fenyegetettség kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: fenyegetettség

Kaspersky Lab bemutatja az Európában jelen lévő fő csapdákat a kiberbűnözésben

A Kaspersky Lab, a nemzetközi kiberbiztonsági cég éves európai kiberbiztonsági konferenciáját Máltán tartotta október 20. és 23. között. 

2016. október 25. 15:22

A check point második alkalommal is „ajánlott” minősítést kapott

A Check Point Software Technologies Ltd. SandBlast következő generációs fenyegetések elleni védelmi megoldása „ajánlott” („recommended”) minősítést kapott az NSS Labs legutóbbi Breach Detection Systems (BDS) tesztjén; a legmagasabb pontszámot kapó megoldások között végzett a biztonsági hatékonyság és érték tekintetében. Ez a Check Point második „ajánlott” minősítése a Breach Detection Systems (BDS) teszten, míg összességében a vállalat tizenkettedik alkalommal kapott „ajánlott” minősítést az NSS-től.

2016. augusztus 27. 11:18

Nőtt a mobil fenyegetések, az online bankszámlákról megkísérelt lopások száma

A Kaspersky Lab közzétette 2015 harmadik negyedévére vonatkozó IT Threat Evolution nevű jelentését, amely az elmúlt negyedévben történt legfontosabb biztonsági incidenseket részletezi. A Kaspersky Security Network (KSN) statisztikáithasználó jelentés rávilágít arra, hogy nőtt a mobil fenyegetések, az online bankszámlákról megkísérelt lopások és a célzott kibertámadások száma. 

2015. november 11. 11:22

Vírusok és veszélyek a nyári szezonban

A fiatalok és családok számára is elkezdődött a nyári szezon. Akár fesztiválozni indulnak a fiatalok, akár nyaralni a családok az okostelefonok, táblagépek és laptopok nélkül már egyre nehezebben tudják elképzelni a pihenést.  Az ESET szakértői most néhány tippet és tanácsot adnak, az online eszközeink biztonságos és körültekintő használatához, ami a gondtalan nyaralásunk alapja lehet. 

2015. július 7. 16:54

Meghekkelték a LastPassot

Feltörték a népszerű biztonsági eszközt, a LastPassot. A megoldást a magánszemélyek mellett cégek is használták adataik védelmére.

2015. június 16. 14:55

2015 első negyedévében a korábbinál több országot érintettek a botnet támadások

A Kaspersky Lab legfrissebb statisztikái szerit a kiberbűnözők 2015 első negyedévében több mint 23 000, botneten keresztül megvalósított DDoS támadást intéztek 76 országban lévő webes erőforrás ellen.

2015. június 10. 08:13

A Kaspersky Lab azonosította a “Grabit” kémprogramot

A Kaspersky Lab nemrégiben azonosította a “Grabit” nevű, vállalatokra fókuszáló kémprogramot. Fő célpontot képeztek a vegyipari, nanotechnológiai, oktatási, mezőgazdasági, média és építőipari cégek.

2015. június 1. 15:31

Az első negyedév kiberfenyegetései számokban

A Kaspersky Lab közzétette első negyedéves eredményeit számokkal illusztrálva. Az adatokból egyebek mellett az is kiderül, hogy a Kaspersky termékei 2,2 milliárd rosszindulatú támadást hárítottak el számítógépeken és mobileszközökön ez idő alatt, amely az előző év ugyanezen időszakában mért adat duplája.

2015. május 11. 17:19

A Kaspersky Lab felfedezte a hírhedt Miniduke-kal rokonságban álló „CozyDuke" fenyegetést

A Kaspersky Lab globális kutató és elemző csapata által közzétett jelentés egy új, fejlett kiberkémkedési kampányt ír le, amely híres intézményeket támad. Az Egyesült Államokban lévő célpontok között a feltételezések szerint megtalálható a Fehér Ház és a Külügyminisztérium, de a támadási lista németországi, dél-koreai és üzbegisztáni kormányzati és kereskedelmi szervezeteket is tartalmaz.

2015. április 24. 16:12

A felhasználók negyede nincs tisztában a mobilos fenyegetések súlyával

A mobilhasználók alábecsülik készülékükben rejlő veszélyek nagyságát. Még mindig keveset tudnak a rosszindulatú mobilos programokról és az okozott károkról. Ez a fajta hiányosság pedig könnyedén a kiberbűnözök malmára hajthatja a vizet.

2015. március 26. 10:21

A hamis banki értesítések vezetnek a rosszindulatú spam támadások között

A Kaspersky Lab adatai alapján már négy éve azok a leginkább széles körben elterjedt, e-mailben továbbított kéretlen programok, amelyek a felhasználók belépési információinak, jelszavainak, és más fontos adatainak megszerzésére irányulnak.

2015. március 19. 09:19

A Kaspersky Lab megtalálta a Stuxnet és a Flame elődjét

A Kaspersky Lab szakértői megerősítették, hogy sikerült megtalálniuk azt a fenyegetést, amely összetettebb és kifinomultabb minden eddig ismertnél, és amely közel két évtizedig működött – ez pedig nem más, mint az Equation csoport.

2015. február 19. 13:28

A Mac és a PC felhasználókat egyformán érintik a kiberfenyegetések

A Kaspersky Lab és a B2B International közös kutatása alapján az Apple gépek felhasználói mára szinte ugyanolyan gyakorisággal találkoznak kiberfenyegetésekkel, mint a más platformokat használók. Sőt, bizonyos típusú veszélyekkel akár többször is szembesülnek. Igaz, hogy a biztonsági szakértők mindezidáig nem találtak annyi káros szoftvert OS X rendszerre, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének kockázatnak kitéve.

2015. február 14. 12:43

Milyen kártevők várnak ránk idén?

Az asztali számítógépeket és az okostelefonokat egyaránt megfertőző kártevők rohama jöhet ebben az évben, de a bűnözők ellopnák a pulzusmérő órák adatait és a fogyókúrás naplókat is.

2015. január 12. 10:32

Egy orosz malware a WordPress felhasználókat vette célba

Közel 100 ezer weboldalt támadott meg a SoakSoak névre hallgató orosz malware. A rosszindulatú program a WordPress oldalakat vette célba.

2014. december 17. 16:22

A Kaspersky szerint 8-ból 1 felhasználó nem hisz a kiberfenyegetésekben

Az internethasználók 12 százaléka nem tekinti valóságosnak a kibertámadásokat. Úgy gondolják, hogy a fenyegetés mértékét csupán az intenetetes biztonsági cégek nagyítják fel. Azonban e tévedésük miatt nap mint nap védelem nélkül maradnak, és kockára teszik az adataikat, valamint virtuális életüket. 

2014. november 6. 11:31

Hatszorosára nőtt az Androidot célzó pénzügyi támadások száma

A Kaspersky Lab és az INTERPOL közös "Mobil kiberfenyegetések" című felmérése – amelyet 2013 augusztusa és 2014 júliusa között végeztek – szerint a Kaspersky Lab biztonsági szoftverei azt észlelték, hogy az Androidot célzó rosszindulatú programok 60 százaléka próbált a felhasználók pénzéhez jutni.

2014. október 31. 09:23

Minden ötödik Android felhasználó szembesül kibertámadással

Minden ötödik androidos eszköz, amelyet a Kaspersky Lab biztonsági megoldásaival védenek, észlelt malware támadást legalább egyszer. Ez derült ki a Kaspersky Lab és az INTERPOL közös felméréséből – amelyet  2013 augusztusa és 2014 júliusa között végeztek “Mobil kiberfenyegetések” témakörben. A leggyakoribb rosszindulatú programok az SMS trójaiak.

2014. október 7. 11:18

A virtuális környezeteket érintő fenyegetések

vállalati virtualizáció évek óta növekvő trend, amely vonzó lehetőségeket kínál a skálázhatóság, a hatékonyság és a rugalmasság területén. A Forrester Research kutatása szerint 2015 végéig a vállalatok több mint 70 százaléka tervezi virtualizált szervermegoldások használatát.

2014. szeptember 27. 11:50

Fény derült egy pénzügyi kibertámadás titkaira

Egy orosz vállalat megkérte a Kaspersky Labet egy incidens kivizsgálására, melynek során több mint 130,000 dollárt kíséreltek meg ellopni a cég bankszámlájáról. A vezetők rosszindulatú programot sejtettek a történtek hátterében, és gyanújuk már a vizsgálat első napjaiban beigazolódott.

2014. szeptember 11. 12:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

A Magyar Marketing Szövetség 2020-ban is kihirdette az Év Applikációja díjat, melyet a DokiApp vihetett haza. A telemedicina alkalmazás segítségével a nap bármely időszakában, mindössze pár perc várakozás után konzultálhatunk egy orvossal vagy pszichológussal. Az online orvoslás Uber-e nem először kap rangos díjat, tavaly ősszel ugyanis a Vodafone Digitális Díj egyik fődíját vihették haza az ötletgazdák.

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

A hatodik egymást követő évben is a mateking.hu nyerte az Év Honlapja kitüntetést. A bejelentés kapcsán kihirdették: a leggyorsabban jelentkező 5 iskolának ingyenes hozzáférést biztosítanak. Magyarország legnépszerűbb egyetemi e-learning oldalának célja, hogy élménnyé változtassa a matektanulást, hatékonyságát pedig az adja, hogy a tananyagok sok-sok apró lépésből, picike morzsákból épülnek fel. A honlapon ráadásul folyamatosak a fejlesztések is: 2020-ban a mateking epizódok új, sokkal intenzívebb dizájnt kapott, a letisztult és elegáns külső pedig egy felhasználóbarát felületet eredményezett.

2021. január 7. 09:55
online sportfogadás