felhasználói szokások kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: felhasználói szokások

Az internet összehozza vagy szétválasztja a családot?

A világháló nemcsak a kapcsolattartás terén vált elengedhetetlenné. Ma már a netezők 83 százalékának közös családi programot is jelent – derül ki az eNET – Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” című friss kutatásából, amely az internet családok életében betöltött szerepével foglalkozik.

2015. november 10. 13:26

Lassan többet facebookozunk mobilon, mint PC-n

Gyakrabban töltünk le szoftvereket a mobilunkra, mint számítógépünkre, a chat programokhoz is inkább a telefonunkat vesszük elő, ahogy térképeket is leginkább azon böngészünk - derült ki a Samsung Techonomic Index 2015 kutatásából. 

2015. október 9. 12:18

Az internetezők egyharmada használja profi módon az internetet

Az eNET felméréséből kiderült, hogy a felnőtt netezők 20 százaléka alacsony, 43 százaléka közepes, 37 százaléka pedig magas digitális kompetenciával rendelkezik a világháló használata terén.

2015. július 30. 08:53

A médiatartalmat inkább online fogyasztják a fiatalok

Az eNET Internetkutató legújabb felmérésében a különböző korosztályok médiafogyasztási szokásait térképezte fel. Mint kiderült, a fiatal korosztály egyre inkább az online térben találja meg az őket érdeklő tartalmakat.

2015. június 17. 16:41

Javulást hozott az iskolai eredményekben az okostelefon tiltása Angliában

A London School of Economics felmérése szerint javult a diákok teljesítménye ott, ahol betiltották az okostelefonok használatát az osztályteremben.

2015. május 18. 17:13

Az amerikaiak 7%-a használja az internetet a telefonján keresztül

A Pew KutatásiKözpont által végzett felmérés szerint bár a felnőtt amerikaiak 89%-a használja rendszeresen az internetet, mindössze hét százalékuk teszi ezt mobileszközön keresztül.

2015. április 6. 15:34

Az amerikaiak 64%-ának van okostelefonja

Az okostelefonok elterjedtsége egyre nagyobb, lassan már meglepődünk azon, ha valakinek nem „intelligens” mobilja van. Egy friss felmérés szerint a tengerentúlon már átvették a vezetést a hagyományok mobilok fölött.

2015. április 2. 16:09

A mobiltelefonok virágkora még csak most kezdődik

A GSMA (Group Speciale Mobile Assosiation) az idei Mobil Világkongresszuson publikálta legfrissebb jelentését. A szervezet becslései szerint az elkövetkezendő öt évben világszerte egymilliárddal nő a mobilelőfizetők száma.

2015. március 4. 08:18

Mutasd a telefonod, megmondom ki vagy

A YouGov piackutató cég egy érdekes felmérést végzett az Egyesült Királyságban. Arra keresték a választ, hogyan lehet jellemezni az egyes embereket annak alapján, milyen márkájú telefont használnak.

2015. január 6. 16:29

Androidon a legnépszerűbbek a felnőtteknek szóló videók

Kíváncsi vagy, melyik mobil platform felhasználói néznek legtöbbet felnőtteknek szóló videókat a neten, illetve kik időznek a legtöbb ideig egy-egy látogatás alkalmával? A Pornhub friss statisztikájából minden kiderül.

2014. szeptember 8. 16:48

Az Android felhasználók átlagosan 95 appot telepítenek telefonjukra

A Yahoo Aviate legfrissebb adatai szerint az Android felhasználók szeretik az alkalmazásokat a telefonjukon. Közel száz appot telepítenek átlagosan a készülékükre.

2014. augusztus 26. 17:13

Minden ötödik netező táblagépezik

Már hazánkban sem ritka a táblagép használat. Az eNET felmérése szerint minden ötödik internetező táblagépen böngészik. Sokan videókat, illetve tévéműsort néznek rajta. A kutatás szerint még mindig az ingyenes alkalmazásokat keresik a felhasználók.

2014. augusztus 26. 09:41

A technológiai vívmányok 4-ből 3 embert közelebb hoztak családjukhoz

Az emberek technológiához való hozzáállása és használata folyamatosan változik, ezt szem előtt tartva készítette el a Samsung Magyarországon is a Techonomic Index elnevezésű reprezentatív felmérését. A kutatás fényt derített arra, hogy a különböző elektronikai eszközök használatával mennyi időt töltünk, és hogy ez mennyiben befolyásolja a társas kapcsolatainkat.

2014. július 17. 10:10

A Twitter mint a párkapcsolat megrontója

Egy friss tanulmány szerint a gyakori twitterezés a párkapcsolatok ellensége. Ahogy a túl sok internetezés, játék vagy egyebek, a túlzott Twitter-használat is károsan hat a párkapcsolatokra.

2014. július 7. 13:17

1 millió aktív mobilozó a Facebookon

A világ jelenleg legnépszerűbb közösségi oldalát, a Facebookot egyre többen érik el valamilyen mobilalkalmazáson keresztül. A legtöbb mobilplatformra elérhető alkalmazásokkal ma már több mint 1 millió duzzadt a havi aktív mobiluserek száma.

2014. április 24. 11:51

Az Instagram leelőzte mobilfronton a Twittert az USA-ban

Az eMarketer egyik jelentése szerint nagyobb az Instagram mobil felhasználói tábora az Egyesült Államokban, mint a Twitteré.

2014. március 27. 15:23

Teljesítmény alapján vesz laptopot a magyar

Az Intel friss kutatásából kiderült, hogy mi, magyarok milyen szempontok szerint, milyen célra vásárolunk laptopot, sőt azt is megtudhattuk, mennyire vagyunk nyitottak az új megoldásokra, illetve mekkora felárat vagyunk hajlandók fizetni azokért.

2014. március 14. 10:45

A WhatsApp számokban

Eddig nem nagyon lehetett hallani a WhatsApp impozáns felhasználói táboráról, ám mióta a Facebook felvásárolta a szolgáltatást, egyre jobban fókuszba kerül. A statista készített egy felmérést arról, mi jellemzi a WhatsApp felhasználókat.

2014. február 24. 16:52

Intel: kevés magyar dolgozó használhatja saját eszközét a munkahelyén

A magyarországi cégek csak nagyon kis százalékánál használhattak a munkavállalók 2013-ban saját számítógépet vagy táblagépet munkavégzési célra, a helyzet szinte egész Európában hasonló, szemben például az Egyesült Államokkal, ahol a cégek fele lehetővé teszi ezt.

2014. január 23. 10:30

Nemi élet helyett Facebook?

Az ArvaliCom kutatásából kiderül, hogy nem létszükség a magyarok számára a Facebook, sokan úgy nyilatkoztak, meglennének nélküle. Ennek ellenére a felhasználók 88%-a napi szinten használja az oldalt, van, aki még a szex helyett is ezt választja.

2013. november 12. 12:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

A Magyar Marketing Szövetség 2020-ban is kihirdette az Év Applikációja díjat, melyet a DokiApp vihetett haza. A telemedicina alkalmazás segítségével a nap bármely időszakában, mindössze pár perc várakozás után konzultálhatunk egy orvossal vagy pszichológussal. Az online orvoslás Uber-e nem először kap rangos díjat, tavaly ősszel ugyanis a Vodafone Digitális Díj egyik fődíját vihették haza az ötletgazdák.

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

A hatodik egymást követő évben is a mateking.hu nyerte az Év Honlapja kitüntetést. A bejelentés kapcsán kihirdették: a leggyorsabban jelentkező 5 iskolának ingyenes hozzáférést biztosítanak. Magyarország legnépszerűbb egyetemi e-learning oldalának célja, hogy élménnyé változtassa a matektanulást, hatékonyságát pedig az adja, hogy a tananyagok sok-sok apró lépésből, picike morzsákból épülnek fel. A honlapon ráadásul folyamatosak a fejlesztések is: 2020-ban a mateking epizódok új, sokkal intenzívebb dizájnt kapott, a letisztult és elegáns külső pedig egy felhasználóbarát felületet eredményezett.

2021. január 7. 09:55
online sportfogadás