hangfelismerés kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: hangfelismerés

Hogyan változtatják meg életünket a hangfelismerő technológiák?

Napjainkban egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely hangvezérléssel működik, és hamarosan eljön az idő, amikor már szinte mindegyikük hallgatni fog ránk. Ezáltal nem csak a kezünk szabadul fel, de a fejlődés azt is lehetővé teszi, hogy az egyes készülékek – és a mögöttük álló szolgáltatók – minden eddiginél mélyebben megismerhetnek minket. Veszélyes lehet ez?

2015. október 17. 13:54

Hamarosan valós időben fordíthat a Google Fordító

A Google tervei szerint hamarosan megújul fordítóalkalmazásuk, a Translate. Az app révén lehetővé válik az automatikus, valós idejű fordítás néhány nyelven.

2015. január 13. 15:31

Új funkciók Androidon a Google kereső „OK Google” hangutasításában

Megújult a Google kereső Android változata. Az „OK Google” hangalapú keresés két új funkcióval bővült: képeket illetve videókat készíthetnek a felhasználók hangparancs segítségével.

2014. március 20. 16:50

A hangazonosítás növeli az ügyfélelégedettséget

A Magyar Telekomnál lényegesen magasabb lett azon ügyfelek elégedettsége, akik a telefonos ügyintézés során sikeresen azonosították magukat a hangjukkal. A legutóbbi ügyfélelégedettségi felmérések eredményei 20 százalékponttal magasabb elégedettséget mutattak ki a hangazonosítást használó ügyfeleknél az ügyfelek átlagához képest. A hangazonosítást egy évvel ezelőtt, 2012 júliusában vezette be a Magyar Telekom, a hazai piacon elsőként.

2013. július 29. 14:34

Eljött a hanglenyomat alapján történő azonosítás ideje

Már magyar nyelven is elérhető a call centerekben alkalmazott Nuance Vocalizer felolvasó szoftver, amely képes szövegalapú dokumentumok emberi beszéddé alakítására. Új lehetőség a beszéd- és hangalapú technológiák között a Recognizer, azaz beszédfelismerő megoldás, mellyel könnyen alakíthatunk át hangot szöveggé. A harmadik és egyben a leginnovatívabb szolgáltatás a hangalapú biometrikus azonosítást megvalósító megoldás, melyet a Magyar Telekom ügyfelei használhatnak először hazánkban.

2013. március 25. 15:12

A Google megtanult magyarul: az androidos okostelefonok már magyarul is értenek

A Google hangalapú keresés mostantól újabb 13 nyelven – köztük magyarul is – elérhető. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy újabb 100 millió ember használhatja anyanyelvén a Google hangalapú keresést Android rendszerű mobiltelefonon.

2012. augusztus 18. 14:17

Már több mint 10000 Telekom ügyfél azonosítja magát hangjával

A Magyar Telekom alig egy hónapja bevezetett, új hangazonosítás szolgáltatására máris több mint 10 ezer ügyfél regisztrálta hangját.

2012. augusztus 1. 09:14

Hangalapú üzleti előrejelző szoftverrel lép világpiacra a Nextent

A Rank Miner nevű szoftver az emberi hang elemzésével képes megállapítani bizonyos üzleti események valószínűségét, majd ebből rangsort felállítani. A rendszer segítségével többek között előre jelezhető a szerződésbontási szándék, felismerhetőek az értékesítési lehetőségek, megállapítható a fizetési szándék, vagy éppen kiszűrhetők a biztosítási csalók.

2012. július 5. 12:14

Hang alapú ügyfélazonosítás elsőként a Magyar Telekomnál

Magyarországon elsőként a Magyar Telekom vezeti be a hangazonosítást, mely nemcsak kényelmes, de minden eddigi megoldásnál biztonságosabb ügyfélazonosítást tesz lehetővé.

2012. július 4. 12:52

Minden Android 4.0 ICS alapú telefonra elérhető a Samsung S Voice? [Videó]

Úgy néz ki, hogy igen, a Samsung Siri klónját már telepíteted is, ha Ice Cream Sandwich fut a kütyüdön. Rögtön felmerül a kérdés, hogy miképpen lehetséges ez, hiszen egy, hivatalosan csak a Galaxy S III-mal egyidőben érkező alkalmazásról van szó.

2012. május 21. 13:13

Szóból ért nemcsak az ember, már a gép is (2. rész)

A hangfelismerő szoftver úgy működik, hogy a beszédet olyan processzorokhoz továbbítja, amelyek a kimondott szavakat hanghullámokra bontják le, és speciális algoritmusokkal azonosítják a hangokból összeállítható legvalószínűbb szót. A rendszer rögzíti és tárolja a beszédet, úgyhogy képes tanítani magát, hogy az idő múlásával egyre pontosabbá váljon.

Kulcsszavak: tudomány hangfelismerés
2012. május 6. 08:42

Szóból ért nemcsak az ember, már a gép is (1. rész)

Vlad Sejnoha beszél a televíziójához. Lehet, hogy ezt más is megteszi, csak éppen az övé hallgat is arra, amit mond. "Dragon (Sárkány) TV! - mondja a képernyőnek Sejnoha. "Keress Meryl Streep-filmeket!" Egy-két másodperc, és legördül egy lista, amelyen az Első szerelemtől az Egyszerűen bonyolultig számos filmcím szerepel. "Dragon TV! Kapcsolj a CNN-re!" - hangzik a következő utasítás, és megjelenik a hírcsatorna.

Kulcsszavak: tudomány hangfelismerés
2012. május 6. 08:37

Magyarul is elérhető az internetes hangfelismerő

Magyarországon is le lehet tölteni a Nuance Dragon Dictation és a Dragon Search, magánembereknek ingyenes hangfelismerő szolgáltatásokat csütörtöktől. Így a magyar nyelvű felhasználók is diktálhatnak mostantól emaileket, szöveges üzeneteket, akár ötször gyorsabban, mintha gépelve vinnék azt be telefonjukba vagy táblagépükbe.

Kulcsszavak: hangfelismerés
2011. november 16. 08:47

Hangfelismerő rendszer az iOS új verziójában

Az Apple hangfelismerő technológiát is használ a következő iOS verzió fejlesztéséhez, melynek bemutatása a júniusi Apple Worldwide Developers konferencián várható.

Kulcsszavak: hangfelismerés Apple
2011. március 29. 21:55

Hangbányászat a tudásmenedzsment eszközeivel

218 millió forintból készül az új magyar nyelvű elektronikus beszédfelismerő szoftver. A Montana Tudásmenedzsment Kft. legújabb fejlesztésében egy olyan egyedülálló megoldás kiépítésén dolgozik, amely alkalmas automatikus beszédfelismerésre és szövegbányászatra. Az új szoftvernek köszönhetően a jelenleg működő call centerek hatékonysága korábban sosem látott mértékben lesz növelhető.

2010. július 20. 16:26

Letöltésajánló: hangfelvevő program

Ingyenesen kipróbálható a FoxRecorder hangfelvevő program, képes hangot rögzíteni CD-ről, DVD-ről, kazettáról, TV-ből, internetes rádióból, és rengeteg hangformátumot támogat úgymint MP3, WMA, OGG, VOX, AU, AIFF, stb.

2009. augusztus 27. 14:22

A hírműsorok anyagaiban is keresgélhetünk az elhangzott szavak alapján

A program beszédfelismerője a hangfájlokból szöveges fájlt készít, így a látogatók ugyanúgy tudnak keresni a video- és hanganyagokban, mint egy cikk szövegében.

2009. július 21. 10:05

Érzelem- és beszédfelismerés integrációja hangrögzítéssel

A CRM rendszerek hatékonyságának növelésére kifejlesztett VoiceMiner érzelem- és beszédfelismerő technológia és a SoliDLog hangrögzítő rendszer integrációjának célja ideális minőségű és formátumú hanganyagforrás biztosítása a hangbányászati szoftver számára.

2009. február 16. 10:01

Telefonos hangfelismerés

A Microsoft az Egyesült Államokban egy olyan technológia levédésére nyújtotta be a kérelmét az illetékes szabadalmi hivatalnál, amely lehetővé teszi a hívó fél hang alapján való felismerését.

2007. június 14. 20:33

Samsung Bluetooth mobiltelefon hangfelismerő szoftverrel

A Samsung Európában piacra dobta Bluetooth-eszköz segítségével hangvezérelt mobiltelefonját, az SGH-E620-ast.

2005. június 17. 11:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

Az e-aláírás-specialista NETLOCK szerint hamarosan leválthatják az okostelefonokba zárt digitális tárcák a fizikailag létező okmányokat, bőrtárcákat: 2020-ra áttörést jósolnak a digitalizáció terén.

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

A tavaly 1500 döntéshozóval megrendezett, teltházas Magyar Marketing Fesztivál – a szervezők közleménye szerint – minden eddiginél erősebb szakmai programmal és „show”-val érkezik immár 7. alkalommal 2020. január 23-án. Az esemény célja – a hagyományokhoz híven – a 2020-as év várható üzleti és marketingtrendjeinek bemutatása, a vállalkozások, cégvezetők és döntéshozók felkészítése az idei év kihívásaira.

2020. január 9. 08:01
online sportfogadás