fájlcsere kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: fájlcsere

Ahol a fájlmegosztás egyházi rangra emelkedett

A fájlmegosztás világszerte általános jelenség napjainkban: rengetegen töltenek le számítógépeikre zenéket, filmeket, könyveket és más érdekes anyagokat, mindeközben pedig gyakran figyelmen kívül hagyják a szerzői jogokra vonatkozó előírásokat. Svédországban viszont valóságos vallási mozgalommá érett a fájlmegosztás - és ez nem vicc…

2012. augusztus 19. 08:11

Több tucat weboldalt zártak be az amerikai hatóságok

Az amerikai kormányszervek több mint 70 internetes portált zártak be hétfőn, az illegális cikkekkel kereskedő portálok mellett a médialetöltéshez és -megosztáshoz kapcsolódó oldalakat is.

Kulcsszavak: fájlcsere jog szerzői jog
2010. november 30. 08:18

Háború a neten a fájlcserélők és a hivatalos forgalmazók között

Miután a lemezkiadók és filmforgalmazók egy indiai céget felbérelve illegálisan átmenetileg megbénították a Pirate Bay torrent-oldalt, a fájlcserélők visszavágtak, és elérhetetlenné tették az amerikai MPAA és RIAA portáljait.

Kulcsszavak: fájlcsere RIAA Pirate Bay
2010. szeptember 22. 06:41

Milliókat veszítenek a lemezkiadók a fájlcserélők elleni perekkel

Az amerikai zenei kiadókat tömörítő Recording Industry Association of America (RIAA) évek óta perek sorát folytatja egyedi zeneletöltők ellen, ám az ezekre fordított költségeknek csak a töredéke jön vissza kártérítés formájában.

Kulcsszavak: RIAA fájlcsere zene mp3 jog
2010. július 16. 08:03

A svéd parlamentből üzemelhetne a Pirate Bay

A megfélemlített szolgáltatók miatt nehéz helyzetbe került torrentoldal szervereit a kalózpárt fogadná be, így azok ténylegesen a svéd parlament épületében kerülnének elhelyezésre, és védettséget élveznének.

Kulcsszavak: Pirate Bay fájlcsere
2010. július 8. 07:04

Raidsonic: merevlemez és fájlmegosztás egyben

A Raidsonic IB-NAS902 külső házba ültetett merevlemezen egyszerre oldhatjuk meg a PC-n feleslegesen tárolt adatok raktározását és egyben a hálózaton való megosztását. A NAS a fájlmegosztáshoz a SAMBA vagy FTP protokollt kínálja és lehetőséget biztosít interneten keresztüli eléréshez is.

2009. március 29. 07:21

A fájlcserélők miatt olcsó a kukorica

Egy új "elmélet" szerint a fájlcserélő rendszerek a felelősek az Egyesült Államok mezőgazdaságának hanyatlásáért, és többek között ezek miatt olyan alacsony a tengeri ára is.

Kulcsszavak: p2p fájlcsere jog
2007. június 26. 19:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

A koronavírus járvány okozta rendkívüli gazdasági és társadalmi helyzetben három hónapig ingyen digitális védelmet nyújt a Panda Security minden meglévő és új vállalati ügyfelének, valamint tanároknak és diákoknak világszerte. A távmunkára és az online oktatásra való hirtelen átállás komoly biztonsági kockázatot jelent megfelelő technológiai háttér nélkül. Ezért a cég több mint 30 millió meglévő felhasználója és az új belépők számára biztosít díjmentesen kibervédelmi szolgáltatásokat az online támadásokkal szemben. A kezdeményezéssel a társaság célja, hogy a vállalkozások és az oktatási intézmények biztonsággal munkatársaikra és alaptevékenységükre koncentrálhassanak.

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

Az ország összes iskolájában múlt hétfőn digitális oktatás kezdődött. Ez azt jelenti, hogy a gyerekeknek és a tanároknak sok esetben kapkodva, pár óra alatt kell megismerkedniük rengeteg platformmal, letölteni mindeddig ismeretlen programokat, felkészülten állniuk a virtuális világ kihívásai elé. Ez sokszor nem könnyű, főleg hogy a szülők nem tudják ezekben a napokban teljes figyelmükkel a gyerekek internetes tevékenységén tartani a szemüket, hiszen esetleg maguk is ugyanezekkel a kihívásokkal küzdenek a home office munkavégzés kapcsán. Az ESET szakemberei összegyűjtötték, hogy mire érdemes figyelni ilyenkor, és hogy levegyék a terhek egy részét a szülőkről, most 3 hónapos ingyenes próbaverziót biztosítanak az ESET Internet Security biztonsági megoldásból minden diáknak és tanárnak.

2020. március 25. 10:43
online sportfogadás