információtechnológia kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: információtechnológia

Tovább bővíti portfólióját az amerikai techpiacon a magyar Stylers Group

A dinamikusan fejlődő IT-szektorban is látványos eredményt könyvelhetett el tavaly a vállalati informatikai rendszereket fejlesztő és üzemeltető Stylers Group, több mint 600 millió forintos összárbevételt realizálva. A valóra vált amerikai sikersztori 2004-ben kezdődött egy kollégiumi szobában, a tíz éves jubileum pedig teljes arculat- és profilváltást hozott. A cégcsoport San Diego-i irodáját is a magyar szürkeállomány tartja az élmezőnyben, ennek köszönhetően a Stlyers Group az elmúlt öt évben megduplázta árbevételét az amerikai piacon, de nincs megállás: idén újabb területeket hódít meg a cég.

2020. február 25. 09:27

Az Est Media megtalálta jövőjét az informatikában

Magyar információtechnológiai céget akvirál a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Est Media Nyrt. A közel 30 milliárd forint összértékű, részvénykibocsátást is magában foglaló tranzakció eredményeképpen a Delta Csoport holdingcége válik az Est Media főrészvényesévé.

2019. július 30. 14:06

Cisco: Mi várható 2019-ben az információtechnológia világában?

2018-ban, a korábbi előrejelzéseknek megfelelően, a vállalatokat elsősorban az foglalkoztatta, hogy hogyan tudják felhasználni a rendelkezésükre álló óriási adatmennyiséget, optimalizálni a multicloud környezeteket és biztonságosabbá tenni informatikai rendszereiket. Ezek a trendek jövőre is érvényesek lesznek.

2018. december 21. 17:54

Az ABB felmérése szerint az eszközgazdálkodás egyre fontosabb szerepet játszik a vasúti ágazatban

Az ABB a vasúti ágazat felső vezetőinek bevonásával készített globális felmérése azt mutatja, hogy az információtechnológia (IT) és az üzemeltetés-technológia (OT) rendszerek egyre nagyobb fokú integrálása kulcsfontosságú szerepet játszik a hosszú távú tervezésben.

2016. augusztus 16. 15:54

Az esetek 52 százalékában a humánfaktoron bukik az IT-rendszerek biztonsága

Az ISACA friss felmérése szerint az információtechnológiai rendszereket ért támadások 52 százaléka nem a technikát, hanem a felhasználót veszi célba – Az eredményesség tekintetében a social engineering alapú támadás ma már a leghatékonyabb módszer az IT-rendszerek kompromittálására.

2016. március 1. 10:11

Kompakt szilícium-alapú fotonikai fényforrás processzorok nagy-sávszélességű összekapcsolásához

A Fujitsu Laboratories Limited bejelentette, hogy kompakt szilícium-alapú fotonikai fényforrást1 fejlesztett a processzorok közötti nagy volumenű, gyors adatátvitelt támogató optikai csatlakozó megoldások optikai adóvevő egységéhez2. Az új technológiával a kompakt, kis fogyasztású optikai adóvevők közvetlenül a CPU házába szerelhetők. A megoldást az exaflop-kategóriájú szuperszámítógépek4 és felső kategóriás szerverek processzorai közötti optikai csatlakozásra alkalmazva új lehetőség nyílik szupergyors számítógépek építésére.

2011. október 10. 13:44

Hogyan segítheti az informácótechnológia a fogyatékkal élőket - eVita

Az eVITA (ÉletVitelt segítő Infokommunikációs Technológiák és Alkalmazások) Nemzeti Technológiai Platform március 24-én 13 órától szakmai fórumot rendez a Nemzeti Innovációs Hivatalban, ahol bemutatják az eVITA céljait, összefoglalják a hazai eredményeket, megvitatják a további terveket.

 

 

2011. március 20. 22:26

Gyürk András EP-képviselő szerint nem eléggé átlátható az árképzés az infokommunikációs szektorban

Az infokommunikációs szektor ösztönzi az európai gazdaság növekedését, elősegíti a munkahelyteremtést - jelentette ki az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén Gyürk András (Fidesz-MPSZ) magyar képviselő Az elektronikus kommunikáció szabályozása és piacai Európában című jelentés vitájában felszólalva, de egyszersmind bírálta az árképzést a szektorban.

2005. december 2. 10:00

Információtechnológia a II. Nemzeti Fejlesztési Tervben

A kutatási-fejlesztési projektekben az információtechnológia, az infokommunikáció erősítése a következő évek egyik nagy feladata, ennek tükröződnie kell a II. Nemzeti Fejlesztési Tervben is - mondta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter pénteken egy budapesti szakmai konferencián.

2005. június 20. 10:41

Magyar-amerikai kerekasztal-konferencia a csúcstechnológiai együttműködésről

A magyar-amerikai csúcstechnológiai együttműködés lehetőségeit vizsgálták meg kedden Washingtonban a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központja (CSIS) nevű tekintélyes amerikai kutatóintézet szervezésében megrendezett kerekasztal-tanácskozáson.

2004. szeptember 23. 10:10

Németország: információtechnológia kihelyezése külföldre

A Deutsche Bank tanulmánya szerint 2008-ig körülbelül 50 ezer munkahelyet veszélyeztet Németországban az információs technológiai (IT) szolgáltatások, például a szoftverfejlesztés áttelepítése külföldre, még ha a stratégiai jelentőségű munkahelyek az országban is maradnak.

2004. április 8. 09:09

Rendeződik az európai ITC piac helyzete

Az Unió hivatalos weboldalán közzétett felmérési adatok szerint Európa nyugati felében az információtechnológiai és kommunikációs piac 2004-ben több mint 3 százalékkal bővülni fog, ami a teljes magára találás jele lenne.

2004. március 2. 08:40

Az internet, mint emberi alapjog?

A Genfben szerdán kezdődő információtechnológiai (IT) ENSZ-világtalálkozó egyik fő napirendi pontja az lesz, hogy vajon az emberi alapjogok közé tartozik-e az internethez való hozzáférés is.

2003. december 9. 23:21

A külföldi informatikai befektetések növekedése várható

Az Európai Unió bővítésének közeledtével a nyugat-európai információtechnológiai (IT) cégek befektetéseinek új hulláma érkezhet Magyarországra, amelyek szeretnék kiaknázni uniós érettségünk előnyeit.

2003. október 30. 10:03

A Pentagon az internet új generációjának bevezetését tervezi

[smallimage 1 left] Az amerikai védelmi minisztérium pénteki közleménye szerint a csúcstechnológiájú harci eszközöket a közeljövőben már az internet egy új változata fogja összekötni.

2003. június 15. 07:41

IDC: a drót nélküli hálózatok hozhatnak fellendülést

A drót nélküli hálózatokat alkalmazó mobileszközök, az integrált számítógépes rendszerek, valamint a fejlődő külföldi piacok hozhatnak ismét növekedést a technológiai ipar számára, állítja az IDC piackutató cég.

2003. március 29. 09:21

Némileg növekedő IT-kiadások 2003-ban

Egy a napokban nyilvánosságra hozott jelentés szerint bár idén vállalati szinten a korábban tervezettnél kevesebbet költöttek technológiai fejlesztésekre, a jövő évben a cégek várhatóan már nagyobb összegeket szánnak hasonló célokra.

2002. december 10. 21:00

Év végi fellendülés várható az IT-piacon

Egy piackutató cég szerint az idei év végére várható fellendülés miatt az éves eredmények a legtöbb IT-cég számára valamivel jobban fognak alakulni a tavalyinál.

2002. július 26. 09:52

Informatika: nagy az EU-tagjelöltek lemaradása

Komoly mértékben lemaradtak az EU-tagjelölt országok a jelenlegi tagok mögött az információtechnológiában az elmúlt évek robusztus növekedése ellenére is, jóllehet a jelöltek átlagán belül jelentősek az eltérések - ez áll az EU brüsszeli bizottsága által kedden nyilvánosságra hozott felmérésben.

2002. június 5. 08:55

Vizsgázik a választás informatikai rendszere

A parlamenti választások első technikai próbáját szerdán, főpróbáját pedig pénteken tartják - nyilatkozta Eiselt György, az Országos Választási Iroda helyettes vezetője, a BM informatikai helyettes államtitkára.

2002. január 22. 09:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

Varga Róbert, a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója Magyarországon először nagyfelbontású röntgenfelvételt továbbított 5G hálózaton keresztül, melyhez az Innomed Medical, a Vodafone Magyarország és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nyújtott szakmai és technológiai segítséget. Ez az egészségügyi innováció új távlatokat nyit a különböző távdiagnosztikai eljárásokat illetően. 

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

Negyedik alkalommal, de a pandémia miatt először kizárólag online rendezte meg a kelet-közép-európai régió legkiemelkedőbb startup networking eseményét, a neves előadókat felvonultató és rengeteg érdeklődőt vonzó Regional Startup and Innovation Day-t az MFB csoporthoz tartozó Hiventures és a Startup Campus. Az aktuális járványhelyzet ismert körülményeit tekintve kimondottan optimista hangvételű esemény egy időben több mint 500, összesen közel 2000 megtekintést generált. A hagyományos kategóriák mellett ezúttal a Covid krízisre legkiválóbban reagált startupot is díjazták, valamint megtartották a már megszokott boxringben szervezett Get In The Ring pitch párbajt is.

2020. november 21. 10:18
online sportfogadás