információ biztonság kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: információ biztonság

A vállalatok háromnegyedét érte már belső információbiztonsági incidens

A Kaspersky és a B2B közös tanulmánya rávilágított arra, hogy a vállalatok 73%-át sújtotta valamilyen belső információbiztonsági incidens az elmúlt egy év során, amelynek egyik legfőbb oka a munkavállalók óvatlansága volt.

2015. december 4. 14:29

Néhány nap és Hacktivity

Már csak néhány nap, és kezdetét veszi Közép-Kelet Európa Független IT Biztonsági Fesztiválja. Az előadások, workshopok mellett kötetlen programok, több játék, valamint egy új szekció is vár titeket idén.

2015. október 5. 11:08

Kihirdették az Év információbiztonsági szakdolgozata címet

2015-ben Szegedi Péter – a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója – szakdolgozat (BSc) kategóriában, míg Simon Benedek – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója – diplomadolgozat (MSc) kategóriában nyerte el a megtisztelő címet.

2015. szeptember 18. 12:38

Munkavállalók és az IT biztonság: tudatos, jó szándékú, felelőtlen, cinikus

A munkavállalók többsége nem érzi saját felelősségének a vállalati IT biztonság kérdését, a nagyvállalatok negyedénél pedig nincs biztonsági szabályzat. Többek között erre derült fény a Cisco 13 országban, több mint 12 ezer alkalmazott megkérdezésével végzett kutatásából.

2014. november 5. 12:33

BID díjat kapott a Noreg Párizsban

A Noreg az idei International World Quality Commitment Award nyertese. A díjat Vadász Pál, a cég tulajdonosa vette át október 25-én, Párizsban, a Hyatt Regency Paris Etoile-ban.  Az elismerést minden évben a résztvevő 74 ország egy minőségben kiemelkedő, valamint innovációban is magas színvonalat képviselő vállalata kapja.

2014. október 28. 09:41

Biztonsági rések: nélkülözhetetlenné vált a sérülékenységi vizsgálat

A modern IT-biztonság már jóval többet követel egy egyszerű tűzfalnál és antivírus telepítésénél, üzemeltetésénél. A magasabb szintű védelem elengedhetetlenné vált. A vállalatok és cégek többségének fogalma sincs arról, hogy milyen sérülékenyek a rendszereik. A habozásnak azonban súlyos következményei lehetnek, tehát érdemes időben gondoskodni a megfelelő védelemről.

2014. október 27. 13:04

ITBN: a hazai rendszerek védettségi szintje rendkívül alacsony

A tízedik alkalommal megrendezett konferencia fő témája a magánszféra védelme és a minél magasabb szintű információbiztonság ellentmondásos kapcsolata volt. Az ütköző érdekek hátteréről, viszonyáról, és a dilemmák lehetséges feloldásáról beszélt több mint 100 vezető fejlesztő és döntéshozó 80 előadás és demó formájában két napon át.

2014. október 24. 17:32

Segítség az állami intézményeknek a kiberháborúban

Új eszköz könnyítheti meg az Információbiztonsági törvényben előírt rendelkezések végrehajtását. A KÜRT egy modult készített kockázatmenedzsment szoftveréhez, amellyel egyszerűbben és rövidebb idő alatt végezhetők el a munkafolyamatok.

 

2014. május 21. 12:30

Milliárd feletti árbevételt és bővülő hazai információbiztonsági piacot prognosztizál a CDSYS

A Compliance Data Systems Kft. a tavalyi 655 millió forintos árbevétel után, ami az előző évhez képest 50%-os növekedést jelentett, idén már 1 milliárd forintot meghaladó forgalommal számol. A hazai adatszivárgás elleni védelem szakértője az alakulása óta eltelt hat évben a legnagyobb, magyar tulajdonú IT biztonságra fókuszáló vállalkozássá növekedett, és a legnagyobb globális szállítók megoldásait forgalmazva jelentősen bővítette ügyfélkörét.

2014. május 19. 11:19

Kaspersky Lab: a TOR-hálózat valóban biztonságos és nem feltétlenül rossz

A szupertitkosnak kikiáltott kibertér, a TOR-hálózat valóban védelmet nyújt a fürkésző szemek ellen és egyaránt fellelhető benne "a jó, a rossz és a csúf" is - állapította meg a Kaspersky Lab Darknet - Hidden Spots of the Internet elemzése.

2014. március 21. 13:13

Csizmazia-Darab István az „Év információbiztonsági újságírója”

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az „Év információbiztonsági újságírója” címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg. Az idei évben is több pályázat érkezett, és az értékelés után Csizmazia-Darab István, a Sicontact Kft. IT biztonsági szakértője, újságírója vette át az erkölcsi elismeréssel járó díjat az Egyesület március 19-i „Információvédelem menedzselése” LX. szakmai fórumán.

2014. március 19. 15:49

Több ezer önkormányzat és államigazgatási szervezet kockáztat információ-biztonsági bírságot

Több mint háromezer önkormányzatnak és több ezer központi államigazgatási szervezetnek kevesebb mint fél éve maradt arra, hogy végrehajtsa az információbiztonságról szóló, tavaly hozott törvényt. A július elsejei végső határidő be nem tartásával az intézmények 50 ezertől 5 millió forintig terjedő bírságot kockáztatnak - hívta fel a figyelmet a MultiContact Consulting Kft. közleményében.

2014. február 11. 08:20

Hasznos biztonsági tanácsok a Biztonságosabb Internet Napja apropóján

A világon már minden harmadik ember internethasználó, sokan közülük azonban nincsenek tisztában a világháló rejtette veszélyekkel. A Biztonságosabb Internet Napjának célja, hogy felhívja a figyelmet az internetezéshez kapcsolódó kockázatokra, és segítséget nyújtson ezek elkerülésében.

2014. február 10. 11:16

A 10 legfontosabb IT-biztonsági trend 2014-ben

Tavaly is számos biztonsági kihívásról hallottunk: komoly cégek rendszereit törték fel, óriási mennyiségű érzékeny adatot loptak el, és ott voltak az NSA-lehallgatásokkal kapcsolatban feltárt információk. A legtöbb szervezet életében komoly kihívássá váltak nemrég megjelent trendek, így például a felhőalapú technológia, a Big Data, illetve a mobileszközök és a közösségi oldalak vállalati használata. Ezek természetesen 2014-ben is fontosak lesznek, de vajon hogyan fejlődnek tovább? 

2014. január 14. 14:21

Kürt: Információbiztonsági Törvény – mit is jelent ez a gyakorlatban?

A Nemzeti Kiberbiztonsági Stratégiához kapcsolódó 2013. évi L. törvény közel 5 ezer közigazgatási intézményt kötelez információbiztonsági helyzetének felülvizsgálatára, mindezt határidőkhöz kötötten. A témával több informatikai rendezvényen is foglalkoztak már, azonban a gyakorlati megoldások mindeddig háttérbe szorultak.

2013. december 2. 09:04

Milyen legyen egy könnyen megjegyezhető, de (szinte) feltörhetetlen jelszó?

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület átadta az „Év információbiztonsági diplomadolgozata” kategória díjat Dinya Péternek, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatójának. Szeptemberben „Év információbiztonsági szakdolgozata” (BSc) kategória nyerteseként.

2013. november 21. 11:11

Kristóf Csaba másodszor az „Év információbiztonsági újságírója”

 A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az „Év információbiztonsági újságírója” címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg. Az idei évben is több pályázat érkezett, és az értékelés után - ahogy 2006-ban is – Kristóf Csaba, a Biztonságportál főszerkesztő-újságírója vette át az erkölcsi elismeréssel járó díjat az Egyesület május 15-i „Információvédelem menedzselése” LVI. szakmai fórumán.

2013. május 16. 09:24

Pályázati felhívás az „Év információbiztonsági újságírója” címért

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület céljai között szerepel az információvédelem kultúrájának és ismereteinek magyarországi terjesztése. Ezen céljával összhangban 2006-ban megalapította az „Év információbiztonsági újságírója” címet, amit 2013-ban nyolcadik alkalommal hirdet meg.

2013. február 4. 17:27

Budapest az ötödik legfertőzöttebb város

A Symantec Internetbiztonsági tanulmánya szerint Budapest az ötödik helyen végzett a világ legfertőzöttebb bothálózataival rendelkező városai közöt.

2012. május 16. 14:48

A mobiltelefonok biztonságáért: barcelonai ESET-premier

Barcelonában, a ma megnyílt Mobilworld Congress 2012 rendezvényen az ESET saját standján mutatta be a mobilkészülékek védelmére kifejlesztett termékeik zászlóshajóját, az ESET Mobile Security for Android-ot. A premier jelentőségét kiemeli, hogy egyre több hír olvasható a mobil készülékekben lévő adatok veszélyeztetettségéről, a statisztikák szerint a vírusok egyre nagyobb számban költöznek a mobilokra.

2012. február 27. 20:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

18. alkalommal került megrendezésre az online marketingkommunikációs szakma legrangosabb hazai eseménye, Az Év Honlapja pályázat. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyen összesen 183 nevezés érkezett.

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

Minden idők legnagyobb informatikai versenye zajlott a múlt héten Magyarországon: a Neumann Társaság és az ELTE Informatikai Karának szervezésében lezajlott e-Hódon 202 magyarországi iskola 27 702 diákja vett részt. A kezdeményezés célja, hogy felkeltse a diákok érdeklődését az informatika iránt, megmutassa annak sokszínűségét, és eloszlassa az azzal kapcsolatos negatív előítéleteket.

2019. november 26. 11:05
online sportfogadás