információ biztonság kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: információ biztonság

A vállalatok háromnegyedét érte már belső információbiztonsági incidens

A Kaspersky és a B2B közös tanulmánya rávilágított arra, hogy a vállalatok 73%-át sújtotta valamilyen belső információbiztonsági incidens az elmúlt egy év során, amelynek egyik legfőbb oka a munkavállalók óvatlansága volt.

2015. december 4. 14:29

Néhány nap és Hacktivity

Már csak néhány nap, és kezdetét veszi Közép-Kelet Európa Független IT Biztonsági Fesztiválja. Az előadások, workshopok mellett kötetlen programok, több játék, valamint egy új szekció is vár titeket idén.

2015. október 5. 11:08

Kihirdették az Év információbiztonsági szakdolgozata címet

2015-ben Szegedi Péter – a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója – szakdolgozat (BSc) kategóriában, míg Simon Benedek – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója – diplomadolgozat (MSc) kategóriában nyerte el a megtisztelő címet.

2015. szeptember 18. 12:38

Munkavállalók és az IT biztonság: tudatos, jó szándékú, felelőtlen, cinikus

A munkavállalók többsége nem érzi saját felelősségének a vállalati IT biztonság kérdését, a nagyvállalatok negyedénél pedig nincs biztonsági szabályzat. Többek között erre derült fény a Cisco 13 országban, több mint 12 ezer alkalmazott megkérdezésével végzett kutatásából.

2014. november 5. 12:33

BID díjat kapott a Noreg Párizsban

A Noreg az idei International World Quality Commitment Award nyertese. A díjat Vadász Pál, a cég tulajdonosa vette át október 25-én, Párizsban, a Hyatt Regency Paris Etoile-ban.  Az elismerést minden évben a résztvevő 74 ország egy minőségben kiemelkedő, valamint innovációban is magas színvonalat képviselő vállalata kapja.

2014. október 28. 09:41

Biztonsági rések: nélkülözhetetlenné vált a sérülékenységi vizsgálat

A modern IT-biztonság már jóval többet követel egy egyszerű tűzfalnál és antivírus telepítésénél, üzemeltetésénél. A magasabb szintű védelem elengedhetetlenné vált. A vállalatok és cégek többségének fogalma sincs arról, hogy milyen sérülékenyek a rendszereik. A habozásnak azonban súlyos következményei lehetnek, tehát érdemes időben gondoskodni a megfelelő védelemről.

2014. október 27. 13:04

ITBN: a hazai rendszerek védettségi szintje rendkívül alacsony

A tízedik alkalommal megrendezett konferencia fő témája a magánszféra védelme és a minél magasabb szintű információbiztonság ellentmondásos kapcsolata volt. Az ütköző érdekek hátteréről, viszonyáról, és a dilemmák lehetséges feloldásáról beszélt több mint 100 vezető fejlesztő és döntéshozó 80 előadás és demó formájában két napon át.

2014. október 24. 17:32

Segítség az állami intézményeknek a kiberháborúban

Új eszköz könnyítheti meg az Információbiztonsági törvényben előírt rendelkezések végrehajtását. A KÜRT egy modult készített kockázatmenedzsment szoftveréhez, amellyel egyszerűbben és rövidebb idő alatt végezhetők el a munkafolyamatok.

 

2014. május 21. 12:30

Milliárd feletti árbevételt és bővülő hazai információbiztonsági piacot prognosztizál a CDSYS

A Compliance Data Systems Kft. a tavalyi 655 millió forintos árbevétel után, ami az előző évhez képest 50%-os növekedést jelentett, idén már 1 milliárd forintot meghaladó forgalommal számol. A hazai adatszivárgás elleni védelem szakértője az alakulása óta eltelt hat évben a legnagyobb, magyar tulajdonú IT biztonságra fókuszáló vállalkozássá növekedett, és a legnagyobb globális szállítók megoldásait forgalmazva jelentősen bővítette ügyfélkörét.

2014. május 19. 11:19

Kaspersky Lab: a TOR-hálózat valóban biztonságos és nem feltétlenül rossz

A szupertitkosnak kikiáltott kibertér, a TOR-hálózat valóban védelmet nyújt a fürkésző szemek ellen és egyaránt fellelhető benne "a jó, a rossz és a csúf" is - állapította meg a Kaspersky Lab Darknet - Hidden Spots of the Internet elemzése.

2014. március 21. 13:13

Csizmazia-Darab István az „Év információbiztonsági újságírója”

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az „Év információbiztonsági újságírója” címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg. Az idei évben is több pályázat érkezett, és az értékelés után Csizmazia-Darab István, a Sicontact Kft. IT biztonsági szakértője, újságírója vette át az erkölcsi elismeréssel járó díjat az Egyesület március 19-i „Információvédelem menedzselése” LX. szakmai fórumán.

2014. március 19. 15:49

Több ezer önkormányzat és államigazgatási szervezet kockáztat információ-biztonsági bírságot

Több mint háromezer önkormányzatnak és több ezer központi államigazgatási szervezetnek kevesebb mint fél éve maradt arra, hogy végrehajtsa az információbiztonságról szóló, tavaly hozott törvényt. A július elsejei végső határidő be nem tartásával az intézmények 50 ezertől 5 millió forintig terjedő bírságot kockáztatnak - hívta fel a figyelmet a MultiContact Consulting Kft. közleményében.

2014. február 11. 08:20

Hasznos biztonsági tanácsok a Biztonságosabb Internet Napja apropóján

A világon már minden harmadik ember internethasználó, sokan közülük azonban nincsenek tisztában a világháló rejtette veszélyekkel. A Biztonságosabb Internet Napjának célja, hogy felhívja a figyelmet az internetezéshez kapcsolódó kockázatokra, és segítséget nyújtson ezek elkerülésében.

2014. február 10. 11:16

A 10 legfontosabb IT-biztonsági trend 2014-ben

Tavaly is számos biztonsági kihívásról hallottunk: komoly cégek rendszereit törték fel, óriási mennyiségű érzékeny adatot loptak el, és ott voltak az NSA-lehallgatásokkal kapcsolatban feltárt információk. A legtöbb szervezet életében komoly kihívássá váltak nemrég megjelent trendek, így például a felhőalapú technológia, a Big Data, illetve a mobileszközök és a közösségi oldalak vállalati használata. Ezek természetesen 2014-ben is fontosak lesznek, de vajon hogyan fejlődnek tovább? 

2014. január 14. 14:21

Kürt: Információbiztonsági Törvény – mit is jelent ez a gyakorlatban?

A Nemzeti Kiberbiztonsági Stratégiához kapcsolódó 2013. évi L. törvény közel 5 ezer közigazgatási intézményt kötelez információbiztonsági helyzetének felülvizsgálatára, mindezt határidőkhöz kötötten. A témával több informatikai rendezvényen is foglalkoztak már, azonban a gyakorlati megoldások mindeddig háttérbe szorultak.

2013. december 2. 09:04

Milyen legyen egy könnyen megjegyezhető, de (szinte) feltörhetetlen jelszó?

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület átadta az „Év információbiztonsági diplomadolgozata” kategória díjat Dinya Péternek, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatójának. Szeptemberben „Év információbiztonsági szakdolgozata” (BSc) kategória nyerteseként.

2013. november 21. 11:11

Kristóf Csaba másodszor az „Év információbiztonsági újságírója”

 A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az „Év információbiztonsági újságírója” címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg. Az idei évben is több pályázat érkezett, és az értékelés után - ahogy 2006-ban is – Kristóf Csaba, a Biztonságportál főszerkesztő-újságírója vette át az erkölcsi elismeréssel járó díjat az Egyesület május 15-i „Információvédelem menedzselése” LVI. szakmai fórumán.

2013. május 16. 09:24

Pályázati felhívás az „Év információbiztonsági újságírója” címért

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület céljai között szerepel az információvédelem kultúrájának és ismereteinek magyarországi terjesztése. Ezen céljával összhangban 2006-ban megalapította az „Év információbiztonsági újságírója” címet, amit 2013-ban nyolcadik alkalommal hirdet meg.

2013. február 4. 17:27

Budapest az ötödik legfertőzöttebb város

A Symantec Internetbiztonsági tanulmánya szerint Budapest az ötödik helyen végzett a világ legfertőzöttebb bothálózataival rendelkező városai közöt.

2012. május 16. 14:48

A mobiltelefonok biztonságáért: barcelonai ESET-premier

Barcelonában, a ma megnyílt Mobilworld Congress 2012 rendezvényen az ESET saját standján mutatta be a mobilkészülékek védelmére kifejlesztett termékeik zászlóshajóját, az ESET Mobile Security for Android-ot. A premier jelentőségét kiemeli, hogy egyre több hír olvasható a mobil készülékekben lévő adatok veszélyeztetettségéről, a statisztikák szerint a vírusok egyre nagyobb számban költöznek a mobilokra.

2012. február 27. 20:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás