipelés, hanem a papírhasználat is csökkenhet.

2014. június 26. 15:21

Papírszámlából elektronikus adat

A papír alapú nyomtatott bizonylatokat egyetlen szkennelés után elektronizálja, hitelesíti és kereshetővé teszi a Számlaközpont új fejlesztése. A DNT rendszer megkönnyíti a vállalatok életét: Magyarországon még csak negyedük használ elektronikus dokumentumkezelő rendszert, az eddigi módszerek időigényes és költséges manuális munkát is igényeltek. Pedig a papír alapú iratkezelés az elektronikus megoldás 15-szörösébe is kerülhet.

 

2014. április 11. 12:06

Papírmentes fuvarozás a NetLockkal

Íme egy környezettudatos fejlesztés a Netlocktól, az eszállítólevél, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy elektronikus formában, hitelesen és biztonságosan kezeljék a szállítmányozáshoz szükséges dokumentumokat, ezzel egyszerűsítsék az adminisztrációt, és felgyorsítsák a fizetési folyamatot.

2014. január 21. 15:25

Papírmentesség a Föld napján

Április 22.-e a Föld napja. Ennek tiszteletére tartották a Papírmentes Napot, amelynek célja, hogy ne csak mint emberek tegyünk valamit környezetünkért, de vállalati szinten is érezzük a felelősséget. A konferencián az elektronikus ügyintézéstől egészen a szelektív hulladékgyűjtésig szó volt a fontos törekvésekről. Bár az is kiderült, hogy bizony nem mindenhol nélkülözhető a papír.

2013. április 23. 15:22

Digitális polccímkékkel hódít egy magyar cég

A brit ZBD Displays és a magyar Laurel együttműködésének köszönhetően a szlovákiai Orange mobilszolgáltató elektronikus polccímkékkel fejlesztette tovább üzleteit. A próbaüzem 2012 májusában indult az Orange boltmegújítási programjának részeként. Azóta szeptemberben átadták a tízedik boltot is, az együttműködést 2012-13-ban a teljes Orange hálózatra kiterjesztik.

Kulcsszavak: Laurel e-papír Orange
2012. szeptember 29. 10:49

E-papír a polcokon - Távolról vezérelhetők a bolti árcédulák

Megjelent Magyarországon az e-papír kereskedelmi felhasználása, a digitális polccímke rendszerek új fajtája. A boltokban központilag vezérelhető, vezeték nélküli adatátvitellel frissíthető árcédulák megbízhatóbbá és hosszú távon olcsóbbá teszik a vevőtájékoztatást.

Kulcsszavak: e-papír
2009. május 14. 14:31

e-Újság, avagy a nyomtatott újság hanyatlása

Erősödik a verseny az alternatív médiával: a nyomtatott lapok a túlélésért küzdenek, az előfizetők és a hirdetők egyaránt elszivárognak tőlük, bevételeik folyamatosan apadnak. A lapok sokféle takarékossági megoldással kísérleteznek, de úgy tűnik, eredménytelenül. Sok újság készít már digitális kiadást is, elkerülni az elkerülhetetlent...

Kulcsszavak: e-papír újság média
2009. február 26. 10:16

Beszélő papírt fejlesztettek ki

Egy svéd egyetem munkatársai olyan papírt fejlesztettek ki, ami az emberi érintés hatására lejátssza előre rögzített üzenetét.

Kulcsszavak: tudomány e-papír
2007. június 5. 19:31

Színes e-papír az LG Philipstől

Az LG Philips LCD bemutatta az eddigi legnagyobb méretű, 14,1” (36 cm) képátmérőjű színes elektronikus papírt, amely a cég szerint végre megnyithatja az utat a piacképes gyakorlati felhasználás előtt.

Kulcsszavak: e-papír LCD LG Philips
2007. május 15. 08:43

QXGA felbontású, rugalmas E-papír az Epson-tól

Az Epson olyan A6-os méretű „elektronikus papírt” fejlesztett ki, amely egyrészről hajlékony, másrészt pedig felbontása minden eddigi hasonló eszközénél jobb, 1536 x 2048 képpontos.

Kulcsszavak: e-papír Epson
2006. június 12. 21:25

A világ legvékonyabb e-papírja a Bridgestone-tól

A Bridgestone bejelentette a világ legvékonyabb e-papírját, mely szinte a valódi papírvastagsághoz közelít, ráadásul kellően rugalmas is, így talán az első ténylegesen, a mindennapokban felhasználható termék készíthető belőle.

Kulcsszavak: e-papír
2006. június 5. 21:02

Hangulathoz igazítható e-papír táska

A Duck Image az e-papír egy érdekes, és gyorsan kamatoztatható felhasználására mutat példát, létrehozta a Chameleon táskát, melynek külleme szabadon változtatható, ha meguntuk a régi mintát.

Kulcsszavak: e-papír tudomány
2006. február 19. 19:39

Nulla energiafogyasztású e-papír

A Fuji Xerox olyan e-papír megoldással állt elő, mely kiemelkedik fejlesztés alatt álló vetélytársai közül, mivel akkor is olvasható, ha semmilyen energia-utánpótlást sem kap.

Kulcsszavak: e-papír Fuji Xerox Xerox Fuji
2005. augusztus 17. 09:37

Elektronikus papír már 2004-ben?

[smallimage 1 left]Az E Ink nevezetű relatíve kis cég a hollandiai székhelyű mamutcéggel, a Philips Electronics-szel karöltve egy napokon belül kezdődő Egyesült Államokbeli szakkiállításon kívánja bemutatni az úgynevezett elektronikus papír (e-paper) legújabb, immár tökéletesen működőképes prototípusait.

2003. május 15. 23:46

Műanyag képernyő

A Philips kedden bejelentette, hogy a kutatóik elkészítették az első lágy műanyag képernyőt, amely a jövőben az elektronikus újságok technológiai alapját jelentheti.

2000. szeptember 5. 20:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás