e-számlázás kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: e-számlázás

Fénysebességre válthat a papír alapú számlák digitalizálása Magyarországon

A papír alapú számlázásról való áttérés elektronikus számlakezelésre, több milliós megtakarítást jelenthet már kis- és középvállalati szinten is. Mindez nem jelent luxus beruházást, a beérkező és kimenő számla állomány teljes digitalizációja pedig jelentős hatékonyság javulást és érezhető költség megtakarítást hoz magával. 

2020. július 20. 09:38

Egyszerűbbé válik az e-számlák kezelése

A NETLOCK tanúsítványai és időbélyegzői is alapértelmezetté váltak az Adobe programokban

Kulcsszavak: NetLock e-számlázás
2015. november 17. 08:22

Lassú és pazarló a hazai számlakezelési gyakorlat

 Havonta félmillió forintot is megtakaríthatnak azok a hazai vállalkozások, amelyek áttérnek a szoftveres számlafeldolgozásra – mutat rá az LLP legfrissebb felmérése. A havonta minimum 100 és maximum 1000 bejövő számlát kezelő cégeknél elvégzett kutatásból kiderül: engedélyeztetéskor a cégek egynegyedénél több mint hat kézen megy keresztül egy-egy bizonylat, átlagosan pedig 1000 forintba kerül egy számla feldolgozása.

Kulcsszavak: e-számlázás LLP-hu
2015. július 1. 20:08

Áttörést hozhat az e-számla terjedésében egy hazai fejlesztés

Évente százezreket takaríthatnak meg a hazai kis- és középvállalkozások azzal, hogy többé nincs szükség saját elektronikus aláírásra vagy időbélyegzőre az elektronikus számlák kibocsátásához, ahogy természetesen postaköltségre sem.

Kulcsszavak: e-számlázás
2015. június 19. 14:33

Mobil készüléken is felmutatható a menetjegy a Volánbuszokon

A Volánbusz Zrt.  fejlesztette a belföldi és a nemzetközi internetes menetjegy- értékesítési felületeit, a korszerűsítésnek köszönhetően a belföldi járatokon már mobil készüléken is felmutatható a menetjegy - közölte a cég.

2014. június 17. 12:27

Papírszámlából elektronikus adat

A papír alapú nyomtatott bizonylatokat egyetlen szkennelés után elektronizálja, hitelesíti és kereshetővé teszi a Számlaközpont új fejlesztése. A DNT rendszer megkönnyíti a vállalatok életét: Magyarországon még csak negyedük használ elektronikus dokumentumkezelő rendszert, az eddigi módszerek időigényes és költséges manuális munkát is igényeltek. Pedig a papír alapú iratkezelés az elektronikus megoldás 15-szörösébe is kerülhet.

 

2014. április 11. 12:06

Elektronikusan is kérhetik számláikat az OTP SZÉP kártyások

Év elejétől az OTP SZÉP kártyával rendelkezők elektronikus formában is igényelhetik számláikat. A rendszert a NetLock fejlesztette, és segítségével az ügyfelek gyorsabban és egyszerűbben hozzájuthatnak számláikhoz, mivel a Pénztárszolgáltató honlapjára belépve bármikor letölthetik számláikat, az újonnan kiállított bizonylatokról pedig e-mailben kapnak értesítést.

2014. március 6. 14:22

Új megoldás segíti az elektronikus számlázás bevezetését

A NETLOCK Kft. a MultiSoft Kft.-vel együttműködésben egy elektronikus számla- és másodbizonylat-hitelesítő modult fejlesztett ki a Microsoft Dynamics NAV vállalatirányítási rendszerhez. Az új modulnak köszönhetően a Microsoft ERP rendszerét használó vállalatok egyszerűen, alacsony költségek mellett vezethetik be az elektronikus számlázást.

2014. február 19. 12:10

Papírmentes fuvarozás a NetLockkal

Íme egy környezettudatos fejlesztés a Netlocktól, az eszállítólevél, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy elektronikus formában, hitelesen és biztonságosan kezeljék a szállítmányozáshoz szükséges dokumentumokat, ezzel egyszerűsítsék az adminisztrációt, és felgyorsítsák a fizetési folyamatot.

2014. január 21. 15:25

Számos bizonytalanság az elektronikus számlázás körül

Magyarországon 2004 óta állíthatnak ki és fogadhatnak be elektronikus számlákat a vállalatok. A tavalyi év elején módosult a hazai jogszabályi környezet egy európai uniós irányelv alapján, amelynek célja az elektronikus számlázás megkönnyítése, illetve terjedésének elősegítése. A piaci tapasztalatok azonban azt mutatják, a legtöbb szervezet számára továbbra sem egyértelműek a változtatások.

Kulcsszavak: e-számlázás NetLock
2014. január 8. 09:09

Számlázz és fizess online!

A Számlázz.hu online számlázóprogram a PayU Hungary közreműködésével mostantól bankkártyás fizetési szolgáltatást is nyújt a számlakibocsátók részére, így a Számlázz.hu-t használó vállalkozók az általuk kibocsátott számlákat online is kifizettethetik vevőikkel. Mindez semmilyen fejlesztést nem igényel részükről, a szolgáltatáshoz online szerződéskötés után lehet csatlakozni.

2013. november 26. 08:23

KIM: népszerű az online befizetés

Az elektronikus mérlegbenyújtással és az elektronikus számlázás bevezetésével az állam és a gazdálkodó szervezetek évente mintegy 150 millió forintot takarítanak meg, hiszen nincs szükség sem papírra, sem nyomdai festékanyagra; a 2012. üzleti évre vonatkozó mérlegbeszámolókat már több mint 400 ezren adták le elektronikusan - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM).

2013. június 13. 07:37

Papírmentesség a Föld napján

Április 22.-e a Föld napja. Ennek tiszteletére tartották a Papírmentes Napot, amelynek célja, hogy ne csak mint emberek tegyünk valamit környezetünkért, de vállalati szinten is érezzük a felelősséget. A konferencián az elektronikus ügyintézéstől egészen a szelektív hulladékgyűjtésig szó volt a fontos törekvésekről. Bár az is kiderült, hogy bizony nem mindenhol nélkülözhető a papír.

2013. április 23. 15:22

Tippek számlázási költségek csökkentéséhez

Az Európai Unió évek óta arra törekszik, hogy elősegítse az elektronikus számlázás elterjedését a kkv-k körében is. Hiszen amellett, hogy ez a megoldás jelentősen csökkenti az adminisztrációs terheket, komoly költségmegtakarítást is eredményez, így javítja a vállalatok versenyképességét. A népszerűség növelése érdekében minden tagállamnak 2013. január 1-jéig felül kellett vizsgálni a vonatkozó jogszabályokat, hogy minden akadályt elgördítsenek az elektronikus számlázás terjedése elő.

Kulcsszavak: e-számlázás NetLock
2013. április 15. 13:55

E-számlával startol a Papírmentes Nap

2013. április 22-én első alkalommal kerül megrendezésre a Papírmentes Nap, melyen a részt vevő vállalatok olyan informatikai megoldásokat ismerhetnek meg, melyek a környezeti terhelés csökkentése mellett az üzleti folyamatok hatékonyságát is segítik.

2013. április 1. 08:54

Online számlafizetés már az Allianznál is

Márciustól már az Allianz Hungária Zrt. ügyfelei is választhatják a dijnet.hu kényelmes, biztonságos és ingyenes online számlafizetését díjaik rendezésére.

2013. március 8. 14:50

Elektronikus számlázási rendszert kínál tagjainak a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKIK) az országban elsőként ingyenesen hozzáférhető módon lehetővé teszi tagjainak  az elektronikus számlák fogadását - jelentette be a szervezet elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

Kulcsszavak: e-számlázás
2013. január 26. 08:08

Az „okos számlák” felé nyit a Xerox

Egyre több hazai szolgáltató ismeri fel, hogy a számlaleveleket ne csupán egyszerű, költséget termelő egyenlegközlő dokumentumként, hanem bevételt hozó marketingkommunikációs eszközként használja. Ezek előállításában a Xerox sok tapasztalattal rendelkezik, és idehaza is készen áll a színes, személyre szóló számlalevelek nagy volumenben való gyártására.

2012. december 17. 13:41

Törvényjavaslat rögzíti az e-számlázás egyszerűsítését

Napjainkban vitathatatlan tény, hogy a papíralapú iktatás felett eljárt az idő, az elektronikus dokumentumkezelés idő-és költséghatékonyságát számos bevált gyakorlat bizonyítja. A kérdés nem az, hogy miért, hanem az, hogy mikor élnek a vállalatok és szolgáltatók a komplex megoldásokat nyújtó rendszerek kínálta lehetőségekkel. A kérdésfeltevést még inkább indokolja az a törvényjavaslat-összefoglaló, melyet 2012. október 12-én adott ki a nemzetgazdasági miniszter. A kiemelt cél az elektronikus számlázási gyakorlat egyszerűsítése.

Kulcsszavak: jog e-számlázás
2012. december 11. 10:51

Az adóellenőrök az e-számlával ismerkednek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) belső továbbképzésein az elektronikus számlázással kapcsolatos gyakorlati ismereteket a Számlázz.hu webalapú számlázórendszer használatával sajátítják el a NAV erre a célra kiválasztott, tapasztalt ellenőrei. Magyarország egyelőre le van maradva az EU-hoz képest ezen a területen, de - különösen az e-kereskedelem és e-szolgáltatások terjedésének köszönhetően - egyre több e-számla készül, így az adóellenőröket is fel kell készíteni e formátum sajátosságaira.

Kulcsszavak: e-számlázás NAV APEH
2012. július 29. 08:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

Meghosszabbított nevezési határidővel 2020. november 5. éjfélig várják a jelentkezésedet az online szakma legrangosabb díjára, ’Az Év Honlapja’ pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

EasyBID néven új funkcióval gazdagodott Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer. A szolgáltatás révén mostantól Header Bidding technológiával is értékesíthetővé válnak a hirdetési felületek, ezáltal pedig növelhetők a tartalomszolgáltatói bevételek.

2020. október 8. 15:45
online sportfogadás