egyetem kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: egyetem

A Huawei közreműködésével hozzák létre Brüsszelben a „jövő campusát”

A Huawei kínai mobiltechnológiai óriáscég közreműködésével alakítják ki a Brüsszeli Szabadegyetemen (ULB-VUB) a  „jövő campusának” nevezett informatikai központot, amely a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal segíti az elkövetkező években az intézmény hallgatóinak tanulmányait.

2015. június 28. 11:34

Egyes egyetemek kitiltották az okosórát a vizsgákról

A diákok és a tanárok régóta küzdenek egymással, különösen a vizsgák idején. A diák a jobb eredmény érdekében különböző trükköket talál ki a válaszok megszerzésére, a tanár pedig igyekszik ezt megakadályozni. A technológia fejlődésével új lehetőségek nyíltak meg a vizsgázók előtt. A tanárok pedig igyekszenek kitiltani minden okosnak tűnő tárgyat a vizsgateremből.

Kulcsszavak: egyetem okosóra
2015. június 25. 12:31

A Harvard kamerákkal követte hallgatóit a beleegyezésük nélkül

A múlt tavasszal a Harvard Egyetem egy nem teljesen etikus kutatást végzett, ugyanis az intézmény rejtett kamerákkal követte nyomon a hallgatóságot.

2014. november 11. 10:38

Nemzetközivé nőtte ki magát a Hackathon-in-a-Box

A hétvégi, idei harmadik Hackathon-in-a-Box versenye igazi nemzetközi szintűvé nőtte ki magát. Horvát, szlovén és magyar egyetemisták vágtak neki pénteken a két napos versenynek. 70 diák dolgozott azon a tizenhárom startup projekten, amelyet a helyszínen született 31 ötlet közül választottak ki a résztvevők.

2014. április 15. 16:26

Elkészült a debreceni Református Nagytemplom 3D-s modellje

Bemutatták a debreceni Református Nagytemplom 3D-s modelljét és átadták azt a Református Egyház képviselőinek. A debreceni egyetem által alapított Szilícium Mező (SziMe) Regionális Informatikai Klaszterhez tartozó társaság rendkívül nagy pontosságú háromdimenziós modellt készített, melyet a Szilícium Mező Inkubátorházban létrehozott SziMe3D Stúdióban adtak át.

 

2013. november 30. 10:11

Bitcoinnal lehet fizetni egy ciprusi egyetemen

A University of Nicosia ciprusi egyetem egy olyan megoldást vezetett be, amellyel méltán felhívta magára figyelmet. Az intézményben ezentúl Bitcoinnal is lehet fizetni.

2013. november 22. 15:16

Olcsóbb lesz a felsőfokú oktatás

Miközben Magyarországon épp az egyetemi oktatás drágulása, a téritésmentes helyek megfogyatkozása miatt hágnak egyre magasabbra az indulatok, Kaliforniában egy olyan program indult, amely olcsóbbá és szélesebb körűvé teszi a felsőfokú oktatást az internet révén. A San Jose State Egyetem és a Szilicium Völgyi Udacity cég vezetői megállapodást írtak alá olyan online kurzusok indításáról, amelyek elvégzésével az egyetem által is elismert és elfogadott kreditpontokat lehet kapni. 

2013. január 17. 21:35

Orvosinformatikai képzés indításáról állapodtak meg

2011. október 18-án az ELTE Informatikai Kara és a GE Healthcare széleskörű együttműködést megalapozó keretmegállapodást kötött az oktatás, a kutatás és a fejlesztés segítése érdekében.  Az egyik legfontosabb cél olyan szoftverfejlesztő mérnökök képzése, akik a legmodernebb diagnosztikai eszközökkel dolgozhatnak majd a népességet sújtó gyakori betegségek korai észlelését elősegítő fejlesztéseken.

2011. október 18. 22:07

Mobilkommunikációs ismeretek egyetemi szinten

Közös, mobilkommunikációs ismereteket fejlesztő kurzusokat indít a Telekom és a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke. A regionális együttműködésnek köszönhetően megvalósuló előadássorozatok során felmerülő témák többek között a mobileszközök, a humán kommunikáció valamint az ezekre épülő alkalmazások világából kerülnek ki.

2011. szeptember 7. 12:54

A XXI. század palatáblája: iPad az egyetemeken

Az Oklahoma állambeli Állami Egyetemen készített tanulmány szerint az iPad használata mind a diákok, mind a tanárok számára megkönnyíti a munkát, és csökkenti a kiadásokat. A 2010-es év őszi szemesztere alatt két szak 5 kurzusán használták az iPad-et, az egyetemi iPad Pilot Program keretében. A diákok költségei jelentősen csökkentek, másolatoknbhelyett olcsóbb digitális jegyzeteket használtak. Pusztán a jegyzetek elektronikus úton történő elérésével két szemeszter alatt megspórolnak annyi pénzt, amennyi egy iPad megvásárlására elegendő.

Kulcsszavak: egyetem iPad
2011. május 3. 23:16

Itanium 2 alapú HP Integrity szerverek a Francia Nemzeti Kutatóintézetnél

A HP és az Intel hírül adta, hogy a Francia Nemzeti Számítástudományi és Vezérlési Kutatóintézet (INRIA), illetve partnerei egy több mint 100 Intel Itanium 2 processzorból álló HP Integrity rx2600 szerver clustert választottak, amely az intézet eddigi legerősebb szuperszámítógépe lesz.

2003. november 22. 09:54

Számítógépes játékkal toboroz a L'Oreal

A L’Oreal e-Strat versenye során a világ minden részéről érkező, diploma előtt álló, ill. MBA diákok élhetik át egy vállalat vezérigazgatójának szerepét, valamint megtapasztalhatják annak érzését, hogy milyen egy saját kozmetikai céget vezetni.

Kulcsszavak: verseny egyetem internet
2003. november 13. 21:45

Microsoft Research konferencia Budapesten

A konferencián a környező országok egyetemi oktatói és kutatói hallgathattak előadásokat a fordítóarchitektúrák és a programozási nyelvek témakörében. Sor került egy új Microsoft Research egyetemi pályázat meghirdetésére is.

2003. november 13. 17:47

Simonyi Károly nevét veszi fel a BME villamosmérnöki-informatikai szakkollégiuma

2003. november 4-án tartja a Simonyi Károly Szakkollégium névadó konferenciáját. A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán működő szakkollégium egy tudományos konferenciával egybekötött eseményen veszi fel a BME legendás professzorának nevét.

Kulcsszavak: BME konferencia egyetem
2003. október 30. 12:00

Ingyenes távoktatás a miskolci egyetemistáknak

A Mimóza Communications támogatásával a Miskolci Egyetem több mint 7500 hallgatója két éven keresztül ingyenesen veheti igénybe a Coedu Tudásháló szolgáltatásait.

2003. október 22. 20:33

Megdőlt az internet korábbi sebességi rekordja

Két nagy tudományos kutatóközpont munkatársai szerdán közös sajtótájékoztatót tartottak, ahol is kiderült, hogy az intézményeknek sikerült megdönteniük az internet eddigi adatátviteli sebességi rekordját.

Kulcsszavak: egyetem internet
2003. október 17. 09:20

Pannon GSM-BME: oktatói ösztöndíjak

A Pannon GSM és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezetői 2003. október 15-én írták alá azt összesen tizennégymillió forint értékű szerződést, amely újabb tanévre biztosít professzori ösztöndíjat az intézmény tizennégy fiatal, tehetséges oktatójának.

2003. október 15. 14:35

Kezdeményezés a vállalati és az akadémiai közösségek együttműködésére

Az SAP és az IDS Scheer globális kezdeményezést jelentett be, amelynek célja, hogy a vállalati és az akadémiai közösségek közötti együttműködés erősítésével az üzleti folyamatok innovációjának új szintjét alakítsa ki.

Kulcsszavak: IDS SAP egyetem munkaerő
2003. október 3. 13:50

Az Ericsson Magyarország kutatási igazgatóját a Magyar Mérnökakadémia tagjává választották

Dr. Dibuz Saroltát, az Ericsson Magyarország kutatási igazgatóját a Magyar Mérnökakadémia tagjává választották.

2003. szeptember 12. 13:42

Dell fürt francia tudósoknak

A Dell Computers a francia „Compaigne Generale de Geophysique" vállalatnál nagy teljesítményű fürtöt helyezett üzembe.

Kulcsszavak: Dell egyetem Linux szerver
2003. szeptember 12. 10:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 2020-ban is meghirdeti a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) stratégiai partnerségével, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) főtámogatásával. A megmérettetés keretében immár 29. alkalommal fogják elismerni a legkiválóbb hazai innovációs teljesítményeket. Nevezni 2021. február 10-ig lehet. 

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

Varga Róbert, a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója Magyarországon először nagyfelbontású röntgenfelvételt továbbított 5G hálózaton keresztül, melyhez az Innomed Medical, a Vodafone Magyarország és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nyújtott szakmai és technológiai segítséget. Ez az egészségügyi innováció új távlatokat nyit a különböző távdiagnosztikai eljárásokat illetően. 

2020. november 24. 12:01
online sportfogadás