gyermekvédelem kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: gyermekvédelem

Magyar piacon a gyermekeknek fejlesztett KidFit okosóra

A magyar piacon is bemutatkozott az az okosóra, melyet kifejezetten fejlesztettek ki annak érdekében, hogy a szülők mindig kapcsolatban maradhassanak csemetéikkel. A KidFit célja, hogy a mobiltelefon funkcióját töltse be azok számára, akiknek a mobiltelefon túl korai.

2015. november 28. 10:31

Az online zaklatás és a tehetetlen(?!) szülők

A szülők 20%-a érzi azt, nincs ráhatása gyermeke online tevékenységére, és 38%-uk aggódik, hogy csemetéje internetrajongása függőséghez vezet. Sok felnőtt érzi úgy, hogy saját, digitálisan aktív szülei és nagyszülei is veszélyeztetettek. 

2015. november 7. 14:08

Az Epson nyomtatási szakértelmével igyekszik segíteni a gyermekbalesetek megelőzésében

A Poszeidón Speciális Mentőszolgálat az Epsonnal együttműködve a gyermekbalesetek megelőzésére szeretné felhívni a figyelmet. A vállalat egy kiadást készített legújabb külső tintatartályos nyomtatóival, mely a Pest megyei háziorvosi rendelőkben, gyermekkórházakban és védőnői szolgálatoknál lesz elérhető.

2015. október 23. 09:18

A gyermekeket is meg lehet védeni a neten leselkedő veszélyektől

Az online lopás és zaklatás talán korunk egyik legaktuálisabb jelensége és problémája. A Kaspersky Lab kutatójának, Kate Kochetkova biztonsági tippjei következnek, amelyekkel kivédheti, hogy ön vagy gyermeke az online támadások áldozatává váljon.

2015. október 21. 13:19

A gyerekmunka ellen is küzd az üzleti élet facebookja

Már hazai cégek is tesztelhetik azt a megoldást, amely figyelmeztet, ha a kizsákmányolás, gyerekmunka lehetősége felmerül a nemzetközi ellátási láncukban. Világszerte ugyanis 20-30 millió ember dolgozik rabszolgaként.

2015. július 8. 10:34

Letölthető a gyermekvédő szűrőszoftver

A médiahatóság közleménye szerint a négymillió magyar háztartás egynegyedét, egymillió háztartást érint a gyermekek biztonságos internetezése.

2015. július 8. 09:12

Kevés honlap használ figyelemfelhívást a kiskorúakra káros tartalmaknál

Az NMHH tanácsadó testülete, a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal által vizsgált honlapok közel harmada nem használ semmilyen figyelemfelhívást a káros internetes tartalmak megjelenítése előtt, és a figyelemfelhívó szövegek között szinte nincs két egyforma. A testület a napokban 120 honlap tartalomszolgáltatóját levélben hívta fel a vonatkozó törvényi előírások és a kerekasztal szűrőszoftver-ajánlásának betartására.

2015. június 28. 12:36

Megfélemlítés az iskolaudvartól a közösségi oldalakig

A megfélemlítés és zaklatás jelensége nem új keletű, sok felnőtt még most is fel tudja idézni, hogyan piszkálták osztálytársai. Míg a „hagyományos” megfélemlítés, piszkálás alatt a játszótéren és az iskolában elszenvedett szóbeli és fizikai bántalmazást értjük, a zaklatás nem áll meg az iskolaudvarban, hiszen mára mindez tovább folytatódik az online felületeken is. 

2015. május 30. 10:18

A szülők többsége nem ismeri az online zaklatás fogalmát

Az ESET kutatásából kiderül, hogy a brit szülők 54 százalékának fogalma sincs róla, ha a gyerekét az interneten keresztül zaklatták. Ez azt is jelenti, hogy a legtöbb szülőnek nincsenek a kezében a megfelelő eszközök, hogy felismerje és kezelje ezt, a gyerekekre egyre gyakrabban leselkedő problémát. A hazai helyzet hasonló, az ismeretek hiánya a szülők és a gyerekek részéről is komoly problémákat okoz.

2015. április 20. 19:04

Korhatárjelzést kapnak a YouTube és a Vevo videoklipjei Nagy-Britanniában

A mozifilmekhez hasonlóan korhatárjelzéssel látják el csütörtöktől Nagy-Britanniában a YouTube és a Vevo közösségi videomegosztókra feltöltött zenés klipeket - jelentette a BBC News.

2015. március 26. 16:38

Veszélyekre is figyelmeztettek az Internetfiestán

A gyerekek egyáltalán nem tudatosak, szinte gondolkodás nélkül tesznek fel mindenféle adatot, fotót a Facebookra. A rendezvényen arra hívták fel a figyelmüket, hogy ezek a képek, adatok később is bárkinek hozzáférhetők, és visszaélhetnek velük.

2015. március 24. 09:34

Az EP határozottabb fellépést sürget az internetes gyermekpornográfia ellen

Az interneten terjedő pedofil tartalmak alaposabb kivizsgálását, az elkövetők bíróság elé állítását, az áldozatok védelmét és az illegális tartalmak eltávolítását szorgalmazta szerdán Strasbourgban elsöprő többséggel megszavazott állásfoglalásában az Európai Parlament (EP).

2015. március 13. 09:10

A Kaspersky Lab az internetes zaklatásra hívta fel a figyelmet az MWC-n

A Kaspersky Lab és a B2B International közös felmérése felfedte, a szülők közel negyede érzi úgy, hogy nem tudja felügyelni gyermeke online tevékenységét, noha a megkérdezettek közel fele aggódik, hogy gyermeke internetes zaklatással találkozhat. A Kaspersky egy bizottságot állított fel, hogy a 2015-ös Mobile World Congressen, nyilvános panelbeszélgetés keretében beszéljenek a kérdésről. 

2015. március 4. 12:32

Internetbiztonsági kisfilmek a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat honlapján

Az internetben rejlő lehetőségeket és veszélyeket bemutató, figyelemfelkeltő céllal is használható kisfilmeket tett hozzáférhetővé honlapján a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. A hat film az idei első pályázat nyerteseinek videói.

2015. február 19. 14:37

NMHH: biztonságosabbá tehető a gyermekek internetezése

Biztonságosabbá tehető a gyermekek otthoni internetezése ingyenesen letölthető szűrőszoftverrel és védőintézkedést is lehet kérni a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Internet hotline szolgáltatásán keresztül.

2015. február 12. 10:43

Gyermekek az interneten: tiltás vagy megértés?

„Az internet hatása a gyermekekre és a fiatalokra” konferencián idén 22 előadáson keresztül fejtegették a gyermekek és fiatalok online biztonságával kapcsolatos kérdéseket, a szülők felelősségét, az új online trendeket és a tudatos médiahasználatra nevelést. Tökéletes megoldás azonban nem létezik, a legfontosabb, hogy a szülő maga is megérte, mi történik valójában gyermekével a világhálón.

2014. október 6. 20:09

Gyermekvédelem: Erotika nélkül kezdődik a tanév

A mai naptól az összes magyarországi köznevelési intézményben és nyilvános könyvtárban szűrőprogramokkal kell biztosítani, hogy a kiskorú internethasználók ne találkozzanak olyan internetes tartalommal, mely káros lehet lelki és értelmi fejlődésükre nézve. A rendelkezés összesen több mint hatezer intézményt érint.

2014. szeptember 1. 15:22

Ismét gyerekmunka alkalmazásával vádolják a Samsungot és a Lenovo dél-kínai beszállítóját

Gyerekeket alkalmazott, diákokat pedig "kizsákmányoló" körülmények közt dolgoztatott a Samsungnak és Lenovónak is beszállító HEG gyár Kínában - állítja a China Labor Watch (CLW) munkajogi szervezet, az érintett vállalat cáfolja a vádakat.

2014. augusztus 28. 16:38

Weboldal a gyermekek biztonságos internethasználatáért

Számos törekvés, próbálkozás van annak érdekében, hogy a gyermekek minél biztonságosabban használhassák az internetet, a szülők megóvhassák őket a leselkedő veszélyektől. Immáron egy weboldal is segít abban, hogy a felnövekvő generációk is elsajátítsák a biztonságos és egyben tudatos netezés élményét.

2014. július 2. 15:32

Milyen veszélyes tartalmakkal találkoznak gyermekeink a neten?

Mindenki tisztában van azzal, hogy az interneten a fiatalok nem csak rajzfilmekkel és vicces oldalakkal találkoznak, de azt azért nem sejtenénk, hogy pontosan milyen tartalmakra is keresnek rá a telefonjukat bújva.

2014. június 2. 13:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

A Neumann Társaság által vezetett Informatikai Múzeum újra várja látogatóit a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában új kamarakiállítással, még sosem látott műtárgyakkal, nyári táborokkal és tematikus szombati programokkal.

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

Hiánypótló funkcióval bővült a WIWE mobil EKG, mostantól szívritmus-variablilitás (HRV) mérés készítésére is alkalmas az eszköz. Az új funkciót biztosító frissítés a napokban vált elérhetővé a különféle applikációs webáruházakban, ráadás meglepetésként június 17-től egy hónapon keresztül a WIWE kedvezményes áron lesz megvásárolható. 

2020. június 15. 16:23
online sportfogadás